![]() |
Re: Discmany MP3
Cytat:
Odczyt CD-RW, Odczyt TAGów z MP3 Pilot do obsługi discmana (praktycznie wszytkei funkcje) Obsługa multisesyjnych CD Autoshock 120 dla mp3 Troche ma może słabe podbicie basów ale to raczej by kazdy przeżył. Jak kupowałem discmana mp3 to przeszukałem wszytkie oferty. Także przeglądałem testy na http://mp3.wp.pl/p/sprzet/lista/mp3cd.html Ten discman jest był jeszcze dosyć tani: zapłaciłem za niego 420zł |
Cóż... co prawda, to prawda... :buu: :'(
|
Ten SlimX to niezłe cudo. Już się napaliłem na iMP400.
Tylko jeszcze muszę to mocno przemyśleć bo kosztuje kupę forsy. www.slimx.of.pl |
czołem,
z Firmware do mojego Rio Volt MP3 cdplayerka to jest tak jak pisze kolega powyżej; skopiowałem plik ze strony producenta, wypaliłem z nim płyte, wrzuciłem do playera i po 2 minutach juz mogłem zobaczyc pare nowych funkcji. Nigdy sie niespotkałem z problemem z piosenkami o wyzszych bitrate. Prawie zawsze nagrywam 320 i sie nawet nie wacha z odgrywaniem, odgrywa tez .wav i odczytuje listy piosenek z Winampa .m3u czyli można sobie wszystko ułożyć i tylko przełożyć na płytke. To tylko takie moje spostrzeżenie... shuma02 |
Cytat:
Pewnie FIRMWARE w takim sprzecie zmienia sie tak samo jak w duplikatorach płyt cd tzn nagrywa sie BIOS i moze jakis progs flashujący na cd i uruchamia sie procedure... Nie wiem tak mi sie wydaje |
Cytat:
|
Cytat:
|
Myślałem nad czymś tanim ale renomowanej firmy (bardziej niż First w Tesco czy eBench w Lidlu).
Na przykład Samsung Yepp 55 albo 60. Kosztuje mniej niż Sony, Aiwa, Panasonic, Philips. Wszystkie te lepsze markowe zaczynają się od 599PLN. |
moze te odtwarzacze nie obsluguja jakis tam kodekow? jednak na kompie masz wszystko w kupie a jak nie masz to sobie dograsz, a na takim playerze?
firmware zmienic jedynie....... nie wiem, takie jest moje zdanie.... jednak co komp to komp. jak do tego dodasz jeszzce dobry sprzet grajacy to masz prawie dyskoteke :D |
Cytat:
pozdrawiam:) |
Cytat:
to jest tak, z eim wiekszy masz bitrate to tym mniej masz antishocka. pryklad: dla 128kbps masz 100 sekund, a dla 320 masz juz tylko 20 sekund. wiec plyty beda odtwarzane z przerwami ............ ale na pewno to odtworzysz....... na moim thomsonie pisze nie nie moge pzrekraczac 280 iles tam..... a ja spokojnei puszczam 320...... tylko wtedy czasem pzreskakuje podzcas drogi, bo jak go postawisz na stole, to na pewno nic sie nie stanie........ |
Cytat:
ja mam takiego discmena, tani to fakt, firma mercury... ale w srodku bebechy philipsa, plyty audio graja bardzo dobrze, ale mp3 szkoda gadac te z VBR to zapomnij wogole ze beda wogole dobrze grac, te zrobione na xingu piszcza w tle, jedynie te na 128 kbps z LAME graja przyzwoicie, w tle zdazy sie jakis strzal, plum i inne podobne dziwne dzwieki, sa osoby co tego nie slysza! Ogolnie dzwiek jest jakis chory po odsluchaniu mp3, czuje jakis niepokoj przy odsluchu, wole kompa z winampem, niektore odtwarzacze maja mozliwosc zmiane firmware... moze tymi nalezy sie interesowac ja odradzam kupno czegos podobnego... lepiej juz mp3 player ale tylko do tego przystosowany, bez obslugi CD pozdrawiam:) |
Ja nie mam zadnego, ale zauwazylem ze w ofertach jest podana takze kompatybilonsc z bitrate, nie wiem czy to prawda, ale z tego co widze to duzo odtwarzaczy nie odtwarza mp3 z bitrate powyzej 192kb, moze na to trzeba tez zwrocic uwage, ale nie wiem czy to prawda
|
ja użyrwam NAPA DAV 316 i jestem zadowolony. Dużym mankamentem jest brak wyświetlacza na pilocie, ale pozatym sprzecik jest ok.
|
Witam !
Zbieg12 - a patrzyłeś na tego PHILIPSA EXPANIUM - jest nawet nawet. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:56. |