Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Napisz coś pozytywnego! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/napisz-cos-pozytywnego-59572/)

Jarson 14.12.2010 01:16

:sciana:

Trzeba Waszym bliskim, Panowie DejaVu i S_tuden_t, podszepnąć, żeby Wam pod choinkę kupili suwmiarki :haha:

Z pozytywów - położyłem w przedpokoju linoleum - na razie nie mam czasu na kładzenie płytek, a te stare nam się z Żoną nie podobały, więc na jakiś rok ma starczyć właśnie linoleum. Co ciekawe, jak zwykle linoleum nie lubię, tak tu pasuje jak ulał, naprawdę lepiej od płytek pod spodem. Było trochę docinania, ale w miarę szybko się obrobiłem, teraz tylko myślę, czy by go jakoś nie przykleić, na wszelki wypadek. Myślałem o kleju do tapet przez chwilę, bo akurat trochę mi zostało, ale to byłby chyba nie wypał (obawiam się, że prędzej by zgnił pod linoleum niż wysechł). Zobaczę, jak będzie bez kleju, może się obejdzie, bo wszystko jest dobrze dopasowane i nie ma prawa się ruszać. Jak coś będzie nie tak, będę kombinował dalej...

DejaVu 14.12.2010 04:55

Cytat:

Napisany przez Jarson (Post 1133496)
:sciana:

Trzeba Waszym bliskim, Panowie DejaVu i S_tuden_t, podszepnąć, żeby Wam pod choinkę kupili suwmiarki :haha:

Z pozytywów - położyłem w przedpokoju linoleum - na razie nie mam czasu na kładzenie płytek, a te stare nam się z Żoną nie podobały, więc na jakiś rok ma starczyć właśnie linoleum. Co ciekawe, jak zwykle linoleum nie lubię, tak tu pasuje jak ulał, naprawdę lepiej od płytek pod spodem. Było trochę docinania, ale w miarę szybko się obrobiłem, teraz tylko myślę, czy by go jakoś nie przykleić, na wszelki wypadek. Myślałem o kleju do tapet przez chwilę, bo akurat trochę mi zostało, ale to byłby chyba nie wypał (obawiam się, że prędzej by zgnił pod linoleum niż wysechł). Zobaczę, jak będzie bez kleju, może się obejdzie, bo wszystko jest dobrze dopasowane i nie ma prawa się ruszać. Jak coś będzie nie tak, będę kombinował dalej...

Masz u mnie przechlapane za tę suwmiarkę :boks:
A do linoleum i innych wykładzin to stosuje się taśmę klejącą dwustronną - klejąc na brzegach itp.

Zetoxa 14.12.2010 06:44

Cytat:

Napisany przez Jarson (Post 1133496)
a te stare nam się z Żoną nie podobały,

czy ty nie miałeś jechać nad Bajkał, :papa:
a czy ja nie miałem się zaopiekować Anią :spoko:

Jarson 14.12.2010 17:01

Cytat:

Napisany przez DejaVu (Post 1133500)
Masz u mnie przechlapane za tę suwmiarkę :boks:
A do linoleum i innych wykładzin to stosuje się taśmę klejącą dwustronną - klejąc na brzegach itp.

:fiu:

W taśmę chyba się zaopatrzę w takim razie :)

Cytat:

Napisany przez Zetoxa (Post 1133511)
czy ty nie miałeś jechać nad Bajkał, :papa:
a czy ja nie miałem się zaopiekować Anią :spoko:

Nie. Mamy jechać nad Bajkał, zaraz po Nowym Roku. Ty jesteś nawigatorem :taktak:

s_tuden_t 14.12.2010 17:54

Cytat:

Napisany przez ed hunter (Post 1133450)
Następny co się podniecił do niemieckich aut jak do ajsronów. :sciana:

nie ma takiej emoty, która by wyraziła moje podniecenie :rotfl:

Cytat:

Napisany przez DejaVu (Post 1133452)
Stalusy czy alusy? bo ja kupiłem na giełdzie stalowe do golfa4 i właśnie ten otwór środkowy jest za mały :sciana:

ja też stalowe.
problemu nie zazdroszczę - raczej bym tego nie rozwiercał...:fiu:

DejaVu 14.12.2010 18:00

Cytat:

Napisany przez s_tuden_t (Post 1133584)
nie ma takiej emoty, która by wyraziła moje podniecenie :rotfl:

ja też stalowe.
problemu nie zazdroszczę - raczej bym tego nie rozwiercał...:fiu:

Nie mam zamiaru tego rozwiercać :nie: oddam komuś lub na złom :taktak:

julia20005 14.12.2010 21:53

jestem pozytywna... w pozytywnym tego słowa znaczeniu

rycho 16.12.2010 16:28

Z powodu zasypania śniegiem Strefa Płatnego Parkowania poszła w pi.du... :D
Parkowanie za darmo.
Na razie do poniedziałku.

ed hunter 16.12.2010 18:46

W mieście bufetowej nie ma zmiłuj, jedynie mróz może zniechęcić kontrolerów...

rycho 16.12.2010 18:50

A jak sie wzięli do roboty. Śnieg wywożą od rana za miasto...:D

DejaVu 16.12.2010 18:53

Cytat:

Napisany przez rycho (Post 1133940)
A jak sie wzięli do roboty. Śnieg wywożą od rana za miasto...:D

nie lepiej lepić bałwany:hmm:

ed hunter 16.12.2010 19:16

Bałwanów ci w Warszawie dostatek, nawet chodzić trochę potrafią. Jeździć już nie. Trochę śliskiego i nie potrafią ruszyć z miejsca, inny sort, to nieśmiertelni na super zimówkach, tych ubywa w oczach. I to jest pozytywne...

grzeniu 16.12.2010 23:43

Wczoraj zrobiłem hamulce.
Znudziły mi się poślizgi kontrolowane na letnich oponach i blokujących hamulcach.....gdybym jednak wiedział, że uczyni mnie to o 250 PLN biedniejszym, to pewnie bym tego nie robił :sciana:
Przecież lada chwila skończy się zima tej jesieni.

basia21 16.12.2010 23:49

Tej jesieni to może tak, ale jeszcze cała zima przed Tobą.
Nie żałuj! :)

grzeniu 16.12.2010 23:54

W tym roku to już druga zima i dwie wystarczą.
Ta kalendarzowa będzie normalna, czyli da się żyć. Przecież tam na górze w końcu braknie śniegu.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:14.