![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Choose your destiny
Data rejestracji: 13.07.2004
![]() |
Witam
Po pierwsze witam wszystkich dawnych znajomych po dlugiej przerwie spowodowanej brakiem dostepu do sieci Mam takie pytanie na które nikt mi nie potrafi w 100% odpowiedzieć i mam nadzieje ze tutaj mi ktos pomoze. Sprawa wyglada tak musze sobie kupic jakis odtwarzacz stanalem na MP4 i iPODzie ale nie wiem co jest lepsze teoretycznie zdaje mi sie ze lepsza jest MP4 pod wzgledem wyswietlacza i odtwarzania MP4 ale jesli tak naprawde jest to czemu iPODy o mniejszej pojemnosci sa drozsze od MP4 o wiekszej Niech mi ktos poradzi co mam kupic biorac pod uwage atrakcyjnosc cenowa oraz jakosc. Mile widziane bedzie rowniez info o firmie i modelu |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#3 |
|
ClassicGOD
Data rejestracji: 24.02.2004
![]() |
Nie tylko marka
jak iPod sie zepsuje to ci go naprawia a nie beda udawali ze nie wiedza co i jak, iPod nie rozsypie sie po wyjeciu z pudelka, iPod bedzie gral a nie piskal lub charczal... dlugo by wymieniac
|
|
|
#4 |
|
Choose your destiny
Data rejestracji: 13.07.2004
![]() |
ok thx czyli kupuje Ipoda a jaki model polecacie
?
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
logged out
CDRinfo VIP
A jakie masz wymagania i ile kasy ?
|
|
|
#6 |
|
Guru
Data rejestracji: 10.08.2002
![]() |
ipod sripod. na plus jedynie to, ze rockoboxa da sie wpakowac i to do mnie przemawia, a nie rozdety marketing applea.
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
iRiver i iAudio to jedyne marki godne polecenia :-). |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
ClassicGOD
![]() |
no wiecie jak ktos nie szuka scyzoryka z radjem itp tp iPod mu bedzie odpowiadal, jak na razie jest to sprzet o najlepszych paramertach technicznych na rynku (i nie wciskajcie tu kitu ze iRiver i iAudio lepiej graja bo wam na mp3 128kbps sie tak wydawalo... Apple w iPod'ach uzywa najlepszej klasy DAC'ow tej samej firmy ktorej DAC'i stosowane sa w iRiverach i iAudio tylko ze Apple uzywa drozszego modelu o lepszych parametrach. - 192kHz/24bit 100dB SNR kontra 96kHz/24bit 90dB SNR - oba uzywaja slawnych juz modluatorow Sigma Delta )
![]() God's Final Message to His Creation: "We apologise for the inconvenience" Ostatnio zmieniany przez REi : 21.09.2006 o godz. 23:15 |
|
|
|
|
|
#9 |
|
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
na ipoda szkoda kasy ... to oblukaj
wiecej info: http://forum.mp3store.pl/index.php?s...91&mode=linear ! edit REi@ a wiesz na jakim chipie jest iPod ![]() jak nie to poczytaj <- PortalPlayer
![]() Ostatnio zmieniany przez AleX69 : 21.09.2006 o godz. 23:26 |
|
|
|
|
|
#10 |
|
...niepoprawny marzyciel.
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
Creative Zen ... tez ciekawe ma modele, ale np. iRiver H10 to juz godny polecenia sprz***281;t. Ma go kilku znajomych i gwarantuje, nikt nie odda***322; do serwisu.
iPod jest ciekawy, ma ciekawy wyglad, ktory nie wszystkim sie podoba, jakosc ma bardzo dobra, nikt mi nie zarzuci. Ogolnie jezeli ktos dysponuje kas***261; to jego bierze. Napewno olej wszytkie allegro-playery. Tzn jezeli ktos nie przywazuje uwagi do marnej jakosci dzwieku (wiem wiem wiem, przy mp3 nie mozna mowic o super jakosci, ale wiadomo o czym mowie...), charczeniu, i sluchawek ktore trzeba mini-jacka wymieniac po miesiacu...to luz.
|
|
|
|
#11 | |
|
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
Cytat:
![]() No ciekawe te Sandisk Sansa. mp3 i filmy zdjęcia-fakt jak ipod ale tańsze. Jakie to filmy łyka? na pewno wmv ale jakie? i na pewno nie hdwmv
|
|
|
|
#12 | ||
|
logged out
CDRinfo VIP
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
|
#13 | |
|
ClassicGOD
![]() |
Cytat:
http://www.informit.com/content/imag...inks/fig05.jpg Poza tym nie wiem czy zauwazyles ale ja mowie o DAC a nie czipie napedzajacym player - to 2 inne rzeczy i o ile muzyka pozostaje w formacie cyfrowym kiedy jest przetwarzana przez procesor to nie ma to takiego wplywu na jakosc o tyle Digital to Analog Converter ma najwiekszy wplyw na jakosc odtwarzanej muzyki. BTW Apropo Sandisk Sansa i video... ludzie narzekaja na iPoda jako video player a wy wychwalacie 15fps na mikroskopijnym ekranie...
|
|
|
|
#14 | |
|
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.06.2000
![]() |
Cytat:
Moze jeszcze MPIO, to sie niedlugo okaze
|
|
|
|
#15 |
|
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Z tego co widze na allegro iPod to wydatek ponad 1000 zl...
Nie lepiej kupic Sony PSP z duza karta pamieci? Nie dosc ze filmy obejrzysz i muzyki posluchasz ,to jeszcze pograsz w swietne gry! |
|
|
|
![]() |
|
|