![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#3061 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
45 w świetnym stanie bardzo trudno znaleźć...nie wiem dlaczego.
Ja miałem wyjątkowe szczęście bo mojego 416 szukałem 3 dni i był to pierwszy rover którego oglądałem. Potem chcieliśmy kupić drugiego ale były juz same trupy. Oczywiście i w moim musiałem dokonać napraw (tłumik, alternator, nowe wtryski gazowe+regulacja, czujnik ABS i przede wszystkim padnięta uszczelka pod głowicą która była prawdopodobnie przyczyną sprzedaży). Troche więc $$$ musiałem dorzucić... Pare drobnych rzeczy ponaprawiałem samodzielnie. Przebieg 184 tys raczej autentyczny (książka serwisowa, faktury napraw). Ale teraz jazda to prawdziwa przyjemność, wiem że wszystko sprawne, autko dosłownie płynie - i za 10tys bym go nie oddał... Za 9 tys widzałem w komisach zajeżdżone rdzwiejące Hondy z silnikiem 1.4 (bez gazu) i połową tego wyposażenia co mam. (jak to w Roverku bywa wsadzili wszystko co mieli - ABS, wszystkie hamulce tarczowe (przód wentylowane), dwie poduchy, napinacze, klima, el. szyber, 4 el. szyby, 4 zagłówki, el i grzane lusterka, firmowy alarm z immo... i ten silniczek ![]() http://www.youtube.com/watch?v=s4cTamgEiVg Rewelki może nie ma ale to ekonomiczne 1.6... Ostatnio zmieniany przez sobrus : 09.04.2010 o godz. 17:01 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#3062 |
Guru
Data rejestracji: 23.08.2008
Nimal
![]() ![]() ![]() Co do palenia diesla zimą-jest nawet takie powiedzenie-''jarzysz jak diesel na mrozie'' ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3063 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Diesel Isuzu, to klasa najwyższa, oby zajechany nie był.
![]() Mieliśmy w domu Isuzu Gemini - stary Opel Kadett produkowany w Japonii, po tym jak go w Niemczech już nie robili, kupiona nówka, jeździł długo, dużo i bez specjalnych awarii, rdzewiał strasznie, ale silnik był nie do zamordowania - 1,8 wolnossący diesel. Ponieważ jeździła nim głównie moja mama, to nie przejmowała się takimi bzdurami jak wymiana czegokolwiek z olejem na czele, jak kupiła Toyotę, to ja odziedziczyłem ten samochód częściowo, filtra powietrza nie było wcale, bo się rozsypał, ojej był jakąś potworną mazią, podobną do asfaltu, i pękł na koniec pasek rozrządu, co wcale nie uszkodziło silnika. Do głowy mi nie przyszło, że ten pasek nie był nigdy zmieniany... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3064 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
Dziś juz takich silników sie nie robi.
Teraz są normy Euro. Silnik ma jeździć na powietrze. Paliwo i oleje mają spełniać najostrzejsze wymagania. A jak nie spełnią - trudno.... btw Isuzu Gemini najnowszej generacji był spokrewniony z Hondą Domani która była spokrewniona z Acurą CL i europejską Hondą Civic która była spokrewniona z Roverem 400/45 i MG ZS... ![]() Ostatnio zmieniany przez sobrus : 09.04.2010 o godz. 21:31 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3065 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
nie do tej osoby pijesz
![]() a co do diesla to zawsze powtarzam - im starszy tym lepszy wlasnie sie doczytalem ze wszystkie samochody po 2012 beda musialy spelniac norme emisji ponizej 120g co2... to bedzie sadny dzien dla motoryzacji w europie trzeba bedzie do rosji jezdzic kupowac nowe auta
Radek Nimal - bo życie jest zbyt krótkie, żeby tracić czas blog o głupich pomysłach Życie z Chromebookiem - mój kanał na YT Ostatnio zmieniany przez nimal : 09.04.2010 o godz. 22:18 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3066 |
Guru
Sorry!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Auta zagazowane w podobnym wieku/cenie co do diesla ![]() http://www.nortoncars.pl/sajt.php?si..._autokomis_044 http://www.nortoncars.pl/sajt.php?si..._autokomis_039 Tani jak barszcz: http://www.pro-auto.pl/index.php?dan...224335&dzial=1 No i coś ''niemieckiego'': http://autopartner99.otomoto.pl/volk...C12406978.html I trochę droższy zagazowany full wypas ![]() I na koniec ''ładny'' benzyniak http://autokomisherman.otomoto.pl/vo...C11949731.html tylko te raporty spalania!? http://www.autocentrum.pl/?FF=307&ma...&engineid=4270 może to i nie dużo ![]() Ostatnio zmieniany przez DejaVu : 10.04.2010 o godz. 05:53 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3067 |
Guru
Już mam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3068 |
Author
Zlotowicz
prosze o szczegolowe opisy, kwote, link do aukcji, zdjecia i kosztorys napraw oraz szczegolowy opis transakcji
![]() no i GRATULACJE i SZEROKOSCI i ogolnie PRZYJEMNOSCI |
![]() |
![]() |
![]() |
#3069 |
Wiszę sobie ...
Data rejestracji: 16.10.2004
![]() ![]() ![]() |
Zobaczysz ja będziesz na brak klimy narzekał
![]()
DVD-RW SAMSUNG 182-M BLACK OEM ![]() MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM "One World, One Web, One Program" Microsoft slogan "Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer" Adolf Hitler |
![]() |
![]() |
![]() |
#3070 |
Odnowiony Cyfrowo
Data rejestracji: 23.05.2006
SDi w golfie to pomyłka ...ale przynajmniej przy ewentualnych naprawach tańszy od TDI
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3071 |
Guru
No cóż-dzięki za dobre słowa
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jeszcze parę słów o giełdzie-w sumie z vw IV był jeszcze bardzo ładny w kolorze czarnym za 18.900 tyle że TDI z klimą-a ja właśnie nie chciałem TDI-chociaż niby z turbiną są lepsze-lecz mi nie zależy na prędkości,tak samo jak i na klimie-wiem że to jest przydatny bajer w upalne lato,tylko że ja z pracy jadę max 40min. nie ma u nas korków ,jak i raczej nie będę jeździł w długie trasy. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3072 |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 16.01.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3073 |
Author
Zlotowicz
![]() kupilem 2 lata mlodszego i rownie "dobrze" wyposazonego swifta za... 4k za 23k masz NOWKE SZTUKE Z SALONU Fiata Pande (wersja podstawowa z rocznika 2009) lub za 25k z rocznika 2010 za 19k kupujesz 4-5 letnia Octavke wiec coz... po prostu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3074 |
Wiszę sobie ...
Data rejestracji: 16.10.2004
![]() ![]() ![]() |
Nie chciałem tego głośno mówić ...
Ale Nimal masz rację . Ja sprzedałem octavię 1.9 tdi z 2004 za 18 tys. Pierwszy właściciel z salonu kombi miała wszystko ...
DVD-RW SAMSUNG 182-M BLACK OEM ![]() MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM "One World, One Web, One Program" Microsoft slogan "Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer" Adolf Hitler |
![]() |
![]() |
![]() |
#3075 |
Guru
Pieniądze rzecz nabyta
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Śmieszne teksty... | MacGyver | Humor | 4413 | 07.12.2024 16:39 |
Czym się zajmuję, co robię? | czechoj | Off topic | 93 | 17.01.2022 23:15 |
Wybór pralki, lodówki, odkurzacza, itp. | CIAPEK | Off topic | 784 | 23.01.2019 23:37 |
Polskie Radio BIS upadło - Czyli cenzure w Polsce czas zacząć... | Qbi@k | Off topic | 73 | 03.10.2013 18:16 |