Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Igrzyska Olimpijskie - London 2012 (https://forum.cdrinfo.pl/f5/igrzyska-olimpijskie-london-2012-a-91088/)

andrzejj9 02.08.2012 16:10

I dlatego - co z przykrością stwierdzam - igrzyska i coraz bardziej sport wyczynowy w ogóle, robią się dla mnie pewną ciekawostką, a nie czymś, co obserwowałbym z dużym zaangażowaniem. Niestety czasy, kiedy w sporcie było piękno, a nie tylko ogromne pieniądze i jeszcze większe przekręty, już dawno minęły. Obawiam się, że bezpowrotnie.

Serio.. patrząc na kolejne konkurencje - 15-letnie dzieci w pływaniu, wręcz zmutowane zawodniczki w innych konkurencjach, wczoraj podnoszenie ciężarów zastanawiam się, gdzie jest granica. I czy jest..

Ale coraz częściej budzi to we mnie po prostu niesmak, a nie jakikolwiek podziw..

A ja cholera lubię sport..

czary2mary 02.08.2012 16:24

Sport już dawno stracił swój amatorski urok -najwyżej co w lesie można sobie amatorsko pobiegać.....:>
Szokujące jest że czas, który na ostatnich stu metrach uzyskała Shiwen Ye okazał się lepszy, niż na tym samym odcinku uzyskał Ryan Lochte, zwycięzca tej samej konkurencji w turnieju mężczyzn. Amerykanin po ostatnim nawrocie był wolniejszy od Chinki o 0,07 s.:>

andrzejj9 02.08.2012 17:04

To czego mi szkoda, że jednak w uprawianie wyczynowe sportu jest wpisana ciężka praca, nieustępliwość, dążenie - nieustanne - do perfekcji. Cechy, które lubię i naprawdę cenię. Ale jednocześnie coraz częściej te cechy nie wystarczają, żeby rywalizować z pieniędzmi i często.. "czymś jeszcze". A coraz częściej co to jest to "coś jeszcze" dowiadujemy się po latach...

Zdecydowanie - w sporcie jest za dużo pieniędzy. Sportowcy powinni być szanowani, ale nie powinni być milionerami i gwiazdami. Odkąd to się zaczęło, odtąd zbyt duża jest pokusa wygrywania. Wszelkimi środkami...

Kogoro 02.08.2012 17:18

Cytat:

Napisany przez andrzejj9 (Post 1217295)
To czego mi szkoda, że jednak w uprawianie wyczynowe sportu jest wpisana ciężka praca, nieustępliwość, dążenie - nieustanne - do perfekcji. Cechy, które lubię i naprawdę cenię. Ale jednocześnie coraz częściej te cechy nie wystarczają, żeby rywalizować z pieniędzmi i często.. "czymś jeszcze". A coraz częściej co to jest to "coś jeszcze" dowiadujemy się po latach...

Zdecydowanie - w sporcie jest za dużo pieniędzy. Sportowcy powinni być szanowani, ale nie powinni być milionerami i gwiazdami. Odkąd to się zaczęło, odtąd zbyt duża jest pokusa wygrywania. Wszelkimi środkami...

Taki świat. Ja tam nikomu miliona dolców (złotówek, euro, jenów, itd.) odbierał nie będę.

Obecnie celebryci to przemysł, duża fabryka, która daje zatrudnienie wielu osobom. Dla mnie to także przegięcie, bo coraz więcej grup zawodowych staje się obiektami celebrowanymi. A to w wielu wypadkach nie jest ostatecznie zbyt dobre dla nas wszystkich, nie tylko fanów.

Sportowcy chociaż coś potrafią, a są przecież gwiazdki znane z tego, że są znane. k***a
---------

Mam nadzieję, że nasi siatkarze nie będą dzisiaj gwiazdorzyć i rozmontują system argentyński.

ed hunter 02.08.2012 17:19

Najlepiej tego nie oglądać tak jak ja, jakby tak większość zrobiła, to zaraz by pieniądze zniknęły i zrobiło się normalniej. No ale cóż, ten świat zmierza ku nieuchronnemu końcowi, więc spokojnie, za kilka olimpiad będą same mutanty...

demek 02.08.2012 17:48

na szczescie w siatkowce dopingiem wiele sie nie zdziala bo trzeba jeszcze myslec ...

andrzejj9 02.08.2012 19:14

^^ A no i właśnie.. Trzeba myśleć, ale siatkówka też już dawno stała się siłowym sportem.. Samym myśleniem i nawet dobrą techniką za wiele nie zdziałasz.. (choć cechy te przynajmniej tutaj ciągle trochę się liczą..)

demek 02.08.2012 19:31

nic nie zdzialasz technika? gdyby zamiast prac na sile by pomysleli to polowe mniej blokow by im zakladali.

1,2,3 i po meczu...przeciez nie mogli trzymac porazki na koniec...

andrzejj9 02.08.2012 19:32

Nie "nic", tylko niewiele i to niestety podtrzymuję..

Kogoro 02.08.2012 19:39

Cytat:

Napisany przez demek (Post 1217303)
na szczescie w siatkowce dopingiem wiele sie nie zdziala bo trzeba jeszcze myslec ...

A co powiesz o szachach? Tu chyba też trzeba myśleć.

Cytat:

Po raz pierwszy w historii rozgrywania szachowych mistrzostw Niemiec przeprowadzane są kontrole antydopingowe. Komisja antydopingowa przebywa w Saarbruecken, gdzie odbywa się turniej.
Kontrole antydopingowe w szachowych mistrzostwach

---------------------------

Coś i tak na razie w naszym zespole nie gra.
Brakuje mi mimo wszystko obron / bloków.
Zagrywką troszkę Argentyńczyków postraszyliśmy, byliśmy lepsi we wszystkich elementach, ale Argentyna to nie Brazylia czy inne USA.

andrzejj9 02.08.2012 20:01

^^ Bułgaria też nie ;)

Kogoro 02.08.2012 20:26

Cytat:

Napisany przez andrzejj9 (Post 1217321)
^^ Bułgaria też nie ;)

Nie, z Bułgarią powinniśmy wygrać tak samo jak z Argentyną, ewentualnie stracić seta.
Ta porażka nas będzie kosztować, bo zamiast z Serbią lub Niemcami zagramy z
USA, Brazylią, a może Rosją. O tym się niebawem przekonamy.
Choć wszystko się okaże po meczu Włochy - Bułgaria w poniedziałek.

demek 02.08.2012 23:22

a ja sie juz moge zakladac. ostatnia kolejka w drugiej grupie bedzie kolejka cudow...

andrzejj9 03.08.2012 07:51

Cytat:

Nie ustają spekulacje na temat rzekomego dopingu chińskiej pływaczki Shiwen Ye. Jednak badania nasienia niczego nie wykazały.
;)

...

Prezesik 03.08.2012 12:24

Czy dzisiaj będą w końcu medale?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:48.