Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 04.12.2003, 09:03   #16
KarolluZ
Guru

Data rejestracji: 29.06.2002
KarolluZ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
SID... tak jak mówiłeś wyłączyłem aa, bo domyślnie miałem ustawione, aby aplikacje same sterowały aa. co do q3 to zainstalowaałem, odpaliłem i się zdziwiłem. Oczywiście wszystko na maxa, ale te komendy typu cg_drawfps oraz com_maxfps u mnie nie działają... oczywiście po odaleniu pierwszej prostej areny naciskam tylde i wpisuje, a tu nic... pojawia się coś w tym stylu "KAROLLUZ: cg_drawfps". Tak jakby gracz karolluz to mówił. Może mam za starą wersję qwaka !?

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 04.12.2003, 09:12   #17
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
komendy w q3 wpisuje sie po '/'

wpisz komende i nacisnij 'tab' - wtedy na poczatku linii (jesli wpisales komende porpawnie) wyskoczy kreska i bedzie mozna juz naciskac enter

tab sluzy tez do dokanczania komend
Stary 04.12.2003, 09:52   #18
Ormianin
Komandor

Data rejestracji: 29.07.2002
Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez KarolluZ

Ja bym może obstawiał dysk, gdyż chyba 5400 rpm to za mało... po prostu dysk nie nadąża przez co są przeskoki i gubienie klatek... a czy instalka nowych driverów coś pomoże !? przypominam, że mam 30.82...

a już myślałem, że po zmianie sprzętu w końcu odpale sobie peja na maxa 2 hehehe
Ech tam zaraz dysk, 5400 moze nie jest demonem predkosci, ale nie znaczy ze jest jakis zolw... moze problemy z kompatybilnoscia dysku i kontrolera? Moze obsluga UDMA nie dziala?
Moze w BIOSie jakies niejsane ustawienia?
Ormianin jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.12.2003, 10:10   #19
KarolluZ
Guru

ormianin.... wiesz... ja mam płytę z SATA i nawet nie wiem jak to zaistalować... nie chodzi, że jestem jakimś głąbem, ale po prostu przez te 3 ostatnie lata pracowałem na celku 433, a o SATA mogłem pomarzyć. Jeden kolega mówił, że podczas instalacji XP musi wciskać F6, aby zainstalować RAID i SATA, bo inaczej nie zainstaluje nic dalej. Jednak on ma dysk na SATA a ja mam na IDE.

Odnośnie tego screen'a to jak biorę właściwości podstawowego kontrolera, na którym podpięty jest dysk [a w sumie dwa dyski, bo główny i kieszeń] mam napisane Ultra DMA tryb 4. Czy to oznacza UDMA 66 !?

Wiem, że tam widzicie dwa urządzenia, których jeszcze niezainstalowałem, a mianowicie USB 2.0 i to pierwsze cudo [myślę, że to jest SATA, ale mogę się mylić]. Co do USB 2.0 to problemy znikną jak zainstaluje sobie Sp1a. Jednak ostatnimi czasy jak tak zrobiłem na celku 433 to niesamowicie spowolniło mi to internet... nie wiem dlaczego !?
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
-ustawienia.png  
Stary 04.12.2003, 10:58   #20
Ormianin
Komandor

Data rejestracji: 29.07.2002
Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez KarolluZ

Odnośnie tego screen'a to jak biorę właściwości podstawowego kontrolera, na którym podpięty jest dysk [a w sumie dwa dyski, bo główny i kieszeń] mam napisane Ultra DMA tryb 4. Czy to oznacza UDMA 66 !?
Z tego screena nic nie wynika... problemy z kompatybilnoscia nie musza wystepowac w sensie instalacji ale pracy z dyskiem... zrob test kopiowania z partycji na partycje, duza ilosc malych plikow i jeden wiekszy
Ormianin jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.12.2003, 11:07   #21
KarolluZ
Guru

sid... co prawda q3 chodzi wyśmienicie.... co prawda czasami klatki przekroczą 120, a ogólnie to około 80. wszystko płynnie chodzi, chociaż myślę, że mogłyby chodzić jeszcze lepiej...
Stary 04.12.2003, 11:12   #22
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
80 klatek w q3? bardzo malo ale sporo mozna usprawiedliwic karta grafy - w koncu to mx
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.12.2003, 11:34   #23
KarolluZ
Guru

to nie tak, że chodzę sobie w q3 i mam nagle 200 klatek. Po prostu mam średnio około 80... jedna musiałbym włączyć sobie jakąś planszę na której jest większy ruch niż tylko sam na sam z jednym botem . Jednak akcja powinna trochę spowolnić, a nie przyśpieszyć... dziwne...
Stary 04.12.2003, 12:01   #24
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez -Sid-The-Rat=>
wystarczy ze dasz sobie w sterownikach anizotrophy czy aa i juz mozesz zapomniec o czymkolwiek...
ja mialem scinki, kumpel na ati9700 i drugi na 9800xt mieli scinki - wywalilem i wspominam raczej zle...
No to moze i tak, ale po co to wlaczac, skoro i bez tego gry wygladaja bardzo dobrze? Poza tym o ile sie nie myle, to czasami, jesli w grze jest taka opcja, to rowniez ja zaznaczam. Moze nie od razu na 4x (chociaz tez czasem), ale na 2x.
Poza tym, juz naprawde dawno nie gralem w zadna gre, wiec wydajnosc karty graficznej mniej mnie teraz interesuje. Dobrze, ze komputer chodzi w miare wydajnie (chociaz ostatnimi czasu coraz bardziej odczuwam brak jeszcze z jednej kosci pamieci) i ogolnie mozna spokojnie komfortowo na nim pracowac. O to mi chodzilo, kiedy robilem jego modernizacje

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.12.2003, 09:04   #25
KarolluZ
Guru

a czy ktoś posiada jakiegoś GeForce 4 !? Interesuje mnie konkretnie jakich driverów używacie... chodzi mi o cyferki... ja osobiście kiedy posiadałem Rivke to czepiłem się 30.82. Wczoraj kolega mi powiedział, że te drivery mogą NIE MIEĆ wspomagania AGPx8 dla mojej karty... dlatego chciałbym usłyszeć waszą opinię, a nie bezmyślnie instalować jakieś najnowsze stery. Najnowsze nie zawsze znaczy najlepsze.
Stary 05.12.2003, 09:07   #26
-Sid-The-Rat=>

andrzej - roznica pomiedzy morrowindem z i bez anizo jest kolosalna - nawet jak odpalisz sobie tylko 2x (choc na ATI mozna spokojnie zapodac od razu 4x albo 8x), podobnie jest z AA - choc tu lepiej wypadaja karty nvidii - osobiscie przy duzych rozdzialkach gram na 8x anizo i 2x fsaa (smoothvision) i bardzo mnie boli jak musze zejsc z tych ustawien - po prostu roznica jest

co do agp8x - kraluk - roznica wydajonsci pom 4x a 8x w zadnym wypadku nie usprawiedliwia tak niskiego wyniku - to jest max kilka procent - nie wiecej
Stary 05.12.2003, 13:37   #27
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez -Sid-The-Rat=>
andrzej - roznica pomiedzy morrowindem z i bez anizo jest kolosalna - nawet jak odpalisz sobie tylko 2x (choc na ATI mozna spokojnie zapodac od razu 4x albo 8x), podobnie jest z AA - choc tu lepiej wypadaja karty nvidii - osobiscie przy duzych rozdzialkach gram na 8x anizo i 2x fsaa (smoothvision) i bardzo mnie boli jak musze zejsc z tych ustawien - po prostu roznica jest
No mozliwe, nie gralem jeszcze w Morrowinda, ale moze kiedys bede mial okazje, to zobacze, czy u mnie tez widac te roznice. W kazdym razie na razie moja karta w zupelnosci mi wystarcza i cieszy mnie to, bo w koncu dalem za nia 670 zlotych. Kurcze, kiedy to bylo...

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.12.2003, 11:20   #28
KarolluZ
Guru

dzisiaj dopiero co ściągnąłem 3D Marka 2001 SE tak jak kazał SID... przeprowadziłem wszystkie testy no i na samym końcu wyskoczyła mi ramka z moją punktacją... zamieszczam poniżej screen'a
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
-3dmark.png  
Stary 06.12.2003, 11:29   #29
kraluk
Guru

Data rejestracji: 13.02.2003
kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez KarolluZ
a czy ktoś posiada jakiegoś GeForce 4 !? Interesuje mnie konkretnie jakich driverów używacie... chodzi mi o cyferki... ja osobiście kiedy posiadałem Rivke to czepiłem się 30.82. Wczoraj kolega mi powiedział, że te drivery mogą NIE MIEĆ wspomagania AGPx8 dla mojej karty... dlatego chciałbym usłyszeć waszą opinię, a nie bezmyślnie instalować jakieś najnowsze stery. Najnowsze nie zawsze znaczy najlepsze.
Ja mam GF4 MX440 64MB DDR. Teraz chulam na ForceWare (nowe dentki) 52.16. Zero problemów, moge powiedzieć, że karta mi szybciej działa niż na dentkach 45.23.
Pozdro
Stary 06.12.2003, 11:33   #30
-Sid-The-Rat=>

ten wynik poraza... ten gf4 jest jakis lewy - pewnie 64bitowy... cos sie ostro kaszani - bo tyle to ja mialem (ba! wiecej nawet) na gf2mx...
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: