Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 21.07.2006, 22:38   #31
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
A wracaj***261;c do w***322;a***347;ciwego tematu (mo***380;e w ko***324;cu..) to dosta***322;em dzisiaj w spamie co***347; takiego:

http://www3.ing.pl/1/u235/navi/38695

Te***380; troch***281; poczytam, bo jednak ING ma ca***322;kiem niez***322;***261; opini***281;.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 22.07.2006, 20:14   #32
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Jak masz zamiar grac aktywnie, spekulowac gotowka w krotkoterminowe inwestycje, to fundusz parasolowy jest dobry, bo jak wycofujesz z subfunduszu akcji na np. obligacji to nie placisz podatku belki.

ALE

Tam jest napisane ze nie pobieraja oplat za wplaty do 31. lipca. Co jest wiec z oplatami za wplaty, wyplaty i konwersje po 31. lipca. W mbanku np. placisz podatek belki od zyskow, bo nie maja zadnych parasoli, ale nie placisz podatku od 'obrotu', czyli od tych wszystkich czynnosci.
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.07.2006, 19:10   #33
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam !

Cytat:
Napisany przez andrzejj9
(...)
Otóż mam mieszkanie - ok. 75 metrów, w miarę nowe budownictwo (10-15 lat), w dobrej lokalizacji (ok. 5km od centrum Wrocławia, niedaleko poczty (właściwie dwa piętra nad ), szpitala, a jednocześnie ciche i spokojne). Nie mieszkam w nim i przez przynajmniej kilka kolejnych lat nie zamierzam. Wynajmuję więc. Ale to po wszystkich opłatach przynosi góra 800-900 złotych miesięcznie. Mieszkania cały czas zyskują na wartości, a ostatnio to już w ogóle w ekspresowym tempie, ale i tak zacząłem się zastanawiać.

Zakładając, że zdecydowałbym się je sprzedać i dostałbym (po wszystkich opłatach) ok. 200 tys. (baaardzo szacunkowo na razie, bo nie znam dokładnych cen). Wpłacając to na fundusz, w którym rzeczywiście dostałbym 16% rocznie (zakładając, że naprawdę takie są), to miesięcznie dostałbym ok. 2700. To prawie 2 tys. więcej niż za wynajem, prawie 25 tysięcy rocznie (czyli w ciągu 4-5 lat drugie małej wielkości mieszkanie)..

I teraz sam nie wiem. Są dwie kwestie - pierwsza, to czy rzeczywiście znaleźć można fundusz o takiej stopie (pewnego) zwrotu, a druga - to w jakim tempie wartość mieszkań będzie rosła. Bo będzie na pewno, ale czy aż o 25 tys. rocznie, czyli jakieś 10-15% wartości?

To takie bardzo wstępne rozważania, które właściwie zacząłem wczoraj, jak pogadałem trochę o tych funduszach. Niemniej jednak dostawać co miesiąc prawie 3 tysiące, a 800 złotych to pewna różnica jest..
W kwestii mieszkania - jeśli dostajesz tak jak piszesz na czysto - te 800-900 zł miesięcznie (mógłbyś to lekko uściślić - chyba wiesz ile - tak samo z wiekiem budunku - 10 a 15 lat to lekka różnica ) - to naprawdę nie jest źle - to praktycznie pensja minimalna - więc zarobek niezły - a co ważne - skoro mieszkanie nie jest z czasów PRL'u, w dobrej lokalizacji - to będzie zyskiwać na wartości i to sporo - więc jeśli nie potrzebujesz tych pieniędzy dziś - to przy tej kwocie zarobku i wieku mieszkania - ja bym nie sprzedawał ...
Zwłaszcza, że te 16 % zysku z funduszu - nie orientuję się, ale czy jakiś fundusz na 100 % zapewni Ci te 16% - nierealne - owszem na 60-70% to może - ale jak będziesz miał pecha to dostaniesz z 4% i w sumie więcej chyba nerwów z tym, niż z posiadaniem tego mieszkania ...
A skoro jak wiadomo kończysz studia - to nie zamierzasz się wyprowadzić - skoro masz mieszkanie
Oczywiście potrzebna jest w takim przypadku praca - i to w miarę dobrze płatna

A w kwestii tego, że niektórzy krytykują zakładane przez Ciebie @andrzejj9 tematy - cóż - dla mnie akurat każdy z nich był - w mniejszym czy większym stopniu - ale ciekawy - i zawsze warto - jak sam piszesz - poznać opinię innych .
A tak polecane Google czy wyszukiwarka na Forum - owszem - korzystam z tego i z tego - i bardzo często się przydaje - ale to nie idealne rzeczy - więc zgodzę się z Tobą, że mi także już wiele razy pomogły - ale też też często niestety nie ..
I przecież po to są fora, żeby móc wymienić opinie itd. - nieprawdaż ??

Pozdrawiam
ro29

ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.07.2006, 20:33   #34
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez ro29
Zwłaszcza, że te 16 % zysku z funduszu - nie orientuję się, ale czy jakiś fundusz na 100 % zapewni Ci te 16% - nierealne - owszem na 60-70% to może - ale jak będziesz miał pecha to dostaniesz z 4% i w sumie więcej chyba nerwów z tym, niż z posiadaniem tego mieszkania ...
Predzej zamiast 16% zarobi 30% niz 4% rzeklbym patrzac na obecna sytuacje.

Polecam zabawe w www.funduszeinwestycyjne.info. Gram od siedmiu dni i na dzisiaj jestem czwarty

Natomiast co do mieszkania - trzeba brac pod uwage zysk z wynajmu oraz wzrost wartosci.

Czyli mamy odesetki z funduszu vs wzrost wartosci mieszkania + zysk z wynajmu.

Nie wiem jeszcze czy wynajmujesz legalnie - tzn czy Twoj zarobek jest zalegalizowany, ale jednoczesnie lokator ma sporo praw, m.in. zakaz eksmisji w szczegolnych przypadkach nawet jak nie placi.

W przypadku TFI wszystko sie legalizuje automatycznie - podatek Belki jest od razu odliczany od zysku przy sprzadazy. Jednak TFI nie jest w 100% pewne. W tym roku mozna bylo zarobic 40%, czy nawet 60%, za rok moze byc 5% strat ... W przypadku mieszkania, raczej nie bedziesz nigdy w plecy ... chyba ze zdemoluja
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.07.2006, 08:32   #35
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez ro29
Witam !

W kwestii mieszkania - jeśli dostajesz tak jak piszesz na czysto - te 800-900 zł miesięcznie (mógłbyś to lekko uściślić - chyba wiesz ile - tak samo z wiekiem budunku - 10 a 15 lat to lekka różnica ) - to naprawdę nie jest źle - to praktycznie pensja minimalna - więc zarobek niezły - a co ważne - skoro mieszkanie nie jest z czasów PRL'u, w dobrej lokalizacji - to będzie zyskiwać na wartości i to sporo - więc jeśli nie potrzebujesz tych pieniędzy dziś - to przy tej kwocie zarobku i wieku mieszkania - ja bym nie sprzedawał ...
800-900 złotych to zależy od lokatora. Ostatnio akurat było 850, ale też, jak się lokatorka wyprowadziła, to jest do zrobienia tyle rzeczy (naprawdę w fatalnym stanie mieszkanie zostawiła - a nie spodziewałem się czegoś takiego po niej.. ), że z 1000-1500 złotych trzeba będzie na to wydać, więc pewnie gdyby policzyć, wyszłoby 800. Ale w każdym razie coś w tych granicach, więcej raczej się nie dostanie, mniej to już bym nie chciał, bo też bez przesady.

A pensja minimalna.. no niby tak, chociaż nie lubię w ten sposób na to patrzeć. Owszem, wiele jest osób, które za takie pieniądze muszą utrzymać siebie, a czasem i rodzinę i szanuję je. Wolę jednak porównywać i dążyć do osób, którym się w życiu zdecydowanie lepiej powodzi. To tak, jak nie lubię, jak ktoś Polskę porównuje np. do Rumunii i mówi - macie dobrze, nie ma powodu do narzekań. Może w takim porównaniu nie, ale czemu nie porównać się np. do Niemiec?

A większe pieniądze mnie zainteresowały, bo tak, jak generalnie tych pieniędzy z mieszkania nie ruszam i odkładane są na przyszłość, tak jednak gdyby były większe, to od czasu do czasu można by coś wziąć, żeby w domu coś zrobić - czy tak, jak ostatnio kupić lodówkę, może pralkę, bo już też trzeba, wyremontować piwnicę, wymienić okna.. Sam wiesz, że potrzeb jest dużo i pieniądze zawsze się przydadzą.

Poza tym chodzi też zawsze o to, że jak można pieniądze zaiwestować w bardziej opłacalny sposób, to czemu tego nie robić.

Stary 24.07.2006, 08:37   #36
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez pawelblu
Predzej zamiast 16% zarobi 30% niz 4% rzeklbym patrzac na obecna sytuacje.

Polecam zabawe w www.funduszeinwestycyjne.info. Gram od siedmiu dni i na dzisiaj jestem czwarty

Natomiast co do mieszkania - trzeba brac pod uwage zysk z wynajmu oraz wzrost wartosci.

Czyli mamy odesetki z funduszu vs wzrost wartosci mieszkania + zysk z wynajmu.
No właśnie wzrost wartości przede wszystkim biorę pod uwagę. Bo samo porównanie zysku z wynajmu, a z jakichkolwiek funduszy to chyba zawsze wyjdzie na korzyść tych ostatnich. W końcu te 800 złotych to jest mniej niż 0,5% wartości mieszkania czyli z 5% rocznie. Wydaje mi się, że fundusze pozwalają na praktycznie pewny lepszy zysk.

Inna sprawa to wzrost wartości i to przemawia za tym, że pozostać przy mieszkaniu. Ostatnio to już w ogóle wartość rosła dramatycznie i z tego, co czytałem, to przez kilka miesięcy cena metra wzrosła nawet o 25%. A to jest dużo, nawet bardzo. Tendencja ta podobno ma się teraz ustabilizować, niemniej jednak ceny mieszkań jeszcze na pewno długo będą rosły.

Cytat:
Nie wiem jeszcze czy wynajmujesz legalnie - tzn czy Twoj zarobek jest zalegalizowany, ale jednoczesnie lokator ma sporo praw, m.in. zakaz eksmisji w szczegolnych przypadkach nawet jak nie placi.
Szczerze mówiąc raz tak raz tak - zależy od wynajmującego. A w sumie tak jak piszesz - robienie tego 'oficjalnie' nie dość, że wiąże się z dodatkowymi kosztami i to niemałymi (z 200-300 zł miesięcznie), to jeszcze tylko utrudnia mi ewentualne pozbycie się natręta..

Cytat:
W przypadku TFI wszystko sie legalizuje automatycznie - podatek Belki jest od razu odliczany od zysku przy sprzadazy. Jednak TFI nie jest w 100% pewne. W tym roku mozna bylo zarobic 40%, czy nawet 60%, za rok moze byc 5% strat ... W przypadku mieszkania, raczej nie bedziesz nigdy w plecy ... chyba ze zdemoluja
No właśnie ostatnio lekko.. może nie od razu zdemolowali, ale zniszczyli. I to osoby, po których zdecydowanie bym się tego nie spodziewał.

Ale też w przypadku funduszy w grę wchodziłby jedynie taki, który ryzyko ogranicza do możliwości niewystąpienia zysku, ale na pewno nie straty. Wiadomo, że potencjalny zysk na pewno będzie mniejszy, ale nie czuję się jeszcze na siłach, żeby 'grać' takimi pieniędzmi

Stary 24.07.2006, 22:14   #37
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam !

Cytat:
Napisany przez andrzejj9
800-900 złotych to zależy od lokatora. Ostatnio akurat było 850, ale też, jak się lokatorka wyprowadziła, to jest do zrobienia tyle rzeczy (naprawdę w fatalnym stanie mieszkanie zostawiła - a nie spodziewałem się czegoś takiego po niej.. ), że z 1000-1500 złotych trzeba będzie na to wydać, więc pewnie gdyby policzyć, wyszłoby 800. Ale w każdym razie coś w tych granicach, więcej raczej się nie dostanie, mniej to już bym nie chciał, bo też bez przesady. (...)
Cóż - różnie to bywa z lokatorami - a nie mieliście jakiejś umowy za co ew. odpowiada (nawet jeśli nie pisaliście umowy na papierze itd.) ??
Bo właśnie też mam niezbyt dobre doświadczenia - po ludziach po których bym się tego nie spodziewał - ale jak się pewnych spraw nie ustali z góry to tak bywa niestety ...
Co nie oznacza, że jak się przed wszystkim zabezpieczysz - nawet oficjalnie - to masz spokój - ale zasada jest taka - im mniej ustalone, tym więcej każdy będzie interpretował na swoją stronę - zwłaszcza, że ludzie traktują często na zasadzie - "nie moje, więc po co będę dbał" ...

Cytat:
Napisany przez andrzejj9
(...)
A pensja minimalna.. no niby tak, chociaż nie lubię w ten sposób na to patrzeć. Owszem, wiele jest osób, które za takie pieniądze muszą utrzymać siebie, a czasem i rodzinę i szanuję je. Wolę jednak porównywać i dążyć do osób, którym się w życiu zdecydowanie lepiej powodzi. To tak, jak nie lubię, jak ktoś Polskę porównuje np. do Rumunii i mówi - macie dobrze, nie ma powodu do narzekań. Może w takim porównaniu nie, ale czemu nie porównać się np. do Niemiec?
Wiesz - nie za dobrze chyba się zrozumieliśmy. Nie chodzi mi raczej o to, żeby traktować zysk z mieszkania jako pensję podstawową - zwłaszcza, że jak sam piszesz - nie można się do takiego poziomu na starcie przyrównywać - miałem na myśli to, że mając regularny dochód z wynajmu - w postaci tej minimalnej pensji - ma się jakby drugie źródło dochodu - niewielkie, ale stałe i w miarę pewne. A co ważniejsze - bez żadnego (prawie) wysiłku i zachodu. I bardzo często się przydaje - i różnie można to wykorzystać. Np. jak będziesz szukać pracy - czy też będziesz pracował - ale będziesz chciał ją zmienić - albo - z róznych powodów - zostaniesz zwolniony - wtedy nie musisz się martwić, że w następnym miesięcu nie będziesz miał z czego zapłacić rachunku, czy nie będziesz musiał po prostu brać z oszczędności - bo ta "druga pensja" umożliwi Ci spokojne znalezienie nowej/lepszej pracy itd.
A jeśli się już pracuje i zarabia przyzwoicie - to można ten dochód po prostu odkładać na konretny zakup na przykład - czy po prostu jako oszczędność (jak teraz robisz) na jakaś przyzwoitą lokatę . Albo przeznaczać np. na wydatki dodatkowe - hobby czy coś w tym stylu - oczywiście bez przesady

Cytat:
Napisany przez andrzejj9
(...)
A większe pieniądze mnie zainteresowały, bo tak, jak generalnie tych pieniędzy z mieszkania nie ruszam i odkładane są na przyszłość, tak jednak gdyby były większe, to od czasu do czasu można by coś wziąć, żeby w domu coś zrobić - czy tak, jak ostatnio kupić lodówkę, może pralkę, bo już też trzeba, wyremontować piwnicę, wymienić okna.. Sam wiesz, że potrzeb jest dużo i pieniądze zawsze się przydadzą.

Poza tym chodzi też zawsze o to, że jak można pieniądze zaiwestować w bardziej opłacalny sposób, to czemu tego nie robić.
Masz oczywiście rację - aczkolwiek, jeśli jest jak piszesz, że te pieniądze odkładasz i nie ruszasz - to ja bym przy tym został. To nie jest mała kwota odłożyć 800 zł miesięcznie - zwłaszcza, że mieszkanie nie dosyć, że nie traci na wartości - to raczej będzie zyskiwać - a masz jednak w miarę spokój.
Ja bym ew. rozejrzał się za jakimś przyzwoitym kontem oszczędnościowym - bo z tego co pisałeś, te pieniądze z wynajmu lokujesz na takim słabo oprocentowanym - lub zakładał co miesiąc nową lokatę - co da Ci dodatkowo około 3-4 procent zysku - niby niewiele, ale zawsze więcej niż 0,1 czy nawet 1% na zwykłym koncie - a spokój gwarantowany.
Wiesz - w fundusze nigdy nie inwestowałem - ale kilka lat temu grałem trochę na giełdzie I powiem tak - w sumie wyszedłem średnio - tzn. zarobiłem powiedzmy tyle, ile bym zarobił na bardzo dobrej lokacie (no może troszkę więcej) - bo na niektórych inwestycjach sporo zarobiłem, na innych straciłem. Pieniądze co lokowałem nie były duże - a wręcz małe - ale jednak sporo to nerwów mnie kosztowało - a do tego zbyt dużo czasu zajmowało, aby być w miarę na bieżąco (zwłaszcza przy tak małej skali inwestycji) - więc wiem po tych doświadczeniach jedno - lepiej zarobić mniej ale spokojniej - chyba, że mamy na tyle środków finansowych - że możemy spokojnie powiedzieć - biorę 5 czy 10 tysięcy i mogę je stracić - i w takim przypadku można się bawić jak najbardziej

Pozdrawiam
ro29

Ostatnio zmieniany przez ro29 : 24.07.2006 o godz. 22:18
ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.06.2007, 12:24   #38
epol
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz

Data rejestracji: 12.04.2002
epol niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
ODŚWIEŻAM

Jak sprawa wygląda teraz z lokatami, funduszami itp.? Mam trochę złotówek na "zbyciu" i wolałbym, aby nie leżały tak sobie w domu lub na koncie, bo tracą wartość.
Stary 24.06.2007, 13:10   #39
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez epol Podgląd Wiadomości
ODŚWIEŻAM

Jak sprawa wygląda teraz z lokatami, funduszami itp.? Mam trochę złotówek na "zbyciu" i wolałbym, aby nie leżały tak sobie w domu lub na koncie, bo tracą wartość.
Wiem, że w jutrzejszym Newsweeku ma być dodatek na temat funduszy inwestycyjnych. Może będą tam jakieś aktualne i ciekawe informacje.

Numer prawdopodobnie jeszcze dzisiaj pojawi się w wersji elektronicznej (http://www.e-kiosk.pl/) jeśli ktoś nie ma ochoty szukać papierowego wydania.

Stary 28.06.2007, 16:31   #40
epol
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz

Data rejestracji: 12.04.2002
epol niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Kupi***322;em Newsweeka i troch***281; sobie czytam o tym.
Stary 28.06.2007, 22:43   #41
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Ja kupi***322;em i.. na razie nie czytam

Ale na pewno kiedy***347; do tematu wr***243;c***281;.

Stary 29.06.2007, 08:56   #42
sobrus
Jukebox Hero

Data rejestracji: 17.09.2004
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
na pocz***261;tek mo***380;e spr***243;buj eMax+ w mBanku. 3,8% i w ka***380;dej chwili mo***380;esz fors***281; zabra***263;. Wiem ***380;e to nie to samo co 6%, ale zawsze lepiej ni***380; 0,1%. Nie ma ryzyka (no chyba ***380;e bank ma zamiar bankrutowa***263; ale zostawmy takie scenariusze) i nie kosztuje nawet grosza miesi***281;cznie U***380;ywam i jestem zadowolony.

btw. Te***380; jestem zainteresowany funduszami czy czym***347; podobnym ale jestem z natury ostro***380;ny i wola***322;bym nie ryzykowa***263; je***380;eli nie da to jakiego***347; znacznego "ulepszenia" wzgl***281;dem emax+. Orientuje si***281; na jakie % mo***380;na uzyska***263; (np w supermarkecie FI) za co***347; bez znacznego ryzyka?
Chyba najlepiej kupi***263; jak***261;***347; ziemi***281; jednak - to nigdy nie traci na warto***347;ci

Ostatnio zmieniany przez sobrus : 29.06.2007 o godz. 09:09
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.06.2007, 09:45   #43
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez sobrus Podgląd Wiadomości
na początek może spróbuj eMax+ w mBanku. 3,8% i w każdej chwili możesz forsę zabrać. Wiem że to nie to samo co 6%, ale zawsze lepiej niż 0,1%. Nie ma ryzyka (no chyba że bank ma zamiar bankrutować ale zostawmy takie scenariusze) i nie kosztuje nawet grosza miesięcznie Używam i jestem zadowolony.

btw. Też jestem zainteresowany funduszami czy czymś podobnym ale jestem z natury ostrożny i wolałbym nie ryzykować jeżeli nie da to jakiegoś znacznego "ulepszenia" względem emax+. Orientuje się na jakie % można uzyskać (np w supermarkecie FI) za coś bez znacznego ryzyka?
Chyba najlepiej kupić jakąś ziemię jednak - to nigdy nie traci na wartości
To eMax+ można od ręki założyć i działa jak zwykłe konto? Bo właśnie w MBanku mam najważniejsze konto, o którym myślałem nad inwestycjami w fundusze i jeśli te pieniądze od ręki wpłacić na konto z oprocentowaniem ponad 3% to zrobiłbym to od razu, bo każdy dzień to strata pieniędzy.

Stary 29.06.2007, 09:57   #44
sobrus
Jukebox Hero

Data rejestracji: 17.09.2004
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Tak musisz tylko zadzwoni***263; na infolinie - przez internet nie da rady. Zak***322;adaj***261; od razu (jak sko***324;czysz gada***263; to ju***380; je masz)
To jest takie konto-lokata. Dzia***322;a jak zwyk***322;e konto (pojawia si***281; na li***347;cie rachunk***243;w i ma sw***243;j numer) ale ma ograniczenia:
- masz 1 darmowy przelew na swoje eKonto na miesi***261;c. Za nast***281;pne sporo si***281; buli, chyba 15z***322; (ale to niewielka wada przynajmniej dla mnie)
- nie dostajesz do niego karty
- nie mo***380;esz z niego do***322;adowywa***263; kom***243;rki itp.

Oczywi***347;cie przelewy z eKonta na eMax+ s***261; b***322;yskawiczne i darmowe.

Ostatnio zmieniany przez sobrus : 29.06.2007 o godz. 10:00
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.06.2007, 10:15   #45
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Dzi***281;ki, chyba si***281; w takim razie zdecyduj***281;. P***322;atne przelewy mog***261; by***263; pewnym problemem, ale raczej da si***281; z tym ***380;y***263;, pozosta***322;e rzeczy nie maj***261; dla mnie znaczenia. Zadzwoni***281; dzisiaj na infolini***281; i pogadam.

Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: