Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Jaki telefon (umowa mi się kończy) (https://forum.cdrinfo.pl/f5/jaki-telefon-umowa-mi-sie-konczy-52666/)

epol 31.05.2005 19:23

Cytat:

Napisany przez Posłany
A ja już tymbardziej zwłaszcza że przy braku stałych dochodów(utrzymuję się z darowizn od rodziny ;) ) to 50zł/msc było dla mnie troszke duzo ;) Poza tym ja pytalem glownie jaki telefon ;) bo byc moze przedluze...

Aha - a jakbym do moich kryteriów dodał jescze dość dużą pamięć ew. obsługę kart pamięci?

Nie rozumiem Cie. Nie masz stalych dochodow, a chcesz brac wysoki abonament plus jakis tel z wyzszej polki. Wez sobie abon za 25zl w tym 25zl do wszystkich + 20zl na sms, mms po idei + 20zl na rozmowy po idei i chyba stacjonarce, a przy tym umowa na rok.

Cos za cos.

@Proton - :piwo:

Posłany 30.05.2005 18:20

Cytat:

Napisany przez Damianos L
Za to w erze jest dostepny za 99zl :P

tylko ze roznie z nim jest, w niektorych miastach ich nie ma i trzeba czekac, w innych sa dostepne bez problemu....

No właśnie, a w Idei chciałem zostać ;) Może wezmę T630 albo wogole nie bede bral tylko tanszy abonament / umowa na rok a pozniej juz sx1 bedzie stary ;) I być moze nadal fajny ;)

@MariuszV: Dobre ;)

MariuszV 28.05.2005 21:50

Ilość załączników: 1
Ja polecam taki : (oczywiscie zart:))

Damianos L 28.05.2005 21:34

Za to w erze jest dostepny za 99zl :P

tylko ze roznie z nim jest, w niektorych miastach ich nie ma i trzeba czekac, w innych sa dostepne bez problemu....

Posłany 28.05.2005 19:30

Cytat:

Napisany przez Proton
Ja bym określił to raczej, jako dosadnie, a nie agresywnie :) Wiesz, należy w każdej sytuacji prawie ważyć słowa ;)
(...)
Pozdrawiam

Nie no spoko ;) Póki co lookam aktywnie ;] I widze że SX1 jest tylko w IdeiDlaFirm czyli drogi + niedostępny dla Jednej Idei ;)

krEcik^ 28.05.2005 18:58

SonyEricsson K500i :spoko:
Pozdro ;)

Proton 28.05.2005 18:17

Cytat:

Napisany przez Posłany
@Proton: Po co od razu tak agresywnie ;) Polacy mają to do tego że lubią narzekać ;) A ja już tymbardziej zwłaszcza że przy braku stałych dochodów(utrzymuję się z darowizn od rodziny ;) ) to 50zł/msc było dla mnie troszke duzo ;) Poza tym ja pytalem glownie jaki telefon ;) bo byc moze przedluze...

Aha - a jakbym do moich kryteriów dodał jescze dość dużą pamięć ew. obsługę kart pamięci?

Ja bym określił to raczej, jako dosadnie, a nie agresywnie :) Wiesz, niekiedy nie ma co się bawić w dyplomację, a wprost komuś wyrazić swój pogląd.
W każdym bądź razie... bez urazy, bo nie było moim celem obrażanie Ciebie, a jedynie abyś troszkę się zastanowił, zanim zaczniesz ponownie w przyszłości kogoś bez powodu wyzywać od złodziei. Mnie to obojętne w sumie, ale uważaj na takie zbyt "luźne" wyrażanie swoich opinii. Uwierz, że takie oskarżenie może się źle skończyć i należy w każdej sytuacji prawie ważyć słowa ;)
Pozdrawiam

Posłany 28.05.2005 17:36

Cytat:

Napisany przez demek
zastanow sie wkoncu czyzalezy ci na super bajeranckim telefonie czy na niskich rachunkach ;/

Pół na pół ;) Albo tak po 25% ;) Z tego co widze fajnym rozwiazaniem jest wlasnie Siemensa SX1 ;)

Damianos L 28.05.2005 16:55

jak karty pamieci tez ma obslugiwac to polecam Siemensa SX1 :)

demek 28.05.2005 16:53

zastanow sie wkoncu czyzalezy ci na super bajeranckim telefonie czy na niskich rachunkach ;/

Posłany 28.05.2005 16:18

@Proton: Po co od razu tak agresywnie ;) Polacy mają to do tego że lubią narzekać ;) A ja już tymbardziej zwłaszcza że przy braku stałych dochodów(utrzymuję się z darowizn od rodziny ;) ) to 50zł/msc było dla mnie troszke duzo ;) Poza tym ja pytalem glownie jaki telefon ;) bo byc moze przedluze...

Marecki_10 27.05.2005 15:54

??? To samo co u Protona tylko krócej

epol 27.05.2005 15:34

Cytat:

Napisany przez Marecki_10
:idea: Najlepiej odrazu zaszyj sobie gps pod skórę i problem rozwiązany

Co to ma wniesc do tematu??

Proton 27.05.2005 14:44

Cytat:

Napisany przez Posłany
Witam!

Jak część z Was wie, posiadam telefonik SonyEricsson T310 w Idei, w taryfie Nowa Idea Optima 30. Niedawno dostałem SMS że przygotowali dla mnie ProPozycję i żebym się zgłosił do salonu Idei. Olałem. Okradali mnie w końcu już 2 lata ;) Ostatnio dzwonili i mój ojciec z babką gadał. Chcą mi obniżyć abonament o połowę chyba i dać 20MB GPRS + umowa na 12 msc. Inna opcja to przejście na Jedną Ideę 25 i też coś tam mi chcą wcisnąć. Jak na mój gust chcą mnie wyrąbać ;) Chyba będę rezygnował jednak. Ale nie wiem co dalej. Ten telefon dam ojcu i wypadałoby kupić sobie nowy. I teraz dla Was zadanie: jaki telefon polecacie i na jakich warunkach(karta/abon./mix) w jakiej sieci i tak po krótku przedstawić mi wady/zalety tego co polecacie ;) A co do moich preferencji dotyczących telefonu to:
1. Nieosiągalne marzenie: SonyEricsson P800, P900
2. Też chyba nieosiągalne z powodu ceny: jakiś telefon z SymbianOS
3. j.w. - SonyEricsson k700
4. Chyba bardziej osiągalne, ba, tanie: Sony Ericsson T630
A co mi powiecie o Sagemach?

Czyli moje kryteria:
1. Kolorowy, duży wyświetlacz
2. Polifonia, mms, itd.
3. Aparat (choc moze bym przezyl bez)
4. Java
5. Irda

To chyba tyle ;)

Głupio gadasz... niby dlaczego uważasz, że okradziono Ciebie? Ukradli Tobie pieniądze, czy minuty, które miałeś w abonamencie? Wątpię, więc nie pisz, że zostałeś okradziony. Jeśli natomiast podpisałeś umowę, która później wydała się Tobie niezbyt korzystna... cóż, takie życie. Nikt Cię nie zmuszał do podpisania, a skoro podpisałeś, to widać odpowiadała Tobie i nie płacz, a tym bardziej nie wyzywaj kogoś od złodziei.
Teraz oferują Tobie wiecej minut za połowę mniejszy abonamet, a Ty dalej lamentujesz, że chcą Ciebie "wyrąbać". Czego niby oczekujesz? To nie jest instytucja charytatywna... zresztą, skoro czujesz się oszukany, to zmień Operatora i już.
Wnioskuję, ze chciałbyś topowy telefon, rozmowy bez limitu i abonament za 10zł. Sorki, to nie raj...
Zresztą po jaką cholerę Ci nowy telefon? Stary się zepsuł, czy co? Jeśli tylko chcesz nowy telefon po to, aby szpanować wśród znajomych, to sorki, taka przyjemność kosztuje i trzeba płacić, a nie płakać, że złodzieje!:)

demek 27.05.2005 13:23

co do idei to moja mama ma 4ty rok telefon z niej i sa jak najbardziej w porzadku
- kupila telefon - 30 darmowych minut - abonament 50 zl
- po roku przedluzyla umowe na kolejne 2 lata - dostala telefon i mogla wziasc startpopa za 1zl i tak zrobila (siostra zwinola telefon i starter)
- po 2 latach zaproponowali jej przedluzenie umowy na rok w taryfie mega 150 (150 minut) za 50 zl:) a po 10 miesiacach dostanie telefon za darmo nie muszac umowy przedluzac

w erze i plusie sie z tym nie spotkalem zeby taka taryfa za takie pieniadze byla:)

ty teraz po 2 latach rowniez dostaniesz jakas dobra taryfe takze z idei bym nie rezygnowal szczegolnie ze teraz beda jako orange...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:17.