Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Jaki telefon (umowa mi się kończy) (https://forum.cdrinfo.pl/f5/jaki-telefon-umowa-mi-sie-konczy-52666/)

Posłany 13.06.2005 17:36

Byłem w Idei, gdzie miła pani mi powiedziała że siadła im baza danych z ProPozycjami ;) Ufff jak miło :D Swoją drogą spodobał mi się też S65 i CX70 (czy jakos tak, z pamieci piszę ;) ). Obniżyłem mój próg wymagań(bo bede brał telefon raczej bo ten tacie obiecałem ;) ), teraz mi wystarczy Irda, Java, duzy wyswietlacz i opcjonalnie karty pamieci i opcjonalnie aparat ;) Idę szukać ;)

Smartek 13.06.2005 18:36

Cytat:

Napisany przez Posłany
Byłem w Idei, gdzie miła pani mi powiedziała że siadła im baza danych z ProPozycjami ;) Ufff jak miło :D Swoją drogą spodobał mi się też S65 i CX70 (czy jakos tak, z pamieci piszę ;) ). Obniżyłem mój próg wymagań(bo bede brał telefon raczej bo ten tacie obiecałem ;) ), teraz mi wystarczy Irda, Java, duzy wyswietlacz i opcjonalnie karty pamieci i opcjonalnie aparat ;) Idę szukać ;)

Ha, widzis!

Siemens S65 jest b. fajny, zastanawialem sie nad nim przy kupnie SX1.. lecz symbian przekonal mnie do wlasnie do sx1 :P

Siemens CX65 / CXT70 to chyba to samo tylko w innej obudowie(???), tez b. dobre fony - ten CX65 jest konkurencja dla T630

@Damianos
nie narzekaj, t630 nadal jest bardzo fajny, teraz bedzie pod opieka mojej mamy.., pewnie bedzie za tydzien caly porysowany [ ahhh te torebki :| :bleh: ]..., dodam, ze moj ojciec tez ma T630 i jest rowniez b. zadowolony :)
pozdro ;)

Posłany 14.06.2005 15:43

Heh :) Znowu będę musiał tam iść. Kiedyś dzwonili chyba z BOKu jak mój tata odebrał i podali mu chyba 3 albo 4 oferty. Dzisiaj dzwoni do mnie babka, przedstawiając mi JEDNĄ ofertę:
-przejście na Jedna Idea 50
-"ma pan wtedy godzinę rozmów" czyli z tych 50zł po 75gr/min :/
-sekundowe naliczanie
-Siemens CX65 za 99zł lub SEK300 za 49zł && 50zł przez 6m-cy
No to ja pędem na stronke Idei i doszedłem do wniosku, że jedyne co chcą mi dać za dwuletni staż to "Sekundowe naliczanie" :/ Bo reszta jest tak samo jakbym na nowo podpisywał umowę na JI 50 i tel CX65 ;d

epol 14.06.2005 18:11

Cytat:

Napisany przez Smartek
Siemens CX65 / CXT70 to chyba to samo tylko w innej obudowie(???), tez b. dobre fony - ten CX65 jest konkurencja dla T630

CX65 i CX70 to nie do konca te same fony. CX70 ma opcje Push & Talk (tak to sie pisze?), czyli nagrywamy to co chcemcy powiedziec i wysyalmy - tak jak w łoki-toki ;) I druga sprawa to chyba hjeszcze wspomoaga sprzetowo jave 3D (za to glowy nie dam).
Ten T630 to zadna konkurencja dla niego :P

Cytat:

Napisany przez Posłany
No to ja pędem na stronke Idei i doszedłem do wniosku, że jedyne co chcą mi dać za dwuletni staż to "Sekundowe naliczanie" :/ Bo reszta jest tak samo jakbym na nowo podpisywał umowę na JI 50 i tel CX65 ;d

Dziwne :| Zawsze bylo minimalnie wiecej. No chyba, ze nie bierzesz fonu to wtedy sytuacja baaardzo sie zmienia :)

Smartek 14.06.2005 18:40

@epol - nie wnikam w szczegóły i wierzę, że masz rację :).. cóż nie znam się na tyle na komórkach by wypisać ich każdy minimalny szczegół, którym się różnią :)
co do CX65 vs T630 - nie zgodzę się i nadal uważam, że oba fony są konkurencyjne :)
pozdro ;)

B@rtek 14.06.2005 18:51

CX65/70 ma 11MB pamięci, a T630 tylko 2MB :taktak:

CX65/70 ma wiekszy wyświetlacz i dzwonki Real music :D

CX70 ma "Push and talk" :D

T630 ma BT... :taktak:

I tak by można dużo rzeczy wypisać, bo jeden ma to czego nie ma drugi (oczywiście nie dokońca) :D

Posłany 14.06.2005 20:01

Cytat:

Napisany przez epol
Dziwne :| Zawsze bylo minimalnie wiecej. No chyba, ze nie bierzesz fonu to wtedy sytuacja baaardzo sie zmienia :)

Jak na mój gust to wzięła pierwszą(najgorszą) ofertę z góry i tylko to mi powiedziała. Bo wcześniej było gadane o połowę mniejszym aboamencie + 20MB GPRS + 12 miesiecy umowa... ;)

andrzejj9 14.06.2005 20:13

Cytat:

Napisany przez Posłany
Heh :) Znowu będę musiał tam iść. Kiedyś dzwonili chyba z BOKu jak mój tata odebrał i podali mu chyba 3 albo 4 oferty. Dzisiaj dzwoni do mnie babka, przedstawiając mi JEDNĄ ofertę:
-przejście na Jedna Idea 50
-"ma pan wtedy godzinę rozmów" czyli z tych 50zł po 75gr/min :/
-sekundowe naliczanie
-Siemens CX65 za 99zł lub SEK300 za 49zł && 50zł przez 6m-cy

Nie żebym Cię chciał martwić, ale to sekundowe naliczanie to też jakby jest już dla wszystkich..

Epol - co do CX70 to oprócz tego push&talk ma również dopracowaną Javę :)

Smartek 14.06.2005 20:54

NIECH TO SZLAK (( (( (( (( ((
era przyslala mi dzisiaj rachunek -
dostep do sieci internet - 52 zl ?!?!?!
sprawdzalem jak dziala PAPLA [gadugadu] przez GPRS, gadalem z 2 osobami przez 5 minut, a tu taki rachunek?!
zasr*** era! (( (( ((
...

epol 14.06.2005 22:35

Cytat:

Napisany przez Posłany
Jak na mój gust to wzięła pierwszą(najgorszą) ofertę z góry i tylko to mi powiedziała. Bo wcześniej było gadane o połowę mniejszym aboamencie + 20MB GPRS + 12 miesiecy umowa... ;)

No bo to bylo chyba bez telefonu z umowa na rok. A w tym wypadku masz do wyboru trzy dodatkowe uslugi za free.

Cytat:

Napisany przez Smartek
era przyslala mi dzisiaj rachunek -
dostep do sieci internet - 52 zl ?!?!?!
...

Ehh, jak bracik testowal pierwszy komunikator gg (jeszcze wersja beta) na telefon to dostal rachunek za internet troszke wiekszy niz Twoj - ~130zl

pepperman 15.06.2005 00:13

a np. e398

andrzejj9 15.06.2005 18:13

Cytat:

Napisany przez pepperman
a np. e398

No ja właśnie teraz się do niej przymierzam. Całkiem ciekawy (na oko - jutro jeszcze będę chciał się nią trochę pobawić ) telefonik :)

W ręce miałem go już i dzisiaj, ale z rosyjskim menu i trochę trudno było mi się nim podługiwać ;) Ale w ręce leży świetnie, jest tylko bardzo (jak na telefon) ciężki, ale dla mnie akurat to nie jest wada.

Posłany 16.06.2005 16:34

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Nie żebym Cię chciał martwić, ale to sekundowe naliczanie to też jakby jest już dla wszystkich..

Zauważyłem niedawno ;)

andrzejj9 16.06.2005 19:40

Pewnie się powtórzę, ale naprawdę poważnie myślę, żeby może podpisać jutro umowę, więc jak ktoś ma coś do powiedzenia (jakiekolwiek zdanie) to będę wdzięczny.

Myślę, żeby wziąć tą ofertę pakietową w ERZE. Jeden pakiet - 30 złotych przez 9 miesięcy, potem do końca umowy 60. W tym 80 minut, dosyć dobre ceny za połączenia i sms-y i reszta typowa. Z tym wziąłbym tą Motorolę E398 za 129 złotych.

Warto?

Smartek 16.06.2005 19:48

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Pewnie się powtórzę, ale naprawdę poważnie myślę, żeby może podpisać jutro umowę, więc jak ktoś ma coś do powiedzenia (jakiekolwiek zdanie) to będę wdzięczny.

Myślę, żeby wziąć tą ofertę pakietową w ERZE. Jeden pakiet - 30 złotych przez 9 miesięcy, potem do końca umowy 60. W tym 80 minut, dosyć dobre ceny za połączenia i sms-y i reszta typowa. Z tym wziąłbym tą Motorolę E398 za 129 złotych.

Warto?

szczerze mowiac po moich ponad polrocznych przygodach z abonentem w erze odradzam kazdemu abonament gdziekolwiek...
lepiej UZBIERAC pieniazki do fona, ktory nas interesuje i zyc z pre-paid'ami - naprawde..

co do tej motki - fajny telefon, mysle, ze nie bedziesz mial z nia problemow i bedziesz z niej zadowolony, jesli jutro podpiszesz umowe i wezmiesz wlasnie ja - mam nadzieje, ze opiszesz swoje wrazenia :)

pozdro ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:42.