![]() |
Cytat:
A przed chwilą przeczytałem, że Kubica został zdyskwalifikowany, bo jego bolid był 2 kg za lekki... |
@andrzej9
przeczytaj dwa wczesniejsze posty... alonso odpadlo kolo shumi to michael schumacher...i to nie chodzilo o gumy bo by mu wymienili tylko i by pojechal dalej w sumie to on dojechal do mety na 9 miejscu a teraz jest 8 po dyskwalifikacji roberta liuzii to koles, ktoremu raikonen wjechal w zadek |
Ja pierdziele! :klnie:
No tutaj, to team BMW Sauber się nie popisał. O takie rzeczy powinni zadbać (( |
Cytat:
:ysz: |
Cytat:
Cytat:
A jeszcze co do dyskwalifikacji Roberta, to ja bym znowu z tego powodu tak nie rozpaczał. Dla mnie ten fakt jest bez większego znaczenia - miał się pokazać i pokazał z bardzo dobrej strony. Późniejsza dyskwalifikacja w żaden sposób nie umniejsza jego zdolnościom jako kierowcy. |
Witam !
Właśnie wszedłem na Forum, chciałem zacząć pisać jaki to dobry dzień mieliśmy ... i szok - czytam że Kubica zdyskwalifikowany .... i to za co !!! Ale wszedłem na Interię - i czytam - i nie kumam ... - Powodem niedowagi było większe niż się spodziewaliśmy zużycie opon, które były używane przez 51 okrążeń. Badania nie pozostawiają wątpliwości i musimy zaakceptować dyskwalifikację Kubicy - wyjaśnił dyrektor techniczny BMW Sauber Willy Rampf, dodając, że FIA nie zarzuca zespołowi celowego działania. Źródło: http://sport.interia.pl/news?inf=778023 Co prawda - zdziwiło mnie, że Kubica trzeci raz nie zmienił opon - ale jeśli to zaważyło ... to ja już nie rozumiem - z tego wynika że waga jest na "kłak" robiona ... Z tego wynika, ze zmieniać opony trzeba też z powodu tego, że może zabraknąć wagi ?? Niech mi to ktoś wytłumaczy, bo już się pogubiłem ... Pozdrawiam ro29 |
Ilość załączników: 1
K...a nie chce mi się wierzyć żeby zespół tak dał dupy, aby niedopilnować wagi bolidu.
Nie chcę niczego sugerować ...... |
jaaaa, ale doool :/ patrze teraz na sportonet a tu taka wiadomosc
ale nie ma w sumie co sie lamac, i tak bylo dobrze :) BMW- Bardzo Malo Wazy hehe |
Swoj***261; drog***261; czy wa***380;enie czego***347; brutto ma sens ? przecie***380; opony maj***261; prawo si***281; zu***380;y***263; do stopnia kt***243;ry producent/zesp***243;***322; uzna za bezpieczny, i na logike bior***261;c to powinni wa***380;y***263; wszystkie bolidy bez opon. Mam troch***281; racji czy nie ? ;)
|
jakby to powiedział Darek Szpakowski po kolejnej porażce biało-czerwonych, Robert jest moralnym zwycięzcą ;)
|
Cytat:
|
Nieeeeeeeeee, qr... ((
Od Was si***281; dowiedzia***322;em, dla mnie to skandal. :| |
Kurde - dopiero teraz to przeczytałem... a miałem taki dobry wieczór... ech... nigdy nie może być pięknie do końca...
|
trudno, jedzie sie dalej :)
dyskwalifikacja, dyskwalifikacj***261;, a jak jezdzi pokazal i nikt mu juz tego nie zabierze :) pozostaje czekac na decyzje BMW co do dlaszych startow @demek, na starcie wszyscy byli rowni, na mecie Kubica zameldowal sie 7 i tyle sie liczy, kazdy jedzie za siebie, pecha mial tylko ten wyprzedzany co zostal rabniety, odpadniecie sruby juz pechem nie jest, tylko BLEDEM zespolu @joujoujou to nie jest skandal, to kolejny blad zespolu + takie sa przepisy, trudno sie mowi, taki jest sport, to nie byl wyscig o zycie lub smierc ps. gdyby BMW sie kaplo ze cos moze byc nie tak, to zaraz po wyscigu Kubica wypilby kilka litrow wody :D :D :D |
Witam !
Cytat:
Przywołam wypowiedź Hołowczyca - powiedział, że po prostu niektóre teamy wyważają bolidy na minimum - aby zyskać te kilka kilo - i wtedy jak ktoś popełni błąd - a tutaj był błąd zespołu - nie Kubicy - to jest jak jest .... A błąd był techniczno-strategiczny - był moment, że tor był już suchy (choć w tym samym czasie chyba amerykanin zmienił opony i miał problemy - więc sam już nie wiem ...) - ale powiedzmy, że był moment, kiedy Kubica miał jeszcze dość dużą przewagę nad R. Schumacherem - i wtedy mógł zmienić opony - miałby w sumie szansę na jedno miejsce wyżej - no i uniknąłby dyskwalifikacji ... Mnie bardzo zdziwiło to, że 2/3 wyścigu jedzie na jednych oponach - ktoś nie pomyslał jak widać - a wydawało by się, że siedzi w tych boksach sztab ludzi i mają tylko mysleć ... cóż ... @andrzejj9 - wiesz - ja też nie będę rozpaczał - ale żal mam i lekką wściekłość - bo jak powyżej napisałem - ktoś nie pomyslał, albo ktoś za bardzo chciał zdobyć te punkty i liczył na szczęście - najmniejsza tutaj wina samego Kubicy - on swoje zrobił - i tylko żal, że ten debiut zakończył się tak nieprzyjemnym zgrzytem .... Chyba jedny plus z tego, że człowiek się przez dzisiejszy dzień trochę dowiedział nowego o F1 - szkoda tylko, że w takich okolicznościach ;) Ale cóż - trzymamy kciuki za Roberta - oby już nie zaliczał takich - niezawinionych wpadek ;) A podobała mi się jego wypowiedź po wyścigu - że była szansa na podium - widać, że mierzy wysoko - i tak trzymać :spoko: Pozdrawiam i :piwo: ro29 |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:43. |