Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 25.10.2005, 19:06   #586
demek
ZnakJaworznickiegoBikera

Data rejestracji: 22.03.2005
demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
kosciol nie ma wplywu? czlowieku wlasnie taka mysl jest oderwana od rzeczywistosci
widac po wyborach kto ma wlasnie wplyw w kraju
Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz
PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK
MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM
demek jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 25.10.2005, 19:11   #587
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez demek
kosciol nie ma wplywu? czlowieku wlasnie taka mysl jest oderwana od rzeczywistosci
widac po wyborach kto ma wlasnie wplyw w kraju
Prosze mi pokazac w takim razie wplyw kosciola (dla ulatwienia powiem ze Radio Maryja i TV Trwam nie zalicza sie do organizacji koscielnych - sa to niezalezne podmioty).
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.10.2005, 19:24   #588
demek
ZnakJaworznickiegoBikera

demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
pierwsza lepsza wioska ksiadz mowi na kogo glosowac i 80% ludzi tak zaglosuje

nie dzasz ksiedzu na tace to cala wies o tym mowi

czy to nie sa wplywy?
MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM
Stary 25.10.2005, 19:35   #589
czechoj
Dziadek
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.06.2002
czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez demek
pierwsza lepsza wioska ksiadz mowi na kogo glosowac i 80% ludzi tak zaglosuje

nie dzasz ksiedzu na tace to cala wies o tym mowi

czy to nie sa wplywy?
uogólniasz.... jeden taki ksiądz (a nie przeczę ze tacy się też znajdą)
w Twoim mniemaniu daje obraz całego Koscioła.
Przykładem może być nasze forum czyż można powiedziec że kilka czarnych owiec bedących na ostatnich pozycjach listy reputkowej daje obraz CDRINFO.... nie.
Stary 25.10.2005, 19:38   #590
pykson
Czepek - od czepiania sie

Data rejestracji: 04.03.2004
pykson zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
@demek

ale co, Jaworzno to wies? czy tez moze slyszales od ciotki/kuzyna/prababki, ze ich wiocha obrabiala jak nie rzucili na tace?

powtarzasz oklepane hasla, napisz cos konkretnego, jakis przyklad konkretny
bynajmniej nie mam zamiaru bronic Kosciola czy kleru, nie uwazam zeby bylo to potrzebne - po prostu nie ma przed czym
tylko irytuje mnie powtarzanie, za "uswiadomionymi" bezmyslnych sloganow

jak Ty to sobie wyobrazasz? ksiezulo zbiera w niedziele do koszyka ofiare, jak demek nie da to jak przyjdzie w nastepna niedziele do kosciola to ksiadz z ambony powie, ze demek nie dal? skad ksiadz bedzie pamietal demka? chyba ze w calym Jaworznie tylko jeden demek chodzi do kosciola a nie rzuca do koszyka

chlopie, bez zadnej antypatii, czy mozesz napisac cos sensownego? w jakiej parafii, ktory ksiadz i dlaczego nie wrzuciles?

tak, OT sie robi, ale wrocimy do prezydenta, bo skoro mowa o Kosciele to pewno przejdziemy przez RM do Kaczynskiego, dla niektorych te trzy pojecia to wlasciwie synonimy
Stary 25.10.2005, 19:43   #591
rycho
Guru
Zlotowicz

Data rejestracji: 16.01.2002
rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez pykson

...chyba ze w calym Jaworznie tylko jeden demek chodzi do kosciola a nie rzuca do koszyka...

rycho jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.10.2005, 19:50   #592
demek
ZnakJaworznickiegoBikera

Cytat:
Napisany przez pykson
@demek

ale co, Jaworzno to wies? czy tez moze slyszales od ciotki/kuzyna/prababki, ze ich wiocha obrabiala jak nie rzucili na tace?

powtarzasz oklepane hasla, napisz cos konkretnego, jakis przyklad konkretny
bynajmniej nie mam zamiaru bronic Kosciola czy kleru, nie uwazam zeby bylo to potrzebne - po prostu nie ma przed czym
tylko irytuje mnie powtarzanie, za "uswiadomionymi" bezmyslnych sloganow

jak Ty to sobie wyobrazasz? ksiezulo zbiera w niedziele do koszyka ofiare, jak demek nie da to jak przyjdzie w nastepna niedziele do kosciola to ksiadz z ambony powie, ze demek nie dal? skad ksiadz bedzie pamietal demka? chyba ze w calym Jaworznie tylko jeden demek chodzi do kosciola a nie rzuca do koszyka

chlopie, bez zadnej antypatii, czy mozesz napisac cos sensownego? w jakiej parafii, ktory ksiadz i dlaczego nie wrzuciles?

tak, OT sie robi, ale wrocimy do prezydenta, bo skoro mowa o Kosciele to pewno przejdziemy przez RM do Kaczynskiego, dla niektorych te trzy pojecia to wlasciwie synonimy

zacznijmy od tego ze jaworzno to nie wies i nie mowilem o moim miescie
przypadek ktory podalem z taca jest z zycia wziety z wioski do ktorej jezdzilem na wakacje podobnie jak przypadek z glosowaniem na to co mowil ksiadz

staram sie nigdy nie powolywac na to co ktos mowi tylko opierac to o czym mowie z wlasnego doswiadczenia
Stary 25.10.2005, 19:59   #593
pawelblu
Zlotowicz
CDRinfo VIP

pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez demek
zacznijmy od tego ze jaworzno to nie wies i nie mowilem o moim miescie
przypadek ktory podalem z taca jest z zycia wziety z wioski do ktorej jezdzilem na wakacje podobnie jak przypadek z glosowaniem na to co mowil ksiadz

staram sie nigdy nie powolywac na to co ktos mowi tylko opierac to o czym mowie z wlasnego doswiadczenia
To powiedz to ksiedzu ze nie powinien tak robic, moze proboszczowi, biskupowi... Kosciol nie daje przyzwolenia na agitacje ksiezy wsrod wiernych.

Co do tego ze jak nie dasz to cala wies o tym mowi - to nie wina ksiedza tylko calej wsi. Wiec twoje zale sa skierowane w zla strone.
Stary 25.10.2005, 20:22   #594
Banana Coctail
Banned

Avatar użytkownika Banana Coctail

Data rejestracji: 27.08.2003
Banana Coctail jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Banana Coctail jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez pawelblu
Nie wiem ile poszlo na kosciol z budzetu (bo rozumiem ze to budzet zasila fundusz koscielny), ale szczerze watpie by bylo 70 mld. Bardzo, bardzo watpie.
A ja bardzo watpie zeby FiM i PPP klamalo w oczy.

Cytat:
Napisany przez pawelblu
No i to wolny kraj - nie wiem dlaczego chcesz zabrac ludziom kosciol, ktory jest dla nich przejawem wiary. Jezeli tak duzo jest tych ludzi to dlaczego w wyjatkowych przypadkach nie ma byc oredzia. Naprawde tak czesto z tego prawa korzysta kosciol katolicki, ze Cie to tak denerwuje. Ja jeszcze NIGDY nie widzialem oredzia prymasa, choc TV ogladam nierzadko. Kosciol jako globalna instytucja ma naprawde maly wplyw na panstwo, a lokalnie ma taki jaki jest ksiadz na parafi i to do niego powinienes kierowac ew. zazalenia lub do jego przelozonego.
Oredzie mnie wrecz nerwuje okropnie. Na nowy rok nowe oredzie w TVP! Ja nie walcze z wiara tylko z organizacja zwana Kosciolem.

Cytat:
Napisany przez pawelblu
Co nam kler znowu bezprawnie zabiera. Piszesz cos co dla mnie jest zupelne oderwane od rzeczywistosci i zdrowego rozsadku.
Np budynek sierocinca jest przerabiany na zakon. Bez oporow dzieci sa na bruk wyrzucane bo klecha musi sie napchac.

Cytat:
Napisany przez pawelblu
A pielgrzymki policjantow - nierozumiem. Chca niech chodza. Czy to obywatele drugiej kategorii? Dlaczego chcesz ludziom w tym policjantom zabraniac chodzic na pielgrzymki. Kazdy ma do tego prawo, ale to nie jest obowiazek i to jest dosc normalne.
Policjant w czasie pelnienia sluzby to nie obywatel tylko policjant a takowemu zakaz jest uczestniczenia w tego typu akcjach, chyba ze chodzi o jej zabezpieczanie, ale jezeli pan policjant x skonczy dzien pracy i stanie sie obywatelem x moze isc nawet na czarna msze.

Cytat:
Napisany przez pawelblu
To powiedz to ksiedzu ze nie powinien tak robic, moze proboszczowi, biskupowi... Kosciol nie daje przyzwolenia na agitacje ksiezy wsrod wiernych.
Wies to jest takie zgromadzenie ludzie gdzie ksiadz jest jedynym autorytem, pasterzem etc Sprzeciw wywola wybiegniecie parafian z widlami

Cytat:
Napisany przez pykson
Jezeli juz to wyrazy bliskoznaczne. Popracie tak wielkiej organizacji, ktora ma dusze 98% ludzi wierzacych jest naprawde mocnym glosem w Polsce, nie jest tanie.
@pawelblu sprostawnie nie 70 mld a 65 mld zlotych. Przepraszam, moja pamiec widac jest zawodna.

Ostatnio zmieniany przez Banana Coctail : 25.10.2005 o godz. 20:45
Banana Coctail jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.10.2005, 22:19   #595
pawelblu
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Tu nie chodzi o klamanie. Generalnie wyliczenia zaleza od tego co wyliczajacy chca pokazac. Krotko mowiac inaczej wygladala ta sama dziura budzetowa liczona przez Bauca, inaczej przez prominentnych dzialaczy AWS (to bylo cos w stylu jak ponad 100 mld do ok. 40 mld).

Sprawe z sierocincem zapewne wyolbrzymiles i pewnie jest to gruba nadinterpretacja (w naszym kraju eksmisja na bruk jest nielegalna).

Pielgrzymka w czasie sluzby policjanta nie powinna miec miejsca.

Co do tekstu z autorytetem ksiedza. W kraju rzadzi cos takiego jak prawo i podlegaja jemu wszyscy jak komus stanie sie krzywda, moze dochodzic swoich praw, niezaleznie od tego co uwazal tlum i kogo interesow bronil. Generalnie rozmowa z ksiedzem w moim zamysle miala byc prywatna.
Stary 25.10.2005, 22:26   #596
demek
ZnakJaworznickiegoBikera

mowisz o naszym kraju ze obowiazuje prawo? szkoda ze nie obowiazuje ono wszystkich
Stary 25.10.2005, 22:26   #597
Banana Coctail
Banned

Avatar użytkownika Banana Coctail

Data rejestracji: 27.08.2003
Banana Coctail jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Banana Coctail jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
@pawelblu jednak podzielasz moje zdanie co do pielgrzymki w czasie sluzby.
Co do sprawy sierocinca, przeszukam pare ostatnich wydan FiM.
Co do rozmowy z ksiedzem, przecietny ksiadz na wsi jest bardziej ograniczony niz 4 uczen gimnazjum.
Co do wyliczen, zgodzisz sie ze kazdy 1 mld zloty wydany w bloto, bez zadnej potrzeby i niezgodny z konstytucja, jest o 1 mld pln za duzo.

Ostatnio zmieniany przez Banana Coctail : 25.10.2005 o godz. 22:33
Banana Coctail jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.10.2005, 22:53   #598
Loczek
Kocham Agnieszke T. !!!

Data rejestracji: 24.02.2003
Loczek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Banana Coctail
Co do rozmowy z ksiedzem, przecietny ksiadz na wsi jest bardziej ograniczony niz 4 uczen gimnazjum.
Banana ... zastanów się co Ty mówisz ? Wypisując takie rzeczy obrażasz wiele ludzi. Ksiądz to nie byle gówniarz z gimnazjum.

Aby zostać księdzem trzeba skończyć 6-cio letnie seminarium.

PS. nie wiem czy jesteś katolikiem, muzułmanem, ateistą czy może wyznajesz boga RA. Powiem Tobie tylko, że człowiek na poziomie nie obraża, nie wytyka i nie szykanuje innej religii. Robiąc to zniża się do "gimnazjalisty".
Loczek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.10.2005, 22:56   #599
legion
XII

Data rejestracji: 02.06.2004
legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez demek
przeczytaj moje posty a sie dowiesz kiedy jade bo o tym pisalem
i tu sa zle wiesci dla ciebie bo mam tam internet takze dalej bede pisal tu na forum
a jak ci sie nie podobaja to mozesz ich nie czytac wkoncu zyjemy w panstwie prawa i sprawiedliwosci wiec masz wybor
a co do czytania "nie" to raczej malo cie powinno interesowac co kto czyta a tym bardziej komentowanie jest nie na miejscu

powiedz otwarcie "ja mam tylko racje i tylko ja robcie, czytajcie, ogladajcie to co ja bom jam jest pan wasz"
jestes mlody mozna ci to wybaczyc a jezeli chodzi o gazete "Nie" jest to dno jakich malo ale moze sobie czytac co chce zreszta ty tez mozesz czytac co chcesz ale czlowiek ktory mowi ze urban jest autorytetem to daj spokuj sobie i innym wypowiadajac sie na temat mojej krytki bo mnie to nie interesuje
a co do twojego wyjazdu mowilem ci ze mnie to nie interesuje ty sie tym afiszujesz nie ja
czytac ciebie nie musze ale czytam bo piszesz jak przestaniesz pisac nie bede cie czytac proste i logiczne

Ostatnio zmieniany przez legion : 25.10.2005 o godz. 23:02
legion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.10.2005, 22:59   #600
pawelblu
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez demek
mowisz o naszym kraju ze obowiazuje prawo? szkoda ze nie obowiazuje ono wszystkich
Kazdy obywatel moze skladac zawiadomienia o podejrzeniu popelnienia / o popelnieniu przestepstwa. Korzystaj !!

Cytat:
@pawelblu jednak podzielasz moje zdanie co do pielgrzymki w czasie sluzby.
To akurat wydaje mi sie dosc naturalne. Policjant w czasie sluzby ma kodeksowe obowiazki. Pielgrzymka to jest jego prywatna sprawa - nie ma nic wspolnego z porzadkiem publicznym, chyba ze ja zabezpiecza.
Cytat:
Co do sprawy sierocinca, przeszukam pare ostatnich wydan FiM.
Wiesz ... podejrzewam ze wlasnie stamtad bierze sie to wyolbrzymienie. Generalnie mozna napisac 2 razy prawde, ale za kazdym razem bedzie to prawda z inna teza. Gazeta FiM niezaprzeczalnie jest gazeta tendencyjna - antyklerykalna.
Cytat:
Przesadzasz. Chyba, ze ja jakos spotykalem do tej pory tych ponad przecietnych.
Cytat:
Co do wyliczen, zgodzisz sie ze kazdy 1 mld zloty wydany w bloto, bez zadnej potrzeby i niezgodny z konstytucja, jest o 1 mld pln za duzo.
No ba.
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: