Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Formuła 1 - sezon 2006 - Robert Kubica. (https://forum.cdrinfo.pl/f5/formula-1-sezon-2006-robert-kubica-66885/)

andrzejj9 06.08.2006 20:38

Cytat:

Napisany przez demek
no to super
co zawinil alonso? nic
co zawinil schumi? nic
co zawinil liuzzi? nic

nie mozemy mowic tutaj, ze odpadli z wlasnej winy

Nie kojażę ich po nazwiskach, żeby teraz dokładnie przywołać, no ale przykładowo Schumi jak spalił praktycznie opony to trudno uważać, że to nie jego wina. Przecież widzi co robi.. Pozostali podobnie, tylko z tą jedną śrubą od koła na pewno nie była wina kierowcy tylko mechanika.

A przed chwilą przeczytałem, że Kubica został zdyskwalifikowany, bo jego bolid był 2 kg za lekki...

demek 06.08.2006 20:44

@andrzej9
przeczytaj dwa wczesniejsze posty...

alonso odpadlo kolo
shumi to michael schumacher...i to nie chodzilo o gumy bo by mu wymienili tylko i by pojechal dalej

w sumie to on dojechal do mety na 9 miejscu a teraz jest 8 po dyskwalifikacji roberta

liuzii to koles, ktoremu raikonen wjechal w zadek

Prezesik 06.08.2006 20:49

Ja pierdziele! :klnie:

No tutaj, to team BMW Sauber się nie popisał. O takie rzeczy powinni zadbać ((

melag 06.08.2006 20:57

Cytat:

Napisany przez mensir67pl
Juz po filipku zdyskfalifikowali go :( :( :( ...ch ....

Komisja techniczna FIA zdyskwalifikowała Roberta Kubicę, który zajął siódme miejsce w wyścigu o Grand Prix Węgier. Pomiar samochodu po wyścigu wykazał, że bolid jest o dwa kilogramy lżejszy niż norma

http://www.f1wm.pl/php/wiad_gen.php?id=4114

:ysz:

andrzejj9 06.08.2006 21:01

Cytat:

Napisany przez demek
@andrzej9
przeczytaj dwa wczesniejsze posty...

Widzę, pojawiły się, jak pisałem swój..

Cytat:

alonso odpadlo kolo
shumi to michael schumacher...i to nie chodzilo o gumy bo by mu wymienili tylko i by pojechal dalej
może może może.. nie będę się sprzeczał, bo tak się tym sportem nie interesuje. Z tego, co ja widziałem, to wszyscy oprócz jednego, kierowcy zakończyli wyścig mniej lub bardziej z własnej winy.

A jeszcze co do dyskwalifikacji Roberta, to ja bym znowu z tego powodu tak nie rozpaczał. Dla mnie ten fakt jest bez większego znaczenia - miał się pokazać i pokazał z bardzo dobrej strony. Późniejsza dyskwalifikacja w żaden sposób nie umniejsza jego zdolnościom jako kierowcy.

ro29 06.08.2006 21:48

Witam !

Właśnie wszedłem na Forum, chciałem zacząć pisać jaki to dobry dzień mieliśmy ... i szok - czytam że Kubica zdyskwalifikowany .... i to za co !!!

Ale wszedłem na Interię - i czytam - i nie kumam ...
- Powodem niedowagi było większe niż się spodziewaliśmy zużycie opon, które były używane przez 51 okrążeń. Badania nie pozostawiają wątpliwości i musimy zaakceptować dyskwalifikację Kubicy - wyjaśnił dyrektor techniczny BMW Sauber Willy Rampf, dodając, że FIA nie zarzuca zespołowi celowego działania.
Źródło: http://sport.interia.pl/news?inf=778023

Co prawda - zdziwiło mnie, że Kubica trzeci raz nie zmienił opon - ale jeśli to zaważyło ... to ja już nie rozumiem - z tego wynika że waga jest na "kłak" robiona ...
Z tego wynika, ze zmieniać opony trzeba też z powodu tego, że może zabraknąć wagi ?? Niech mi to ktoś wytłumaczy, bo już się pogubiłem ...

Pozdrawiam
ro29

melag 06.08.2006 21:54

Ilość załączników: 1
K...a nie chce mi się wierzyć żeby zespół tak dał dupy, aby niedopilnować wagi bolidu.
Nie chcę niczego sugerować ......

Damianos L 06.08.2006 21:55

jaaaa, ale doool :/ patrze teraz na sportonet a tu taka wiadomosc

ale nie ma w sumie co sie lamac, i tak bylo dobrze :)

BMW- Bardzo Malo Wazy hehe

rork 06.08.2006 22:16

Swoj***261; drog***261; czy wa***380;enie czego***347; brutto ma sens ? przecie***380; opony maj***261; prawo si***281; zu***380;y***263; do stopnia kt***243;ry producent/zesp***243;***322; uzna za bezpieczny, i na logike bior***261;c to powinni wa***380;y***263; wszystkie bolidy bez opon. Mam troch***281; racji czy nie ? ;)

kontestator 06.08.2006 22:24

jakby to powiedział Darek Szpakowski po kolejnej porażce biało-czerwonych, Robert jest moralnym zwycięzcą ;)

pepperman 06.08.2006 22:29

Cytat:

Napisany przez kontestator
jakby to powiedział Darek Szpakowski po kolejnej porażce biało-czerwonych, Robert jest moralnym zwycięzcą ;)

...bo puscil baka prawa strona... i zabraklo 2 kilo...

joujoujou 06.08.2006 22:43

Nieeeeeeeeee, qr... ((

Od Was si***281; dowiedzia***322;em, dla mnie to skandal. :|

Pagerus 06.08.2006 22:44

Kurde - dopiero teraz to przeczytałem... a miałem taki dobry wieczór... ech... nigdy nie może być pięknie do końca...

Predi 06.08.2006 22:45

trudno, jedzie sie dalej :)
dyskwalifikacja, dyskwalifikacj***261;, a jak jezdzi pokazal i nikt mu juz tego nie zabierze :)
pozostaje czekac na decyzje BMW co do dlaszych startow

@demek, na starcie wszyscy byli rowni, na mecie Kubica zameldowal sie 7 i tyle sie liczy, kazdy jedzie za siebie, pecha mial tylko ten wyprzedzany co zostal rabniety, odpadniecie sruby juz pechem nie jest, tylko BLEDEM zespolu

@joujoujou to nie jest skandal, to kolejny blad zespolu + takie sa przepisy, trudno sie mowi, taki jest sport, to nie byl wyscig o zycie lub smierc

ps. gdyby BMW sie kaplo ze cos moze byc nie tak, to zaraz po wyscigu Kubica wypilby kilka litrow wody :D :D :D

ro29 06.08.2006 23:05

Witam !

Cytat:

Napisany przez rork
Swoją drogą czy ważenie czegoś brutto ma sens ? przecież opony mają prawo się zużyć do stopnia który producent/zespół uzna za bezpieczny, i na logike biorąc to powinni ważyć wszystkie bolidy bez opon. Mam trochę racji czy nie ? ;)

Masz trochę racji na pewno ...
Przywołam wypowiedź Hołowczyca - powiedział, że po prostu niektóre teamy wyważają bolidy na minimum - aby zyskać te kilka kilo - i wtedy jak ktoś popełni błąd - a tutaj był błąd zespołu - nie Kubicy - to jest jak jest ....
A błąd był techniczno-strategiczny - był moment, że tor był już suchy (choć w tym samym czasie chyba amerykanin zmienił opony i miał problemy - więc sam już nie wiem ...) - ale powiedzmy, że był moment, kiedy Kubica miał jeszcze dość dużą przewagę nad R. Schumacherem - i wtedy mógł zmienić opony - miałby w sumie szansę na jedno miejsce wyżej - no i uniknąłby dyskwalifikacji ...
Mnie bardzo zdziwiło to, że 2/3 wyścigu jedzie na jednych oponach - ktoś nie pomyslał jak widać - a wydawało by się, że siedzi w tych boksach sztab ludzi i mają tylko mysleć ... cóż ...

@andrzejj9 - wiesz - ja też nie będę rozpaczał - ale żal mam i lekką wściekłość - bo jak powyżej napisałem - ktoś nie pomyslał, albo ktoś za bardzo chciał zdobyć te punkty i liczył na szczęście - najmniejsza tutaj wina samego Kubicy - on swoje zrobił - i tylko żal, że ten debiut zakończył się tak nieprzyjemnym zgrzytem ....

Chyba jedny plus z tego, że człowiek się przez dzisiejszy dzień trochę dowiedział nowego o F1 - szkoda tylko, że w takich okolicznościach ;)

Ale cóż - trzymamy kciuki za Roberta - oby już nie zaliczał takich - niezawinionych wpadek ;)

A podobała mi się jego wypowiedź po wyścigu - że była szansa na podium - widać, że mierzy wysoko - i tak trzymać :spoko:

Pozdrawiam i :piwo:
ro29

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:43.