![]() |
jak to sie sta***322;o? wali***322;e***347; po karcie m***322;otem? ;)
|
chyba pogryz***322; ;)
|
t***261; ***322;ap***281; kt***243;ra tego dokona***322;a, ze z***322;o***347;ci oczywiscie :)
|
Jak ju***380; pisa***322;em :czytaj: to najprawdopodobniej podr***243;ba - wi***281;c sama si***281; rozlecia***322;a. :D
|
Witam,
Sprzedałem jedną z lustrzanek i chciałbym kupić jakiegoś dobrego kompakta wakacyjno-okazyjnego:] nigdy się nimi nie interesowałem więc zupełnie nie wiem jakich firm lub konkretnych urządzeń unikać. W kompakcie takim ważna jest dla mnie przede wszystkim jakość zdjęć (dzień/zmierzch/noc), zoom (6x-12x) i działająca w miarę stabilizacja. Przedział cenowy 800zł -1800zł. Z tych mniejszych wpadł mi w oko Canon G9 (bardzo funkcjonalny, super design IMO, nowe technologie... tylko trochę mało zoomu i za mała matryca - przy 12mbp będzie zapewne generował szumy, no i cena średnia jak za taki aparat) Z większych Fuji S9600 lub coś z serii Panasonic Lumix FZxx (tutaj liczę na Was) Używałem Lumixa FZ7 (6mbp) i byłem bardzo zadowolony. Z kolei widziałem fotki z najnowszego FZ50 (10mbp) i są 2 razy gorsze od tych z FZ7 ze względu na bezsensowny wyścig na megapixele:P FZ18 ewentualnie ale też podobno szumi. Tyle, że zoom x18 kusi:) |
Patrz, ogl***261;daj i por***243;wnuj. Nowe aparaty cz***281;sto ust***281;puj***261; starszym. Takie czasy marketingu megapixeli...
http://www.dpreview.com/ |
Cytat:
|
porównać jest ciężko... sample z sieci są robione w różnych warunkach przez mniej lub bardziej udanych fotografów... serwisom typu dpreview nie wierzę bo wystarczy spojrzeć na listę "top cameras" i od razu widać, że biorą kasę za pozycjonowanie marki:P więc pozostaje pytać na forach i szukać tych mnie udanych konstrukcji aby wybrać cokolwiek z tych bardziej udanych.
Andrzej, Czy miałeś na myśli aparat Panasonic Lumix DMC-TZ2 ?? |
Canon a720is albo w***322;a***347;nie panas***322;onik TZ-2. :taktak:
|
Cytat:
Co do serwisów fotograficznych to akurat dpreview możesz czytać w ciemno, bo znają się tam na rzeczy. Ja przynajmniej jeszcze się nie zawiodłem. Jest jeszcze jeden, moim zdaniem najlepszy: http://www.imaging-resource.com/PRODS/OWP/OWPA.HTM |
Odno***347;nie dpreview i ich test***243;w, to jest o tym artyku***322; na www.optyczne.pl i to jest serwis, kt***243;remu, moim zdaniem, mo***380;na zaufa***263;.
|
Witam
Jako ze moj canon 630 poszed***322;sie ... do wrocka na studia z siostra ... Zastanawiam sie nad zakupem nowgo ... Cos w miare taniego , jestem amatorem fotki robie od czasu do czasu :D zazwyczaj na allegro . Myslalem nad samsungiem s630 ? Cena dobra a ja nic lespzego nie potrzebuje ? So .. ? |
Cytat:
http://www.optyczne.pl/740-nowość-Sony_DSC-S730.html |
Cytat:
Karta wygląda na oryginał (wszelkie tłoczone i tym podobne napisy), po włożeniu do aparatu jest natychmiast prawidłowo rozpoznana (ponad 2.8k fotek lub ponad 60 minut filmu). :spoko: Niniejszym oficjalnie potwierdzam: SDHC jest przez S3IS obsługiwane. :jupi: |
niby to samo co samsung a cena robi swoje , 520 a 300 z***322; jest jzu widoczna :>
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:51. |