![]() |
Cytat:
Programu nie miałem, ale już ściągnąłem (najpierw przez pomyłkę rosyjską wersję, ale mam już też angielską), ale niestety nie sprawdzę już teraz, czy sposób u mnie działa, bo właśnie siadła mi bateria. Nie czytałem jeszcze instrukcji, ale z tego, co mi wiadomo, to niesformatowaną baterię ze trzy razy trzeba ładować po 12 godzin. Prawda to? |
Cytat:
to oczywiste, ze aplikacje musza byc instalowane bezposrednio w telefonie, a nie na karcie. @andrzejj9 w temacie formatowania baterii to prawda. trzy razy 12-14 godzin. za kazdym ladowaniem bateria powinna byc rozladowana do konca. |
@Andrzej masz ftp?
To bym wrzucił moje 300MB programów, gier, tapet... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
dzwonkow, tapet nie musisz wgrywac przez p2ktools. przelacz telefon w tryb karty pamieci. podlacz kabel. pojawi Ci sie nowy, wymienny dysk w systemie. pliki skopiuj do odpowiednich katalogow. gotowe. tapety mozesz ladowac bezposrednio z karty. dzwonki na karcie, ktorych chcesz uzywac, kopiujesz po prostu do pamieci telefonu (opcja kopiuj wywolywana glownym przyciskiem menu) - wtedy pojawia sie na liscie dostepnych. |
Cytat:
Zainstalowałeś stery pod XP? Zrób wszystko według tych sposobów :taktak: http://www.matrax.nowe.pl/forum/forumdisplay.php?f=20 |
Ilość załączników: 1
Dzięki @pepperman za linki i wskazówki, ale mam dalsze wątpliwości. Zacznę od tego, co mi przed chwilą podałeś. Czy ten cały kod wpisuje się trzymając przycisk menu czy tylko wcześniej go naciskając? I w którym menu trzeba to zrobić? Próbowałem już na różne sposoby i cały czas bez żadnych rezultatów.
Co do dalszych programów to już próbowałem, ale na razie bezskutecznie, dlatego na razie chciałbym włączyć to Java Loader. Natomiast chyba już wiem, dlaczego żaden program nie chce mi się z telefonem połączyć. Tak, jak przy zwykłych ustawieniach USB (czyli z karty) wszystko się ładnie instaluje, tak przy ustawieniu fax/dane nie instaluje się nic i pojawiają się same błędy (screen). Nie mam pojęcia z czego te rzeczy poinstalować, bo na płycie nic takiego nie ma, a i Windows sam nic nie znajduje.. Dodatkowo jak w managerze urządzeń chcę sprawdzić port COM, pod którym podłączona jest komórka, to nie mogę w ogóle znaleźć Motorola Modem, mimo, że komórka jest pod komputer podłączona.. Pewnie coś źle robię od samego początku, ale nie wiem co, bo trzymam się podawanych instrukcji.. |
Cytat:
|
Cytat:
http://www.matrax.nowe.pl/forum/showthread.php?t=1189 Musisz pozmieniać wartości w rejestrze :taktak: P.S. Ja instalowałem każdą motkę w ten sposób: 1. Instalka sterów "Motorola USB Drivers" 2. Instalka PST i innych bajerów 3. Podłączam telefon i wyskakuje "znaleziono Motorola..." 4. W menadzeże urządeń jest Motolora Modem 5. Włączasz PST i wyskuje błąd lub nic nie wykrywa, albo wykrywa, ale nie może zaisntalować. 6. Przechodzisz to tego punktu: http://www.matrax.nowe.pl/forum/showthread.php?t=1189 7. Podłaczasz jeszcze raz telefon i uruchamiasz PST 8. Zaczyna wykrywać różne urządzenia i zawsze wskazujesz, że sterownik jest w C :blee: Program Files>Motorola>PST 9. Powinno zainstalowac 3 urządzenia 10. To już wszystko :D |
Cytat:
Wejście do menu OPCODE: Wciskamy klawisz menu i w czasie trwania animacji ikony zaznaczonej wpisujemy: 048263* Jesli zrobimy to w miarę szybko, pojawi się menu OPCODE, dalej wpisujemy kody dla konkretnej funkcji, którą mamy zamiar zmienić, UWAGA, po wpisaniu kodu, pownien pokazać się komunikat Results F1:0, co oznacza, że zmiana została zapisana. Możemy wtedy dać wstecz i zmieniać kolejne funkcje. na dole wyswietalacza masz trzy przyciski. interesuje Cie ten srodkowy. wcisnij go (przejdziesz do menu tefefonu - bedzie widocznych 9 ikon - kursor zatrzyma sie na pierwszej i ikona bedzie animowana) i szybciutko wpisz te kombinacje 048263* (wlasnie podczas tej animacji). sorki, ze tak lopatologicznie, ale czasem tak najepiej wytlumaczyc :D. jesli chodzi o klopot z polaczeniem to po prostu masz zle zainstalowane stery. |
Cytat:
Ok, teraz jeszcze pobawię się z tym wszystkim na Windowsie XP Pro. Może rzeczywiśćie na tym polegał problem. Ale co mi wyszło to dam znać już pewnie jutro, bo z tego, co czytałem, to zaraz będzie dłuższa przerwa w działaniu forum. |
Ok, minęło kilka dni, ale chciałbym jeszcze podsumować swoje zabawy z telefonem (wgrywaniem do niego gier). Ostatecznie udało mi się to zrobić za pomocą dwóch artykułów:
To: http://www.matrax.nowe.pl/forum/showthread.php?t=1189 zrobiłem, aby komputer w końcu zaczął poprawnie rozpoznawać telefon podłączony do komputera i aby wszystkie programy bezproblemowo go wykrywały. Jedną rzecz musiałem inaczej zrobić w rejestrze, ale generalnie opis jest poprawny i wskazuje na taką możliwość. Potem za pomocą drugiego z programu z tu: http://www.matrax.nowe.pl/forum/showthread.php?t=1173 wymienionych wgrałem gry. I już wszystko działa :) Gry rzeczywiście wyglądają dobrze, ale gra jest bardzo uciążliwa i generalnie nie dla mnie. Może kiedyś znajdę coś, co mi się spodoba (na przykład jakiegoś Bulder Dasha :) ), ale na razie sprawdziłem kilka i raczej to nie dla mnie. Co do przesyłania danych mam jeszcze jedno pytanie. Jak wgrywa się i używa tematów? |
super sa te gierki z ngage - narazie patrzylem Tomb Raidera i Dooma, grafa jak na jakichs starszych komputerach, super! :)
pozdro ;) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:26. |