Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 15.11.2009, 23:21   #376
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.10.2002
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Napisany przez Wojtek Toruń Podgląd Wiadomości
Sprawy religijne są ładnie rozwiązane w Kanadzie. Szkoła katolicka wychowuje po katolicku, żydowska po żydowsku itd.
Szkoła państwowa jest państwowa "ateistyczna".
Kościoły są opodatkowane, wierny odpisuje sobie datki na "tacę" płacone imiennie z podatku deklarując tym samym przynależność lub nie do danej religii i zobowiązując się tym samym do wpłaty jakiegoś ułamka podatku na poczet danego kościoła. I nie wprowadzili tego tam komuniści!
Nawet nie wiedziałem, że tam to tak wygląda. Faktycznie fajnie rozwiązane, byłoby bezkonfliktowo. Tzn. byłoby, gdyby wprowadzono taki "porządek" kilkadziesiąt lat temu, bo teraz "przejść" nie ma szans.

Btw. taka dygresja - czasem w kółko nieświadomie powtarzane formułki modlitw, które słyszę za ścianą przypominają mi darcie się o różnych porach dnia (nigdy nie pamiętam jakich) do Allaha w odpowiednich krajach (coraz bliżej do fanatyzmu). Przypomina mi to troszkę taką... sektę, która pierze ludziom mózgi, tutaj - przeważnie ludziom starszym, czego moja sąsiadka jest idealnym przykładem, no i chyba nie ma co ukrywać, że 90% ludzi, których widywałem w Kościele na mszach to zazwyczaj ludzie >70 lat. Tak się zastanawiam, może oni tam po prostu chodzą z nudów? Nie znają czegoś takiego jak Internet i zamiast siedzieć bezczynnie w domu (starsi ludzie potrzebują mniej snu i rzeczywiście śpią mniej) wstają wcześnie rano, idą na zakupy (najczęściej rynek), a potem do Kościoła i tak z przyzwyczajenia? ;-)
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 15.11.2009, 23:23   #377
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez demek Podgląd Wiadomości
zaraz wsiade w pociag i z wodka przyjade

PS
to juz rok jam my browara nie wychylili
prawda
trzeba by sie umowic jakos na neutralnym gruncie w Loncynie?
joke off course
qrna, nie wybieram sie na razie na poludnie
ale jakbys mial byc w poblizu to KONIECZNIE daj znac
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.11.2009, 23:32   #378
Stanley
noob

Data rejestracji: 26.02.2005
Stanley niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Jabba the Hutt Podgląd Wiadomości
Zawsze to słyszę - oni nie żyją w zgodzie z kanonami. Jeśli wiesz coś o chrześcijaństwie to tworzą je ludzie grzeszni, którzy upadają ale starają się coś z tym robić. I jak widać udaje się to wielu z nich. inaczej może więcej byłoby zła na ulicy.... Czemu narzekamy na młodzież ? Że ćpa, bije się , kradnie, bluźni ? Bo w nic nie wierzy tylko w kasę. Może gdyby w coś wierzyli, mieli by te parę procent szacunku dla innych. Choćby ze strachu,że ich diabeł za d...weźmie i do Hell wsadzi ..
Bez urazy, ale głupoty gadasz. Nie wierzę. Nie kradnę, nie biję się, nie ćpam. Da się bez wiary? Da. Kwestia charakteru człowieka, niczego więcej IMO.

Co do samego pomysłu, uważam go za bardzo dobry. Będąc państwem świeckim powinniśmy zachowywać się jak państwo świeckie.

Co do kościoła... Kościół tak naprawdę niewiele ma wspólnego z religią od bardzo dawna. To jest zwykła instytucja, mająca wielu ślepych zwolenników. Po ki grzyb wymyślanie jakichś praw kościelnych, nad interpretowanie dla swoich celów Biblii itd? Skoro są posłannikami Boga, powinni trzymać się tylko tych praw, które Bóg wyznaczył, a nie ustanawiać swoje własne. Toż to paranoja.

Inna kwestia - szlag mnie jasny trafia, jak ksiądz na kazaniu mówi, że dobra materialne są nam niepotrzebne, nie powinniśmy się o nic martwić, Bóg nas nakarmi. Skoro tak, po co zgłaszają roszczenia o ziemie utracone 50, 100, 200 i kij wie ile lat temu? Po co im to? A no, pieniążki potrzebne...
Może i sama wiara w Boga jest dobra, nie mnie to oceniać. Jednak kościół jest instytucją kierowaną przez bardzo złych ludzi wykorzystujących naiwność wiernych. Niestety.
Stary 15.11.2009, 23:45   #379
Sunna
lołn łulf

Data rejestracji: 15.07.2005
Sunna jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Sunna jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Sunna jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez Stanley Podgląd Wiadomości
Nie kradnę, nie biję się, nie ćpam. Da się bez wiary?
Moglbym zapytac a jak z p2p i jazda samochodem (byc moze mpk). Ale po co.
Sunna jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.11.2009, 23:50   #380
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Data rejestracji: 20.12.2001
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
a no, dziwna kraina ta Polska
Stary 16.11.2009, 00:02   #381
grzeniu
XV1100
Zlotowicz

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
http://wiadomosci.onet.pl/2078396,11...woli,item.html
może odosobniony przypadek, a może zaczyna się robić gorąco?
Stary 16.11.2009, 00:13   #382
superrrmario
PODWÓJNY DZIADEK
Zlotowicz

Data rejestracji: 26.06.2004
superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
A może wynika to wszystko z naszego narodowego charakteru? Bardziej lubimy walczyć "przeciw" niż "za"?
Stary 16.11.2009, 00:50   #383
demek
ZnakJaworznickiegoBikera

Data rejestracji: 22.03.2005
demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez nimal Podgląd Wiadomości
prawda
trzeba by sie umowic jakos na neutralnym gruncie w Loncynie?
joke off course
qrna, nie wybieram sie na razie na poludnie
ale jakbys mial byc w poblizu to KONIECZNIE daj znac
spokojna twoja o to, ze dam znac
Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz
PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK
MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM
demek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.11.2009, 05:04   #384
Stanley
noob

Cytat:
Napisany przez Sunna Podgląd Wiadomości
Moglbym zapytac a jak z p2p i jazda samochodem (byc moze mpk). Ale po co.
Znaczy sugerujesz, że katolicy p2p nie używają, tak? Nie bądź śmieszny.
O co chodzi z jazdą samochodem/mpk, bo nie załapałem?
Stary 16.11.2009, 07:10   #385
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Wiara jest czymś strasznie niebezpiecznym, to ona trzymała przez wieki ten naród w kupie.
Trzeba z nią walczyć, od razu się nie da ostro, ale jak się zacznie od małych kroczków, tam gdzie trzeba - najpierw krzyże w szkołach, to potem można następny mały kroczek, aż do skutku.
W końcu jak się wychowa pustych bezideowców, wierzących tylko w szmal, to łatwo jest takimi ludźmi manipulować, w każde cuda uwierzą.
Małymi kroczkami doczekamy się i eutanazji dla naszego dobra, i innych jakże nowoczesnych, postępowych i europejskich rozwiązań.
Poczucie przynależności narodowej ograniczmy do sportu, przecież cokolwiek więcej, to ksenofobia, ciemnogród, i obciach.
Dla tych co oczywiście nie zrozumieją co mam na myśli mam wiadomość - to nie fanatyzm przeze mnie przemawia, to zdolność przewidywania.
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.11.2009, 08:58   #386
Jabba the Hutt
Lord of the Sword
Zlotowicz

Avatar użytkownika Jabba the Hutt

Data rejestracji: 06.04.2002
Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Ed dobrze mówi. Małymi krokami pozbawią nas sumienia. Komuna próbowała siłą, a dziś załatwią to kasą, perswazją, trendami, "nowoczesnością".

Są ludzie, którzy bez wiary mają moralny kompas. Ale wielu jest takich co to "hulaj dusza, piekła nie ma" .

SITH LORD
Jabba the Hutt jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.11.2009, 09:14   #387
demek
ZnakJaworznickiegoBikera

Data rejestracji: 22.03.2005
demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
masz w domu noz? to wizienia z toba bo przeciez mozesz kogos nim zabic
to tylko spekulacje
Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz
PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK
MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM
demek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.11.2009, 16:26   #388
Stanley
noob

Cytat:
Napisany przez ed hunter Podgląd Wiadomości
Wiara jest czymś strasznie niebezpiecznym, to ona trzymała przez wieki ten naród w kupie.
Trzeba z nią walczyć, od razu się nie da ostro, ale jak się zacznie od małych kroczków, tam gdzie trzeba - najpierw krzyże w szkołach, to potem można następny mały kroczek, aż do skutku.
W końcu jak się wychowa pustych bezideowców, wierzących tylko w szmal, to łatwo jest takimi ludźmi manipulować, w każde cuda uwierzą.
Małymi kroczkami doczekamy się i eutanazji dla naszego dobra, i innych jakże nowoczesnych, postępowych i europejskich rozwiązań.
Poczucie przynależności narodowej ograniczmy do sportu, przecież cokolwiek więcej, to ksenofobia, ciemnogród, i obciach.
Dla tych co oczywiście nie zrozumieją co mam na myśli mam wiadomość - to nie fanatyzm przeze mnie przemawia, to zdolność przewidywania.
edu, Ty masz swoje przekonania, ja mam swoje, jeszcze ktoś inny też swoje. To, że jedne pokrywają się z działaniami rządu, a inne nie, to zwykły zbieg okoliczności. Ale oczywiście Ty mi pewnie zaraz powiesz, że aż tak bardzo mnie zmanipulowali, że tego nie zauważam, nie? Daj se siana z tymi swoimi teoriami spiskowymi...

@demek - świetna riposta
Stary 16.11.2009, 19:10   #389
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez Stanley Podgląd Wiadomości
edu, Ty masz swoje przekonania, ja mam swoje, jeszcze ktoś inny też swoje. To, że jedne pokrywają się z działaniami rządu, a inne nie, to zwykły zbieg okoliczności. Ale oczywiście Ty mi pewnie zaraz powiesz, że aż tak bardzo mnie zmanipulowali, że tego nie zauważam, nie? Daj se siana z tymi swoimi teoriami spiskowymi...

@demek - świetna riposta
Ja tu nie miałem na myśli dosłownie naszego rządu, to problem szerszy...
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.11.2009, 19:40   #390
Stanley
noob

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...e__Bedzie.html

Nosz ludzie, nie róbcie sobie jaj... Aż szlag mnie trafia jak czytam o coraz większych żądaniach katolików. Porąbało się im we łbie cosik chyba... Albo mi już pamięć szwankuje - jednak nie jesteśmy państwem świeckim?

Tagi
kościół

Twoje uprawnienia: