Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 04.12.2003, 10:10   #1
KarolluZ
Guru

Data rejestracji: 29.06.2002
KarolluZ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ormianin.... wiesz... ja mam płytę z SATA i nawet nie wiem jak to zaistalować... nie chodzi, że jestem jakimś głąbem, ale po prostu przez te 3 ostatnie lata pracowałem na celku 433, a o SATA mogłem pomarzyć. Jeden kolega mówił, że podczas instalacji XP musi wciskać F6, aby zainstalować RAID i SATA, bo inaczej nie zainstaluje nic dalej. Jednak on ma dysk na SATA a ja mam na IDE.

Odnośnie tego screen'a to jak biorę właściwości podstawowego kontrolera, na którym podpięty jest dysk [a w sumie dwa dyski, bo główny i kieszeń] mam napisane Ultra DMA tryb 4. Czy to oznacza UDMA 66 !?

Wiem, że tam widzicie dwa urządzenia, których jeszcze niezainstalowałem, a mianowicie USB 2.0 i to pierwsze cudo [myślę, że to jest SATA, ale mogę się mylić]. Co do USB 2.0 to problemy znikną jak zainstaluje sobie Sp1a. Jednak ostatnimi czasy jak tak zrobiłem na celku 433 to niesamowicie spowolniło mi to internet... nie wiem dlaczego !?
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
-ustawienia.png  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 03.12.2003, 20:08   #2
Kasprzak
...niepoprawny marzyciel.

Data rejestracji: 25.06.2002
Kasprzak zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
tak jak pisalem ze moze to byc dysk
Wez od kogos hdd i sprawdz! Jedyna szansa
A dlaczego nie chcesz q3 odpalac. Zobaczysz ile masz klatek.
Stary 03.12.2003, 20:36   #3
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
wez q3 - dlaczego? bo startuje najszybciej i jest to naprawde DOBRZE napisana gra - wyniki sa miarodajne

wlacz 1000*700*32*trilinear i cala reszta na maks
zetnij we wlasciwosciach sterownikow (opengl) anizo i antialiasing i popatrz na ilosc fpsow (w konsoli wpisz cg_drawfps 1)
u mnie na axp2000+ (@ 2200mhz) i na ati9100 w takim konfigu spokojnie mialem powyzej 200

(i jescze com_maxfps 500 - zebys nie mial ograniczenia na 90fps)

a tak jeszcze wczesniej to zacznij od zassania 3dmarka 2k1 SE build 330 - inne sie wykrzaczaja - i popatrz na wyniki
gdzies na benchmarku jest zestawienie wynikow wieeeeelu kompow w 3dm2k1 - poszukaj swojego zestawu - ew. podobnego - i popatrz
do tego test w AIDA na przepustowosc pamieci
ja zwalilbym wszsyto na slabiutkiego gf4mx - slaba karta
Stary 03.12.2003, 20:43   #4
kraluk
Guru

Data rejestracji: 13.02.2003
kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Ale trzeba pamiętać,że jak się zmienia sprzęt to trzeba obowiązkowo sformatować dysk i zainstalować od nowa Windowsa.. Ja też gdy zmieniłem sprzęt i nie sformatowałem dysku miałem takie jajca. A gdy to zrobiłem już problemów nie bylo.
Pozdro
Stary 03.12.2003, 21:53   #5
KarolluZ
Guru

SID... dziękuję za cenne rady... popróbuje to i od razu umieszczętu moje wyniki...

Kraluk.... kurcze ja mam tylko 20 GB i nie mam gdzie danych po przegrywać . Jak narazie chcę spróbować czegoś innego. Mimo to dzięki za radę.
Stary 04.12.2003, 09:12   #6
-Sid-The-Rat=>

komendy w q3 wpisuje sie po '/'

wpisz komende i nacisnij 'tab' - wtedy na poczatku linii (jesli wpisales komende porpawnie) wyskoczy kreska i bedzie mozna juz naciskac enter

tab sluzy tez do dokanczania komend
Stary 04.12.2003, 11:12   #7
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
80 klatek w q3? bardzo malo ale sporo mozna usprawiedliwic karta grafy - w koncu to mx
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.12.2003, 11:34   #8
KarolluZ
Guru

to nie tak, że chodzę sobie w q3 i mam nagle 200 klatek. Po prostu mam średnio około 80... jedna musiałbym włączyć sobie jakąś planszę na której jest większy ruch niż tylko sam na sam z jednym botem . Jednak akcja powinna trochę spowolnić, a nie przyśpieszyć... dziwne...
Stary 05.12.2003, 09:07   #9
-Sid-The-Rat=>

andrzej - roznica pomiedzy morrowindem z i bez anizo jest kolosalna - nawet jak odpalisz sobie tylko 2x (choc na ATI mozna spokojnie zapodac od razu 4x albo 8x), podobnie jest z AA - choc tu lepiej wypadaja karty nvidii - osobiscie przy duzych rozdzialkach gram na 8x anizo i 2x fsaa (smoothvision) i bardzo mnie boli jak musze zejsc z tych ustawien - po prostu roznica jest

co do agp8x - kraluk - roznica wydajonsci pom 4x a 8x w zadnym wypadku nie usprawiedliwia tak niskiego wyniku - to jest max kilka procent - nie wiecej
Stary 05.12.2003, 13:37   #10
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez -Sid-The-Rat=>
andrzej - roznica pomiedzy morrowindem z i bez anizo jest kolosalna - nawet jak odpalisz sobie tylko 2x (choc na ATI mozna spokojnie zapodac od razu 4x albo 8x), podobnie jest z AA - choc tu lepiej wypadaja karty nvidii - osobiscie przy duzych rozdzialkach gram na 8x anizo i 2x fsaa (smoothvision) i bardzo mnie boli jak musze zejsc z tych ustawien - po prostu roznica jest
No mozliwe, nie gralem jeszcze w Morrowinda, ale moze kiedys bede mial okazje, to zobacze, czy u mnie tez widac te roznice. W kazdym razie na razie moja karta w zupelnosci mi wystarcza i cieszy mnie to, bo w koncu dalem za nia 670 zlotych. Kurcze, kiedy to bylo...

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.12.2003, 11:20   #11
KarolluZ
Guru

dzisiaj dopiero co ściągnąłem 3D Marka 2001 SE tak jak kazał SID... przeprowadziłem wszystkie testy no i na samym końcu wyskoczyła mi ramka z moją punktacją... zamieszczam poniżej screen'a
-3dmark.png  
Stary 06.12.2003, 11:33   #12
-Sid-The-Rat=>

ten wynik poraza... ten gf4 jest jakis lewy - pewnie 64bitowy... cos sie ostro kaszani - bo tyle to ja mialem (ba! wiecej nawet) na gf2mx...
Stary 06.12.2003, 11:55   #13
kraluk
Guru

Data rejestracji: 13.02.2003
kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
ten wynik poraza... ten gf4 jest jakis lewy - pewnie 64bitowy... cos sie ostro kaszani - bo tyle to ja mialem (ba! wiecej nawet) na gf2mx...
Qrde... Półtora tygodnia temu mój wynik był coś ok. 4600 punktów. A tu dzisiaj włączam i patrzę wynik coś ok. 2200!!! Coś się mi pitoli... Może mi to ktoś wyjaśnić, czemu jest tak
Pozdro
Stary 06.12.2003, 12:06   #14
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
tak to jest kurcze czasem, że mogą Cie w sklepie zrobić w jajo, albo ogólnie w zesawieniu sprzętowym, może coś nie grać.
Czasem mam takie przypadki, że ide do kogoś kto ma lepszego kompa ode mnie nawet jakiś ponad giga herza i to jego komputer się bardziej czasem kaszani, laguje i ma ogólnie inne (gorsze) działanie w poszczególnych sprawach/aplikacjach.

A zaraz ja sobie tak z ciekawości odpale 3DMarka i zobacze jaki mam wynik

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.12.2003, 12:51   #15
-Sid-The-Rat=>

u mojej siostry (ostatnio czesciej siedze na jej kompie niz na wlasnym)
na sprzecie:
athlon xp 2000+(1667mhz) - 182*12 [wyzszego fsb nie trawily pamieci] (2184mhz)
256 kingston 333mhz cl2.5 (@ 364mhz cl2.5)
ati9100 250/250 128bit (wyglada jak full 8500) - 290/290 (wiecej sie da - tylko po co?)
soltek 75frn2-l (wspaniala plyta...)

bez krecenia bylo kolo 8300
-image1.png  
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: