Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 18.08.2002, 00:17   #76
Dominika
Nowy na forum

Data rejestracji: 20.07.2002
Dominika w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ja płacę 42 zł miesięcznie. Nie mam zadnych limitów, a transfer 200 kb/s nie robi na mnie wrażenia - u nas to nic nadzwyczajnego, nawet w godzinach szczytu. Nie muszę się też rozłączać, nawet raz na miesiąc.
A wiesz, że nim powstał pomysł sieci, chciałam założyć sobie Neo albo SDI. Tylko że tepsa miała mnie głęboko w d...e ! Najpierw dwa lata temu powiedzieli mi że na moja centrale przypada ok. 120 portów SDI i wszystkie są zajęte. Dodam tylko że mieszkam w mieście wojewódzkim, gdzie nie powinno (wg tepsy) być takich problemów. Zapytałam kiedy będą jakieś nowe,wolne. - powiedzieli że jak ktoś przestanie płacić rachunki i mu odetną to zwolni się miejsce i może mi dadzą... Potem chciałam Neo. I co ? I nic. W biurze obsługi klienta babka zapytała mnie po co mi to ?! Napisałam więc oficjalne pismo. Odpowiedzieli szybko i krótko - struktura łączy i stan techniczny centrali nie pozwalają na uruchomienie w/w usługi. Obiecali też, że jak tylko to się zmieni powiadomią mnie. Do dzisiaj się nie odezwali. I całe szczęście bo teraz to ja mam ich gdzieś ! Mam o niebo lepsze i tańsze łącze.
Więc z całym szacunkiem - nie opowiadaj mi bzdur że naczytałam się czegoś na grupach dyskusyjnych. Ja tego doświadczyłam na własnej skórze. Zresztą o tepsie moglabym tu pisać dużo więcej ale szkoda czasu. Tak czy inaczej - za nic na świecie nie mogę powiedzieć żeby mnie obsłużono "jak na zachodzie".
Nie mam nic do ciebie, ale do tepsy mnie nie przekonasz. Pewnie są osoby dobrze obsłużone, zadowolone z usług naszego monopolisty, ale ja do nich nie należe.

Ostatnio zmieniany przez Dominika : 18.08.2002 o godz. 00:22
Dominika jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 18.08.2002, 08:43   #77
BD
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 15.07.2002
BD zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Czyli tak jak myslalem - nie ma przeciwskazan przed braniem Neo+. Do tego nie ma rowniez jakis nie znanych wad ktore moglby by byc argumentem by nie podpisac umowy.

Cytat:
Dominika napisa***322;(a)
Ja płacę 42 zł miesięcznie. Nie mam zadnych limitów, a transfer 200 kb/s nie robi na mnie wrażenia - u nas to nic nadzwyczajnego, nawet w godzinach szczytu. Nie muszę się też rozłączać, nawet raz na miesiąc.
jakbys przeczytala dokladnie co napisal Sid i ja to bys wiedziala, ze u nas nie ma mozliwosci zrobienia sieci blokowej czy jak tam zwali.
Ja mieszkam w domu wolno stojacym oddalonym min. 300 m od innych domow. Sasiedzi z domow obok chca sieci ale za 40 zl mieisecznie i nie wiecej niz 100 instalacji. Jak zapewne wiesz to nie wykonalne. Bo przeciez nie kupie swiatlowodu i nie pociagne do domow obok - gdzie zezwolenia na kopanie kabli bo na przewieszki to chyba troszke za daleko ....

Bardzo sie ciesze, ze masz net za 42 zl i masz transfery po 200kb
Jednak nie kazdy jest w takiej sytuacji jak TY. Wiec Neo jest dobrym wyjsciem.

Cytat:
A wiesz, że nim powstał pomysł sieci, chciałam założyć sobie Neo albo SDI. Tylko że tepsa miała mnie głęboko w d...e !
Najpierw dwa lata temu powiedzieli mi że na moja centrale przypada ok. 120 portów SDI i wszystkie są zajęte. Dodam tylko że mieszkam w mieście wojewódzkim, gdzie nie powinno (wg tepsy) być takich problemów. Zapytałam kiedy będą jakieś nowe,wolne. - powiedzieli że jak ktoś przestanie płacić rachunki i mu odetną to zwolni się miejsce i może mi dadzą... Potem chciałam Neo. I co ? I nic. W biurze obsługi klienta babka zapytała mnie po co mi to ?! Napisałam więc oficjalne pismo. Odpowiedzieli szybko i krótko - struktura łączy i stan techniczny centrali nie pozwalają na uruchomienie w/w usługi. Obiecali też, że jak tylko to się zmieni powiadomią mnie. Do dzisiaj się nie odezwali. I całe szczęście bo teraz to ja mam ich gdzieś !
bywa i tak, ale piszesz, ze to bylo 2 lata temu
Teraz np w Katowiach w wiekszosci przypadkow Neo montuja od reki
ja czekalem jeszcze nieco ponad miesiac - skladalem wniosek w czasie promocji. Natomiast znajomy skladal juz po promocji czyli instalacja kosztowala 800 zl i zalozyli mu za tydzien.

Nie bronie TPSA ale mam dom w gorach i rowniez chce tam telefon. Wyobraz sobie, ze zlozylem podanie i dzownili z pytaniem kiedy mozemy sie umowic na podpisanie umowy i instalacje. Trwalo to mniej niz miesiac ...

Cytat:
Zresztą o tepsie moglabym tu pisać dużo więcej ale szkoda czasu.
a moze cos napiszesz o Billu ?

[/B][/QUOTE]
Nie mam nic do ciebie, ale do tepsy mnie nie przekonasz. Pewnie są osoby dobrze obsłużone, zadowolone z usług naszego monopolisty, ale ja do nich nie należe. [/B][/QUOTE]

widac niestety masz pecha
BD jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.08.2002, 09:06   #78
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
ja do monopolisty nic nie mam poza wysokoscia rachunkow za telefon (jednak 33gr/imp to duzo) - siec zalozyli mi sprawnie, szybko, fachowo - telefon zreszta tez - dzwoniono do mnie (na komorke!!) kiedy i jak - nic nie musialem robic

a z uslug Neo+ zrezygnuje kiedy AsterCity (warszawska kablowka z netem) wreszcie przestanie OLEWAC dalekie Bemowo, lub wreszcie znajdzie sie wlasciciel gruntow otaczajacych moje osiedle (nie mozna kabla polozyc) i zglosza sie operatorzy prywatni bo narazie to oni sa ale nic nie moga zrobic
Stary 18.08.2002, 09:28   #79
BD
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 15.07.2002
BD zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
-Sid-The-Rat=&gt; napisa***322;(a)
ja do monopolisty nic nie mam poza wysokoscia rachunkow za telefon (jednak 33gr/imp to duzo) - siec zalozyli mi sprawnie, szybko, fachowo - telefon zreszta tez - dzwoniono do mnie (na komorke!!) kiedy i jak - nic nie musialem robic

a z uslug Neo+ zrezygnuje kiedy AsterCity (warszawska kablowka z netem) wreszcie przestanie OLEWAC dalekie Bemowo, lub wreszcie znajdzie sie wlasciciel gruntow otaczajacych moje osiedle (nie mozna kabla polozyc) i zglosza sie operatorzy prywatni bo narazie to oni sa ale nic nie moga zrobic
widze, ze mamy podobone zdanie
i na to wychodzi, ze dla nas neo to jedyna rozsadna mozliwosc dostepu do sieci
BD jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.08.2002, 19:24   #80
Sebastian997
Forumator

Data rejestracji: 12.07.2002
Sebastian997 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
-Sid-The-Rat=&gt; napisa***322;(a)

A nie myślałeś o łaczu radiowym. Znajomi mają i bardzo sobie chwalą. Sam widziałem transfery po 100-200 kb. I wbrew temu co słyszałem na temat radiołączy, nie mają żadnych problemów. Pociągneli sobie mocne łącze do jednego domu a potem radiem do innych. W każdym bloku jest po 2-3 abonentów, a i tak się im opłaca. W sumie w sieci jest kilkanaście osób. Instalacja kosztowała ich pk 300 zł na łebka, a co miesiąc płacą po 50 zł. Całkiem nieżle. Może u was też by dało radę. Warto pomyśleć bo to jednak dużo taniej.

Ostatnio zmieniany przez Sebastian997 : 18.08.2002 o godz. 19:26
Sebastian997 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.08.2002, 19:28   #81
Laser
Guru
Zlotowicz

Data rejestracji: 02.01.2002
Laser zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Sebastian997 napisa***322;(a)

A nie myślałeś o łaczu radiowym. Znajomi mają i bardzo sobie chwalą. Sam widziałem transfery po 100-200 kb. I wbrew temu co słyszałem na temat radiołączy, nie mają żadnych problemów. Pociągneli sobie mocne łącze do jednego domu a potem radiem do innych. W każdym bloku jest po 2-3 abonentów, a i tak się im opłaca. W sumie w sieci jest kilkanaście osób. Instalacja kosztowała ich pk 300 zł na łebka, a co miesiąc płacą po 50 zł. Całkiem nieżle. Może u was też by dało radę. Warto pomyśleć bo to jednak dużo taniej.

Witam !

Więcej mogę wam powiedzieć o łączu radiowym za jakieś dwa tyg kiedy to ja bedę na nim śmigał / Urządzenie 2000 pln zrzuta w 3 os + karta sieciowa abonament 49 PLN bez ograniczeń /
Laser jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.08.2002, 21:26   #82
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
lacze radiowe zakladane na wlasna reke moze sie skonczyc nawet sadem - bezprawny zabor czestotliwosci podpada pod pare ustaw - dlatego tez najpierw konieczne sa pierepaly z pozwoleniem (jak przyjdzie skarga ze od kiedy zalozyles net przez radio ludziom telewizory sieja to masz przesr...)

a lacze radiowe 'dla cywili' jest poza moim zasiegiem finansowym - samemu nie pociagne abonamentu (wersja minimum w moim przypadku to 2mbit za 900 zeta miesiecznie - dane z przed kilku miesiecy) a na osiedlu, sorry ale wolalbym sie za nic nie brac - jestem tu nowy i sam

co innego kiedy mozesz te 2mbit podzielic na kilka(ascie) osob - wtedy to jest cudo, ale...
Stary 18.08.2002, 22:25   #83
Laser
Guru
Zlotowicz

Data rejestracji: 02.01.2002
Laser zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam !

Jeśli chodzi o mnie to nie zakładam tego sam robi to firma która własnie w ten sposób dostarcza usługi int.

Przez 2 miechy chodzili i starali sie o pozwolenia od poniedziałku zaczyają robotę ...
Laser jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.10.2002, 04:52   #84
Majonez
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 05.12.2000
Majonez zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
hehe wrocilem

i od razu do bgn'a -> Salmonelli nie roznosze bo jakby to powiedziec naukowo dowiedziono ze dokladne mycie nabialu minimalizuje mozliwosc zarazenia :-D

a co do dyskusji to BD jest w koncu autorem wielu artykulow i to od dluzszego czasu wiec "staz" w cdrinfo ma
a ze zmienil ksywke nio to mu przepadlu posty

ale generalnie jest fajnie a BD ma u mnie duzego bonusa i nawet nie wiecie dlaczego
jak bgn zgadniesz to zapraszam Cie do tawerny na duzego browara

- - - - - - - - - - - - - - - - - - info - - - - - - - - - - - - - - - - - -
66 zarejestrowany użytkownik
Pierwszy Moderator/Administrator
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Majonez jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.10.2002, 09:12   #85
bgn
`

Data rejestracji: 10.08.2001
bgn niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
majonez napisa***322;(a)
hehe wrocilem

i od razu do bgn'a -> Salmonelli nie roznosze bo jakby to powiedziec naukowo dowiedziono ze dokladne mycie nabialu minimalizuje mozliwosc zarazenia :-D

a co do dyskusji to BD jest w koncu autorem wielu artykulow i to od dluzszego czasu wiec "staz" w cdrinfo ma

ale generalnie jest fajnie a BD ma u mnie duzego bonusa i nawet nie wiecie dlaczego
Jak bylem mlodszy to na meczach krzyczalem ' sedzia , masz same minusy, tylko jeden plus"
- jak myslisz jaki? i czy Bartek ma podobny u ciebie?
bgn jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.10.2002, 09:22   #86
Pedros
Second variety

Data rejestracji: 11.01.2002
Pedros zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
majonez napisa***322;(a)
hehe wrocilem

Cześć czołem
I nich Ci nowy rok akademicki lekkim będzie
Stary 03.10.2002, 09:24   #87
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Data rejestracji: 20.12.2001
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
majonezik, kiedy planujesz zdobyć chemicznego Nobla ?
Stary 03.10.2002, 09:54   #88
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Wstaje sobie rano, wlaczam kompa, wchodze na forum...a tu jakies swieze kodeczki widze. Przecieram oczy, bo nie wiem czy dobrze widze ale nadal tam sa. Z deka wqrzony patrze bardziej na prawo i co tam widze.... nasz kochany Majonez wrocil i od razu zabral sie ostro do roboty hehe Witamy, witamy ale bez tych klodek tez bysmy Cie zauwazyli
Stary 03.10.2002, 10:29   #89
bgn
`

Data rejestracji: 10.08.2001
bgn niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
fakt - wole juz bartka, poczucie humoru ma ,jak to mowia chemicy, specyficzne, ale ******* sie nie czepia ostatnio. Majonez - lepiej bys sie poszedl na zajecia zapisac, bo spiew i jazda konna ci zostanie
bgn jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.10.2002, 11:01   #90
Majonez
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 05.12.2000
Majonez zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
bgn powiem ci tak cieplo cieplej jeszcze troche a zgadniesz dlaczego Bartek ma plusa

a co do zapisow to mialem juz w niedziele i poniedzialek

a co do czepiania sie no coz jakos trzeba bylo zaczac dzien a poza tym godzina juz byla nie ta wiec tak jakos poszlo mowie oczywiscie tylko o tym poscie o xp bo innego nie zamknalem ....jeszcze

- - - - - - - - - - - - - - - - - - info - - - - - - - - - - - - - - - - - -
66 zarejestrowany użytkownik
Pierwszy Moderator/Administrator
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Majonez jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: