Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Jaki telefon (umowa mi się kończy) (https://forum.cdrinfo.pl/f5/jaki-telefon-umowa-mi-sie-konczy-52666/)

B@rtek 02.06.2005 16:26

@demek chodzi mi o fony Nokii bez symbiana z symbianem to co innego :taktak:

Np. widzi mi się 6630 8 )

Damianos L 03.06.2005 16:02

a ja mam taka mala prosbe dla mieszkancow wroclawia i okolic legnicy np.lubin. Jakby ktos przechodzil z was obok salonu ery i akurat nie mial nic do roboty to czy moglby wejsc i zapytac czy maja siemensa sx1? i jak maja to czy duzo egzemplarzy ew. jeszcze czy czarny fon.

Postanowilem nie czekac bezsensownie w germanosie legnickim az mi go sprowadza,a czekam juz od miesiaca. Moze w innych miastach niedaleko mnie maja jeszcze te telefony.

z gory dzieki
zastanawialem sie czy nie zalozyc topica nowego ale pomyslalem ze napisze to w tym temacie, bo tu duzo o tym telefonie piszemy

andrzejj9 03.06.2005 16:20

Cytat:

Napisany przez Damianos L
a ja mam taka mala prosbe dla mieszkancow wroclawia i okolic legnicy np.lubin. Jakby ktos przechodzil z was obok salonu ery i akurat nie mial nic do roboty to czy moglby wejsc i zapytac czy maja siemensa sx1? i jak maja to czy duzo egzemplarzy ew. jeszcze czy czarny fon.

Postanowilem nie czekac bezsensownie w germanosie legnickim az mi go sprowadza,a czekam juz od miesiaca. Moze w innych miastach niedaleko mnie maja jeszcze te telefony.

z gory dzieki
zastanawialem sie czy nie zalozyc topica nowego ale pomyslalem ze napisze to w tym temacie, bo tu duzo o tym telefonie piszemy

Ja dzisiaj może będę w kilku punktach to się popytam i dam znać.

Smartek 03.06.2005 17:22

ja coraz bardziej sie do sx1 przekonywuje..
niech ktos powie, jak z jego wymiarami w rzeczywistosci, czy jest, az tak zle jak na zdjeciach? :P
pozdro ;)

B@rtek 03.06.2005 22:23

@smartek jak dla mniewymiarami to może być :taktak:

Co mi się podoba to to, że słucham radia i w tym samym czasie gram w snails (coś jak wormsy, ale lepsze) i nie ma zacięć :D

Posłany 04.06.2005 00:59

Oooo dostałem niedawno SMSa - Chcą mi dać NOKIE 2600 + Jedną Ideę ;) Ma ktoś 2600? :>

demek 04.06.2005 02:11

dosc slaby wyswietlacz...chyba 4 tys kolorow ale 128x128 i poza ta rozdzielczoscia plusow w nim nie dostrzegam:) tyle ze trwaly jeszcze jest:)

Smartek 04.06.2005 11:47

@Kasprzak i inni jakie macie adaptery Bluetooth'a do kompa [USB] ?
jestem w szoku, bo jakies pol roku temu kupowalem IRde za 35zl na allegro [wersja USB] i zastanawialem sie tez nad bluetoothem, ale ceny byly kosmiczne..
teraz patrze z ciekawosci - 43zl za adapter ze 100metrowym zasiegiem???
w takim razie - jakie macie wy? [firma, zasieg]?
pozdro ;)

Posłany 11.06.2005 20:46

Nie rezygnujcie - zapodawajcie dalej telefony(tylko jednak troszke tańsze, i najlepiej dostępne w sieci Idea) ;) Doszedłem do wniosku że SX1 odpada(niedostepny w JI, poza tym kosztowałby duzio $). Z kolei rozważyłem, że Idea przejdzie niedługo w Orange i powinno być wtedy nawet lepiej z ofertami niż jest teraz(choć i teraz nie jest źle). Więc dobrze by było być nadal ich klientem ;) Niedługo(jak się rozpogodzi) pójdę do Idei się popytać, jakie telefony, za ile, na ile umowa(podejrzewam że na 12 msc nie dadzą)...

A co do osób które mają Bluetooth & SonyEricssona -> polecam pobawić się Float's Mobile Agent i skryptami Framework & Carpe Diem. Można sobie kompem sterować, myszką, klikać, i wogóle robić dużo ciekawych rzeczy ;) Ja też się bawię tak, ale via IrDA więc nie mam takiej radochy ;)

andrzejj9 11.06.2005 20:56

Skoro temat odswieżony to i jak jeszcze się dopytam. Co myślicie o Motoroli E398. Wiem, że Bartek z forum takową sprzedawał, więc pewnie jakieś wrażenia po niej pozostały, ale generalnie - jaki jest to telefon i do czego najlepiej się nadaje. Bo coś mi ostatnio sprzedawca w sklepie wyjątkowo go zachwalał (a jednocześnie bardzo psioczył na SE K700i..).

B@rtek 11.06.2005 21:11

@Andrzej ogólnie telefon jest :spoko:

Ale jedyne co ma ciekawe to MP3, diodę i te lampki po bokach :taktak:

Bateria trzymała mi ok. 3 dni :D

Minusy:

1. Dyktafon jest zablokowany (nie jest widoczny w menu), ale po odblokowaniu go można tylko łącznie nagrać 1min.
2. Czasami wolno pracuje, szczególnie przy pisaniu dłuższych smsów.
3. Nie ma tyle gier co na np. SE, Siemensa i Nokię, a niektóre dobre tytuły z serii Vxxx nie chodzą.
4. Czasami są problemy z odczytem obrazków zapisanych na karcie pamięci.
5. Sama karta pamięci jest droga, bo np. 256MB kosztuje ok. 160zł.
6. Mozna by jeszcze podać kilka minusów.

Powiedz co chcesz wiedzieć to ci powiem :taktak:

Jak zależy ci na MP3 to będzie dobry, ale obługa samego playera MP3 jest kłopotliwa i pobiera więcej prądu, a odłuchiwanie przez Menu>multimedia>dzwonki to nie to :nie:

Ale ogólnie menu Siemesna i SE mi się bardziej podoba :taktak:

Smartek 11.06.2005 21:40

@Bartek a jak tam sie sprawuje sx1? :)
ja szukam jakiejs ciekawej oferty:

najlepiej czarna obudowa, z sim lockiem na ere lub bez, z gwarancja, nie duzo uzywany, z karta minimum 128MB - okolo 700zl :)

ja za to sprzedam SE T630 - uzywany pol roku, stan oceniam na 4+, malo rys [przez pol okresu uzywania mial folie ochronna], dolaczam Irde na USB obudowa czarna, cena 400zl :)
ktos chce kupic?
ktos ma sx1 na sprzedaz [takiego jak wyzej?]
PISZ PW lub GG 1615358! :)

pozdro ;)

B@rtek 11.06.2005 22:09

@Smartek, a wporządku :)

Klawiature już opnaowałem i piszę nawet jedną reką już :D

Teraz zbieram na kartę pamięci, bo to 4MB wew. to mało :(

Smartek 11.06.2005 22:22

Cytat:

Napisany przez Bartek1989
Teraz zbieram na kartę pamięci, bo to 4MB wew. to mało :(

fakt, niewiele, chociaz w T630 mam 2MB i musze zyc :P
oferta dotyczaca T630 - nieaktualna, zostawiam fonik mamie, a kase wyciagne od niej, tylko, ze pozniej :-)
tak wiec zostaje mi polowac na jak najkorzystniejsza oferte sx1..

powiedz jeszcze, bawiles sie grami ngage? jak to wyglada? :)
pozdro ;)

Burak_PL 11.06.2005 22:39

wiatm
prosze polećcie mi jakiś telefon z:
IRDA
Bluetooh
aparat
mp3
radio
gry 3d
duza pamięc (wymienna)

jakieś pomysły??

P.S jest juz k900i bo kumpel mi cos mówił?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:35.