Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Napisz coś pozytywnego! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/napisz-cos-pozytywnego-59572/)

basia21 17.12.2010 00:05

Ale to nie znaczy, że Tobie wolno jeździć bez hamulców.:D

grzeniu 17.12.2010 00:13

Nie jeździłem bez hamulców, wręcz przeciwnie - na blokujących hamulcach.
Z drugiej strony może masz rację, że bez hamulców. Nie musiałem ich używać, bo auto samo hamowało.

basia21 17.12.2010 00:20

:hmm: Znaczy hamowało nie wtedy, kiedy tego chciałeś.
To chyba nie całkiem tak, jak być powinno.
Blokujące znaczy zepsute, to chyba istotnie tak, jakby ich nie było...:taktak:

Ja to umiem samochodem jeździć. Wiem, gdzie ma kierownicę, sprzęgło, gaz, hamulec, światła i... bagażnik.
O resztę mnie nie pytaj.

superrrmario 17.12.2010 08:14

Lubię dziewczyny bez hamulców :D

DejaVu 17.12.2010 16:29

Cytat:

Napisany przez superrrmario (Post 1134002)
Lubię dziewczyny bez hamulców :D

i potem trafiają się wpadki/wypadki :sciana:

Pagerus 17.12.2010 16:35

Dzisiejszy pozytyw (poza urodzinami of course) to to, że w końcu odważyłem się i coś napisałem na forum po x czasu :spoko:

DejaVu 17.12.2010 16:38

Cytat:

Napisany przez Pagerus (Post 1134057)
Dzisiejszy pozytyw (poza urodzinami of course) to to, że w końcu odważyłem się i coś napisałem na forum po x czasu :spoko:

Skończ pierdzielić :> dawno nie było!? - to stawiaj wpisowe :taktak: -Wszystkiego NAJ :piwo:

Zetoxa 17.12.2010 18:24

Cytat:

Napisany przez rycho (Post 1133940)
A jak sie wzięli do roboty. Śnieg wywożą od rana za miasto...:D

no bo dziś odwiedził cię gajowy :sciana:

ed hunter 17.12.2010 19:59

Buuuu... :>

A hamulce to mi też blokują z tyłu z rana, znaczy za mocno tył bierze, nie blokują w czasie jazdy, po przejechaniu 3 kilometrów jest już OK, czyli jak się rozgrzeją, jestem na poniedziałek umówiony, mam nadzieję, że mnie pozytywnie podliczą na mniej... :fiu:

Jarson 17.12.2010 20:45

...więcej trzysta.

mikajlo 17.12.2010 21:45

Życie to gra. Taka sentencja na ten dzień ;)

ed hunter 17.12.2010 21:54

Cytat:

Napisany przez Jarson (Post 1134103)
...więcej trzysta.

Jakby tak w Warszawie pojechać gdzie popadnie, to pewnie by pięćset nie starczyło, ale ja tam jeżdżę od 10 lat i nigdy ze mnie nie zdarli, więc jestem pozytywnie nastawiony. ;)

grzeniu 17.12.2010 22:01

No, mnie też podobno zrobili jak za darmo...
Robocizna 150 za max dwie godziny lekkiej roboty :sciana:
Wymienili tylne klocki za 92 PLN (zapewne jakiś badziew, który teraz będę ciągle musiał mieć na uwadze) i za 8 dolali płynu do spryskiwaczy.

Sam bym to sobie zrobił bez łaski, ale nie mam gdzie i jak przy tych mrozach.

ed hunter 17.12.2010 22:04

Na wszelki wypadek nabiorę kasy odłożonej na święta......... :sciana:

ed hunter 20.12.2010 22:48

Cytat:

Napisany przez ed hunter (Post 1134087)
Buuuu... :>

A hamulce to mi też blokują z tyłu z rana, znaczy za mocno tył bierze, nie blokują w czasie jazdy, po przejechaniu 3 kilometrów jest już OK, czyli jak się rozgrzeją, jestem na poniedziałek umówiony, mam nadzieję, że mnie pozytywnie podliczą na mniej... :fiu:

Strach padł najpierw na szefa garażu, że to będzie jakiś większy problem z hamulcami (jakieś tam sprawy z reduktorami, pompą, czy czymś tam, potem młodszy najważniejszy po szefie i bogu powiedział, że to chyba blokowanie z powodu syfu nazbieranego przez lata, i wilgoci, która się w nim dobrze ma, szczęka przymarza a druga bierze wtedy jak głupia, wyczyścili pięknie, przeszlifowali od środka bębny w miejscu, gdzie mogły się blokować (urok odlewu, nad którym nikt nie popracował od nowości), po tych zabiegach hamulce biorą idealnie jak w nówce sztuce. :)
Okazało się, że mam jeszcze okładzin z tyłu i klocków z przodu na jakieś 30 do 40 tysięcy kilometrów :)
W tym czasie trwała walka z wymianą pompki spryskiwaczy, sama wymiana, to pikuś, ale trzeba się tam dostać zdejmując koło i co gorsza osłony. Gość poradził sobie z tym szybko i jest git, :)

Czyszczenie hamulców z tyłu: 2x25=50
Wymiana pompki spryskiwaczy: 50
Pompka spryskiwaczy: 100

Razem 200 i się cieszę, bo jakbym pojechał w inne miejsce w Warszawie, to mogło być drożej, a na co mogliby mnie naciągnąć... :|

Tutaj robią solidnie i bez naciągania, tacy ludzie, cen nie mają niskich, średnie, ale to zupełnie dobrze jak się nie płaci za ściemę.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:51.