Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Jaki telefon (umowa mi się kończy) (https://forum.cdrinfo.pl/f5/jaki-telefon-umowa-mi-sie-konczy-52666/)

andrzejj9 19.06.2005 20:00

Cytat:

Napisany przez Bartek1989
Masz program p2ktools?

1. Włączasz program
2. Wybierasz switch to i p2k mode
3. Connect
4. Później pokażą się rózne zakładki i ostatnią jest kJava
5. Tutaj już sobie poradisz :D

Tym sposobem każda gra rusza, bo wrzucasz sam plik jar., a uzywając MidWay musisz posiadac plik jad., który czasami jest skopany :taktak:

Jak wrzucisz grę do folderu na karcie to ona nie ruszy :nie:

Działają tylko te wgrane do pamięci wew. telefonu :(

Dzięki za pomoc :)

Programu nie miałem, ale już ściągnąłem (najpierw przez pomyłkę rosyjską wersję, ale mam już też angielską), ale niestety nie sprawdzę już teraz, czy sposób u mnie działa, bo właśnie siadła mi bateria. Nie czytałem jeszcze instrukcji, ale z tego, co mi wiadomo, to niesformatowaną baterię ze trzy razy trzeba ładować po 12 godzin. Prawda to?

pepperman 19.06.2005 20:52

Cytat:

Tym sposobem każda gra rusza, bo wrzucasz sam plik jar., a uzywając MidWay musisz posiadac plik jad., który czasami jest skopany :taktak:

nigdy nie zdarzylo mi sie, aby jad byl uszkodzony. zreszta jest jeszcze jad generator.
to oczywiste, ze aplikacje musza byc instalowane bezposrednio w telefonie, a nie na karcie.

@andrzejj9
w temacie formatowania baterii to prawda. trzy razy 12-14 godzin. za kazdym ladowaniem bateria powinna byc rozladowana do konca.

B@rtek 19.06.2005 22:19

@Andrzej masz ftp?

To bym wrzucił moje 300MB programów, gier, tapet...

andrzejj9 19.06.2005 22:42

Cytat:

@Andrzej masz ftp?

To bym wrzucił moje 300MB programów, gier, tapet...

No właśnie ja nie mam, ale pogadam jutro z kumplem, czy by mi nie udostępnił na jeden dwa dni, dam znać :)

B@rtek 19.06.2005 23:04

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
No właśnie ja nie mam, ale pogadam jutro z kumplem, czy by mi nie udostępnił na jeden dwa dni, dam znać :)

Jak coś to daj znac lepiej na gadu :taktak:

andrzejj9 20.06.2005 13:36

Cytat:

Masz program p2ktools?

1. Włączasz program
2. Wybierasz switch to i p2k mode
3. Connect
4. Później pokażą się rózne zakładki i ostatnią jest kJava
5. Tutaj już sobie poradisz :D

Jednak mam problem z wgrywaniem czegokolwiek za pomocą tego programu. Daję switch to i p2k mode, ale jak próbuję się połączyć to pojawia się jakiś komunikat. Jakiś dlatego, że są to tylko krzaczki, więc podejrzewam, że to nie przetłumaczony z rosyjskiego tekst. Ale jak w opcjach daję odswież to już pojawia mi się tekst po angielsku, że nie może się połączyć z telefonem. Próbowałem zarówno przy ustawieniach w telefonie łączenia się z kartą jak i przez fax/dane.

pepperman 20.06.2005 14:07

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Jednak mam problem z wgrywaniem czegokolwiek za pomocą tego programu. Daję switch to i p2k mode, ale jak próbuję się połączyć to pojawia się jakiś komunikat. Jakiś dlatego, że są to tylko krzaczki, więc podejrzewam, że to nie przetłumaczony z rosyjskiego tekst. Ale jak w opcjach daję odswież to już pojawia mi się tekst po angielsku, że nie może się połączyć z telefonem. Próbowałem zarówno przy ustawieniach w telefonie łączenia się z kartą jak i przez fax/dane.

jak chcesz zainstalowac gry to musisz telefon przestawic w tryb fax/dane. oczywiscie musisz miec aktywne ladowanie aplkacji java. w ustawieniach javy powinno pojawic sie takie menu. jezeli nie masz go to zrob jak tutaj podano http://www.matrax.net/forum/showthre...ghlight=opcode. jak bedziesz juz mial to menu to wejdz w nie i podlacz kabel jak zobaczysz komunikat. pozniej odpal midwaya http://nic-nac-project.de/~logan/dow...MIDway_2.8.rar. po starcie zapyta Cie o port. podaj mu. otworz pozniej dowolnego jada i wyslij na telefon. czekaj na zakonczenie instalacji. acha, port podaj 3 albo 4. zreszta jak nie wiesz ktory to sprawdz w menedzerze urzadzen w ustawieniach modemu motorola.
dzwonkow, tapet nie musisz wgrywac przez p2ktools. przelacz telefon w tryb karty pamieci. podlacz kabel. pojawi Ci sie nowy, wymienny dysk w systemie. pliki skopiuj do odpowiednich katalogow. gotowe. tapety mozesz ladowac bezposrednio z karty. dzwonki na karcie, ktorych chcesz uzywac, kopiujesz po prostu do pamieci telefonu (opcja kopiuj wywolywana glownym przyciskiem menu) - wtedy pojawia sie na liscie dostepnych.

B@rtek 20.06.2005 14:48

Cytat:

Napisany przez andrzejj9

Masz XP Pro?

Zainstalowałeś stery pod XP?

Zrób wszystko według tych sposobów :taktak:

http://www.matrax.nowe.pl/forum/forumdisplay.php?f=20

andrzejj9 20.06.2005 14:50

Ilość załączników: 1
Dzięki @pepperman za linki i wskazówki, ale mam dalsze wątpliwości. Zacznę od tego, co mi przed chwilą podałeś. Czy ten cały kod wpisuje się trzymając przycisk menu czy tylko wcześniej go naciskając? I w którym menu trzeba to zrobić? Próbowałem już na różne sposoby i cały czas bez żadnych rezultatów.

Co do dalszych programów to już próbowałem, ale na razie bezskutecznie, dlatego na razie chciałbym włączyć to Java Loader.

Natomiast chyba już wiem, dlaczego żaden program nie chce mi się z telefonem połączyć. Tak, jak przy zwykłych ustawieniach USB (czyli z karty) wszystko się ładnie instaluje, tak przy ustawieniu fax/dane nie instaluje się nic i pojawiają się same błędy (screen). Nie mam pojęcia z czego te rzeczy poinstalować, bo na płycie nic takiego nie ma, a i Windows sam nic nie znajduje..

Dodatkowo jak w managerze urządzeń chcę sprawdzić port COM, pod którym podłączona jest komórka, to nie mogę w ogóle znaleźć Motorola Modem, mimo, że komórka jest pod komputer podłączona..

Pewnie coś źle robię od samego początku, ale nie wiem co, bo trzymam się podawanych instrukcji..

andrzejj9 20.06.2005 14:54

Cytat:

Masz XP Pro?

Zainstalowałeś stery pod XP?

Zrób wszystko według tych sposobów :taktak:

http://www.matrax.nowe.pl/forum/forumdisplay.php?f=20

Na razie próbowałem na laptopie, gdzie jest Home. Teraz muszę wychodzić, ale jak wrócę to spróbuję na stacjonarnym, tam jest Pro. Ale jeśli to to jest przyczyną, to ja już naprawdę Windowsów nie rozumiem...

B@rtek 20.06.2005 15:00

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Na razie próbowałem na laptopie, gdzie jest Home. Teraz muszę wychodzić, ale jak wrócę to spróbuję na stacjonarnym, tam jest Pro. Ale jeśli to to jest przyczyną, to ja już naprawdę Windowsów nie rozumiem...

Zrób to, a będzie śmigać :D

http://www.matrax.nowe.pl/forum/showthread.php?t=1189

Musisz pozmieniać wartości w rejestrze :taktak:

P.S.
Ja instalowałem każdą motkę w ten sposób:

1. Instalka sterów "Motorola USB Drivers"
2. Instalka PST i innych bajerów
3. Podłączam telefon i wyskakuje "znaleziono Motorola..."
4. W menadzeże urządeń jest Motolora Modem
5. Włączasz PST i wyskuje błąd lub nic nie wykrywa, albo wykrywa, ale nie może zaisntalować.
6. Przechodzisz to tego punktu:

7. Podłaczasz jeszcze raz telefon i uruchamiasz PST
8. Zaczyna wykrywać różne urządzenia i zawsze wskazujesz, że sterownik jest w

C :blee: Program Files>Motorola>PST

9. Powinno zainstalowac 3 urządzenia
10. To już wszystko :D

pepperman 20.06.2005 18:23

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Dzięki @pepperman za linki i wskazówki, ale mam dalsze wątpliwości. Zacznę od tego, co mi przed chwilą podałeś. Czy ten cały kod wpisuje się trzymając przycisk menu czy tylko wcześniej go naciskając? I w którym menu trzeba to zrobić? Próbowałem już na różne sposoby i cały czas bez żadnych rezultatów.

Co do dalszych programów to już próbowałem, ale na razie bezskutecznie, dlatego na razie chciałbym włączyć to Java Loader...

zrob tak jak tutaj, ale na spokojnie:

Wejście do menu OPCODE:

Wciskamy klawisz menu i w czasie trwania animacji ikony zaznaczonej wpisujemy:

048263*

Jesli zrobimy to w miarę szybko, pojawi się menu OPCODE, dalej wpisujemy kody dla konkretnej funkcji, którą mamy zamiar zmienić,

UWAGA, po wpisaniu kodu, pownien pokazać się komunikat Results F1:0, co oznacza, że zmiana została zapisana. Możemy wtedy dać wstecz i zmieniać kolejne funkcje.

na dole wyswietalacza masz trzy przyciski. interesuje Cie ten srodkowy. wcisnij go (przejdziesz do menu tefefonu - bedzie widocznych 9 ikon - kursor zatrzyma sie na pierwszej i ikona bedzie animowana) i szybciutko wpisz te kombinacje 048263* (wlasnie podczas tej animacji). sorki, ze tak lopatologicznie, ale czasem tak najepiej wytlumaczyc :D.

jesli chodzi o klopot z polaczeniem to po prostu masz zle zainstalowane stery.

andrzejj9 20.06.2005 23:03

Cytat:

Napisany przez pepperman
zrob tak jak tutaj, ale na spokojnie:

Wejście do menu OPCODE:

Wciskamy klawisz menu i w czasie trwania animacji ikony zaznaczonej wpisujemy:

048263*

Jesli zrobimy to w miarę szybko, pojawi się menu OPCODE, dalej wpisujemy kody dla konkretnej funkcji, którą mamy zamiar zmienić,

UWAGA, po wpisaniu kodu, pownien pokazać się komunikat Results F1:0, co oznacza, że zmiana została zapisana. Możemy wtedy dać wstecz i zmieniać kolejne funkcje.

na dole wyswietalacza masz trzy przyciski. interesuje Cie ten srodkowy. wcisnij go (przejdziesz do menu tefefonu - bedzie widocznych 9 ikon - kursor zatrzyma sie na pierwszej i ikona bedzie animowana) i szybciutko wpisz te kombinacje 048263* (wlasnie podczas tej animacji). sorki, ze tak lopatologicznie, ale czasem tak najepiej wytlumaczyc :D.

jesli chodzi o klopot z polaczeniem to po prostu masz zle zainstalowane stery.

Dokładnie tak robiłem, ale dzięki za sprecyzowanie. Będę się jeszcze bawił, widocznie za wolno to wpisuję, chociaż wydaje mi się, że zapierniczam jak cholera ;) No ale nic, trochę potrenuję i dojdę do perfekcji (przyda się na przyszłość na pisanie sms-ów ;) ).

Ok, teraz jeszcze pobawię się z tym wszystkim na Windowsie XP Pro. Może rzeczywiśćie na tym polegał problem. Ale co mi wyszło to dam znać już pewnie jutro, bo z tego, co czytałem, to zaraz będzie dłuższa przerwa w działaniu forum.

andrzejj9 25.06.2005 15:27

Ok, minęło kilka dni, ale chciałbym jeszcze podsumować swoje zabawy z telefonem (wgrywaniem do niego gier). Ostatecznie udało mi się to zrobić za pomocą dwóch artykułów:

To:

zrobiłem, aby komputer w końcu zaczął poprawnie rozpoznawać telefon podłączony do komputera i aby wszystkie programy bezproblemowo go wykrywały. Jedną rzecz musiałem inaczej zrobić w rejestrze, ale generalnie opis jest poprawny i wskazuje na taką możliwość.

Potem za pomocą drugiego z programu z tu:

http://www.matrax.nowe.pl/forum/showthread.php?t=1173

wymienionych wgrałem gry. I już wszystko działa :)

Gry rzeczywiście wyglądają dobrze, ale gra jest bardzo uciążliwa i generalnie nie dla mnie. Może kiedyś znajdę coś, co mi się spodoba (na przykład jakiegoś Bulder Dasha :) ), ale na razie sprawdziłem kilka i raczej to nie dla mnie.

Co do przesyłania danych mam jeszcze jedno pytanie. Jak wgrywa się i używa tematów?

Smartek 26.06.2005 15:57

super sa te gierki z ngage - narazie patrzylem Tomb Raidera i Dooma, grafa jak na jakichs starszych komputerach, super! :)
pozdro ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:26.