![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#2581 |
inżynier systemowy
Data rejestracji: 07.07.2004
![]() ![]() ![]() |
wracając do przebiegu, mam w domu skodavke 97' z ponad 230k na liczniku. to wychodzi ok 20k na rok. jestem w stanie uwierzyć w zakres km od 10k do 20k minimalnie rocznie (jak mówicie bywają wyjątki, ale tak rzadko że się nie liczą) więc dla autka 92' przebieg realny to jakieś 190-200k minimalnie
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2582 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Z aut sprowadzanych te wielkoprzebiegowe, to wcale nie są wyjątki, a wręcz reguła.
Ludzie tam się ich pozbywają nie z racji rocznika, ale właśnie zużycia (zajechania). Ich stan zewnętrzny - wygląd - jest całkiem, ale napędy i zawieszenia już dogorywają. Mając do wglądu dokumentację auta, historię przeglądów, wymian olejów, można zgrubsza wiedzieć, czego się spodziewać. Tych papierków jednak często nie ma. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2583 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
Albo są podrobione...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2584 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wiecie, teraz to jeszcze mały problem. Można kupić samochód z lat 1995-2005 który jest w niezłym stanie, nie ma komputera w każdej śrubce i troche pojeździ.
Ale co będzie za pare lat, jak trzeba będzie je powymieniać na te wszystkie wybajerzone szajsy Made in Turcja. Bo ja nie wiem co wezme .. Teoretycznie samochód który kupie za pare lat już jeździ po ulicach ... Accord, Vectra? Cholera wie... Może jakaś Mazda.. A mozę... Fiat Bravo ![]() Albo ... Alfa Romeo ![]() Albo Audi A3 kombi ![]() btw słyszałem że Mercedesy C to chłam.. ![]() Ostatnio zmieniany przez sobrus : 22.10.2009 o godz. 08:25 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2585 | |
Dziadek
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.06.2002
E-klasa fajnie jeździ za to
![]() Cytat:
czechoj APLIKATOR _ REKULTYWATOR ![]() Ostatnio zmieniany przez czechoj : 22.10.2009 o godz. 21:39 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2586 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
Toyota to nie japoniec, jak pisano szeroko powyzej
![]() a moj francuz tez byl praktycznie bezwypadkowy (robiony pas tylny - no chyba nikt mi nie powie, ze to mialo wplyw na szalenstwa elektryki...) do tego dochodzi jeszcze realcje innych userow roznych aut, nie tylko moje doswiadczenia auta w rodzinie, wsrod znajomych i wsrod klientow... jakas tam probka sie zbieze zreszta, kazdy jezdzi czym mu wygodniej ale potem punkty widzenia sa inne ![]() i jak czytam potem np test auta i redaktor pisze, ze w ciagu testu 5k km auto uznaje za bezawaryjne bo TYLKO DWA RAZY BYLO W SERWISIE w zwiazku z wada fabrycznego alarmu to mi sie noz otwiera albo autko z mikrodieslem z turbina i dpf uznaje za swietny wybor do miasta ![]() niedawno czytalem zapowiedz silnika 1.2 z turbina i 120KM jako propozycje do miasta ![]() ![]() a propos Twojej firmy - to czemu nie przesiadziecie sie na Mitsubishi, ktore w sumie jednak chwaliles (L200)? a propos E-class to jak sie spotkamy to pogadamy ![]() ![]()
Radek Nimal - bo życie jest zbyt krótkie, żeby tracić czas blog o głupich pomysłach Życie z Chromebookiem - mój kanał na YT Ostatnio zmieniany przez nimal : 22.10.2009 o godz. 22:01 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2587 | |
Dziadek
Zlotowicz
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2588 |
Author
Zlotowicz
ale L200 jest z Tajlandii
Hilux z RPA Navara nawet nie wiem, ale stawiam, ze nie z Japonii - nie chce mi sie szukac szczerze mowiac... tylko naklejki na atrapie mialy swoje zrodlo w rysunku z japonskiego biurka ![]() szczerze to askoczyles mnie z ta awaryjnoscia 2,5 Diesla Mitsubishi - firma chwali sie jego bezawaryjnoscia w dealera slyszalem prywatne opinie pracownikow, ze jest totalnie bezawaryjnym autem, a jego usterki to praktycznie tylko wina uzytkownikow - konkretnie przelaczanie napedow terenowych niezgodnie z instrukcja (jest nawet naklejona na drzwiach...)
Radek Nimal - bo życie jest zbyt krótkie, żeby tracić czas blog o głupich pomysłach Życie z Chromebookiem - mój kanał na YT Ostatnio zmieniany przez nimal : 22.10.2009 o godz. 22:23 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2589 |
Dziadek
Zlotowicz
niestety ale to prawda osobiście znam trzy takie przypadki, silnik padaka.... a drugiej strony co ma przełączanie napedów do jakości silnika? prędzej padnie skrzynka, mosty... przeguby itp
![]() |
#2590 |
Author
Zlotowicz
no wlasnie na temat silnika nic zlego nie slyszalem, tylko o walach/skrzyniach uszkadzanych przez zalaczanie blokad na asfalcie
a o silniku to mowiles mi kiedys o mikronieszczelnosciach, ale o jednym przypadku... nie wazne, dzieki za info ![]() de facto oznacza to, ze nie ma wiec dobrego pickupa nadajacego sie do jazdy i po drodze i w terenie i do uzytku na codzien ![]() no nic, trzeba zbierac na Suzuki GV V6 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2591 |
Author
Zlotowicz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2593 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
a dupa
![]() ![]() 6x12 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2594 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
Chciałbym napisać coś nieprzyjemnego, ale mi się jakoś nie klei...
![]() A moja awaria zamiotła mnie do warsztatu, gdzie miniaka kleją od nowa! ![]() Załącznik 53407 Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 11.03.2020 o godz. 18:36 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Śmieszne teksty... | MacGyver | Humor | 4413 | 07.12.2024 16:39 |
Czym się zajmuję, co robię? | czechoj | Off topic | 93 | 17.01.2022 23:15 |
Wybór pralki, lodówki, odkurzacza, itp. | CIAPEK | Off topic | 784 | 23.01.2019 23:37 |
Polskie Radio BIS upadło - Czyli cenzure w Polsce czas zacząć... | Qbi@k | Off topic | 73 | 03.10.2013 18:16 |