![]() |
I najwięcej na temat wiary mają do powiedzenia niewierzący. :rotfl:
|
nimal, nie jesteś katolikiem ? :> bo zazwyczaj tylko niekatolikom to przeszkadza...
|
a z jakiej racji kosciol, jako organizacja, ma prawo do bezplatnej reklamy na murach klas szkolnych, czyli od najmlodszych lat?
a nikt inny nie i o to chodzi - nie zgadzam sie z agitacja mojego dziecka przez zadna organizacje czy przedsiebiorstwo czy partie polityczna! jak ktos chce sobie dom udekorowac - jego sprawa ale szkola? konstytucji nie czytali? najwidoczniej nie |
@demek
ale co złego Ed napisał? Stwierdził że artykuł z GW jest do kitu, a godła zmieniać nie powinni. I taka jest prawda :D Co do kościoła w Polsce (czy nawet na świecie) to juz nie raz temat był poruszany, że jest to instytucja która niejeden grzech ma na sumieniu i najchętniej zamiotłaby to pod dywan. Ksiądz i pieniążkami często nie pogardzi i dziecko zmolestuje i z SB będzie współpracował. Nikt temu nie przeczy i nie podoba mi sie to wcale, natomiast nie ma to wpływu na moją wiarę, bo ja nie wierze w księży. A jeżeli ksiądz mówi że nie powinienem kraść a sam kradnie to trudno. Mówi dobrze i temu wciąż nie przecze, szkoda że źle robi. I oczywiście karę powinien ponieść jak każdy inny. Kościół na ziemi tworzą ludzie a oni nigdy święci nie będą, ale generalnie propaguje dobro i szlachetne postawy i akurat to nikomu przeszkadzać nie powinno. Ktoś powie że kościół kupił działkę za pół ceny tu w Polsce. A ja powiem że kościół leczy trędowatych tam w Afryce bo jakoś nikomu sie nie chce. |
Cytat:
Cytat:
Mieszkam na wschodzie i widzę co się dzieje względem prawosławnych i innych wiar... niestety - nie ze strony ludzi są problemy a kleru (niby też ludzie...) |
@ed
nie chcialem tego pisac ale... kiedy przestaniec byc zalosny w tym co piszesz?? nie pisze o przekoniach bo kazdy moze miec swoje ale bez przesady... |
Mam wrażenie, że Senyszyn reprezentuje poglądy większości ateistów, a Stowarzyszenie Unum Principium nie. Może to przez mój fanatyzm?
Osobiście uważam za niestosowne zmienianie polskiego godła, dopiero od pokolenia jest w tej, całkiem dobrej postaci. |
To jest takie samo uogólnienie, jak w poście @Jabby: klik
Tam się już nie zaczepiłeś, że mowa o wszystkich ateistach, mimo iż większości nie znasz. To co Ci pasi zauważysz, to co już jest be jest niewidoczne. |
Jak pięknie działa manipulacja:
GW najpierw pisze w tytule: Cytat:
Cytat:
Cytat:
A jaki przekaz dotarł do Stanley'a? Cytat:
|
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...e__Bedzie.html
Nosz ludzie, nie róbcie sobie jaj... Aż szlag mnie trafia jak czytam o coraz większych żądaniach katolików. Porąbało się im we łbie cosik chyba... Albo mi już pamięć szwankuje - jednak nie jesteśmy państwem świeckim? |
Cytat:
|
Cytat:
@demek - świetna riposta |
masz w domu noz? to wizienia z toba bo przeciez mozesz kogos nim zabic
to tylko spekulacje |
Ed dobrze mówi. Małymi krokami pozbawią nas sumienia. Komuna próbowała siłą, a dziś załatwią to kasą, perswazją, trendami, "nowoczesnością".
Są ludzie, którzy bez wiary mają moralny kompas. Ale wielu jest takich co to "hulaj dusza, piekła nie ma" . |
Wiara jest czymś strasznie niebezpiecznym, to ona trzymała przez wieki ten naród w kupie.
Trzeba z nią walczyć, od razu się nie da ostro, ale jak się zacznie od małych kroczków, tam gdzie trzeba - najpierw krzyże w szkołach, to potem można następny mały kroczek, aż do skutku. W końcu jak się wychowa pustych bezideowców, wierzących tylko w szmal, to łatwo jest takimi ludźmi manipulować, w każde cuda uwierzą. Małymi kroczkami doczekamy się i eutanazji dla naszego dobra, i innych jakże nowoczesnych, postępowych i europejskich rozwiązań. Poczucie przynależności narodowej ograniczmy do sportu, przecież cokolwiek więcej, to ksenofobia, ciemnogród, i obciach. Dla tych co oczywiście nie zrozumieją co mam na myśli mam wiadomość - to nie fanatyzm przeze mnie przemawia, to zdolność przewidywania. :] |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:16. |