![]() |
Ja mam Mandrake 10.0. Chyba tez mam tego Kopete. Sprawdze go.
Skompilowac na pewno nie dam rady - bede czeka do ukazania sie rpm. |
Pewnie uzywasz najnowszej wersji konnekta ktora dziala na protokole gg6.1, w takim razie nie pozostaje Ci nic jak reczne wpisywanie listy kontaktow. Mozesz rowniez sprobowac sciagnac wersje kadu 0.4 cvs i ja skompilowac, tam bez problemu zaimportujesz liste kontaktow.
W tym miesiacu miala sie pokazac stabilna wersja kadu 0.4 w postacii pakietow rpm, wiec mozesz poczekac na nią. |
Cytat:
Pokombinuj z kadu. A zresztą potestuj wszystko. edit: Ja mam w mandraku komunikater Kopete. Zainstalował się razem z systemem. Nie wiem, czy u Ciebie będzie. Ja mam Mandrake 10.1 Power Pack. Też można potestować. |
Cytat:
To jak mam zainporotwac ta liste? |
Cytat:
PS. nie przechodz na gaima, wspomóż polski przemysl programistyczny uzywajac kadu ;) |
Cytat:
|
Cytat:
Ja miałem zapisane w pliku i to było najwygodniejsze. Teraz używam GAIMa. Obsługuje kilka komunikatorów. Gadugadu yżywam w zasadzie do dwóch kontaktów. |
Nie mam juz tego wczesniejszego. Mam od razu te z xp i w nim do wyboru xp i linux.
A wiesz moze jak importowac kontakty do Kadu? |
Następnym razem, gdy będziesz robił plik boot.lnx to ustaw opóźnienie przed uruchomienien programu ładującego na 1. Lilo nawet nie zauważysz.
Pytam o lilo wyswietlające się przed ekranem logowania XP. Czy to lilo zlikwidowałeś, czy przy nowej instalacji od razu umieściłeś na partycji linuxowej? |
Cytat:
Mam teraz standardowe menu wyboru z xpek i gdy wybiore linux to laduje mi sie lilo i po 5 sekundach linux :) |
Cytat:
|
Zrobilem nowy plik boot.lnx wrzucilem na dysk do win xp i zonk. Nic juz nie moglem uruchomic, ale i tak mialem robic format c: wiec nic nie szkodzilo. Zaisntalwoalem xp wgralem ten plik boot.lnx, edytowlaem boot i wszystko dziala jak nalezy :jupi: :jupi:
Wielki dzieki dla kolegi rycho za poswiecenie tyle cennego czasu :) Wielki :piwo: sie nalezy. Reputke dam jak bede mogl. |
Cytat:
Nie czekałeś na odpowiedź. :nie: Każda zmiana ustawień lilo to obowiązkowo wykonanie nowego boot.lnx. :taktak: Zakładałem, że lilo miałeś ustawione standartowo na linuxa. Jak jesteś w stanie zalogować się na linuxie poprzez to pierwsze lilo, albo dyskietkę bootującą to możemy wszystko odkręcić. Jeśli nie to najprościej i najszybciej będzie zainstalować system od nowa. |
Cytat:
edit: Teraz gdy wybiore linux w tym menu z win to wywala blad-wyswietla pelno A9 A9 A9. |
Spróbuj odczekać w tym drugim lilo , czy po kilku sekundach sam nie zacznie bootować do linuxa.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:49. |