![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 | |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
niektóre mają tylko tuner MPEG2. Polska bardzo długo sie zastanawiała jaki format wprowadzić, toteż podobno niektóre telewizory mają zablokowany tuner (blokuje sie przy wyborze jęz polskiego).
W końcu stanęło że będzie MPEG4, więc taki trzeba kupić. Mój LG ma chyba tylko MPEG2, co mi nie przeszkadza bo u mnie naziemnej i tak nie odbieram (za słaby sygnał). |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Guru
Data rejestracji: 01.10.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Powrócę na chwilę do kwestii jakości. Mój Samsung LE32B530 ma już tak porysowaną obudowę jak lodowisko po meczu hokejowym, a to tylko kilka przetarć szmatką do kurzu. Załączam zdjęcie bo aż trudno uwierzyć co zrobiła z nim ściereczka z płótna
:![]() Do tego padł mu prawy głośnik ***8211; na razie nie naprawiam bo jak grał to i tak niewiele z niego było . Pani w punkcie informacyjnym poinformowała mnie, że serwis do telewizorów na gwarancji o takiej wielkości przyjeżdża sam do domu zabiera go i potem odwozi na własny koszt. Jeśli to prawda to chociaż taki plus. Jak przetestuję (pewnie nie prędko) to dam znać jak to wygląda w rzeczywistości. Pozdrawiam
|
|
|
|
#4 | |
|
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
Cytat:
|
|
|
|
#5 | |
|
Guru
Data rejestracji: 01.10.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
.Teraz mała ciekawostka. Jak był jeszcze nowiusieńki to użyłem szczoteczki fryzjerskiej z włosia czegoś tam, które jest tak miękkie że usuwam nią kurz z wszelakich ekranów i płyt CD/DVD. Plastik Samsunga się jednak zdrowo porysował. Byłem w totalnym szoku. Ja nie planuję naprawiać tego głośnika, bo jest beznadziejnej jakości a się naczekam na telewizor tygodniami. Z serwisami jest przeważnie droga przez mękę, choć zdarzają się wyjątki. pozdrawiam
|
|
|
|
|
#6 |
|
Guru
Data rejestracji: 01.08.2007
![]() ![]() ![]() ![]() |
Naprawdę nie warto eksperymentować. Do czyszczenia delikatnych rzeczy najbardziej nadaje się ściereczka z mikrofibry (tak jak pisał M@X). Taką ściereczką czyszczę nawet płyty CD/DVD bez obawy, że powstaną jakiekolwiek rysy.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
O.O Ile ty go masz i czym czyscisz, ze wyglada jak siedem nieszczesc? Moj dzielnie znosi lekko wilgotna mikrofibre...
Glosnika nie wspolczuje - i tak graja strasznie X-D... |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Jukebox Hero
Faktycznie wygląda nie najlepiej. Mój LG jest jak nowy a właśnei stuknął mu roczek.
Też ścierany mikrofibrą. Głośniki w LG Scarlet grają świetnie jak na TV, ale to zupełnie inna konstrukcja. Obudowa jest głośnikiem, normalne sa jedynie subwofferki których nie widać (skierowane w dół). Ostatnio zmieniany przez sobrus : 09.09.2009 o godz. 09:00 |
|
|
|
|
|
#9 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
od jakiegos czasu robia na miejscu
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Komandor
Akurat? podaj przykład i który serwis od jakiego producenta... matrycy czy salaka nie wymienia ci w domu... podobno najgorszy jest serwis Philipsa i Sony w Polsce, podobno miał być najlepszy panasonica, ale w moim przypadku tak nie było... zresztą serwisują zazwyczaj firmy trzecie działające na zasadzie umowy z producentem i naprawiają w polskim stylu... jak się zepsuje telewizor to teoretycznie producent czy serwis powinien dać coś zastępczego do oglądania, ale to tylko teoretycznie...
|
|
|
#11 |
|
Jukebox Hero
Dlatego najlepiej odnieść do sklepu gdzie sie kupiło.
Zawsze tak robie ![]() Niech sie MediaMarkt albo Komputronik męczy z serwisem... Wolę tą stówke przy zakupie dopłacić. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Teoretycznie odbiór i naprawa w domu powinna być wygodna..
|
|
|
#13 |
|
Komandor
42 cale /albo większy/ kolos i ciężki panel to jest problem, raz ze musisz mieć drugą osobę do pomocy i odpowiedni duży samochód i weź to wieź do MM czy innego Saturna, a tam ci powiedzą ze naprawa jest door to door i zabieraj złoma... Nie słyszałem o naprawach w domu, może to są jakieś inne serwisy, mojemu znajomemu zepsuł się wypasiony LCD Sony Brawia 46 cali... padła matryca, tego na pewno w domu by mu nie naprawili, czekał 2.5 miesiąca na telewizor, a słyszałem o innych rekordach serwisowania...
---------- pozdrawiam Ostatnio zmieniany przez Ormianin : 09.09.2009 o godz. 11:48 |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Jukebox Hero
Wiem, ale jak widać w Polsce jest z tym różnie, a ja nie mam ochoty nigdzie dzwonić, prosić i pism wysyłać. Tym bardziej jeżeli płace grube pieniądze.
Traktuje serwis producenta jako wyjście awaryjne. Duże sklepy zazwyczaj dbają o swoich klientów. Jak padł mi lap to nie pakowałem go i nie dzwoniłem do MSI. Zaniosłem go do MM, zrobili w tydzień (lap zaliczył podróż do Holandii) i przysłali powiadomienie SMSem że jest do odebrania. O dziwo serwis MSI widząc ze wywaliłem partycje naprawczą i zainstalowałem świeżego windowsa (ale zrobionego z przerobionej płyty recovery i w dodatku z ich kodem OEM ) dodali mi jako bonus swoje firmowe tapetki i wygaszacze... MSI+MM spisało się na szóstkę.Ale już x360 zakupiony w empiku był serwisowany całkowicie przez microsoft (empik sie wypiął), z tym że ta firma na szczęście o klienta też dba. 2 tygodnie go nie było i odwiedził Frankfurt... Zapamiętano : nie kupowac w empiku [ale to był jedyny egzemplarz X360 Arcade (Falcon) w Lublinie, to była nowość]. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 09.09.2009 o godz. 11:45 |
|
|
|
|
|
#15 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
panasonic to wcielil w zycie zeby nie wysylac, jesli nie jest w stanie naprawic na miejscu to on bierze ze soba a nie musisz wysylac itp
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
|
|
|
![]() |
|
|