Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   F1 sezon 2009 (https://forum.cdrinfo.pl/f5/f1-sezon-2009-a-81754/)

zene_k 24.04.2009 07:54

Cytat:

Napisany przez NeoFighter (Post 1019152)
http://www.formula1.com/news/headlines/2009/4/9217.html
radze czytac powazne zrodla, a nie internetowe szmatlawce

Pieprzenie kotka za pomocą młotka.
Co tam niby jest takiego napisane, o czym nie donosiły internetowe szmatławce. Fakt pozostaje faktem, że odstają od reszty i zamiast coś zrobić, to się tylko ich "wielki" boss Mario Theissen głupio tłumaczy.

joujoujou 24.04.2009 12:59

No nieźle nieźle - na pierwszym treningu przed GP Bahrajnu Hamilton pierwszy, Heidfeld drugi, Kubica trzeci. :spoko:

Właśnie zaczyna się drugi trening. :D

:tv:

NeoFighter 24.04.2009 23:01

Cytat:

Napisany przez zene_k (Post 1019172)
Pieprzenie kotka za pomocą młotka.
Co tam niby jest takiego napisane, o czym nie donosiły internetowe szmatławce. Fakt pozostaje faktem, że odstają od reszty i zamiast coś zrobić, to się tylko ich "wielki" boss Mario Theissen głupio tłumaczy.

internetowe szmatlawce raczej nie wspomnialy o tym, ze nad aerodynamika bolidu F1 zespol inzynierow pracuje wiele miesiecy
jezeli jeden maly dyfuzor tak bardzo zmienia zachowanie samochodu na torze, to nie mozna dokleic go ot tak

Theissen powiedzial tylko, ze aerodynamika zaczyna sie od przedniego skrzydla na tylnym dyfuzorze konczac
jezeli calosc musi tworzyc zgrany pakiet, to musi to byc dobrze dograne

Reetou 25.04.2009 01:06

Tak. Oczywiście!

Dlatego niemce z wrodzoną sobie dokładnością i porządkiem, i przy wykorzystaniu super komputera Albert, rozpoczęły już prace nad maszyną na przyszły sezon. A to co dokleili na dzisiejszych treningach do czołowej potęgi toru, Force India, to tylko atrapa jest, pod publikę. A ich wynik na treningu to skutek lewatywy, którą zrobili Sutilowi, a nie jakieś tam dyfuzory.

zene_k 25.04.2009 09:01

Cytat:

Napisany przez NeoFighter (Post 1019298)
internetowe szmatlawce raczej nie wspomnialy o tym, ze nad aerodynamika bolidu F1 zespol inzynierow pracuje wiele miesiecy
jezeli jeden maly dyfuzor tak bardzo zmienia zachowanie samochodu na torze, to nie mozna dokleic go ot tak

Theissen powiedzial tylko, ze aerodynamika zaczyna sie od przedniego skrzydla na tylnym dyfuzorze konczac
jezeli calosc musi tworzyc zgrany pakiet, to musi to byc dobrze dograne

No to radziłbym czytać też i te internetowe szmatławce, które dawno już dokładnie o tym pisały.:>
Ciekawe, że inne zespoły potrafiły już dokonać zmian w swoich bolidach, tylko nie BMW:rotfl:
No, ale te zespoły na pewno zrobiły to niedokładnie:taktak: i dlatego wygrywają z BMW jak chcą.:sciana:

joujoujou 25.04.2009 13:45

Kubica 13ty po Q2. :smutny:

W Q1 się palił, ale go zgasili. :ognicho:

||

melag 25.04.2009 13:56

Cytat:

Napisany przez joujoujou (Post 1019380)

W Q1 się palił, ale go zgasili. :ognicho:

||

W Q2 też :taktak:

Reetou 25.04.2009 14:11

Toyota to chyba na pusto pojechała...

joujoujou 25.04.2009 14:58

Cytat:

Napisany przez melag (Post 1019382)
W Q2 też :taktak:

A może tylko w Q2? :hmm:

Sam już nie wiem. :zawstydz:
Cytat:

Napisany przez Reetou (Post 1019383)
Toyota to chyba na pusto pojechała...

Poczekać trzeba na wyniki ważenia bolidów (powinny zaraz być na stronie FIA). :idea:

EDIT:

Heh, nawet nie wiedziałem, że Vettel dostał wczoraj mandat za przekroczenie prędkości na pitlane - o całe 2km/h - kosztowało to jego (albo zespół) 400 eurusiów. :haha:

http://www.fia.com/en-GB/mediacentre...ocument_09.pdf

Raikkonen też przekroczył - zmierzyli mu 79.5km/h - tu już wlepili 4k euro. :wow:

http://www.fia.com/en-GB/mediacentre...ocument_06.pdf

pops 25.04.2009 17:20

Łosz, widzieliście wagi aut ? W beemkach prawie 100kg benzyny... mogli chociaż jednego słabiej zalać, żeby nie jechali na taką samą taktykę... mieli by większe pole manewru podczas wyścigu...

Reetou 25.04.2009 17:38

Nie wiem, co kombinują. I tak muszą pojechać na 2 stopy, bo miękkie gumy nie wytrzymają połowy wyścigu. Czyli raczej ostatni, krótki na miękkich. Ciekawe, czy jak ich objadą wszyscy na starcie, to mają szanse z tą strategią.

andrzejj9 25.04.2009 18:01

Cytat:

Napisany przez joujoujou (Post 1019388)
A może tylko w Q2? :hmm:

Sam już nie wiem. :zawstydz:

W obydwu, tylko w drugiej krócej ;)

Dobrze by było, gdyby w czasie wyścigu takich dodatkowych atrakcji nie robili.

Swoją drogą zaczyna mnie zastanawiać Vettel. Czy on rzeczywiście jest taki dobry, czy jego zespół w tym sezonie też jest lepszy od przykładowo BMW.

joujoujou 25.04.2009 18:16

Ilość załączników: 1
Załącznik 51819

...z oficjalnego komunikatu FIA.

Reetou 25.04.2009 19:06

Cytat:

Napisany przez andrzejj9 (Post 1019411)
Swoją drogą zaczyna mnie zastanawiać Vettel. Czy on rzeczywiście jest taki dobry, czy jego zespół w tym sezonie też jest lepszy od przykładowo BMW.

Oczywiście i - i...

joujoujou 26.04.2009 21:48

Taktyka BMW (jazda na jeden pit stop) nie wyszła, i to przez Heidfelda, który na pierwszym zakręcie rozwalił spoiler sobie i Robertowi. :sciana:

Dzięki temu m.in. obaj zawodnicy dojechali do mety jako ostatni.

Podobno Heidfeld twierdził, że to Robert jego uderzył, a nie odwrotnie.

Cytat:

Napisany przez Heidfeld
Startowaliśmy pod koniec stawki. Ktoś uderzył mnie w tył. Być może był to nawet Robert.

Jakkolwiek nie było, internauci już komentują.

Cytat:

Nick jak sadzisz, kto zabil Kennediego?
Nick:- nie wiem, ale mogl to byc Robert...
Nick,kto zabil matke jelonka bambi?
Nick: -coz, nie wiem nic na ten temat ale sadze ze zrobil to Robert.
Nick jak sadzisz kto jest winien katastrofie w czarnobylu?
N.H. -Ciezko powiedziec, ale cos mi sie zdaje ze chyba Robert
Nick kto utopil morrisona w wannie?
N.H.- nie chce nic insynuowac ale chyba byl to Robert
N.H.- zreszta, musze dodac ze w dziecinstwie zlamalem reke i zaczynam sadzic ze robert podwadzil mi wtedy noge. Zreszta nioficjalnie wiadomo ze to Robert pierwszy strzelil do naszego statku w 1939 a wczesniej zaatakowal radiostacje w gliwicach. W warsztacie w zeszlym tygodniu zginal nam mlotek, na szczescie juz zdazylem powiedziec Mario, ze podejzewam Roberta. Ale ja bardzo lubie Roberta...

przemek841201 , 26.04.2009 19:19
:hahaha:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:15.