![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#571 | |
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#572 |
Czepek - od czepiania sie
Data rejestracji: 04.03.2004
![]() |
@demek
masz jeszcze mniej lat niz Banana? wow, alez nam forum odmlodnialo nie przejmuj sie, poczytasz swoje posty jak troche podrosniesz, to zrozumiesz o co mi chodzi p.s. moj majatek jest tak maly, ze jednego ksiedza by nie uszczesliwil, wiec nie widze sensu sie go pozbywac
![]() |
#573 | |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
Poza tym gdyby zebrac to wszystko to pewnie wyjdzie ok 10% tego co panstwo wydaje rocznie na socjal, wiec jakby jeden miesiac socjalu do przodu - i co ... po miesiacu wracamy do stanu poprzedniego. Nie tedy droga do reform. Nie uwazam zeby teraz wplyw Kosciola na polityke byl taki, by wymagal ograniczenia - baaardzo duzo sie zmienilo przez ostatnie 15 lat, szczegolnie przez ostatnie 3. Jedynie niektore organizacje pseudo-koscielne naduzywaja swoich przywilejow misyjnych, ale to nie oznacza ze panstwo ma zwalczac caly kosciol jak socjalistyczna UBecja. Ksieza to w wiekszosci dobrzy ludzie. Ostatnio zmieniany przez pawelblu : 25.10.2005 o godz. 17:18 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#574 | ||
Poważny używkownik
Data rejestracji: 16.02.2005
![]() |
Cytat:
Cytat:
![]() Ps. @Banana C. - ![]()
![]() |
![]() |
#575 | ||
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
i tu sa zle wiesci dla ciebie bo mam tam internet takze dalej bede pisal tu na forum a jak ci sie nie podobaja to mozesz ich nie czytac wkoncu zyjemy w panstwie prawa i sprawiedliwosci wiec masz wybor ![]() a co do czytania "nie" to raczej malo cie powinno interesowac co kto czyta a tym bardziej komentowanie jest nie na miejscu powiedz otwarcie "ja mam tylko racje i tylko ja robcie, czytajcie, ogladajcie to co ja bom jam jest pan wasz" to jest zle tamto zle ta gazeta do dupy i ta tez to co mamy czytac? to co ty nam nakazesz? czy ja napisalem ze czytam nie? Cytat:
w kazdym razie jestem pelnoletni i dawno mam skonczone 20 lat
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM Ostatnio zmieniany przez demek : 25.10.2005 o godz. 17:33 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#576 | |
Koordynator
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 03.03.2003
![]() |
Cytat:
Szanuje zasady demokracji, opisuje tylko swoje odczucie co do jej osiagniec w Polsce. Mowie tu o 50% frekwencji, ktora jest liczba zalosna, i jak dla mnie nie jest praktycznie zadnym odzwierciedleniem pogladow spoleczenstwa. Sklania to mnie do refleksji, czy przypadkiem tak radykalny program JKM niebylby dobry dla Polakow. Pozdrawiam.
![]() Ostatnio zmieniany przez mallow : 25.10.2005 o godz. 17:44 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#577 |
Banned
Data rejestracji: 27.08.2003
![]() ![]() |
@pawelblu Moze odbierac, gdyz wiele ziem zostalo zbyt nisko wycenionych lub wrecz danych jako zbedne zadoscuczynienie. Gdyby zlikiwdowac tzw fundusz koscielny, wprowadzic podatek dla kleru (UPR i PKJM tego chca), z wielu majatkow ziemskich kosciol by musial zrezygnowac. Jak sie myle, 70 mld zl z tytul funduszu koscielnego poszlo na zadosc uczynienie kosciolowi.
W Czechach od poczatku kler trzymano kler krotko i jest porzadek. Zamordyzm w przypadku klechow polskich jest bardzo pozadany. @pykson temat JPII jest oklepany jak temat ludzi niewygodnych kosciolowi katolickiemu w Polsce. Na wielu rzeczach nie mam wieszkego pojecia to fakt, na gospodarce sie nie znam ale swiatopoglad jasno mam nakreslony. @legion czytanie prasy niepopularnej nie oznacza bycia kims niegodnym uwagi. Zwroc uwage, ze NIE i FiM mialy mniej sprostowan niz taka Rzeczpospolita. Po artykulach FiM wyszla na jaw afera ksiezy pedofilow. Jezeli ich nazywasz szmatlawcem to znaczy, ze nie doceniasz ich pracy. Po pierwsze oddzielic panstwo od kosciola, zlikwidowac oredzie do narodu Polskiego czytane z kartki w orydarny sposob przez (grzyba) Glempa i inne tego typu dywagacje,np. pielgrzymke policji na Jasna Gore (czy jakos tak). Nastepnie odebrac klerowi co nam bezprawnie zabral i nadal zabiera. Potem dopiero mozna zaczac panstwo odbudowac, zapewniam was ze bedzie z czego. @demek mam 15 lat. Jestes starszy. Ostatnio zmieniany przez Banana Coctail : 25.10.2005 o godz. 18:13 |
![]() |
![]() |
![]() |
#578 |
ZnakJaworznickiegoBikera
ale on tego zrozumiec nie moze najwyrazniej ze ludzie czytaja cos innego niz on
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
![]() |
![]() |
![]() |
#579 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
51% frekwencja była wyższa w II turze więc o co chodzi z tym, że rodacy mieli więcej opcji w pierwszej a się nie ruszyli? - chodzi o to, że mieli wszystko gdzieś i niech mają nadal, ale nie psioczyć.
wyprowadzanie równań matematycznych rodem z psychiatryka jest równie śmieszne jak pienienie się, że nie wygrał Tusk - "a wszyscy których znam głosowali na niego" ![]() a zdanie każdy może mieć. |
![]() |
![]() |
![]() |
#580 |
ZnakJaworznickiegoBikera
no widzisz ja mam swoje zdanie i na sile nie chce go wpierac innym w przeciwienstwie do kilku osob
jak np mowienie ze ta i ta gazeta to szmelc, jak szmelc albo klamia to do sadu z nimi i ich zamkna ale niektorym jest to ciezko zrozumiec ze nie zawsze oni maja racje
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
![]() |
![]() |
![]() |
#581 | |
Banned
![]() ![]() |
Cytat:
Sam mam kolege (z bidula) co lubi Leppera ale sam w sobie jest czlowiekiem naprawde dobrym, poza tym wielu moich kolegow ma poglady prawicowe, ja sie wybijam (lewica) ale nam to nie przeszkadza. Spory musza byc, inaczej by bylo za pieknie ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#582 |
ZnakJaworznickiegoBikera
zanim znowu sie ktos zacznie czepiac to dopowiem tylko ze czytam wiekszosc prasy jaka dociera do kiosku kolo mojego bloku
tak na wszelki wypadek to mowie zeby nie pwoiedzieli ze czytam tylko komunistyczna prase
![]() |
![]() |
![]() |
#583 |
Banned
![]() ![]() |
NIE ma daleko do komunistycznej prasy
![]() + @legion JPII z blotem nie mieszam, tylko przekazuje fakty i mity dotyczace jego postaci. Idolatria w tym przypadku jest naprawde wnerwiajaca, a propaguja ja najwieksi znawcy wiary tj kler => oni nie wiedza w co wierza. Ostatnio zmieniany przez Banana Coctail : 25.10.2005 o godz. 18:34 |
![]() |
![]() |
![]() |
#584 |
ZnakJaworznickiegoBikera
![]() |
![]() |
![]() |
#585 | |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
No i to wolny kraj - nie wiem dlaczego chcesz zabrac ludziom kosciol, ktory jest dla nich przejawem wiary. Jezeli tak duzo jest tych ludzi to dlaczego w wyjatkowych przypadkach nie ma byc oredzia. Naprawde tak czesto z tego prawa korzysta kosciol katolicki, ze Cie to tak denerwuje. Ja jeszcze NIGDY nie widzialem oredzia prymasa, choc TV ogladam nierzadko. Kosciol jako globalna instytucja ma naprawde maly wplyw na panstwo, a lokalnie ma taki jaki jest ksiadz na parafi i to do niego powinienes kierowac ew. zazalenia lub do jego przelozonego. Co nam kler znowu bezprawnie zabiera. Piszesz cos co dla mnie jest zupelne oderwane od rzeczywistosci i zdrowego rozsadku. A pielgrzymki policjantow - nierozumiem. Chca niech chodza. Czy to obywatele drugiej kategorii? Dlaczego chcesz ludziom w tym policjantom zabraniac chodzic na pielgrzymki. Kazdy ma do tego prawo, ale to nie jest obowiazek i to jest dosc normalne. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|