Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Jaki telefon (umowa mi się kończy) (https://forum.cdrinfo.pl/f5/jaki-telefon-umowa-mi-sie-konczy-52666/)

B@rtek 11.06.2005 22:39

Cytat:

Napisany przez Smartek
powiedz jeszcze, bawiles sie grami ngage? jak to wyglada? :)
pozdro ;)

Nie bawiłem się, bo muszę kupic kartę :(

Ale gry z N-Gage chodzą bezproblemów i nawet wyglądają lepiej bo wyś. jest 65k :D

Gry mają różne rozmiary, ale najmniejsza jaką widziałem miała chyba coś ok. 2MB :taktak:

czero 12.06.2005 01:03

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
.... (a jednocześnie bardzo psioczył na SE K700i..).

Heh, ciekawe czemu, mowil cos konkretnego?. Mam ten fonik od kilku dni i musze powiedziec ze jestem nim bardzo, ale to bardzo pozytywnie zaskoczony. Jedynymi minusami sa: bateria (3 dni trzyma), brak wymiennych kart pamieci, brak zmiany sygnalu sms na wlasny i to ze nie mozna wylaczyc dzwieku aparatu, ale z tego co wiem to te dwie ostatnie rzeczy znikaja wraz ze zmiana softu na najnowszy:).
Ogolnie telefonik jest swietny, naprawde go polecam, chociaz ja bede polowal teraz na k750i albo w800 (cos mi sie wydaje, ze z firma SE sie dlugo nie rozstane) tylko cena na razie troszke odstrasza, bo po sprzedaniu swojego k700 musialbym drugie tyle dolozyc :|.
Jade do Anglii niedlugo, wiec pewnie tam cos wypatrze :).

andrzejj9 12.06.2005 08:46

Cytat:

Napisany przez Bartek1989
@Andrzej ogólnie telefon jest :spoko:

Ale jedyne co ma ciekawe to MP3, diodę i te lampki po bokach :taktak:

Bateria trzymała mi ok. 3 dni :D

Minusy:

1. Dyktafon jest zablokowany (nie jest widoczny w menu), ale po odblokowaniu go można tylko łącznie nagrać 1min.
2. Czasami wolno pracuje, szczególnie przy pisaniu dłuższych smsów.
3. Nie ma tyle gier co na np. SE, Siemensa i Nokię, a niektóre dobre tytuły z serii Vxxx nie chodzą.
4. Czasami są problemy z odczytem obrazków zapisanych na karcie pamięci.
5. Sama karta pamięci jest droga, bo np. 256MB kosztuje ok. 160zł.
6. Mozna by jeszcze podać kilka minusów.

Powiedz co chcesz wiedzieć to ci powiem :taktak:

Jak zależy ci na MP3 to będzie dobry, ale obługa samego playera MP3 jest kłopotliwa i pobiera więcej prądu, a odłuchiwanie przez Menu>multimedia>dzwonki to nie to :nie:

Ale ogólnie menu Siemesna i SE mi się bardziej podoba :taktak:

Dzięki za odpowiedź :piwo:

Co do poszczególnych "zarzutów" to tak.. na odtwarzaniu mp3 ani dyktafonie mi nie zależy. Mam odtwarzacz mp3 IRivera i biorąc pod uwagę, jaką jakość dźwięku daje to cacuszko, to nie sądzę, zeby jakikolwiek telefon komórkowy chociaż się do tego zbliżył. Podobnie dyktafon w Iriverze jest rewelacyjny, tak więc ten w telefonie raczej nie byłby mi potrzebny (chociaż akurat to czasami mogłoby się przydać).

Bardziej martwi mnie już to jego wolne chodzenie, chociaż i Siemensom chyba czasami (a nawet chyba i częściej ) się to zdarza.

Gry specjalnie mnie nie interesują, więc to nie problem.

Co do karty pamięci, to będę miał cenę na uwadze, chociaż o ile się nie mylę, tam jest 64MB karta w komplecie? A poza tym to są zwykłe karty SD? Bo jeśli tak, to w domu mam gigową, więc... ;)

Co poza tym chciałbym wiedzieć? Kurde, sam nie wiem... Ja nie używałem telefonu komórkowego już od ponad roku i naprawdę nie wiem, co teraz będzie mi w nim potrzebne. Powiedz mi może tak - czy generalnie używają ten telefon ma się wrażenie, że jest to napakowana gadżetami zabawka dla dzieci, czy rozsądny aparat, który można używać również w pracy (organizer, funkcje biznesowe i tego typu sprawy)?

andrzejj9 12.06.2005 08:49

Cytat:

Napisany przez czero
Heh, ciekawe czemu, mowil cos konkretnego?. Mam ten fonik od kilku dni i musze powiedziec ze jestem nim bardzo, ale to bardzo pozytywnie zaskoczony. Jedynymi minusami sa: bateria (3 dni trzyma), brak wymiennych kart pamieci, brak zmiany sygnalu sms na wlasny i to ze nie mozna wylaczyc dzwieku aparatu, ale z tego co wiem to te dwie ostatnie rzeczy znikaja wraz ze zmiana softu na najnowszy:).
Ogolnie telefonik jest swietny, naprawde go polecam, chociaz ja bede polowal teraz na k750i albo w800 (cos mi sie wydaje, ze z firma SE sie dlugo nie rozstane) tylko cena na razie troszke odstrasza, bo po sprzedaniu swojego k700 musialbym drugie tyle dolozyc :|.
Jade do Anglii niedlugo, wiec pewnie tam cos wypatrze :).

Właściwie to nie było nic konkretnego.. Po prostu mówił, jak przez długi czas używał SE T630 (wcześniej też SE) a potem jak tylko wyszedł K700 to przesiadł sie na niego i bardzo się rozczarował. O szczegóły nie pytałem, bo i specjalnie mnie to nie interesowało, ale ostatecznie z SE przesiadł się na tą Motorolę E398 i jest z niej teraz bardzo zadowolony.

Burak_PL 12.06.2005 09:15

a ja dalej pyta mozę mi ktoscos polcić wymaganie w poprzednim poście

Smartek 12.06.2005 10:28

Cytat:

Napisany przez Burak_123
a ja dalej pyta mozę mi ktoscos polcić wymaganie w poprzednim poście

siemens sx1 :P
heh...
motorola e398 ?

nie znam wiecej aparatow z wymiennymi pamieciami..

-edit-
hmm.. mam jeszcze jedno pytanie - czy ten siemensiak [sx1 :)] wiesza sie jak cala reszta siemensow? qmpel ma c65 i lubi sie zawiesic [najczesciej jak windows - w najmniej oczekiwanym momencie :)]
pozdro ;)

B@rtek 12.06.2005 11:31

@Smartek wgrasz sobie najnowszy soft i wszystko chodzi :spoko:

@Andrzej w komplecie jest karta 64MB, ale nie jest to SD tylko TransFlash wielkości paznokcia, ale w komplecie jest adapter do SD :D

czero 12.06.2005 12:14

Cytat:

Napisany przez Smartek
siemens sx1 :P
heh...
motorola e398 ?

nie znam wiecej aparatow z wymiennymi pamieciami..

Moze byc jeszcze N6230 lub jej mlodszy brat N6230i - super telefonik, niestety drogi, bo dopiero co wchodzi na rynek.

Posłany 12.06.2005 13:54

Smartek: a jak się sprawował SET630?

Smartek 12.06.2005 16:59

Cytat:

Napisany przez Posłany
Smartek: a jak się sprawował SET630?

sprawowal? nadal sie SPRAWUJE :P, choc mam nadzieje, ze uda mi sie w najblizszym czasie nabyc sx1 :), napalilem sie na niego straasznie..
telefonik jest super i szczerze mowiac boje sie go "zamieniac" na cos innego.., no.. ale zobaczymy :)
pozdro ;)

Smartek 13.06.2005 13:47

stalo sie - uzylem Kup Teraz na aukcji z Siemens'em SX1 :)

Czarny, 2 miesieczny, gwarancja na 22 miesiace, wszystko to co w zestawie, MMC 256MB Kingstona

wysylka gratis.. - 750zl

mam nadzieje, ze bylo warto.. - zobaczymy za tydzien
pozdro ;)

spider_84a 13.06.2005 14:04

Ja ci porponuje Sony Ericsona K700i super telefonik ;) lecz ma mały wyświetlacz ale nadrabia ciekawymi funkcjami - a 2 opcja to motorola e1000 bardzo interesujący telefonik , lecz koszty się znacznie zmieniają ;)

Damianos L 13.06.2005 15:54

@Smartek gratulacje :)

achh gdybym mial 750zl, to bym nie musial w tej glupiej erze tyle czekac.... :(

milej zabawy z fonem bo jest czym sie bawic ;)

Smartek 13.06.2005 15:55

Cytat:

Napisany przez Damianos L
@Smartek gratulacje :)

achh gdybym mial 750zl, to bym nie musial w tej glupiej erze tyle czekac.... :(

milej zabawy z fonem bo jest czym sie bawic ;)

tzn. na co czekac? jesli oto chodzi to ja tez mam abonament - 63zl/miesiac :|
pozdro ;)

Damianos L 13.06.2005 17:36

piaslem to juz kilkanascie postow wczesniej

u mnie w legnicy nie ma tych telefonow, skonczyly sie, nie ma dostaw.

mam go juz zamowionego od poczatku maja ale na razie jeszcze nie dotarl zaden... slyszalem ze ponoc wycofuja je powoli z rynku.

no wiec czekam i czekam....i uzywam tak jak ty SE t 630

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:52.