Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   IMPREZKA ONLINE 2021 I DALEJ, w świetlaną przyszłość !!!! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/imprezka-online-2021-dalej-swietlana-przyszlosc-98386/)

grzeniu 05.02.2024 01:16

Dziś mecz Si z Trumpem wyglądał jakby grał z Selbym. Musi się jeszcze nauczyć grać takie mecze. Temperament przegrał z wyrachowaniem.
Że znaczących strat nie da się nadrobić żywiołem i ryzykanctwem. Z nimi to nie przechodzi.

Jarson 05.02.2024 00:53

Oglądając finał cały czas zastanawiałem się, czy nie powinno się młodym snookerzystom robić kursów "jak nie grać z Trumpem"... Si dotarł do finału dzięki swojej dobrej, ale przede wszystkim bardzo odważnej grze, a przegrał z Juddem... właśnie z powodu tej gry. W pierwszej sesji jeszcze trochę opierał się o taktykę, widocznie był lekko zestresowany w swoim pierwszym finale, no i to powodowało, że przegrywał, ale tylko trochę. To sobie najwyraźniej pokombinował, że jeśli przywróci swoją agresywną, dotąd skuteczną taktykę, to przestanie przegrywać. No i tu się przeliczył, po prostu Trump był tylko trochę lepszy od niego w grze taktycznej, a za to znacznie lepszy w ofensywie i potrafił wykorzystać każdy błąd Junhuia. No przy Juddzie nie wolno atakować wątpliwych bil przy otwartym stole...

Tymczasem potruchtałem w deszczu i przy dość silnym (w porywach 55 km/h) wietrze. Większość osób w takich warunkach odpuszcza trening, ale to średnio dobra taktyka, bo wtedy jest się przygotowanym tylko na w miarę dobre warunki. Potem to widać po wynikach zawodów, gdzie przy dobrej pogodzie wyniki rozkładają się zupełnie inaczej niż kiedy trafi się deszcz/burza/wiatr/zimno - wtedy większość zawodników odnotowuje wyraźnie gorsze czasy, a część zapaleńców ma wyniki niemal identyczne do swoich typowych na danym dystansie :fiu:

No to :herbatka:

grzeniu 04.02.2024 23:57

Brok Sambor :piwo:

joujoujou 04.02.2024 21:53

:kawa: bez cytryny. ;p

Jarson 04.02.2024 16:29

No nie chciałem zdradzać jak jest dzisiaj, bo wynik był bardzo wyrównany i nie odzwierciedlał rzeczywistej formy zawodników. Teraz szczęście się skończyło i wystarczy spojrzeć na wynik żeby zorientować się co się dzieje - jest 5:2 dla Trumpa i trudno nie uznać, że wynik jest sprawiedliwy. W takiej sytuacji (bo mam co oglądać, mam czego słuchać, a jeszcze do tego mam co czytać) przełączam się w tryb zerkania przy zajmowaniu się czymś innym (tak po prawdzie to już od 2-3 frejmów mniej oglądam), bo wynik tego spotkania raczej stał się dla mnie jeśli nie oczywisty, to przynajmniej bardzo prawdopodobny.

No to dla nawodnienia :herbatka: z cytryną.

grzeniu 04.02.2024 15:28

A wczoraj wieczorem (w dzień też leciało co innego) wiało nudą. Trump jak nie Trump, Craigie jak nie Craigie (z poprzedniego dnia). Taka przepychanka plus fuksy.

Jarson 04.02.2024 15:21

Cytat:

Napisany przez grzeniu (Post 1465815)
Kurde nie ma meczu w tivicolor, dopiero wieczorem :sciana:

Zuberek na uspokojenie :piwko2:

Często tak jest w przypadku finałów, że w tłoczne pasmo popołudniowe snooker się nie dopycha i dopiero druga sesja trafia na antenę... Tym razem być może nic się nie stanie, bo chłopaki grają dość równo (imho ze wskazaniem na... a nie powiem, co będę zdradzał :D), wynik też może być bardzo zbliżony.

Wczoraj z Hedżhogusem pyknęliśmy półfinał przy czyściosze, zatem u mnie dzisiaj bezpuszkowo :P

joujoujou 04.02.2024 15:09

:piwko2: do obiadu.

:jeszczeniewiemco: po obiedzie.

grzeniu 04.02.2024 15:08

Kurde nie ma meczu w tivicolor, dopiero wieczorem :sciana:

Zuberek na uspokojenie :piwko2:

Jarson 04.02.2024 14:28

:kawa: do meczu

grzeniu 04.02.2024 13:04

Tak samo :kawa:

joujoujou 04.02.2024 12:43

:piwko2: przed obiadem.

grzeniu 04.02.2024 11:15

:kawa:

joujoujou 04.02.2024 08:55

:kawa: numer dwa.

siwymariusz 04.02.2024 08:47

Pozdrowić i :kawa:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:48.