![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
To jest meritum. Tylko gdzie i jakie
Sam tego nie zrobię nie mam tensometru pod ręką.
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bikestacja.pl na przyklad
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Pingwin specjalista.
Twierdzisz, że przez dwa lata coś się nauczyli? Ja bym nie ryzykował.
src: http://forum.rowerum.tarnow.pl/viewtopic.php?p=9134
|
|
|
#4 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
Znam troche osob, ktore u nich zamawialo skladanie i sa zadowoleni. Sa tez inne sklepy, ktore sie tym zajmuja, nawet w Rudzie
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
|
|
|
|
|
#5 |
|
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
btw, wrócił mi armorek z naprawy Kross wymienił co trzeba bo teraz już nie ma takiego wduszenia. Teraz tylko zamontować
|
|
|
#6 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
do 40s nic trudnego, nawet hopa ze sporym zapasem
do 55s prosto lasem w 56 skalki zdradliwe pewnie choc moze nie do konca w 1:08 pierwsza trudnosc, zakret przy drzewie 1:17 dobry drop 1:29, mruuuuu dobra rampa 2:27 dlugi jump ale na duzym speedzie, zapas mega duzy 2:41, wysoki skok, zapas wiekszy niz wczesniej, o ile ktos nie wymieknie i nie zeskoczy 3:18 skok do zrobienia nawet na HT, profil zeskoku widac,ze wybaczy kazdy blad 3:53 osral zbroje i nie skrecil na lewo jak powinien i ominal trase. NEXT!! ;-) Nie wiem skad tam sie tam pojawilo to insane.
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM Ostatnio zmieniany przez demek : 25.09.2015 o godz. 00:59 |
|
|
|
|
|
#7 |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
W sumie.. podłączę się pod temat.
Przy okazji wakacji i pobytu w miejscu, gdzie kiedyś sporo kilometrów rowerem po przełajach zrobiłem, stwierdziłem, że może byłby to już dobry czas, żeby kupić sobie nowy (poprzedni ma już kilkanaście lat i przyznam, że od ponad dwóch już go w zasadzie nie używałem). Żeby nie wchodzić w standardową dla mnie procedurę zakupu, którą na forum niektórzy znają.. stwierdziłem, że załatwię sprawę szybko. Pogadałem z osobą, która tam akurat z rowerem była i trochę się zna i kilka modeli wstępnie nawet wybrałem. Planowałem po powrocie do domu, wybrać się do jakiegoś sklepu, obejrzeć na żywo, stwierdzić, że jest ok i kupić. No ale.. nie było to oczywiście takie proste... Nie wnikając w szczegóły (głównie problem był z dostępnością tych modeli i zobaczeniem na żywo) i.. ciągle nie chcąc za głęboko wchodzić w temat bo nie mam po prostu na to czasu, mam kilka pytań/wątpliwości: 1) MTB czy Cross... Pewnie standardowe pytanie. Do tej pory miałem "górala", ale 15 lat temu nie znaczyło to w zasadzie nic. Choć trochę nim po różnych cięższych trasach jeździłem i wytrzymywał. W każdym razie teraz być może lepszy byłby Cross, bo przewidywane trasy to w dużej częsci asfalt plus przynajmniej raz w roku wycieczka w bezdroża (piaski, pola, lasy) i chętnie - zobaczymy jak z realizacją - sporadyczne wypady weekendowe. Wiec niby Cross, ale jak zobaczyłęm filmik wyżej to.. w sumie chętnie bym spróbował (oczywiście bez przesady - nie od razu coś takiego). A tak jak dobry (w miarę..) MTB jeszcze po czymś takim do jazdy powinien się nadawać, tak Cross raczej tego w całości nie przejedzie... Tak więc do końca nie wiem.. Byłem w kilku sklepach, przymierzyłem się zarówno do Crossa jak i MTB i w zasadzie dobrze dobrane, wygodne są obydwa. Wizualnie wolę 'mocniejsze' rowery, z kolei chciałbym jednak wyposażyć go przynajmniej w błotniki i nóżkę (bagażnik niekoniecznie). 2) Jeśli Cross to jaki, jeśli MTB do jaki... Budżet do około 2000-2500 zł, chociaż jeśli warto dopłacić to ok. Z modeli, które wstępnie mnie zainteresowały (niestety nie miałem okazji zobaczyć na żywo i w zasadzie głównie dlatego nie kupiłem): Unibike VIPER DISC GTS Unibike Evo (Mtb) Wszystkie z tego roku. Z kolei w innym sklepie bardzo polecali mi KTM... i nie powiem, jeździło się nieźle, np.: http://archiwum.allegro.pl/oferta/ro...393454482.html (tam były nowsze modele) No tylko tutaj znacznie wyższa była cena... Generalnie - nie spieszy mi sie. Chciałem jeszcze kupić w tym roku, żeby kila razy się gdzieś wybrać, no i mniej zapłacić, ale nie na siłę. Natomiast spokojnie bym sobie gdzieś jeszcze pojeździł i pooglądał konkretne modele. Jeśli jest coś wartego uwagi..
|
|
|
#8 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
Albo cross albo MTB 29cali. Wiecej pozniej bo musze isc na rade budowy.
|
|
|
|
|
#9 |
|
Pingwin specjalista.
W rowerach sklepowych zawsze nie podoba mi się wymieszanie wszystkiego ze wszystkim typu dosłownie coś z deore, coś z alivio i coś z xt, potem cena faktycznie 2k wychodzi ale jest to grubymi nićmi szyte i bez sensu. Dlaczego? Bo przykładowo element xt w tym mieszanym zestawie to zwykły wypychacz aby kwota była okrągła.
Ze swojej strony polecam MTB 29 cali na aluminiowej ramie. Będziesz chciał trochę crossa to zmienisz opony na asfalt i w zasadzie gotowe.
|
|
|
#10 |
|
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
@andrzejj9 w tym roku stanąłem przed podobnym problemem.
Wymagania podobne - asfalt w większości. Wybrałem crossa. Miesiąc temu przejechałem nim ok 1000 km w 7 dni - wyprawa do Zakopanego i powrót. Spisał się na medal. Kupiłem Krossa Evado 5 rocznik 2013 w promocji za 2.5k. Do takich podróży myślę, że to minimum. |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
To oczywiście nie najważniejsze, ale też biorę pod uwagę (chociaż pod tym względem akurat bardziej podobają mi się rowery z roczników 2012, czy 2013...)@ demek Sorry, jak nie jestem w temacie, ale masz coś wspólnego z tą firmą? Tak na szybko zwróciłem uwagę na ten model.. http://nrowery.pl/2015/mtb-29/cayon-dr (wyposażenie, waga, wygląd.. )
|
|
|
|
#12 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
http://nrowery.pl/
Na 2016r bedzie model crossowy na Deore i 30 biegach za 2500 ziko. Specyfikacja po niedzieli. Z 29erow tez ciezko z nimi konkurowac. Uffff, wojna na radzie byla ale udalo sie wywalczyc poprawe dla rowerow. Jakby ktos chcial to moge wrzucic projekt budowlany i co w nim jest nie tak i jak zostanie poprawione.
|
|
|
|
|
#13 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
Mam, tyle, ze kupilem ich rower w 2012r
|
|
|
|
|
#14 |
|
Pingwin specjalista.
Dla upewnienia się, jakie rozmiarówki/zakres rozmiarów opon jest przewidziany dla obręczy 622x18?
Rozmiary najlepiej calowo oraz w ETRTO ![]()
|
|
|
#15 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
![]() To powinno pomoc ;]
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| dętka, pedałowanie, pedały, szprycha |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| prenumerowane dyskusje | rycho | Propozycje, sugestie, błędy forum | 3 | 30.12.2006 13:38 |
| Rowerowe peer-to-peer | raven66 | Off topic | 2 | 26.08.2005 10:27 |
| dyskusje o nero 6 | -Sid-The-Rat=> | Napędy optyczne CD | 1 | 14.07.2003 18:29 |
| zaprenumerowane dyskusje | mapsajm | Propozycje, sugestie, błędy forum | 4 | 31.08.2002 20:47 |