![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#391 | ||||
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jak pięknie działa manipulacja:
GW najpierw pisze w tytule: Cytat:
Cytat:
Cytat:
A jaki przekaz dotarł do Stanley'a? Cytat:
Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 16.11.2009 o godz. 19:58 |
||||
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#392 |
|
noob
Data rejestracji: 26.02.2005
![]() |
To jest takie samo uogólnienie, jak w poście @Jabby: klik
Tam się już nie zaczepiłeś, że mowa o wszystkich ateistach, mimo iż większości nie znasz. To co Ci pasi zauważysz, to co już jest be jest niewidoczne.
|
|
|
#393 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Mam wrażenie, że Senyszyn reprezentuje poglądy większości ateistów, a Stowarzyszenie Unum Principium nie. Może to przez mój fanatyzm?
Osobiście uważam za niestosowne zmienianie polskiego godła, dopiero od pokolenia jest w tej, całkiem dobrej postaci. Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 16.11.2009 o godz. 20:52 |
|
|
|
|
|
#394 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@ed
nie chcialem tego pisac ale... kiedy przestaniec byc zalosny w tym co piszesz?? nie pisze o przekoniach bo kazdy moze miec swoje ale bez przesady...
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
|
|
|
|
|
#395 | ||
|
inżynier systemowy
Data rejestracji: 07.07.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Cytat:
Mieszkam na wschodzie i widzę co się dzieje względem prawosławnych i innych wiar... niestety - nie ze strony ludzi są problemy a kleru (niby też ludzie...) |
||
|
|
|
|
|
#396 |
|
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@demek
ale co złego Ed napisał? Stwierdził że artykuł z GW jest do kitu, a godła zmieniać nie powinni. I taka jest prawda ![]() Co do kościoła w Polsce (czy nawet na świecie) to juz nie raz temat był poruszany, że jest to instytucja która niejeden grzech ma na sumieniu i najchętniej zamiotłaby to pod dywan. Ksiądz i pieniążkami często nie pogardzi i dziecko zmolestuje i z SB będzie współpracował. Nikt temu nie przeczy i nie podoba mi sie to wcale, natomiast nie ma to wpływu na moją wiarę, bo ja nie wierze w księży. A jeżeli ksiądz mówi że nie powinienem kraść a sam kradnie to trudno. Mówi dobrze i temu wciąż nie przecze, szkoda że źle robi. I oczywiście karę powinien ponieść jak każdy inny. Kościół na ziemi tworzą ludzie a oni nigdy święci nie będą, ale generalnie propaguje dobro i szlachetne postawy i akurat to nikomu przeszkadzać nie powinno. Ktoś powie że kościół kupił działkę za pół ceny tu w Polsce. A ja powiem że kościół leczy trędowatych tam w Afryce bo jakoś nikomu sie nie chce. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 17.11.2009 o godz. 10:43 |
|
|
|
|
|
#397 |
|
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
a z jakiej racji kosciol, jako organizacja, ma prawo do bezplatnej reklamy na murach klas szkolnych, czyli od najmlodszych lat?
a nikt inny nie i o to chodzi - nie zgadzam sie z agitacja mojego dziecka przez zadna organizacje czy przedsiebiorstwo czy partie polityczna! jak ktos chce sobie dom udekorowac - jego sprawa ale szkola? konstytucji nie czytali? najwidoczniej nie |
|
|
|
|
|
#398 |
|
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
nimal, nie jesteś katolikiem ?
bo zazwyczaj tylko niekatolikom to przeszkadza...
|
|
|
#399 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
I najwięcej na temat wiary mają do powiedzenia niewierzący.
|
|
|
|
|
|
#400 |
|
noob
Data rejestracji: 26.02.2005
![]() |
@ed, nie rozumiesz istoty rzeczy. Jesteśmy państwem świeckim, tak więc instytucje państwowe nie powinny manifestować swojej przynależności religijnej do jakiejkolwiek religii.
Poza tym niewierzący nie mogą się wypowiadać na temat wiary? Niby czemu? Wolność słowa mamy z tego co pamiętam. No, chyba że jesteś fanatykiem Rydzyka i zaraz naślesz mi stado dewotek do domu, to wybacz...
|
|
|
#401 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Gdzie ja napisałem, że państwo powinno manifestować swoją przynależność religijną? Nie manifestuje. Nie ma nakazu wieszania krzyży w szkołach, więc niech i nie będzie zakazu.
Gdzie ja napisałem, że niewierzący nie mają prawa wypowiadać się na temat wiary? Ja napisałem, że dziwnym trafem, mają zawsze najwięcej do powiedzenia na temat, który powinien chyba być im obcy...
|
|
|
|
|
|
#402 |
|
Pingwin specjalista.
@Stanley musisz ze zrozumieniem czytać to co pisze Ed...
|
|
|
#403 |
|
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
Ed - to tak jak ksiadz pouczajacy o zyciu w rodzinie
![]() poza tym w panstwie w ktorym zyjemy kosciol wtrynia sie wszedzie, nawet do szkoly, wiec jak niewiezacy ma nie miec z tym BEZPRAWIEM do czynienia? |
|
|
|
|
|
#404 |
|
Pingwin specjalista.
A co chciałbyś widzieć księdza co ma swoją gromadkę ?
Albo skoro by już pozwolić na powyższe dwóch pedziów w habitach ?
|
|
|
#405 | |
|
Cytat:
Bo wiecie jak to jest: człowiek jeszcze nie potrafi słowa powiedzieć, samodzielnie pomyśleć, a tu już ciągają go do kościoła. Do dziś telepią mi się po głowie formułki, modlitwy, których musiałem wkuwać za młodu. Później człowiek zaczyna myśleć w miarę samodzielnie, o życiu itp. i dokonuje wreszcie własnego wyboru. Dlatego ślub mam już jednostronny. Dlatego bawi mnie jak osoby, które na codzień i od święta omijają kościół szerokim łukiem, to po urodzeniu dziecka pędzą, żeby je ochrzcić - bo wypada, bo co ludzie powiedzą...Krzyże, już mówiłem, nie przeszkadzają mi, ale jestem w stanie zrozumieć stanowisko ich przeciwników. Przeszkadza mi natomiast, że kościół wtrynia się tam gdzie nie powinien. Jak to księża dokonują agitacji politycznej, a tłum wychodząc z kościoła już wie, na kogo głosować. Jak to święte krowy są nietykalne, jak ciągną kasę od biednych emerytów samemu rozwożąc tyłki wózkami na które mnie nigdy nie będzie stać. Ale żeby tę kasę opodatkować? Nigdy! Czy wszyscy? Na pewno nie, ale... Ślubu udzielał nam kolega ze szkoły średniej, świeżo upieczony ksiądz. Pamiętam, że przed ślubem sporo z nim rozmawiałem o wierze, o jej poszukiwaniach - rozmawiało się nam bardzo dobrze, nikt nikogo nie starał się do niczego na siłę przekonywać. Po 16 latach niestety nie da się z nim już rozmawiać, to smutne... |
|
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| kościół |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| Czym jest miłosierdzie? Czym jest wiara? Rozmyslania po ataku w londynie.. | Death Man | Off topic | 92 | 18.07.2005 16:36 |
| Kirgizja kościół i świat - spotrzeżenia wilekiego piątku | Ormianin | Off topic | 3 | 25.03.2005 21:19 |