Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Kościół, wiara.... (https://forum.cdrinfo.pl/f5/kosciol-wiara-78403/)

Jabba the Hutt 15.11.2009 22:02

Pozwalajcie im na więcej , pozwalajcie a jeszcze zatęsknicie (Wy normalni) za "klerykałami". Nawiedzeni są i wśród zwalczających religię . Przyjrzyjcie się.

grzeniu 15.11.2009 21:57

Senyszyn to taki sam partner do dyskusji, jak ten, co wymyślił "nieważne, czy Polska będzie biedna czy bogata, ważne żeby była katolicka".
Teraz wyleciało mi jego nazwisko... :sciana:

Dyskusje, burzliwe, na temat zasad świeckości państwa już były przy okazji konstytucji i konkordatu. Dla mnie są jasne, ale niestety nieprzestrzegane przez wielu klerykałów i różnych nawiedzonych.
Powiedzcie jeszcze, że te fundamentalne ustawy ustrojowe też podstępnie narzucili nam komuniści :sciana:

nimal 15.11.2009 21:56

w 100% zgadzam sie z Reetou i Grzeniem - krzyze sa symbolami wiary, ktora:
po pierwsze nie kazdy wyznaje!
po drugie - ci co to niby wyznaja w wiekszosci (zdecydowanej) sa po prostu banda hipokrytow

jak ktos w to watpi - zapraszam do mnie, mieszkam kolo kosciola, pokazy totalnej hipokryzji mam na codzien, szczegolnie w niedziele

a konstutucja GWARANTUJE wolnosc przekonan i wyznania

Jabba the Hutt 15.11.2009 21:54

Cytat:

Napisany przez Wojtek Toruń (Post 1059243)
Jabba the Hutt i sądzisz że obecność krzyży w szkole to naprawi, a zdjęcie pogorszy ? Powodzenia z taką ideologią.

Może nie pomoże ale krzyż nikomu nie zaszkodził (chyba,że ten niemiecki...).
A zdjęcie w czym pomoże ? Będą tylko walczący ateiści (czyli ci nienormalni, bo normalnym ateistom nie powinno to przeszkadzać - w końcu co im szkodzi znak, w który nie wierzą ?) triumfować i próbować dalej rugować religię i katolików z życia.

Wojtek Toruń 15.11.2009 21:49

Jabba the Hutt i sądzisz że obecność krzyży w szkole to naprawi, a zdjęcie pogorszy ? Powodzenia z taką ideologią.

Jabba the Hutt 15.11.2009 21:28

Senyszyn to żaden partner do dyskusji - wojująca ateistka i komucha. Nie lewicowiec a komuch - czyli odrastający łeb Hydry. Teraz usiłuje się wpisać w nurt "wolności" liberalnej...

Zawsze to słyszę - oni nie żyją w zgodzie z kanonami. Jeśli wiesz coś o chrześcijaństwie to tworzą je ludzie grzeszni, którzy upadają ale starają się coś z tym robić. I jak widać udaje się to wielu z nich. inaczej może więcej byłoby zła na ulicy.... Czemu narzekamy na młodzież ? Że ćpa, bije się , kradnie, bluźni ? Bo w nic nie wierzy tylko w kasę. Może gdyby w coś wierzyli, mieli by te parę procent szacunku dla innych. Choćby ze strachu,że ich diabeł za d...weźmie i do Hell wsadzi ..

Najpierw przeszkadza krzyż, potem inne znaki, potem uśmiech. Dlaczego nie ?

Reetou 15.11.2009 21:14

Krzyż jako taki mi nie przeszkadza. Przyzwyczaiłem się i ich nie zauważam. Ale chciałbym, żeby osoby które tak walczą o symbole swej wiary, chociaż w 50% żyły zgodnie z jej kanonami...

Bo jak do kościoła nie chodzę, najchętniej powyrzynałbym wszystkich ateistów, moskali i żydów, albo przynajmniej zdrowo poobijał klnąc przy tym tak, że nawet szewcom więdną uszy, to walka o krzyż w szkole, czy w sejmie i tak nie doprowadzi mnie do zbawienia.

Smartek 15.11.2009 20:38

No cóż, nie da się ukryć, że nasze państwo jest w dużym stopniu związane z religią chrześcijańską, ale to w dużej mierze wiąże się z historią Polski (tak gdybam, historyk ze mnie żaden ;-) ).
Sam jestem niewierzący i do Kościoła nie chodzę, a do krzyży najzwyczajniej w świecie się przyzwyczaiłem. Myślałem, że starszym osobom tym bardziej nie powinny przeszkadzać.

grzeniu 15.11.2009 20:35

ale znowu znależliście temat :sciana:

Smartek - gdybyś sam się poobwieszał krzyżami, to byłaby twoja sprawa.

Ed - tu raczej sytuacja jest odwrotna, mniejszości bronią się przed narzucaniem racji większości.

Każdy może sobie poszukać szkoły wyznaniowej, poobwieszanej krzyżami ile wlezie, jeśli to mu w czymś pomoże. Jest takich całkiem niemało.
Senyszyn ma jakieś racje w tym co pisze. Niby mamy świeckie państwo, ze świeckimi szkołami itd - obwarowane jest to w konstytucji, konkordacie...
Czy mi to przeszkadza? Nie.
Staram się tylko zrozumieć tych, którym to jednak przeszkadza.

Smartek 15.11.2009 20:13

A co mi te krzyże przeszkadzają? Przecież na mnie nie wiszą.

ed hunter 15.11.2009 20:11

Właśnie, nie wiszą... :>

Ale pokazują się w publicznej telewizji a to mi przeszkadza. Krzyże są w Polsce od tysiąca lat, komuniści od 100, więc trzeba usunąć komunistów.

A tak na poważnie, to imię poprawności politycznej, mniejszości próbują narzucić większości swoje racje. Źle się to skończy.

superrrmario 15.11.2009 19:44

Cytat:

Napisany przez ed hunter (Post 1059204)
To, że Senyszyn odwali coś takiego było oczywiste. Ja proponuję w związku z tym usunąć z polski wszystkich komunistów, bo mi przeszkadzają. :]

Ale Ona nie chce usunąć krzyży z Polski, a komuniści nie wiszą w klasach na ścianach!

ed hunter 15.11.2009 19:03

To, że Senyszyn odwali coś takiego było oczywiste. Ja proponuję w związku z tym usunąć z polski wszystkich komunistów, bo mi przeszkadzają. :]

Reetou 15.11.2009 18:56

Pomysł niezły. Powinni jeszcze zaproponować, żeby rejestrować imiennie każdą osobę kupującą papierosy. Żeby mogła udowodnić przed sądem na co zachorowała. Przecież wiadomo, że to grozi rakiem.

Znowu sprawa krzyży http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...91c2&_ticrsn=5

Banana Coctail 14.02.2009 17:28

Przeciez mogli takiego kandydata jak Wojtyla zabic w dowolnym momencie bez wiekszych ceregieli a nie zrobili tego-w tym byl jakis glebszy sens, pewnie jak pisze @sobrus ze wladza nie chciala bardziej podjudzac Solidarnosci a szczegolnie jej srodowisk bardzo radykalnie antykomunistycznych zwiazanych z Solidarnoscia Walczaca.

A Wojtyla jako papiez to pewnie plan zachodu na stopniowe zniszczenie Polski Ludowej i calego obozu realsocjalizmu w sposob w miare pokojowy.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:16.