Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Formuła 1 - sezon 2006 - Robert Kubica. (https://forum.cdrinfo.pl/f5/formula-1-sezon-2006-robert-kubica-66885/)

Prezesik 05.08.2006 11:30

Cytat:

Napisany przez Weron
Ja tam wcale nie chce aby ktos sie bral za budowanie torow wyscigowych. Niepotrzebny wydatek. Stadiony pilkarskie sa do zbudowania.

ja też nie uważam tego za pilny wydatek. Chodzi o to, że grono działaczy będzie obiecać, zbierać kasę i tylko wypychać sobie kieszenie. Ani zawodnicy, ani nikt inny tej kasy na oczy nie zobaczy
Cytat:

Napisany przez M@X
Polacy przywyczajeni sa do przyjmowania i akceptowania wygodnych pol-prawd. Dlatego potrafimy zaplacic ponad 1000 zl za mundialowy mecz polski, chociaz dobrze wiemy ze przegraja... Ech.

To niestety prawda... :ysz:

demek 05.08.2006 11:31

Cytat:

Napisany przez M@X
A skoki narciarskie to niby byly popularne do pojawienia sie Malysza? Ogladali jacys zapalency, ktorzy sumiennie przytakiwali komentatorowi na haslo "Wywalczyl swietna dwudziesta pozycje" i razem z resza tego osobliwego swiatka cieszyli sie z tego powodu. Kiedys pewien Niemiec zajal 2 miejsce w wyscigu kolarskim. Po wyscigu wygladal na smutnego. Dziennikarka zapytala go co sie stalo, przeciez zajal drugie miejsce. A on na to "Przegralem wyscig, droga pani.". Polacy przywyczajeni sa do przyjmowania i akceptowania wygodnych pol-prawd. Dlatego potrafimy zaplacic ponad 1000 zl za mundialowy mecz polski, chociaz dobrze wiemy ze przegraja... Ech.

a ja sie nie zgodze

skoki byly popularnym sportem ale "bum" nastapil w sezonie kiedy malysz wyskoczyl z forma na turnieju czterech skoczni i wtedy skoki staly sie sportem pseudonarodowym
skoki ogladalem juz w czasach kiedy malysz skonczyl sezon na siodmej pozycji ponad 10 lat temu

jak w jak w 1993 roku zginal senna to bylem zalamany wiec jak wodac formule tez ogladam od gowniarza - o kubicy w f1 mowili od kilku sezonow a pod dwoch czy trzech wyscigach zeszlego sezonu jedno z czasopism piszacych o f1 stwierdzilo, ze to pierwszy i ostatni sezon roberta w f. renault bo od przyszlego bedzie juz w jakims teami f1. mieli racje

jesli robert zajmie dobre miejsce (a wierze ze tak bedzie o ile mu sie auto nie zepsuje) to tak jak piszesz, zapewne nastapi bum na f1 - ale czy to zle?

pol-prawdy? czy liczy sie tylko zwyciestwo? widziales niemcow gdy zdobyli trzecie miejsce?
widziales turkow na poprzednich mistrzostwach ?

zwyciestwo jest najcenniejsze ale nie tylko ono sie liczy - cel powinien byc jeden - wygrana - ale nie zawsze jestesmy w stanie to osiagnac

Prezesik 05.08.2006 11:38

Cytat:

Napisany przez demek
a ja sie nie zgodze

skoki byly popularnym sportem ale "bum" nastapil w sezonie kiedy malysz wyskoczyl z forma na turnieju czterech skoczni i wtedy skoki staly sie sportem pseudonarodowym
skoki ogladalem juz w czasach kiedy malysz skonczyl sezon na siodmej pozycji ponad 10 lat temu

jak w jak w 1993 roku zginal senna to bylem zalamany wiec jak wodac formule tez ogladam od gowniarza - o kubicy w f1 mowili od kilku sezonow a pod dwoch czy trzech wyscigach zeszlego sezonu jedno z czasopism piszacych o f1 stwierdzilo, ze to pierwszy i ostatni sezon roberta w f. renault bo od przyszlego bedzie juz w jakims teami f1. mieli racje

jesli robert zajmie dobre miejsce (a wierze ze tak bedzie o ile mu sie auto nie zepsuje) to tak jak piszesz, zapewne nastapi bum na f1 - ale czy to zle?

Takich jak Ty jest niewiele. Ja też oglądałem skoki jeszcze przed "Małyszomanią", ale to nie zmienia faktu, że 90% z tych ludzi co oglądali, zaczęli interesować się tym sportem właśnie w czasie największych sukcesów Małysza.
Tak samo będzie z F1. Zadałeś pytanie czy to źle. Oczywiście nie, ale chodzi o to by nie przesadzać i nie wmawiać sobie, że wyszkolimy młodzież, wybudujemy obiekty i staniemy się potęgą F1, jak to miało miejsce np. właśnie w skokach. Trzeba zachować umiar. Gdzie byli działacze, sponsorzy, gdy Robert szukał sponsorów w Polsce? Teraz nie będzie mógł się od nich odpędzić i każdy będzie twierdził, że ma udział w jego sukcesie.

Weron 05.08.2006 11:49

Tutaj chodzi o to, ze media wszystko nakrecaja. Ktos sie ukaze jest o nim glosno. Wiec ludzie zaczynaja sie interesowac co to za pacjent i zaczynaja ogladac. To normalna kolej rzeczy, ze wtedy zwieksza sie popularnosc jakiegos sportu czy tez innego wydarzenia.
Ja np. ogladalem skoki jak jeszcze Malysza nie bylo w ogole na skoczni.
Szczerze mowiac nawet czesciej niz obecnie. Bo aktualnie mnie juz to tak nie interesuje. To bylo jednak chyba z ponad 15 lat temu. Natomiast co do sukcesow i zadowoleniem sie z powiedzmy tam 20 miejsca to czy to zle? Przeciez nie mozna byc potega w kazdym sporcie. Ludzie dajcie sobie luz. W skokach narciarskich swego czasu byl taki brytyjczyk, ktory skakal o chyba 40 m mniej od pozostalych czy cos w tym stylu. A jak wracal do kraju to go traktowali jakby co najmniej wygral te zawody. Mimo tego, ze przewaznie byl ostatni.

demek 05.08.2006 12:11

eddy orzel :D
zrobil kariere w show biznesie - spi na pieniadzach teraz :)

chcial wystartowac na zeszlej olimpiadzie ale mu nie pozwolili :D

a tak wogole robert trzeci na wolnym treningu za schumim i massa'a

bedzie ciekawie w kwalifikacjach ? :D

rork 05.08.2006 12:21

Mo***380;e by***263; ciekawie, ale to zale***380;y od strategii zespo***322;u, my***347;l***281;, ***380;e jest szansa na piewsz***261; dziesi***261;tk***281;. :)

edit:
Polecam przeczyta***263; t***261; http://www.f1wm.pl/php/wiad_gen.php?id=4094 wypowied***378; Roberta Kubicy szczeg***243;lnie dwa pocz***261;tkowe akapity.

joujoujou 05.08.2006 12:55

Za godzin***281; kwalifikacje do wy***347;cigu, mmmmm, apetyt ro***347;nie...

Jakby co, na RTL bezpo***347;rednia transmisja. :D

SpeedFreaK 05.08.2006 13:05

TV4 tez poka***380;e kwalifikacje na ***380;ywo :)

zene_k 05.08.2006 13:07

Cytat:

Napisany przez joujoujou
Za godzinę kwalifikacje do wyścigu, mmmmm, apetyt rośnie...

Jakby co, na RTL bezpośrednia transmisja. :D

Na TV 4 też:spoko:

Predi 05.08.2006 13:16

kurde nie wiecie czy nadaja formulke 1 na jakiejs stacji internetowej? :/

rycho 05.08.2006 13:21

Cytat:

Napisany przez zene_k
Na TV 4 też:spoko:

Burżuj.
Pelny pakiet TV.
Moze jeszcze masz internet?

zene_k 05.08.2006 13:23

Cytat:

Napisany przez rycho
Burżuj.
Pelny pakiet TV.
Moze jeszcze masz internet?

Internetu oczywiście nie mam:> :D

rycho 05.08.2006 13:29

Cytat:

Napisany przez zene_k
Internetu oczywiście nie mam:> :D

Wracaj do śmietnika!

zene_k 05.08.2006 13:36

Cytat:

Napisany przez rycho
Wracaj do śmietnika!

Przed chwilą stamtąd wylazłem, ale za chwilę znów tam zawitam.:D

AleX69 05.08.2006 14:10

narazie jest 6 na ... :D

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:19.