![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#76 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.07.2002
![]() |
Ja płacę 42 zł miesięcznie. Nie mam zadnych limitów, a transfer 200 kb/s nie robi na mnie wrażenia - u nas to nic nadzwyczajnego, nawet w godzinach szczytu. Nie muszę się też rozłączać, nawet raz na miesiąc.
A wiesz, że nim powstał pomysł sieci, chciałam założyć sobie Neo albo SDI. Tylko że tepsa miała mnie głęboko w d...e ! Najpierw dwa lata temu powiedzieli mi że na moja centrale przypada ok. 120 portów SDI i wszystkie są zajęte. Dodam tylko że mieszkam w mieście wojewódzkim, gdzie nie powinno (wg tepsy) być takich problemów. Zapytałam kiedy będą jakieś nowe,wolne. - powiedzieli że jak ktoś przestanie płacić rachunki i mu odetną to zwolni się miejsce i może mi dadzą... Potem chciałam Neo. I co ? I nic. W biurze obsługi klienta babka zapytała mnie po co mi to ?! Napisałam więc oficjalne pismo. Odpowiedzieli szybko i krótko - struktura łączy i stan techniczny centrali nie pozwalają na uruchomienie w/w usługi. Obiecali też, że jak tylko to się zmieni powiadomią mnie. Do dzisiaj się nie odezwali. I całe szczęście bo teraz to ja mam ich gdzieś ! Mam o niebo lepsze i tańsze łącze. Więc z całym szacunkiem - nie opowiadaj mi bzdur że naczytałam się czegoś na grupach dyskusyjnych. Ja tego doświadczyłam na własnej skórze. Zresztą o tepsie moglabym tu pisać dużo więcej ale szkoda czasu. Tak czy inaczej - za nic na świecie nie mogę powiedzieć żeby mnie obsłużono "jak na zachodzie". Nie mam nic do ciebie, ale do tepsy mnie nie przekonasz. Pewnie są osoby dobrze obsłużone, zadowolone z usług naszego monopolisty, ale ja do nich nie należe. Ostatnio zmieniany przez Dominika : 18.08.2002 o godz. 00:22 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#77 | |||
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 15.07.2002
![]() |
Czyli tak jak myslalem - nie ma przeciwskazan przed braniem Neo+. Do tego nie ma rowniez jakis nie znanych wad ktore moglby by byc argumentem by nie podpisac umowy.
Cytat:
Ja mieszkam w domu wolno stojacym oddalonym min. 300 m od innych domow. Sasiedzi z domow obok chca sieci ale za 40 zl mieisecznie i nie wiecej niz 100 instalacji. Jak zapewne wiesz to nie wykonalne. Bo przeciez nie kupie swiatlowodu i nie pociagne do domow obok - gdzie zezwolenia na kopanie kabli bo na przewieszki to chyba troszke za daleko .... Bardzo sie ciesze, ze masz net za 42 zl i masz transfery po 200kb Jednak nie kazdy jest w takiej sytuacji jak TY. Wiec Neo jest dobrym wyjsciem. Cytat:
Teraz np w Katowiach w wiekszosci przypadkow Neo montuja od reki ja czekalem jeszcze nieco ponad miesiac - skladalem wniosek w czasie promocji. Natomiast znajomy skladal juz po promocji czyli instalacja kosztowala 800 zl i zalozyli mu za tydzien. Nie bronie TPSA ale mam dom w gorach i rowniez chce tam telefon. Wyobraz sobie, ze zlozylem podanie i dzownili z pytaniem kiedy mozemy sie umowic na podpisanie umowy i instalacje. Trwalo to mniej niz miesiac ... Cytat:
[/B][/QUOTE] Nie mam nic do ciebie, ale do tepsy mnie nie przekonasz. Pewnie są osoby dobrze obsłużone, zadowolone z usług naszego monopolisty, ale ja do nich nie należe. [/B][/QUOTE] widac niestety masz pecha
![]() |
![]() |
#78 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
ja do monopolisty nic nie mam poza wysokoscia rachunkow za telefon (jednak 33gr/imp to duzo) - siec zalozyli mi sprawnie, szybko, fachowo - telefon zreszta tez - dzwoniono do mnie (na komorke!!) kiedy i jak - nic nie musialem robic
a z uslug Neo+ zrezygnuje kiedy AsterCity (warszawska kablowka z netem) wreszcie przestanie OLEWAC dalekie Bemowo, lub wreszcie znajdzie sie wlasciciel gruntow otaczajacych moje osiedle (nie mozna kabla polozyc) i zglosza sie operatorzy prywatni bo narazie to oni sa ale nic nie moga zrobic
![]() |
![]() |
#79 | |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 15.07.2002
![]() |
Cytat:
![]() i na to wychodzi, ze dla nas neo to jedyna rozsadna mozliwosc dostepu do sieci
![]() |
![]() |
#80 | |
Forumator
Data rejestracji: 12.07.2002
![]() |
Cytat:
Ostatnio zmieniany przez Sebastian997 : 18.08.2002 o godz. 19:26 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Cytat:
Witam ! Więcej mogę wam powiedzieć o łączu radiowym za jakieś dwa tyg kiedy to ja bedę na nim śmigał / Urządzenie 2000 pln zrzuta w 3 os + karta sieciowa abonament 49 PLN bez ograniczeń / |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
lacze radiowe zakladane na wlasna reke moze sie skonczyc nawet sadem - bezprawny zabor czestotliwosci podpada pod pare ustaw - dlatego tez najpierw konieczne sa pierepaly z pozwoleniem (jak przyjdzie skarga ze od kiedy zalozyles net przez radio ludziom telewizory sieja to masz przesr...)
a lacze radiowe 'dla cywili' jest poza moim zasiegiem finansowym - samemu nie pociagne abonamentu (wersja minimum w moim przypadku to 2mbit za 900 zeta miesiecznie - dane z przed kilku miesiecy) a na osiedlu, sorry ale wolalbym sie za nic nie brac - jestem tu nowy i sam co innego kiedy mozesz te 2mbit podzielic na kilka(ascie) osob - wtedy to jest cudo, ale...
![]() |
![]() |
#83 |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Witam !
Jeśli chodzi o mnie to nie zakładam tego sam robi to firma która własnie w ten sposób dostarcza usługi int. Przez 2 miechy chodzili i starali sie o pozwolenia od poniedziałku zaczyają robotę ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
hehe wrocilem
i od razu do bgn'a -> Salmonelli nie roznosze bo jakby to powiedziec naukowo dowiedziono ze dokladne mycie nabialu minimalizuje mozliwosc zarazenia :-D a co do dyskusji to BD jest w koncu autorem wielu artykulow i to od dluzszego czasu wiec "staz" w cdrinfo ma ![]() a ze zmienil ksywke nio to mu przepadlu posty ![]() ale generalnie jest fajnie a BD ma u mnie duzego bonusa i nawet nie wiecie dlaczego ![]() jak bgn zgadniesz to zapraszam Cie do tawerny na duzego browara
![]() |
![]() |
#85 | |
`
Data rejestracji: 10.08.2001
![]() |
Cytat:
![]() - jak myslisz jaki? i czy Bartek ma podobny u ciebie? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Second variety
Data rejestracji: 11.01.2002
![]() |
Cytat:
![]() I nich Ci nowy rok akademicki lekkim będzie ![]()
![]() |
![]() |
#87 |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
majonezik, kiedy planujesz zdobyć chemicznego Nobla ?
![]() |
#88 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wstaje sobie rano, wlaczam kompa, wchodze na forum...a tu jakies swieze kodeczki widze. Przecieram oczy, bo nie wiem czy dobrze widze ale nadal tam sa. Z deka wqrzony patrze bardziej na prawo i co tam widze.... nasz kochany Majonez wrocil i od razu zabral sie ostro do roboty hehe
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
`
Data rejestracji: 10.08.2001
![]() |
fakt - wole juz bartka, poczucie humoru ma ,jak to mowia chemicy, specyficzne, ale ******* sie nie czepia ostatnio. Majonez - lepiej bys sie poszedl na zajecia zapisac, bo spiew i jazda konna ci zostanie
|
![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
bgn powiem ci tak cieplo cieplej jeszcze troche a zgadniesz dlaczego Bartek ma plusa
![]() a co do zapisow to mialem juz w niedziele i poniedzialek a co do czepiania sie no coz jakos trzeba bylo zaczac dzien a poza tym godzina juz byla nie ta wiec tak jakos poszlo mowie oczywiscie tylko o tym poscie o xp bo innego nie zamknalem ....jeszcze
![]() |
![]() |
|
|