![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Fotografia Forum poświęcone wszelakim zagadnienom związanym z fotografią, obróbką zdjęć itd. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#286 | |
( o )( o )
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() @woitas, jeśli nie masz czytnika kart, poszukaj sandiska z interfejsem USB. ![]()
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#287 |
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
właśnie przeglądając net, trafiłem na wiele opinii, że karty sandisk'a są raz, że o wiele szybsze, to bezproblemowo współpracują z tym aparatem.
czy tego typu karta byłaby dobra? ps. co to za karta z interfejsem usb i po co mi czytnik kart? |
![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
( o )( o )
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Karta z USB ma w sobie od razu wtyk USB do kompa, więc jeśli nie masz czytnika, nie musisz go kupować, ani kombinować z kablami, żeby zgrywać foty z aparatu, transmisja duuuuuuuuuuużo szybsza.
![]() Edit: http://www.merlin.com.pl/frontend/towar/446392 http://www.merlin.com.pl/frontend/towar/446382
![]() |
![]() |
#289 |
Żabol
Data rejestracji: 27.04.2003
![]() |
Ja do mojego Canona S2 kupilem MMC+ Kingston 1GB i jak narazie jestem b. zadowolony. Wszystko smiga ladnie zarowno w aparacie jak i w telefonie Nokia6230i.
http://www.allegro.pl/item91224092_k...ala_6230i.html Do tego kupilem sobie czytnik za mysle niska cene fajna rzecz i mi sie napewno przyda bo mam juz kilka kart SD i MMC wiec praktyczne rozwiazanko jak dla mnie. Tez polecam.... http://www.allegro.pl/item89674891_c..._0_krakow.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#290 |
PWr
Data rejestracji: 20.12.2004
witam!
mam pytanko. kolega planuje zakup cyfrowki do 1000PLN. aparat nie bedzie wykorzystywany w zaden ekstremalny sposob, zwykle zdjecia okolicznosciowe typu "w parku z dziewczyna" wiec wiekszosc z nich bedzie robiona automatem. nie planuje robic duzych odbitek wiec liczba pikseli nie musi byc "wygorowana" ![]() i tu pytanie: jaki aparacik byscie polecili? -edit- moze canon A 510?!? co o tym sadzicie? moze ktos uzytkuje ten aparacik?
![]() Nie Gadaj z Idiotą. Sprowadzi Cię Do Swojego Poziomu. Potem Pokona Doświadczeniem. Ostatnio zmieniany przez s_tuden_t : 21.03.2006 o godz. 18:14 |
![]() |
![]() |
![]() |
#291 | |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
Cytat:
![]() Pytanie, co jest ważniejsze - jak najwyższa jakość, czy jak najniższa cena. Optimum spotka się mniej więcej ok. 600 - 700 złotych i będzie to Canon A520 (150$ w Stanach).
![]() |
![]() |
#292 |
Zdezorientowany
Zlotowicz
Data rejestracji: 08.05.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
a610 mo***380;na ju***380; kupi***263; poni***380;ej 1k.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#293 | |
PWr
Cytat:
jakosc czy cena? z rozmowy z nim wnioskuje, ze chce aparat pozadny, robiocy ladne zdjecia i nie musi on byc jak najtanszy. byle zmiescil sie w 1000 ![]() co do wspomnianego sony W5 to prawde mowiac nie kojarze aparatu ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#294 |
Zdezorientowany
Zlotowicz
w5 nie ma manuala, poza tym jest stary, za tyle pieni***281;dzy bierz a610.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
mam a610 i powiem tylko tyle - b. ładme zdjęcia zarówno na automacie, jak i na manualu.
weź jednak pod uwagę jedną rzecz, że za 990 zł kupisz tylko sam aparat. do tego dolicz około 75zł za kartę 512mb + 70zł za 4 akumulatorki (2300 wzwyż) z ładowarką + 20 zł za pokrowiec na aparat, co daje w sumie kwotę bliską 1200 zł... nie wiem, jak sprawuje się a530, ale nowiutki aparat wraz z w/w zestawem kupisz na allegro za niecały tysiączek... |
![]() |
![]() |
![]() |
#296 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
EDIT Patrzę na wypowiedzi jeszcze raz i ostatecznie nie wiem, czy porównywałeś do A520 czy do A620. Jeśli chodzi o nowszą serię to się nie wypowiadam, bo nie czytałem o nich. Moje porównanie dotyczyło serii 500 i serii SD.
![]() |
![]() |
#297 | |
Zdezorientowany
Zlotowicz
Cytat:
edit. a seria sd canona rzeczywiscie nie ma manuala i pod tym wzgledem w5 jest bardziej zaawansowany. edit2. por***243;wnywa***322;em do serii a. Ostatnio zmieniany przez pops : 21.03.2006 o godz. 21:56 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#298 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
![]() |
![]() |
#299 |
PWr
sony W5 i canona A610 mozna dostac za okolo 970 PLN tylko racje ma tu @woitas, ze przydalo by sie do tego kilka podstawowych akcesoriow typu: karta pamieci, aku i ladowarka, pokrowiec wiec to juz troche ponad tysiac ale... kto wie, moze kolega sie zdecyduje.
jak narazie to chyba najbardziej realny jest canon A520 ![]() ale poczekajmy, moze urodzi sie jeszcze jakas ciekawa propozycja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#300 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
Jednak w przypadku sony doliczyć jeszcze trzeba kartę, ale Memory Stick Pro, które niestety są dużo droższe od SD. Jeśli natomiast chodzi o nowsze modele, to na dniach pojawi się Sony W-50. Premiera światowa 19 marca, Polska prawdopodobnie niewiele później, bo rozmawiałem już w FotoJokerze w kobietą, która miała go w ręce i wiedziała, że już złożone zostało zamówienie na dostawę. Ja czekam tylko na testy na kilku zagranicznych stronach i jak tylko upewnię się, że to dalej ta sama jakość, co w dotychczasowych modelach serii W, to kupuję. Z tym, że w Stanach. Tam najniższa cena, jaką do tej pory znalazłem to z przesyłką 227 dolarów. Ile będzie kosztował w Polsce nie wiem, ale podejrzewam, że ok. 1100 - 1300 złotych.
![]() |
![]() |
Tagi |
aparat, filtr |
|
|