![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#16 |
|
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@Dj Mich@ł
czarny pasek na prawym boku ekranu w niektórych divix'ach brak wyświetlania drugiej linijki napisów (jeśli jest napis 2-linijkowy) we wszystkich divix'ach bios 1.2beta poprawił te błędy coraz bardziej mi sie ten odtwarzacz podoba
c'est la vie !!! Ostatnio zmieniany przez Zetoxa : 03.12.2005 o godz. 19:11 |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ismail Delivered
Data rejestracji: 29.08.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() --- Czytam sobie forum Manty i tam bardziej polecany jest Emperor od Prince'a... Choćby z tego względu, że ma częściej aktualizowane firmware. Teraz szukam jakiegoś taniego, dobrego zestawu głośników 5.1 (w cenie do 160zł)... Może ktoś zna jakiś dobry ? |
|
|
|
|
|
|
#18 | |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
@ Zetoxa Mówisz cały czas o Prince 2?
|
|
|
|
#19 | ||
|
Coauctor delicti
Data rejestracji: 23.12.2002
![]() |
Cytat:
W rzeczywistości Prince 2 bardziej jest podobny do Emperora II niż... sam Emperor III. Prince 2 zbudowano na ulepszonym układzie ESS, w którego poprzednią wersję był wyposażony Emperor II. Emperor III zbudowano zaś na układzie Sunplus, który podobno ma lepsze parametry obrazu od ESS.Pierwsze aktualizacje wyszły do obu odtwarzaczy jednocześnie - IMO to nie z powodu, że wcześniej nie było odpowiedniego wsparcia dla P2, a teraz jest, ale dlatego, że poprzednia wersja Prince'a była bardziej dopracowana przed wypuszczeniem na rynek. W tym roku chcieli koniecznie zdążyć przed Świętami, co mi również jest na rękę, bo soft mogę sobie zaktualizować bez płaczu równie dobrze za miesiąc, a pudło pod choinkę musi zdążyć ![]() Cytat:
Może to?: http://www.ultima.pl/itemnfo.php?id=2754
|
|
|
|
#20 | |
|
Ismail Delivered
Cytat:
Mam też dylemat jeśli chodzi o sam odtwarzacz DVD... Prince 2 czy Emperor 3... Czym one tak naprawdę się różnią (jeśli chodzi o funkcjonalność)? Na forum Manty toczy się wojna o to który z nich jest lepszy (coś jak u nas LiteOn vs reszta )...Wydaje się, że Emperor 3 ma więcej błędów. Są one jednak naprawiane przez nowsze firmware. Ale czy wszystkie znalezione w nim błędy będą naprawione? podobno bardzo źle wygląda sprawa z czytelnością napisów. A jak na razie nie wyszedł soft, który by to poprawił. Prince 2... Wygląda na to, że jest jakby lepiej dopracowany pod względem firmware od E3.. W sumie to sam nawet nie wiem czemu, ale bardziej skłaniam się do kupna "Cesarza" 3.. Chociaż mam pewne wątpliwości
|
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
dzien sadu juz blisko
Data rejestracji: 05.11.2002
![]() |
Witam
Od tygodnia mam podobny dylemat z wyborem co kupic, Prince 2 czy Emperor 3 ? a im wiecej czytam o tych odtwarzaczach tym bardziej ma ochote zostac przy swoje ***8222;starej***8221; niezawodnej Wiwie 238. Bralem tez po uwage Kora, ale z tego co czytam to jest niezla loteria , jednak jezeli mialbym sie zdecydowac w tej chwili to wybral bym w pierwszej kolejnosci chyba Princa 2 a w drogiej Kora.Wiem ze Korr ma ladny w miare funkcjonalny zoom w dvix, i opcje ktora pozwala na ogladanie na TV 16:9 na pelnym ekranie bez obcinania filmu, nie wiem jak z tym jest w nowych mantach. Ja osobiscie jeszcze poczekam z zakupem nowego sprzetu, az sie sytuacja wyklaruje
|
|
|
|
|
|
#22 | |
|
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
|
|
|
|
#23 | |
|
Ismail Delivered
Cytat:
A poza tym są mocniejsze od crativów, które znalazłem.. A jeśli chodzi o rozwiązanie dylematu - trzebaby porównać każdy z tych odtwarzaczy.. A nie wiem, czy ktoś poświęci się, żeby kupić oba i testować
|
|
|
|
|
|
|
#24 | |
|
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
|
|
|
|
#25 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 22.11.2004
![]() |
Witam a ja mam pytanie jeśli chodzi o Emperora III?
1. Czy można w jakiś sposób powiekszyc literki? 2. Na stronie Manty są tzw patche do tego DVD i jak widze są tam 3 pliki do sciagniecia "Oprogramowanie E3-1.3 Sanyo" , "Oprogramowanie E3-1.3 Samsung" , "Oprogramowanie E3-1.4 Samsung", czym one się roznia i ktory powinien zainstalować. Jak je zainstaluje to co ewentualnie ulepsze ? 3. Jakie rodzaje dżwięku odtarza ten DVD tymbardziej ze raz uruchomiłem plik DivX 5.0 i dźwięku nie miałem w ogole a obraz mi się strasznie rozmazywał |
|
|
|
|
|
#26 |
|
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
|
|
|
#27 | |
|
Ismail Delivered
Cytat:
ad2. Manta zaleca aktualizowanie firmware jak tylko pojawi się nowsze. Nowe oprogramowanie zawiera wszystkie stare uaktualnienia + dodatkowe poprawki. Jednak czasem warto jest poczekać, aż ktoś powie jak spisuje się najnowszy soft. ad3. To jest dziwne. Może nowsze oprogramowanie rozwiąże problem? Bo nie powinno być problemów z dźwiękiem w filmach DivX, a obraz w E3 ma być podobno najlepszy ze wszystkich produktów Manty. |
|
|
|
|
|
|
#28 | |
|
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
|
|
|
|
#29 | |
|
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Cytat:
Jak mądrze zadawać pytania Ostatnio zmieniany przez Maciej : 05.12.2005 o godz. 14:35 |
|
|
|
|
|
|
#30 | |
|
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |