![]() |
Cytat:
"Napasc" na napisy.org ja rozumie jako tylko i wylacznie ograniczenie moich swobod obywatelskich, nieuzasadniony pokaz sily, oraz wzbudzenie we mnie strachu i antyochoty przed ogladaniem jakiegokolwiek materialu filmowego od tej poru, Holywood dla mnie moze sobie w zadek wsadzic swoja kinematografie od tej pory wraz z siecia swoich dystrybutorow... powolutku wszystko zmierza do totalnej kontroli (nie tylko w sieci), wysublimowani terorysci, walka z wirtualnymi przedstepcami, szukanie igly w stogu siana, sama kupa absurdow, mam nadzeje ze nie zrobi sie z naszego kraju druga Koree Północna, ktora bedzie przewodniczyl ktos w stylu ojca narodu imć Kim Im Konnowicza wraz z Bin Rydzolem |
Cytat:
|
Cytat:
Gutek czy inna fota postanowili, że nie odpuszczą i już. Co niebiescy mają zrobić - "chłopaki umarzamy, bo sami napisy ciągniemy" ???. Teraz to by jakąś zrzutkę na dobre papugi trzeba... A moim skromnym zdaniem, to żadem sąd ich nie skarze - tłumaczenie jest legalne, a rozpowszechnianie nie - ale to rozpowszechnianie trzeba udowodnić, w stanach pewnie byle adwokacina by to przewalił, czy u nas - zobaczymy. A swoją drogą, tak jakoś smutno... |
Cytat:
troche ciebie ponioslo Cytat:
tym bardziej ciebie ponioslo... tylko nie pisz ze nie ogladasz hollywood'zkiej szmiry ... i tu tez Cytat:
ja nie stoje ani za policja ani za dystrybutorem a tylko i wylacznie za litera prawa ... |
Cytat:
IMHO to samo co napisy... sorry AleX69... |
chłopaki!! każdy z Was wg. mnie ma jakieś racje tak jak z punktu widzenia prawa ta sprawa jest 50/50.
Alex nie bierz tak dosłownie do siebie słów-na pewno Ormianin nie miał ochoty na wycieczki osobiste ;) :konf: spokojnie :rozga: ;) |
Cytat:
|
Cytat:
ta sekwencja potocznie nazywana jest neologizmem lub gwara Cytat:
Cytat:
... a to dla sierot a to dla niewidomych, a to bylo oryginalne byly zle itp. Cytat:
a co stalo na przeszkodzie wyslania listu/zapytania do studia czy tez dystrybutora z zapytaniem czy nie bedzie im to przeszkadzalo? moim zdaniem nic ... a teraz jest chryja jacy oni biedni a wystarczylo pomyslec ... tak duzo dystrybutorow w polsce? - z taka zgoda byli by kuci przed fota i policja na cztry lapy porobily tak strony zajmujace sie hobbystycznie projektowaniem okladek i labelow proste? proste ... |
Cytat:
|
Cytat:
Ale - czy w tym przypadku określenie złodziej jest zasadne?? Chyba lekka przesada... |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
ja si***281; rozp***281;dzi***322;em ??
ja tylko napisa***322;em o analfabetyzmie wt***243;rnym ;) |
Cytat:
Co do powoływania się na prawo, jest ono tak nieprecyzyjne, że nawet prawnicy nie są zgodni, czy to jest w ogóle wykroczenie i czy słusznie zatrzymano tych ludzi. Czytałem nawet, że Gutek jest zdziwiony całą akcją i stoi po stronie tłumaczy w tym przypadku. Jestem ciekaw, ile w tym prawdy. |
Cytat:
ich dzialanosc opierala sie nie na ich wlasnosci a kto powiedzial ze kradziez wiaze sie z korzysciami materialnymi http://pl.wikipedia.org/wiki/Kradzie%C5%BC Cytat:
ale sadze ze bardziej zainteresowani skupia sie na ta tych 'innych dzielach' :] Cytat:
nikt nic nie wie ale sie dzieje Cytat:
a teraz sie dziwi tylko ze wpadli do nich o 6 rano |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
caly przemysl kinematograficzny na zlodziejstwie stoi. chyba niektorzy zapomnieli jak to sie wszystk ozaczelo. kradziez jest jednak dopiero wtedy, jak to ponoc ciebie okradaja ;). |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:02. |