![]() |
Czarna mafia ma sie dobrze :]
|
Artykuł jest sprzed prawie roku, toteż jestem ciekaw jak wygląda teraz sytuacja tego policjanta. Niestety źródło jest jakie jest. Z tego co jednak wiem to historia jest prawdziwa.
|
Chcesz mi powiedzieć, że to dzieje się tu i teraz ?!
Wiesz nie można opierać się tylko na jednym artykule ... ale już sama jego zawartość daje do myślenia :| |
Policjant uwięziony po dąsach przewodniczącego episkopatu polski
http://iskry.pl/index.php?option=com...504&Itemid=115 :wow: |
Akurat obaj jestesmy wybitnie poprawni politycznie. Taki ex aequo primus inter pares.
|
Skasowałem posta, bo mi się wszystko poplątało przez dzwoniący co chwilę telefon,
Przemyśleń, to ja mam wiele, nie wszystkimi chcę się dzielić, chociaż są całkiem poprawne politycznie... niektóre... |
@ed jak mozna przekonac kogos, kto nie slucha i nie przemysla tego co uslyszal? nie kasuj postow-nie fair.
|
Cytat:
Co więcej,owego odmieńca bym chronił i wspierał, natomiast barbarzyńską tłuszcze, odprawił bym od bram,nie mając litości. Cytat:
Ma poglądy kontrowersyjne, i zgodne z tradycyjnymi wartościami katolickimi, co widać, słychać i czuć. Żeby było zabawniej, z niektórymi tezami, profesora, zgadzam sie częściowo, lub w porywach nawet całościowo. Z tezami nie implikacjami wynikającymi z owych tez. Co stanowi pewna drobna, ale istotna różnice. Cytat:
-komunista nie jestem - jeżeli juz to zgniłym liberałem z odchyleniem monarchistycznym. -przygłupem tez nie - raczej ujął bym to jako - nieszkodliwy wariat. |
biją w dzwony najpierw o w pół do siódmej a potem a wpół do ósmej...
|
@ed chcesz skuteczny przyklad komunizmu-patrz wspolnota pierwotna.
Komunizm pozniej nie zaistnial-w tym od trockistkow, przez stalinistow do zdroworozskadkowych ludzi, ktorzy choc troche lizneli Marksa, panuje zgoda. Odchodzenie od tematu jest typowe przy braku rzeczowych argumentow. @Jarson zalozenia sluszne, stosowanie sie do nich i ich ewentualne uaktualnianie pod wplywem doswiadczen-nie; chocby WPRK. Kosciol funkcjonuje, poniewaz jest elementem nadbudowy wplywa na organa wladzy (jednoczesnie biorac profity) i szeroko pojeta swiadomosc dajac odtrutke i usprawiedliwiajac nieludzkie warunki zastane oraz gwarantujac lepszy zywot po smierci, a odwoluje sie to lekow wyniakajacych z ulomnosci swiadomosci czlowieka(jako wytworu ewolucji) i jego nieumiejetnosci poradzenie sobie z brakiem odpowiedzi czy niemoznosia poniesienia konsekwencji za czyny-co jest prostszym sposobem rozumowania niz wglebienie sie w walke klas. Wiele prac powstalo nt czym jest religia z punktu widzenia walki politycznej i psychologii-nie ma sensu ich tu cytowac to raz, dwa ze przekonanych sie nie przekona inaczej niz olowiem. |
Cytat:
Cytat:
Na marginesie, niekoniecznie chcę z Tobą spierać się, co do samej obecności Azjatów w Polsce. W przypadku Wolniewicza chodziło mi raczej o język używany przez profesora. Jeśli zaczniemy szczekać jak psy, jadem pluć - to czego my mamy bronić przed "barbarzyńcami", jakich wartości? Owszem, nie chciałbym, abyśmy tu mieli drugą Francję, ale też nie chciałbym aby ton nadawali ludzie posługujący się takim językiem. |
Kosciol tez ma mnostwo krwi na swoim sumieniu, mnostwo klamstw itd
wiec co mialo na celu odwolanie do komunizmu? |
Ed, słuszna paralela, ale jakoś nie sądzę, żeby jej słuszność się do czegokolwiek tu przyczyniła.
Kościół Katolicki od dwóch tysięcy lat całkiem nieźle funkcjonuje. Owszem, raz było lepiej a raz gorzej (też przeczytałem w swoim życiu kilka książek historycznych i daleki jestem od idealizacji tej instytucji do której należę), ale porównując to z eksperymentami zwolenników komunizmu... no cóż... Tylko, że choćby to nie było wiele skaz, ale choćby jedna w historii Kościoła, to i tak byłaby wyliczana na poły z całkowitą niepamięcią całej reszty. Ale niepowodzenie absolutnie i bez wyjątku każdej próby wprowadzenia komunizmu jest całkowicie ok, bo można przecież tłumaczyć, że raz zawiodło to, raz tamto, a raz coś jeszcze innego... To, że przy każdej następnej też coś zawiedzie, bo założenia tej ideologii są całkowicie nierealizowalne - to przecież nieważne, śnijmy dalej. |
Patrząc we wstecz i szeroko, to nie było jednego przypadku komunizmu, co by się nieszczęściem nie skończył. Wszystkich noszących koszulki z Che Guevarą zapędzam na przymusową lekcję (nawet w Wikipedii) kto to był ten morderca.
|
Cytat:
:czytaj: |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:44. |