Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 25.10.2005, 17:06   #571
legion
XII

Data rejestracji: 02.06.2004
legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez demek
@legion
to polecam do czytania dziennik niedzielny czy jak tam to sie zwie (do kupienia w kosciele)
mowienie ze jest niepowazny bo czyta nie jest tak trafione jak wybranie leppera na prezydenta
no jak czytasz to gratuluje ci wyboru lektory ale myslalem ze juz wyjechales z tego koscielnego panstawa
legion jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 25.10.2005, 17:13   #572
pykson
Czepek - od czepiania sie

Data rejestracji: 04.03.2004
pykson zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
@demek
masz jeszcze mniej lat niz Banana?
wow, alez nam forum odmlodnialo

nie przejmuj sie, poczytasz swoje posty jak troche podrosniesz, to zrozumiesz o co mi chodzi

p.s. moj majatek jest tak maly, ze jednego ksiedza by nie uszczesliwil, wiec nie widze sensu sie go pozbywac
Stary 25.10.2005, 17:15   #573
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Banana Coctail
Polsce nie potrzeba wielkiej gospodarki zeby sie uniesc z kryzysu, wystarczy zabrac wszyskie skarby kosciolowi.
To jest stasznie populistyczna glupota. I dlaczego Panstwo mialoby zabierac jakiejkolwiek powiedzmy organizacji cokolwiek. Ideologia UPR i JKM nie ma z tym wiele wspolnego ...

Poza tym gdyby zebrac to wszystko to pewnie wyjdzie ok 10% tego co panstwo wydaje rocznie na socjal, wiec jakby jeden miesiac socjalu do przodu - i co ... po miesiacu wracamy do stanu poprzedniego. Nie tedy droga do reform.

Nie uwazam zeby teraz wplyw Kosciola na polityke byl taki, by wymagal ograniczenia - baaardzo duzo sie zmienilo przez ostatnie 15 lat, szczegolnie przez ostatnie 3. Jedynie niektore organizacje pseudo-koscielne naduzywaja swoich przywilejow misyjnych, ale to nie oznacza ze panstwo ma zwalczac caly kosciol jak socjalistyczna UBecja. Ksieza to w wiekszosci dobrzy ludzie.

Ostatnio zmieniany przez pawelblu : 25.10.2005 o godz. 17:18
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.10.2005, 17:19   #574
MQs
Poważny używkownik

Data rejestracji: 16.02.2005
MQs zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez legion
ja tylko odpowidzialem jak ty to mowisz na szczeniackie teksty kolegow na temat Kaczynskiego bo juz mnie to smieszy jezeli jestes takim zwolenikem PO i Tuska poczytaj sobie parenascie postow na temat Kaczynskiego a potem bedziesz mowil o szczeniackich tekstach
edit
znalazl sie nastepny obronca ucisnionych
Mówiąc o szczeniackich argumentach miałem na myśli argumenty wysuwane przez środowiska opiniotwórcze, a do postów tego typu na forum odniosłem się tutaj:
Cytat:
Napisany przez MQs
Ps. Popieram apel o powstrzymanie się od Bravo-argumentów (@ed hunter).
A z tym "obrońca uciśnionych" to nie bede polemizował (bynajmniej, mnie to nie uraża, ale ironiczny ton tej wypowiedzi jest właśnie tym, co... nie, no nie ma sensu w kółko powtarzać)

Ps. @Banana C. -
Stary 25.10.2005, 17:29   #575
demek
ZnakJaworznickiegoBikera

Data rejestracji: 22.03.2005
demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez legion
no jak czytasz to gratuluje ci wyboru lektory ale myslalem ze juz wyjechales z tego koscielnego panstawa
przeczytaj moje posty a sie dowiesz kiedy jade bo o tym pisalem
i tu sa zle wiesci dla ciebie bo mam tam internet takze dalej bede pisal tu na forum
a jak ci sie nie podobaja to mozesz ich nie czytac wkoncu zyjemy w panstwie prawa i sprawiedliwosci wiec masz wybor
a co do czytania "nie" to raczej malo cie powinno interesowac co kto czyta a tym bardziej komentowanie jest nie na miejscu

powiedz otwarcie "ja mam tylko racje i tylko ja robcie, czytajcie, ogladajcie to co ja bom jam jest pan wasz"

to jest zle tamto zle
ta gazeta do dupy i ta tez to co mamy czytac? to co ty nam nakazesz?
czy ja napisalem ze czytam nie?

Cytat:
Napisany przez pykson
@demek
masz jeszcze mniej lat niz Banana?
wow, alez nam forum odmlodnialo

nie przejmuj sie, poczytasz swoje posty jak troche podrosniesz, to zrozumiesz o co mi chodzi

p.s. moj majatek jest tak maly, ze jednego ksiedza by nie uszczesliwil, wiec nie widze sensu sie go pozbywac
nie wiem czy mam mniej bo nie wiem ile on ma lat
w kazdym razie jestem pelnoletni i dawno mam skonczone 20 lat
Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz
PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK
MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM

Ostatnio zmieniany przez demek : 25.10.2005 o godz. 17:33
demek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.10.2005, 17:42   #576
mallow
Koordynator
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 03.03.2003
mallow zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez ed hunter
takie są zasady demokracji - nie głosowałeś to teraz głosu nie dawaj.

bo się ośmieszasz.
Mam prawo do swojego glosu i opinii. Nie glosowalem jedynie w II turze, bo nie bylo tam dla mnie kandydata. W calych wyborach nie bylo kandydata, ale w I turze zaglosowalem na czlowieka ktoego program byl mi najblizszy. A ze nie dostal sie do II tury to tez nie widzialem sensu glosowania ani na Kaczynskiego ani na Tuska, gdyz obie te persony poprostu mi nie odpowiadaja.
Szanuje zasady demokracji, opisuje tylko swoje odczucie co do jej osiagniec w Polsce. Mowie tu o 50% frekwencji, ktora jest liczba zalosna, i jak dla mnie nie jest praktycznie zadnym odzwierciedleniem pogladow spoleczenstwa. Sklania to mnie do refleksji, czy przypadkiem tak radykalny program JKM niebylby dobry dla Polakow.
Pozdrawiam.

Ostatnio zmieniany przez mallow : 25.10.2005 o godz. 17:44
mallow jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.10.2005, 17:55   #577
Banana Coctail
Banned

Avatar użytkownika Banana Coctail

Data rejestracji: 27.08.2003
Banana Coctail jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Banana Coctail jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
@pawelblu Moze odbierac, gdyz wiele ziem zostalo zbyt nisko wycenionych lub wrecz danych jako zbedne zadoscuczynienie. Gdyby zlikiwdowac tzw fundusz koscielny, wprowadzic podatek dla kleru (UPR i PKJM tego chca), z wielu majatkow ziemskich kosciol by musial zrezygnowac. Jak sie myle, 70 mld zl z tytul funduszu koscielnego poszlo na zadosc uczynienie kosciolowi.
W Czechach od poczatku kler trzymano kler krotko i jest porzadek. Zamordyzm w przypadku klechow polskich jest bardzo pozadany.
@pykson temat JPII jest oklepany jak temat ludzi niewygodnych kosciolowi katolickiemu w Polsce. Na wielu rzeczach nie mam wieszkego pojecia to fakt, na gospodarce sie nie znam ale swiatopoglad jasno mam nakreslony.
@legion czytanie prasy niepopularnej nie oznacza bycia kims niegodnym uwagi. Zwroc uwage, ze NIE i FiM mialy mniej sprostowan niz taka Rzeczpospolita. Po artykulach FiM wyszla na jaw afera ksiezy pedofilow. Jezeli ich nazywasz szmatlawcem to znaczy, ze nie doceniasz ich pracy.
Po pierwsze oddzielic panstwo od kosciola, zlikwidowac oredzie do narodu Polskiego czytane z kartki w orydarny sposob przez (grzyba) Glempa i inne tego typu dywagacje,np. pielgrzymke policji na Jasna Gore (czy jakos tak). Nastepnie odebrac klerowi co nam bezprawnie zabral i nadal zabiera. Potem dopiero mozna zaczac panstwo odbudowac, zapewniam was ze bedzie z czego.
@demek mam 15 lat. Jestes starszy.

Ostatnio zmieniany przez Banana Coctail : 25.10.2005 o godz. 18:13
Banana Coctail jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.10.2005, 17:58   #578
demek
ZnakJaworznickiegoBikera

demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
ale on tego zrozumiec nie moze najwyrazniej ze ludzie czytaja cos innego niz on
MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM
Stary 25.10.2005, 18:01   #579
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
51% frekwencja była wyższa w II turze więc o co chodzi z tym, że rodacy mieli więcej opcji w pierwszej a się nie ruszyli? - chodzi o to, że mieli wszystko gdzieś i niech mają nadal, ale nie psioczyć.

wyprowadzanie równań matematycznych rodem z psychiatryka jest równie śmieszne jak pienienie się, że nie wygrał Tusk - "a wszyscy których znam głosowali na niego" i snucie katastroficznych wizji dla Polski jak to dwóch bliźniaków znowu zapitoli Księżyc.

a zdanie każdy może mieć.
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.10.2005, 18:04   #580
demek
ZnakJaworznickiegoBikera

no widzisz ja mam swoje zdanie i na sile nie chce go wpierac innym w przeciwienstwie do kilku osob
jak np mowienie ze ta i ta gazeta to szmelc, jak szmelc albo klamia to do sadu z nimi i ich zamkna
ale niektorym jest to ciezko zrozumiec ze nie zawsze oni maja racje
Stary 25.10.2005, 18:11   #581
Banana Coctail
Banned

Banana Coctail jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Banana Coctail jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez demek
ale on tego zrozumiec nie moze najwyrazniej ze ludzie czytaja cos innego niz on
Popieram. Sam czasem smieje sie z niektorych wydawnictw czy stacji radiowych, np RM ale zawsze mam jakies argumenty. Krytykowac to kazdy umie, ale nie kazdy konstruktwynie krytykowac potrafi.
Sam mam kolege (z bidula) co lubi Leppera ale sam w sobie jest czlowiekiem naprawde dobrym, poza tym wielu moich kolegow ma poglady prawicowe, ja sie wybijam (lewica) ale nam to nie przeszkadza. Spory musza byc, inaczej by bylo za pieknie
Stary 25.10.2005, 18:24   #582
demek
ZnakJaworznickiegoBikera

zanim znowu sie ktos zacznie czepiac to dopowiem tylko ze czytam wiekszosc prasy jaka dociera do kiosku kolo mojego bloku
tak na wszelki wypadek to mowie zeby nie pwoiedzieli ze czytam tylko komunistyczna prase
Stary 25.10.2005, 18:30   #583
Banana Coctail
Banned

NIE ma daleko do komunistycznej prasy Ja pare razy probowalem przeczytac, np. Tylko Polska to po pierwszej stronie mialem juz dosyc. Po prostu tamtejsze nawolywanie do nienawisci mnie zbytnio odrzucilo. Skrajna prawica jest naprawde ciezka do przelkniecia dla mnie. Lubie Angore bo tam jest przeglad prasy (dobry) i sa madre komentarze, np. JKM.
+
@legion JPII z blotem nie mieszam, tylko przekazuje fakty i mity dotyczace jego postaci. Idolatria w tym przypadku jest naprawde wnerwiajaca, a propaguja ja najwieksi znawcy wiary tj kler => oni nie wiedza w co wierza.

Ostatnio zmieniany przez Banana Coctail : 25.10.2005 o godz. 18:34
Stary 25.10.2005, 18:52   #584
demek
ZnakJaworznickiegoBikera

http://www.muglets.com/1GTI
Stary 25.10.2005, 19:01   #585
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Banana Coctail
@pawelblu Moze odbierac, gdyz wiele ziem zostalo zbyt nisko wycenionych lub wrecz danych jako zbedne zadoscuczynienie. Gdyby zlikiwdowac tzw fundusz koscielny, wprowadzic podatek dla kleru (UPR i PKJM tego chca), z wielu majatkow ziemskich kosciol by musial zrezygnowac. Jak sie myle, 70 mld zl z tytul funduszu koscielnego poszlo na zadosc uczynienie kosciolowi.
W Czechach od poczatku kler trzymano kler krotko i jest porzadek. Zamordyzm w przypadku klechow polskich jest bardzo pozadany.
@pykson temat JPII jest oklepany jak temat ludzi niewygodnych kosciolowi katolickiemu w Polsce. Na wielu rzeczach nie mam wieszkego pojecia to fakt, na gospodarce sie nie znam ale swiatopoglad jasno mam nakreslony.
@legion czytanie prasy niepopularnej nie oznacza bycia kims niegodnym uwagi. Zwroc uwage, ze NIE i FiM mialy mniej sprostowan niz taka Rzeczpospolita. Po artykulach FiM wyszla na jaw afera ksiezy pedofilow. Jezeli ich nazywasz szmatlawcem to znaczy, ze nie doceniasz ich pracy.
Po pierwsze oddzielic panstwo od kosciola, zlikwidowac oredzie do narodu Polskiego czytane z kartki w orydarny sposob przez (grzyba) Glempa i inne tego typu dywagacje,np. pielgrzymke policji na Jasna Gore (czy jakos tak). Nastepnie odebrac klerowi co nam bezprawnie zabral i nadal zabiera. Potem dopiero mozna zaczac panstwo odbudowac, zapewniam was ze bedzie z czego.
@demek mam 15 lat. Jestes starszy.
Ksieza placa podatek od ilosci mieszkancow przypadajacych na parafie - jest to specyficzna szacunkowa odmiana podatku dochodowego. Nie wiem ile poszlo na kosciol z budzetu (bo rozumiem ze to budzet zasila fundusz koscielny), ale szczerze watpie by bylo 70 mld. Bardzo, bardzo watpie.

No i to wolny kraj - nie wiem dlaczego chcesz zabrac ludziom kosciol, ktory jest dla nich przejawem wiary. Jezeli tak duzo jest tych ludzi to dlaczego w wyjatkowych przypadkach nie ma byc oredzia. Naprawde tak czesto z tego prawa korzysta kosciol katolicki, ze Cie to tak denerwuje. Ja jeszcze NIGDY nie widzialem oredzia prymasa, choc TV ogladam nierzadko. Kosciol jako globalna instytucja ma naprawde maly wplyw na panstwo, a lokalnie ma taki jaki jest ksiadz na parafi i to do niego powinienes kierowac ew. zazalenia lub do jego przelozonego.

Co nam kler znowu bezprawnie zabiera. Piszesz cos co dla mnie jest zupelne oderwane od rzeczywistosci i zdrowego rozsadku.

A pielgrzymki policjantow - nierozumiem. Chca niech chodza. Czy to obywatele drugiej kategorii? Dlaczego chcesz ludziom w tym policjantom zabraniac chodzic na pielgrzymki. Kazdy ma do tego prawo, ale to nie jest obowiazek i to jest dosc normalne.
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: