Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Napisz coś pozytywnego! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/napisz-cos-pozytywnego-59572/)

grzeniu 26.02.2015 00:11

Daleko masz do nocnego?
Bo wiesz...od jutra będziesz miał przerąbane...i taka koncepcja tu się rozwinęła.

nimal 26.02.2015 00:55

mocy przybywaj
i formuwicze z moca takze :D

M@X 01.03.2015 21:15

Wlasnie wrocilem z koncertu Marka Dyjaka.

Fenomenalne doswiadczenie.

Kazda emocja wypisana na twarzy p. Marka mimo ze utwory pare lat juz maja. I pal licho ze spieprzyli naglosnienie i cala robota swietnego trebacza poszla w gwizdek.

Kupilem nawet plyte i dostalem autograf.

Jestem zauroczony. :spoko:

Jarson 01.03.2015 23:06

Nie do końca wierzę w te emocje artystów, od kiedy byłem na tak interesującym koncercie, że postanowiłem pojechać jeszcze raz do innego miasta i... tamten kolejny był identyczny :P I same emocje nie wzbudziłyby moich podejrzeń - w końcu można ten sam utwór przeżywać tak samo. Takie same były jednak również wszystkie żarty, dialogi z publicznością - te rzeczy, które miały wyglądać jako wychodzące całkowicie naturalnie :fiu:

nimal 02.03.2015 23:18

moja cała banda Nimalów :D
https://www.facebook.com/radek.nimal...3689624&type=3

a z kolejnych positivów - dziś upuściłem sobie znowu krew w szczytnym celu w RCKiK w Poznaniu ;p w zamian za paczke czekolad :serdusz:

joujoujou 07.03.2015 07:46

Wczoraj moje autko przeszło najszybszy w swej historii tzw. powtórny przegląd techniczny. :D

Tytułem wyjaśnienia - jak samochód nie przejdzie przeglądu za pierwszym razem, dostaje się listę "rzeczy do zrobienia" - i tylko to ma być przedmiotem kolejnego testu. Jeśli retest wymaga wjazdu na ścieżkę testową (reflektory, emisja spalin, zawieszenie, hamulce itp.) to retest kosztuje ekstra i trzeba się nań umówić.

Jeśli zaś tego nie wymaga (wizualny - spalona żarówka, braki w wyposażeniu itp. drobiazgi) wówczas się nic nie płaci i wraca kiedykolwiek.

I tak było wczoraj - diagnosta odkrył uszkodzony wentyl w jednym z kół - jako że i tak były to zimówki, to wróciłem do domu, zmieniłem koła na letnie, wypiłem :kawa: i pojechałem z powrotem, na retest.

Tymczasem przyszła już druga zmiana. Zajeżdżam pod budynek, idę do środka, daję papier diagnoście - ten rzuca nań okiem, wygląda przez okno, po czym drukuje i wręcza mi certyfikat. :haha:

Jarson 07.03.2015 18:51

Cóż, ja w Polsce widywałem całe przeglądy techniczne przeprowadzane w ten sposób :haha:

ed hunter 07.03.2015 18:52

Ba, ja nawet takie, gdzie się samochód nie stawił, a zaliczył.

joujoujou 07.03.2015 21:47

Tu nie Polska. Na szczęście. :P

misiozol 08.03.2015 00:12

Powtarzaj to sobie lol2

ed hunter 08.03.2015 10:41

Cytat:

Napisany przez joujoujou (Post 1317069)
Tu nie Polska. Na szczęście. :P

Ciesz się, w Polsce nie dałbyś rady tak szybko do pracy jeździć, zaraz by Cię jakiś opelek z wideorejestratorem skręcił. :P

Jarson 08.03.2015 14:00

Ostatnio przejeżdżałem przez Płońsk i jakoś tak mi przez cały czas w głowie Uwaga Pirat siedział :P Jechałem wozem nieco za szybkim jak na spotkanie z wideorejestratorem, ale na szczęście byłem po nieprzespanej nocy, więc wlokłem się grzecznie zgodnie z przepisami :taktak:

ed hunter 08.03.2015 15:53

To ja nie wiem czym Ty jechałeś skoro 220 konna Insignia za Tobą by nie nadążyła? :wow:

Jarson 08.03.2015 17:26

"Nieco za szybki", czyli taki, w którym aż się prosi na jazdę szybszą niż te okrągłe blaszki przy drodze sugerują ;)

joujoujou 09.04.2015 15:32

Poprawił mi się internet.

Zupełnie przypadkowo trafiłem na gościa, który ma wykupione bardzo szybkie łącze (komercyjne czy cuś) od tutejszej wersji Telekompromitacji.

Kupił je, bowiem ma niecodzienne hobby - ma stację radiową nadającą na Teneryfie, a obsługuje ją zdalnie ze wsi tutaj. Wieś odległa od cywilizacji, więc ma też link ze wsi do miasta, z własną wieżą na swojej działce.

Jak już to wszystko poskładał do kupy to wpadł na pomysł że mógłby część tego internetu odsprzedać miejscowym ludkom, którzy sobie nie mogli pozwolić ani na łącze z miasta, ani na wieżę na działce. I tak po trochu się rozwijał, dokupił kolejne łącze i ulokował nadajniki na innych wieżach.

Znalazłem go przypadkowo, napisałem maila w Dzień Wielkanocny, tego samego dnia dostałem odpowiedź, a wieczorem już byłem po wstępnej rozmowie telefonicznej.

Dwóch ISP, z którymi próbowałem wcześniej w ogóle nie chciało moich pieniędzy - pomimo tego że bez najmniejszego kłopotu widziałem ich nadajniki twierdzili że netu nie będzie. Ten był inny, na całe szczęście. Wczoraj rano przyjechał z mobilnym sprzętem, pobadał, posprawdzał, a dziś przyjechał, zainstalował co trzeba i śmiga!

Znając warunki jakie mają "miastowi" to nie jest to rewelacja - 10Mbit/2Mbit, ale łącze jest z ratio 1/1 !! I 10 portów otwartych. No i bez limitu danych, wreszcie! :jupi:

http://www.speedtest.net/result/4276813765.png

Płacić będę tyle samo co dotychczas za tzw. 3G.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:45.