Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Jaki telefon (umowa mi się kończy) (https://forum.cdrinfo.pl/f5/jaki-telefon-umowa-mi-sie-konczy-52666/)

andrzejj9 01.07.2005 14:31

Jedno pytanie a propo Motoroli.

W Menu numerów niektóre pozycje nie wyświetlają mi się w całości, tj. na przykład, jak piszę imię kolegi - i akademik, to wyświetla się tylko to imię i akadem , podobnie z imieniem i nazwiskiem jednej koleżanki i jednego znajomego. I nie ma tu żadnej reguły, typu ilość liter, czy zajmowane miejsce. Od razu przyznam się, że nie czytałem jeszcze instrukcji i pewnie przejrzę ją w weekend, ale jest to jakiś popularny problem?

Smartek 01.07.2005 14:43

ja instrukcji od komorki tez nigdy nie czytam.. doceniam ja dopiero wtedy jak czegos nie wiem :P.., a co do Twojej motki to jak na moj gust wpis powinien sie "przewijac" - tak jest nawet w starszych SE (T230). Teraz z ciekawosci wpisalem tekst wychodzacy poza ekranik w moim sx1, obcina tez i nie wiadomo wlasciwie co jest napisane.. a miesci sie lacznie 18znakow (wraz ze spacjami)
pozdro ;)

andrzejj9 01.07.2005 19:40

Cytat:

Napisany przez Smartek
ja instrukcji od komorki tez nigdy nie czytam.. doceniam ja dopiero wtedy jak czegos nie wiem :P.., a co do Twojej motki to jak na moj gust wpis powinien sie "przewijac" - tak jest nawet w starszych SE (T230). Teraz z ciekawosci wpisalem tekst wychodzacy poza ekranik w moim sx1, obcina tez i nie wiadomo wlasciwie co jest napisane.. a miesci sie lacznie 18znakow (wraz ze spacjami)
pozdro ;)

Widzisz.. problem polega na tym, że ten tekst nie zajmuje więcej niż szerokość ekranu.. On kończy się gdzieś w połowie i to różnie. Nawet mam tak, że są dwie linijki i jedna urywa się w pewnym miejscu, a druga idzie dalej i jest w całości.. Może zresztą zrobię potem zdjęcie, ale wygląda to mniej więcej tak, jak opisuję.

andrzejj9 11.07.2005 21:08

Przeczytałem instrukcje do telefonu i.. no cóż, komentarz na jej temat już sobie daruje, ale ponieważ na temat interesujących mnie problemów wiem tyle, co i wcześniej, zapytam się tutaj, zanim zacznę zawracać głowę na stronie motoroli.

Pierwsze pytanie - może nie dotyczące bezpośrednio telefonu, ale myślę, że sprawa jest banalna, więc nie chcę od razu iść z tym do punktu - jak wyłaczyć pocztę głosową?

Drugie - szybkie wybieranie - jak można je edytować. Według kroków z instrukcji udało mi się jak na razie tylko pokasować wpisy do książki adresowej, natomiast na pewno nie przypisać im szybkiego wybierania. Jak to się robi?

No i cały czas nie wiem, czemu w książce adresowej nie wyświetlają mi się całe nazwy niektórych wpisów, ale to już chyba rzeczywiście będę się musiał spytać w jakimś serwisie.

---
EDIT

Na ostatnie pytanie odpowiedź przed chwilą mniej więcej odkryłem - otóż z jakiegoś powodu wpisy zawierające polskie litery mogą mieć jedynie do 13 znaków. Powyżej tego już się nie wyświetlają w całości, natomiast po zmianie polskich znaków, są w całości. Podobnie jest z wielkimi literami. Znaczy się, że polskie i duże litery "liczą" się za więcej niż jeden znak. Kompletnie bez sensu, ale wygląda na to, że tak jest..

epol 12.07.2005 15:50

Z tego co pamietam to ktos jakis czas temu narzekal na dostepnosc Siemensa SX1 u naszych operatorow.

Informuje, ze Siemens SX1 jest dostepny w sieci ERA w salonie w Tarnowskich Gorach w Tesco, tzn jeszcze w sobote byl :) Widzilem tam pana bioracego taki telefon.

andrzejj9 12.07.2005 16:02

We Wrocławiu nie ma problemów z dostępnością SX1. Pytałem z ciekawości w kilku punktach i wszystkie albo miały na już, albo miały mieć w ciągu dnia lub dwóch.

Posłany 13.07.2005 11:51

Dałem sobie na luz z nowym telefonem ;) Za rok może zmienie ;) Ale pomyślałem że warto przedstawić Wam co mi Idea zaproponowała i na co się zgodziłem ;)
A więc takie miałem warunki przez ostatnie 24 miesiące:
-SE T310
-Nowa Idea Optima
-Abonament ~52zł/msc płacone raczej regularnie
-Umowa na 24 miesiace

A wczoraj dokładnie mi babka wytłumaczyła jak wyglądać będzie przedłużenie:
-Umowa na 12 miesięcy, możliwość zmiany warunków już po 10
-Migracja na Jedną Ideę 25 z rachnkiem (25zł/msc)
-Pakiet Rozmowy 20 (+50 minut na Ideę i stacjonarne) (normalnie 20zł/msc)
-Pakiet Świat Idei 20 (+19,57MB na GPRS [u]lub[/b] 400minut na CSD) (normalnie 20zł/msc)
Tak, że myślę że korzystne warunki ;)

andrzejj9 13.07.2005 12:19

Rozumiem, że bez telefonu?

[ale warunki i tak wydają się być sensowne]

Damianos L 13.07.2005 15:12

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
We Wrocławiu nie ma problemów z dostępnością SX1. Pytałem z ciekawości w kilku punktach i wszystkie albo miały na już, albo miały mieć w ciągu dnia lub dwóch.

a moglbys napisac w ktorym miejscu pytales, ale takie gdzie by byl od razu...

bo moze bede niedlugo we wroclawiu to moze zajade po tego sx ;)

andrzejj9 13.07.2005 15:57

Tylko wiesz, to było już z jakiś miesiąc temu, kiedy kupowałem swój telefon.. W każdym razie na pewno od ręki mieli w Leclercu (przy moście trzebnickim), w Geancie (Krzywoustego - przy wylocie na Warszawe) i w Selgrosie (również droga na Warszawę, ale już w Długołęce - ok. 10 km. od Wrocławia).. Myślę, że jeszcze w kilku, ale już nie pamiętam, gdzie wtedy chodziłem. Jeśli będę w ciągu najbliższych kilku dni w pobliżu, to popytam się jeszcze, czy i gdzie go teraz mają.

Posłany 16.07.2005 00:42

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Rozumiem, że bez telefonu?

[ale warunki i tak wydają się być sensowne]

Tak, bez ;)

Dzisiaj rodzinka ustaliła że jedziemy w niedziele na tydzień w Bieszczady ;) A potem sobie przypomniałem że lada dzień ma kurier(z nową umową) przyjechać... No to za fona, dzwonie do ProPozycji... Babka powiedziała że oni wysłali że będzie w Dąbrowie Górniczej, czy dam rade przyjechac. Ja powiedzielem ze moze tak. Powiedziala ze tam zadzwoni. Oddzowniła i powiedziała że jutro(a raczej dziś :D już sobota) list będzie w Katowicach i czy po niego przyjade... Ja na to że nie dam rady. Jutro mam dzwonić do firmy kurierskiej i prosić o odłożenie na tydzień listu dla mnie. Jak się nie zgodzą to jutro musze dymać do Katowic po list :o

Posłany 16.07.2005 09:26

No i stało się :) Operując nazwiskem Taty, przy użyciu mojego uwodzicielskiego głosu taki był plan mojej rozmowy:
1. Masterlink
2. Idea ProPozycja [od 9 sie okazało]
3. Idea ProPozycja [j.w. - za pierwszym razem nie usłyszałem]
4. IdeaProPozycja
5. Masterlink
Trochę się namęczyłem ale efekt jest - przesyłka będzie 25 lipca ;)
Ciesze sie ;] Ide dać z tej okazji kilka reputek :D

Oktawian89 02.01.2006 19:28

Witam jako ze w noc sylwestrowa na impezie u mojego znjomego ukradziono mi mojego T630 na ktorego sam zarobilem ( 2 tyg. dymania sie z ulotkami po miescie :( ) i teraz tak jaki tel poleciacie do 600 zł no 650 zł ... mp3 i inne bajery milo widziane napalilem sie troche na sx1 ale moze jest jzu cos innego ?! lepszego
pozdrawiam :]

Smartek 02.01.2006 19:39

pewnie, ze jest duzo lepszych telefonow ze symbianem niz wspomniany sx1.., popatrz na nokie 6630, SE K750 (ten akurat bez, ale tez fajny..)..
co do kradziezy - fajna imprezka :D
nasuwa sie na mysl tytul WWO - Wielcy Bandyci :)
pozdro ;)

Oktawian89 02.01.2006 20:05

ale tak do 650 zł :P
aa i taki maly OT ;P chyba nas(ó)wa... :]
sprecyzuje moze ;]
telefon na symbianie z mp3 i wymiennymi kartami pamieci najlepiej jak by był do 650 zł ... :]

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:16.