![]() |
I dlatego - co z przykrością stwierdzam - igrzyska i coraz bardziej sport wyczynowy w ogóle, robią się dla mnie pewną ciekawostką, a nie czymś, co obserwowałbym z dużym zaangażowaniem. Niestety czasy, kiedy w sporcie było piękno, a nie tylko ogromne pieniądze i jeszcze większe przekręty, już dawno minęły. Obawiam się, że bezpowrotnie.
Serio.. patrząc na kolejne konkurencje - 15-letnie dzieci w pływaniu, wręcz zmutowane zawodniczki w innych konkurencjach, wczoraj podnoszenie ciężarów zastanawiam się, gdzie jest granica. I czy jest.. Ale coraz częściej budzi to we mnie po prostu niesmak, a nie jakikolwiek podziw.. A ja cholera lubię sport.. |
Sport już dawno stracił swój amatorski urok -najwyżej co w lesie można sobie amatorsko pobiegać.....:>
Szokujące jest że czas, który na ostatnich stu metrach uzyskała Shiwen Ye okazał się lepszy, niż na tym samym odcinku uzyskał Ryan Lochte, zwycięzca tej samej konkurencji w turnieju mężczyzn. Amerykanin po ostatnim nawrocie był wolniejszy od Chinki o 0,07 s.:> |
To czego mi szkoda, że jednak w uprawianie wyczynowe sportu jest wpisana ciężka praca, nieustępliwość, dążenie - nieustanne - do perfekcji. Cechy, które lubię i naprawdę cenię. Ale jednocześnie coraz częściej te cechy nie wystarczają, żeby rywalizować z pieniędzmi i często.. "czymś jeszcze". A coraz częściej co to jest to "coś jeszcze" dowiadujemy się po latach...
Zdecydowanie - w sporcie jest za dużo pieniędzy. Sportowcy powinni być szanowani, ale nie powinni być milionerami i gwiazdami. Odkąd to się zaczęło, odtąd zbyt duża jest pokusa wygrywania. Wszelkimi środkami... |
Cytat:
Obecnie celebryci to przemysł, duża fabryka, która daje zatrudnienie wielu osobom. Dla mnie to także przegięcie, bo coraz więcej grup zawodowych staje się obiektami celebrowanymi. A to w wielu wypadkach nie jest ostatecznie zbyt dobre dla nas wszystkich, nie tylko fanów. Sportowcy chociaż coś potrafią, a są przecież gwiazdki znane z tego, że są znane. k***a --------- Mam nadzieję, że nasi siatkarze nie będą dzisiaj gwiazdorzyć i rozmontują system argentyński. |
Najlepiej tego nie oglądać tak jak ja, jakby tak większość zrobiła, to zaraz by pieniądze zniknęły i zrobiło się normalniej. No ale cóż, ten świat zmierza ku nieuchronnemu końcowi, więc spokojnie, za kilka olimpiad będą same mutanty...
|
na szczescie w siatkowce dopingiem wiele sie nie zdziala bo trzeba jeszcze myslec ...
|
^^ A no i właśnie.. Trzeba myśleć, ale siatkówka też już dawno stała się siłowym sportem.. Samym myśleniem i nawet dobrą techniką za wiele nie zdziałasz.. (choć cechy te przynajmniej tutaj ciągle trochę się liczą..)
|
nic nie zdzialasz technika? gdyby zamiast prac na sile by pomysleli to polowe mniej blokow by im zakladali.
1,2,3 i po meczu...przeciez nie mogli trzymac porazki na koniec... |
Nie "nic", tylko niewiele i to niestety podtrzymuję..
|
Cytat:
Cytat:
--------------------------- Coś i tak na razie w naszym zespole nie gra. Brakuje mi mimo wszystko obron / bloków. Zagrywką troszkę Argentyńczyków postraszyliśmy, byliśmy lepsi we wszystkich elementach, ale Argentyna to nie Brazylia czy inne USA. |
^^ Bułgaria też nie ;)
|
Cytat:
Ta porażka nas będzie kosztować, bo zamiast z Serbią lub Niemcami zagramy z USA, Brazylią, a może Rosją. O tym się niebawem przekonamy. Choć wszystko się okaże po meczu Włochy - Bułgaria w poniedziałek. |
a ja sie juz moge zakladac. ostatnia kolejka w drugiej grupie bedzie kolejka cudow...
|
Cytat:
... |
Czy dzisiaj będą w końcu medale?
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:48. |