Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Nasi kandydaci na najwyszy stolek RP (https://forum.cdrinfo.pl/f5/nasi-kandydaci-najwyszy-stolek-rp-53431/)

ed hunter 26.04.2006 18:09

ja te***380; chc***281; inwestowa***263; milion, kt***243;rego legalnie nie mam.

huuuuuuuraaaaaa! jaka ta PO jest dobra!!!!!! hura!!! wywalili najgorszego aferzyst***281;, bo po prostu inaczej ju***380; si***281; nie da***322;o. bezczelno***347;***263; i zblazowanie Piskorskiego przeros***322;a nawet wyobra***380;enia starych wyjadaczy kasy z pod znaku UW :zygi:

pawelblu 26.04.2006 19:21

Cytat:

Napisany przez ed hunter
ja też chcę inwestować milion, którego legalnie nie mam.

huuuuuuuraaaaaa! jaka ta PO jest dobra!!!!!! hura!!! wywalili najgorszego aferzystę, bo po prostu inaczej już się nie dało. bezczelność i zblazowanie Piskorskiego przerosła nawet wyobrażenia starych wyjadaczy kasy z pod znaku UW :zygi:

Jako umysl scisly przypominam ze zeby europosel mial milion zl. jedynie z euro-diety wystarcza jakies 2 lata (zakladajac ze rodzina wyjada cale zarobki zony).

Eroposel zarabia ok 11 tys euro czyli ok. 40 tys zl. miesiecznie x 24 mies = ok milion zl. w 2 lata.

Nawet jezeli przyjmiemy ze zaczynal od zera ...

Zeby bylo smieszniej te same pieniadze zarabiaja europoslowie PiSu, Samoobrony, LPR ... oni tez zarobili wiec swoj milion nielegalnie. No ale niektorzy przezeraja lub wydaja na prostytutki w Belgii wiec za co maja inwestowac ... krzycza na tych ktorzy rozsadnie zarzadzaja swoimi pieniedzmi.

Mam nadzieje ze zlozysz zawiadomienie o popelnienie przestepstwa do prokuratury bo masz wiedze o przestepstwie (z ktorej wyciagasz wnioski o nielegalnosci pieniedzy Piskorskiego), a jego zatajenie jest przestepstwem.

PS. Jedyna rzecz ktora w Piskorskim moze sie nie podobac to pierwsze 3 litery jego nazwiska ||

legion 27.04.2006 21:46

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Jako umysl scisly przypominam ze zeby europosel mial milion zl. jedynie z euro-diety wystarcza jakies 2 lata (zakladajac ze rodzina wyjada cale zarobki zony).

Eroposel zarabia ok 11 tys euro czyli ok. 40 tys zl. miesiecznie x 24 mies = ok milion zl. w 2 lata.

Zeby bylo smieszniej te same pieniadze zarabiaja europoslowie PiSu, Samoobrony, LPR ... oni tez zarobili wiec swoj milion nielegalnie. No ale niektorzy przezeraja lub wydaja na prostytutki w Belgii wiec za co maja inwestowac ... krzycza na tych ktorzy rozsadnie zarzadzaja swoimi pieniedzmi.

Mam nadzieje ze zlozysz zawiadomienie o popelnienie przestepstwa do prokuratury bo masz wiedze o przestepstwie (z ktorej wyciagasz wnioski o nielegalnosci pieniedzy Piskorskiego), a jego zatajenie jest przestepstwem.

PS. Jedyna rzecz ktora w Piskorskim moze sie nie podobac to pierwsze 3 litery jego nazwiska ||

wiesz co ta kalkukacja do mnie nie przemawia chciales powiedziec ze jestes humanista bo daleko ci do umyslu scislego :Dheheheh ||

pawelblu 27.04.2006 23:58

Cytat:

Napisany przez legion
wiesz co ta kalkukacja do mnie nie przemawia chciales powiedziec ze jestes humanista bo daleko ci do umyslu scislego :Dheheheh ||

Ale srednio mnie obchodzi to czy dodawanie i mnozenie do ciebie przemawia. A rzeczywiscie, humanista po czesci tez jestem (choc w mniejszym stopniu) poniewaz nie robie bledow w co drugim zdaniu.

Jezeli masz cos sensownego, wnoszacego do dyskusji do powiedzenia, to mow/pisz. W przeciwnym przypadku zastosuj sie do zalecen prezydenta Chiraca.

legion 28.04.2006 11:28

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Ale srednio mnie obchodzi to czy dodawanie i mnozenie do ciebie przemawia. A rzeczywiscie, humanista po czesci tez jestem (choc w mniejszym stopniu) poniewaz nie robie bledow w co drugim zdaniu.

Jezeli masz cos sensownego, wnoszacego do dyskusji do powiedzenia, to mow/pisz. W przeciwnym przypadku zastosuj sie do zalecen prezydenta Chiraca.

Po pierwsze nie Eroposel tylko Europosel panie humanisto
strazniku pisowni naucz sie sam pisac poprawnie bo masz mniemanie takie o osobie jakbys wszystkie rozum pozjadal naszczescie ja takiego niemam :)
No widzisz bo nie jestem humanista tak jak ty i nie umiem pisac wiec jak ty mozesz byc po czesci humanista jak piszesz normalnie bzdury moze jeszcze powiesz ze pan Piskorski jest najuczciwszym politykiem w Polsce :Dheheheh

pawelblu 28.04.2006 14:01

Cytat:

Napisany przez legion
Po pierwsze nie Eroposel tylko Europosel panie humanisto
strazniku pisowni naucz sie sam pisac poprawnie bo masz mniemanie takie o osobie jakbys wszystkie rozum pozjadal naszczescie ja takiego niemam :)
No widzisz bo nie jestem humanista tak jak ty i nie umiem pisac wiec jak ty mozesz byc po czesci humanista jak piszesz normalnie bzdury moze jeszcze powiesz ze pan Piskorski jest najuczciwszym politykiem w Polsce :Dheheheh

Twa bystrosc i jasnosc formulowania zdan jest przygniatajaca, polecam jednak sie wypowiadac tylko jak sie ma cos do powiedzenia (bo inaczej te skomplikowane zdania, ktore ledwo rozszyfrowywuje nic nie wnosza).

A twej bystrosci chyba umknelo, ze wczoraj byla podpisana koalicja PiS, Samoobrona i pieciu renegatow z LPR, wiec cos na temat mozna bylo powiedziec (coprawda to temat o wyborach prezydenckich, ale sluzy do dyskusji politycznych). Koalicja powoduje jedynie przetasowanie w rzadzie i dodanie kilku glosow, chociaz wiekszosci nadal nie ma. Tak czy inaczej jest to wydazenie wazne.

Dzisiaj mialo miejsce jeszcze jedno wydazenie. Rezygnacje zlozyl Łukasz Abgarowicz o ktorym pisalem wczesniej - przewodniczacy regionu mazowsze PO, ktory zdobyl stanowiwsko dzieki poparciu grupy Piskorskiego. Tusk rezygnacje przyjal.

EDIT:
Hmmmmm. Tak na dobra sprawe to eroposel to ladny neologizm ... widzisz, nawet moje bledy sa tworcze :)

Lukash 28.04.2006 15:01

Eroposel to chyba ten z Samoobrony, co lubi kobiety lekkich obyczajow:)

nowygiena 28.04.2006 15:59

Kurcze !!inni ju***380; dostali na skrzynk***281; a ja te***380; chc***281; :http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.ht...8&ticaid=11827
giena@rozpierdala.net

legion 28.04.2006 19:58

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Twa bystrosc i jasnosc formulowania zdan jest przygniatajaca, polecam jednak sie wypowiadac tylko jak sie ma cos do powiedzenia (bo inaczej te skomplikowane zdania, ktore ledwo rozszyfrowywuje nic nie wnosza).

A twej bystrosci chyba umknelo, ze wczoraj byla podpisana koalicja PiS, Samoobrona i pieciu renegatow z LPR, wiec cos na temat mozna bylo powiedziec (coprawda to temat o wyborach prezydenckich, ale sluzy do dyskusji politycznych). Koalicja powoduje jedynie przetasowanie w rzadzie i dodanie kilku glosow, chociaz wiekszosci nadal nie ma. Tak czy inaczej jest to wydazenie wazne.

Dzisiaj mialo miejsce jeszcze jedno wydazenie. Rezygnacje zlozyl Łukasz Abgarowicz o ktorym pisalem wczesniej - przewodniczacy regionu mazowsze PO, ktory zdobyl stanowiwsko dzieki poparciu grupy Piskorskiego. Tusk rezygnacje przyjal.

EDIT:
Hmmmmm. Tak na dobra sprawe to eroposel to ladny neologizm ... widzisz, nawet moje bledy sa tworcze :)

Widac ze masz tworcza fizjonomie okreslajaca stan twojego umyslu ale to juz szczegol a tak na marginesie no to kolega jest strasznie bystry ze zauwazyl koalicje normalnie czasem niewiem kiedy mam spuscic wode w kiblu :D ogolnie trafna uwaga ze kolega Piskorskiego z ktorym walki krecil podal sie do dymisji :D

Prezesik 28.04.2006 22:38

Cytat:

Napisany przez legion
Widac ze masz tworcza fizjonomie okreslajaca stan twojego umyslu ale to juz szczegol a tak na marginesie no to kolega jest strasznie bystry ze zauwazyl koalicje normalnie czasem niewiem kiedy mam spuscic wode w kiblu :D

tak się przyglądam od dłuższego czasu Waszym słownym utarczkom i stwierdzam, że poziom dyskusji w naszym kraju jest niski nie tylko w kręgach politycznych.. może by tak kolega @legion skupił się bardziej na sprawach merytorycznych, a nie obrażaniu innych. z Twojego wcześniejszego postu nie można wysnuć jakichś wniosków odnoszących się do tematu, poza jednym, że brak Ci argumentów..
ja osobiście Piskorskiego nie lubię i nie przekonały mnie do tego ostatnie wydarzenia, ale jego wcześniejsza działalność np. to co wyczyniał w Warszawie..

pawelblu 28.04.2006 23:20

Cytat:

Napisany przez Prezesik
tak się przyglądam od dłuższego czasu Waszym słownym utarczkom i stwierdzam, że poziom dyskusji w naszym kraju jest niski nie tylko w kręgach politycznych.. może by tak kolega @legion skupił się bardziej na sprawach merytorycznych, a nie obrażaniu innych. z Twojego wcześniejszego postu nie można wysnuć jakichś wniosków odnoszących się do tematu, poza jednym, że brak Ci argumentów..
ja osobiście Piskorskiego nie lubię i nie przekonały mnie do tego ostatnie wydarzenia, ale jego wcześniejsza działalność np. to co wyczyniał w Warszawie..

Poziom legiona to funkcja scisle monotoniczna. Zgadnij, czy w punktach w ktorych funkcja jest rozniczkowalna, pochodna jest ujemna czy dodatnia :) ??

Ale skad my humanisci, mamy takie rzeczy wiedziec ||

Zreszta ostatnio odnotowywujemy wyjatkowy wzrost agresywnosci u legiona (od jakiegos pol roku) i byl to juz raz temat naszej dyskusji w odpowiednim miejscu, takze spokojnie, mamy tego swiadomosc, ale w zwiazku z tym ze sie czepial narazie wylacznie mnie, przymykamy na to oko.

legion 28.04.2006 23:41

Cytat:

Napisany przez Prezesik

Powiec mi gdzie i kogo obrazilem ?

Sluchaj ja juz przerabialem to z pawelkiem on po prostu juz taki jest ze nie rozumie pewnych rzeczy ja nie bede mu argumetowal bo po co i tak nie zrozumie jezli "Erodeputowany" Piskorski to jego przyjaciel bo zawsze kiedy wyplywa pawelek go broni wystarczy ze przypomne afere mostowa to pawelek odpowie o jaki piekny mamy most dzieki Piskorskiemu :D hehehe
Cytat:

Napisany przez pawelblu
Poziom legiona to funkcja scisle monotoniczna. Zgadnij, czy w punktach w ktorych funkcja jest rozniczkowalna, pochodna jest ujemna czy dodatnia :) ??

Ale skad my humanisci, mamy takie rzeczy wiedziec ||

widzisz sam sobie odpowiedziales skad my humanisci mam wiedziec takie rzeczy no jasne no wlasnie skad chyba nie mowisz serio ze ty to wiesz ty wogole wiesz co to jest rozniczka czy przeczytales o tym wikopedii jezeli chodzi o scislosc monotoniczna to ty jestes obronca pana P. ktory ciagle jest twoim idolem wystarczy poczytac wypowiedzi twoje na jego temat :)
PS
jak okradnie staruszke pan P. na ulicy to tez przekalkulujesz to stwierdzisz ze to pewnie jakas premedytacja i gdzie sa dowody :D

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Zreszta ostatnio odnotowywujemy wyjatkowy wzrost agresywnosci u legiona (od jakiegos pol roku) i byl to juz raz temat naszej dyskusji w odpowiednim miejscu, takze spokojnie, mamy tego swiadomosc, ale w zwiazku z tym ze sie czepial narazie wylacznie mnie, przymykamy na to oko.

"odnotowywujemy" to juz mowisz glosem kolektywu :)
I vice versa pawelek :uklon: po prostu cie nielubie.
No tak jestem bardzo agresywny i cie zaraz pogryze :D heheh wiec uwazaj bo cie dosiegna moje zeby :)

pawelblu 28.04.2006 23:48

Cytat:

Napisany przez legion
sluchaj ja juz przerabialem to z pawelkiem on po prostu juz taki jest ze nie rozumie pewnych rzeczy ja nie bede mu argumetowal bo po co i tak nie zrozumie jezli "Erodeputowany" Piskorski to jego przyjaciel bo zawsze kiedy wyplywa pawelek go broni wystarczy ze przypomne afere mostowa to pawelek odpowie o jaki piekny mamy most dzieki Piskorskiemu :D hehehe

widzisz sam sobie odpowiedziales skad my humanisci mam wiedziec takie rzeczy no jasne no wlasnie skad chyba nie mowisz serio ze ty to wiesz ty wogole wiesz co to jest rozniczka czy przeczytales o tym wikopedii jezeli chodzi o scislosc monotoniczna to ty jestes obronca pana P. ktory ciagle jest twoim idolem wystarczy poczytac wypowiedzi twoje na jego temat :)
PS
jak okradnie staruszke pan P. na ulicy to tez przekalkulujesz to stwierdzisz ze to pewnie jakas premedytacja i gdzie sa dowody :D

I vice versa pawelek :uklon: po prostu cie nielubie.
No tak jestem bardzo agresywny i cie zaraz pogryze :D heheh wiec uwazaj bo cie dosiegna moje zeby :)

Po obejrzeniu zbioru tych znaczkow powyzej, chyba juz nikt nie ma zadnych watpliwosci ||

EDIT: I tych ponizej tez ...

legion 28.04.2006 23:56

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Po obejrzeniu zbioru tych znaczkow powyzej, chyba juz nikt nie ma zadnych watpliwosci ||

Cos ostanio mowisz glosem wielu czyzby potrzebujesz wsparcia bo twoj indywidualny umysl wypalil sie ???
No wlasnie nikt nie ma watpliwosci :D twej madrosci ||

pops 29.04.2006 01:08

Cytat:

Napisany przez legion
Powiec mi gdzie i kogo obrazilem?[...]

nie to, że się czepiam, ale strasznie mnie to rozbawiło.
Cytat:

Napisany przez legion
PS

??? może prowokacja :hmm:

Bartez 29.04.2006 01:14

Cytat:

Napisany przez legion

legion, je***380;eli nie masz nic sensownego do powiedzenia na temat, jaki jest dyskusja, to nic nie pisz. pawelblu wymienia***322; pogl***261;dy z edem i nagle Ty wyskoczy***322;e***347; z g***322;upim tekstem nie maj***261;cym nic do rzeczy - bo o jego warto***347;ci merytorycznej nie ma co nawet wspomina***263;.

Nie obchodzi mnie, kto kogo lubi, czy jego argumenty s***261; s***322;uszne, czy nie. Wa***380;ne, ***380;e dyskutuje na poziomie, a nie obrzuca si***281; wyzwiskami i nie czepia liter***243;wek. Za to, co w tym temacie zaprezentowa***322;e***347; ostrze***380;enie - pierwsze i ostatnie, cho***263; nale***380;a***322;o Ci si***281; ju***380; wcze***347;niej.

legion 29.04.2006 12:56

Cytat:

Napisany przez Bartez
legion, jeżeli nie masz nic sensownego do powiedzenia na temat, jaki jest dyskusja, to nic nie pisz. pawelblu wymieniał poglądy z edem i nagle Ty wyskoczyłeś z głupim tekstem nie mającym nic do rzeczy - bo o jego wartości merytorycznej nie ma co nawet wspominać.

Nie obchodzi mnie, kto kogo lubi, czy jego argumenty są słuszne, czy nie. Ważne, że dyskutuje na poziomie, a nie obrzuca się wyzwiskami i nie czepia literówek. Za to, co w tym temacie zaprezentowałeś ostrzeżenie - pierwsze i ostatnie, choć należało Ci się już wcześniej.

@Bartez jasne mozesz mnie z banowac dyskusia jest otwarta a merytoryczna rozmowa z pawlem jest daleka od mozliwej wiec nie musisz mnie straszyc i ostrzegac z banuj tak jak kiedys z banowaliscie mnie za to ze niby off robie ale inni ktorzy robili wiekszy od mnie off nie dostali teraz tez sie nie pogniewam i powiec jakie to wyzwiska np.:)
ps
widze ze sie poskarzyl wyszej wladzy :D heheheh || no prosze

A zreszta niema sensu bede go ignorowal i tyle widze ze juz mnie administracja zastrasza za wolnosc wypowiedzi :D

czechoj 03.05.2006 10:56

Cytat:

Napisany przez pawelblu

..

Musisz niestety pamiętać, że standard życia Piskorskiego nie odpowiada Twojemu czy mojemu standardowi (choć ja specjalnie nie mogę narzekać). Niestety koszty utrzymania drastycznie rosną wraz ze wzrostem luksusu i gdyby odkładac moja pensję i żyć tylko z zarobków kobiety to umarlibyśmy z głodu - przy obecnym standardzie życia) Od tych 11tyś Euro odlicz podatek, przeloty(no chyba że europoseł ma to za darmo) itp. I nagle okaże się Tusk dobrze wiedział co robi usuwając go z PO

georg 05.05.2006 10:32

Niusik z dzisiejszego dnia:

Jak nieoficjalnie dowiedziała się TVN24, LPR wejdzie do rządu. Liga ma otrzymać dwa resorty - m. in. nowe ministerstwo oświaty i sportu, którego szefem ma zostać Roman Giertych. Giertych prawdopodobnie zostanie także wicepremierem.
żródło: onet.pl

Kolejne ministerstwo, aby tylko mieć w końcu większość!
I gdzie to tanie państwo? Ręce opadają po raz kolejny... :\

pops 05.05.2006 16:16

hehe, no to teraz ju***380; oficjalnie mamy nowy rz***261;d :D z dwoma wicepremierami :D lepperem i giertychem :HAHAHA: no przyzna***263; si***281; !! kto z was na to czeka***322; tak jak pr***243;buje nam to wm***243;wi***263; kaczor ?? ale b***281;d***261; jaja :D

Prezesik 05.05.2006 16:23

teraz to ju***380; nie wiadomo czy si***281; ***347;mia***263; czy p***322;aka***263; :ysz:

woitas 05.05.2006 16:40

a idź... :blink: Kaczyński sięgnął dna (po raz kolejny) i ma szansę zostać: nagłupszym prezydentem w historii naszego kraju :wsciekly:

Prezesik 05.05.2006 16:47

no i co z tego, jak i tak popiera go ogromna liczba Polak***243;w... :ysz:

legion 05.05.2006 16:52

No ale maja wiekszosc w sejmie teraz moga olac PO robiaca krecia robote sami sobie sa winni i teraz maja co chcieli.
Jasne Kaczynscy siegneli dna :) tylko jak chcieli rozpisac wybory to kto niechcial
jasnie obrazliwy pan Rokita z Tuskie :)

Prezesik 05.05.2006 17:04

Cytat:

Napisany przez legion
No ale maja wiekszosc w sejmie teraz moga olac PO robiaca krecia robote sami sobie sa winni i teraz maja co chcieli.
Jasne Kaczynscy siegneli dna :) tylko jak chcieli rozpisac wybory to kto niechcial
jasnie obrazliwy pan Rokita z Tuskie :)

Kaczynscy wybory chcieli rozpisac tylko po to, by umocnic swoja wladze oraz pozbyc sie z sejmu politycznego planktonu, jak np. LPR
ta zagrywka była po to, aby ludzie Twojego pokroju kupili bajeczkę, że cała wina za zaistniałą sytuację leży po stronie PO... a PO po prostu nie chciało się dać wrobić i powiedziało, że wybory tak owszem, ale na jesień.. skoro Kaczyńscy tak pragnęli wyborów, nie mogą poczekać kilka miesięcy? nie chcą się na to zgodzić, bo wiedzą, że na jesieni już nie będą mieć takiego poparcia i szans na wygraną..
nie rozumiem, jak można twierdzić, że to wina PO, iż PiS układa się populistami.. czy jak wolisz twierdzić, że "PO robi krecią robotę".. niby dlaczego ??? że rządu nie popierają ??? przecież to jest istota opozycji i na tym polega demokracja...

pops 05.05.2006 17:06

hahaha, a widzieliście jak kaczor dawał nominacje giertychowi ?? no ja się prawie ze śmiechu popłakałem, jeden giertych to jak dwa kaczory na raz :D

woitas 05.05.2006 17:56

:balwan: kryminalista a. lepper z prawomocnym wyrokiem zamiast gnić w pudle, został ministrem rolnictwa a :balwan: faszyzujący koń giertych ministrem edukacji

stalśmy się pośmiewiskiem całej europy.
pooczytajcie, co o tym piszą zagranicze portale... od dzisiaj nie przyznaję się, że jestem polakiem.

boże, widzisz i nie grzmisz?

legion 05.05.2006 18:46

Cytat:

Napisany przez Prezesik
Kaczynscy wybory chcieli rozpisac tylko po to, by umocnic swoja wladze oraz pozbyc sie z sejmu politycznego planktonu, jak np. LPR
ta zagrywka była po to, aby ludzie Twojego pokroju kupili bajeczkę, że cała wina za zaistniałą sytuację leży po stronie PO... a PO po prostu nie chciało się dać wrobić i powiedziało, że wybory tak owszem, ale na jesień.. skoro Kaczyńscy tak pragnęli wyborów, nie mogą poczekać kilka miesięcy? nie chcą się na to zgodzić, bo wiedzą, że na jesieni już nie będą mieć takiego poparcia i szans na wygraną..
nie rozumiem, jak można twierdzić, że to wina PO, iż PiS układa się populistami.. czy jak wolisz twierdzić, że "PO robi krecią robotę".. niby dlaczego ??? że rządu nie popierają ??? przecież to jest istota opozycji i na tym polega demokracja...

Jasne ludzie moze twojego pokroju juz moga sie pakowac i biec na nastepny prom do Szwecji panikarz z ciebie i tyle.
PO i demokracja :Dhahahah no nie rozsmieszaj mnie wy tym kraju nigdy dobrze nie bedzie jak jeden drugiego polaka by w lyzce wody utopil bo jest zawistny o wladze i wszystko zrobi by oczernic innych wiadoma sprawa.
Zapomniales jak twoje PO prosilo zeby nie zawiazywali koalicji nawet beda popierac wszystkie ustawy PISu i ty mowisz ze nie chcieli sie wrobic w to po prostu nie mogli bo PIS juz mial ich dosyc wiec co olal ich robi swoje i dobrze przynajmniej teraz dostana po dupie i to mnie jedynie cieszy :D w tym chorym kraju :D w ktorym pelno ludzi Twojego pokroju :D hehehe
I takie bajeczki jak twoje juz mnie nie ruszaja ja widac ma sie krotka pamiec co PO np. z becikowym zrobilo i to nie jest krecja robota tak :D||

janko100 05.05.2006 18:46

Cytat:

Napisany przez Prezesik
teraz to już nie wiadomo czy się śmiać czy płakać :ysz:

Jest jeszce trzecia droga: emigrować
Nie ma co, IV RP ma ładne twarze

Pozdr.

andrzejj9 05.05.2006 19:58

Cytat:

Napisany przez woitas
:balwan: kryminalista a. lepper z prawomocnym wyrokiem zamiast gnić w pudle, został ministrem rolnictwa a :balwan: faszyzujący koń giertych ministrem edukacji

stalśmy się pośmiewiskiem całej europy.
pooczytajcie, co o tym piszą zagranicze portale... od dzisiaj nie przyznaję się, że jestem polakiem.

boże, widzisz i nie grzmisz?

Podaj, jak możesz, jakieś adresy, to chętnie poczytam (jakoś nie szukałem do tej pory serwisów typu onet tylko zagranicznych).

Predi 05.05.2006 20:36

Cytat:

Napisany przez Prezesik
ta zagrywka była po to, aby ludzie Twojego pokroju kupili bajeczkę, że cała wina za zaistniałą sytuację leży po stronie PO... a PO po prostu nie chciało się dać wrobić i powiedziało, że wybory tak owszem, ale na jesień..

ja znam inna wersje, brak koalicji PO-PIS spowodowal ze PIS mialo rzad mniejszosciowym
nie da sie rzadzic, wiec zrezygnujmy poki mamy jeszcze wysokie poparcie spoleczne

jednak PO doskonale wiedziala, ze poparcie spoleczne PIS'u spada i bedzie spadac, zas PO odwrotnie (widac to bylo po sondazach) wiec logicznym sie wydaje, ze PIS chcialo szybkich wyborow a PO pozniejszych....

a co z tego wyszlo, kiedy Kaczki z Tuskiem i Rokita nie umieli dogadac sie o podzial tortu, to juz dzisiaj widzimy

pawelblu 05.05.2006 20:36

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Podaj, jak możesz, jakieś adresy, to chętnie poczytam (jakoś nie szukałem do tej pory serwisów typu onet tylko zagranicznych).

Amerykanie maja takie rzeczy w d... , http://www.cnn.com/ :
Pizza delivery prices up as gas costs rise
a foxnews znajdziemy http://www.foxnews.com/:
Man Guilty of Holding Neighbor as Sex Slave

Wlk. Brytania - tez cisza za to mamy "top stories" :
http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/europe/default.stm
Pakistani dies in German prison

Rosyjski Interfax (oni maja duzo info o Polsce, o kilku newsach nawet nie slyszalem ...):
http://www.interfax.com/5/Default.aspx#headlines
15:59 Polish President Kaczynski nominates populist ministers in newgovernment coalition
Raczej nie przykladaja do tego wiekszej wagi - tylko wzmianka.

W kazdym razie narazie bez echa.

pops 05.05.2006 20:40

na reutersie s***261; depesze.
http://today.reuters.com/news/newsse...r&searchtype=a

woitas 06.05.2006 20:05

Cytat:

Napisany przez andrzejj9

link do strony interii -> http://fakty.interia.pl/news?inf=745566

ro29 06.05.2006 23:33

Witam !
Dla mnie to co się wydarzyło wczoraj - oraz cała tego "otoczka" ma dwie strony.
Z jednej strony mamy bowiem nową koalicję, a w niej Samoobronę i LPR ...;)
Jakby mi ktoś z rok - dwa lata temu powiedział, że te partie dojdą do władzy - nawet w koalicji, to bym za badzo nie uwierzył (choć myśli o koalicji Samoobrony z SLD już swego czasu miałem :D ). A z drugiej strony - wywołało to by we mnie przerażenie...

Ale cóż - nigdy nie mów nigdy ... mamy wreszcie koalicję (co jest raczej pozytywnym wydarzeniem), mamy nowym ministrów i dwóch wicepremierów nowomianowanych ...Leppera i Giertycha.
Czy mam się smucić czy cieszyć ?? Sam nie wiem. Z jednej strony głosowałem na PIS - więc skoro nie dogadali się z PO - to i trzeba było wybrać taką koalicję. Tylko trzeba przypomnieć sobie, gdzie ta koalicja powstała ... w Radiu Maryja niestety :( - pamiętam jak mówiono o słynnym spotkaniu po wyborach - chyba wtedy jeszcze bez PiS'u, ale z kimś z PSL (co do szczegółów to mogę się mylić, bo znam to tylko z relacji).

Nie jestem nastawiony pozytywnie do Leppera czy jego partii - a także tym bardziej LPR i Giertycha - więc powstanie tej koalicji i rządu raczej napawa mnie niepokojem - ale pożyjemy zobaczymy - z jednej strony są szanse na odnowę Polski - jednak jak ta odnowa ma wyglądać ??
Ogólnie to mi po prostu smutno i tyle ...

Natomiast z drugiej strony - niestety - to co się dzieje w mediach wokół tej koalicji, wokół wchodzeniu Leppera i Giertycha do rządu - to już zaczyna być przesadą. Co prawda sam jak usłyszałem, że Giertych zostanie ministrem edukacji (dobrze, że nie sportu - a ciekaw jestem, kto teraz ma nad nim ministerialny nadzór ??), to najpierw się uśmiałem - a następnie lekko przestraszyłem - bo znam poglądy Giertycha na temat tolerancji, Unii Europejskiej itd. I to napawa dużym niepokojem. Jednak z drugiej strony - może ma szansę coś w szkołach zmienić ?? Bo przecież raczej szkoła patriotyzmu dziś nie uczy - a jeśli już to w niewielkim stopniu. A szacunek do nauczycieli ?? A narkomania, alkoholizm i wiele innych bardzo "nieciekawych" zjawisk w szkołach ??
Może jest szansa coś z tym zrobić ?? Choć z drugiej strony - jeśli to będzie robione w myśl jedynej słusznej religii oraz braku tolerancji - to nie wiem do czego może doprowadzić ...

I ostatnia kwestia - cytowanie zachodnich gazet (i wschodnich też) - to zaczyna być śmieszne. Chodzi chyba głównie o to, żeby pokazać Polakom - zobaczcie kogo macie u władzy ?? I na pewno jakaś jest w tym część prawdy.
Tylko rodzą się pytania - czy jak w tamtych krajach dochodzą nieodpowiedni ludzie do władzy - to tamtejsze media tak chętnie cytują - i zwracają uwagę !! - na krytykę np. z Polski ??
Przecież sprawy rządu, koalicji w Polsce to nasze raczej sprawy ?? A niech może lepiej zagraniczne media popatrzą, czy w ich krajach władza działa tak jak powinna - np. cytowanie rosyjskich mediów nie jest za bardzo na miejscu - jak np. rządzi tam Putin, który wiadomo jak potraktował Polaków już nie raz - chociażby podczas obchodów zakończenia II wojny światowej; nie mówiąc już o nieuznaniu zbrodni Katyńskiej za ludobójstwo, czy też totalnemu kłamstwu głopszonemu, że II wojna światowa zaczęła się ... w 1941 roku !!
Wiem, ze może nie powinno się mieszać tych różnych spraw - ale jak widzę, jak ze wszystkich stron zaczyna się traktować Polaków jako głupków, bo mają taki rząd - to zaczynam już nie wytrzymywać.
Podkreślam mnie też ten rząd po rekonstrukcji nie cieszy i napełnia niepokojem - ale jestem Polakiem i w znacznym stopniu jestem z tego dumny - a rządowi może dajmy szansę - a później go rozliczymy ...

Pozdrawiam
ro29

andrzejj9 06.05.2006 23:49

Cytat:

Napisany przez ro29
Przecież sprawy rządu, koalicji w Polsce to nasze raczej sprawy ?? A niech może lepiej zagraniczne media popatrzą, czy w ich krajach władza działa tak jak powinna - np. cytowanie rosyjskich mediów nie jest za bardzo na miejscu - jak np. rządzi tam Putin, który wiadomo jak potraktował Polaków już nie raz - chociażby podczas obchodów zakończenia II wojny światowej; nie mówiąc już o nieuznaniu zbrodni Katyńskiej za ludobójstwo, czy też totalnemu kłamstwu głopszonemu, że II wojna światowa zaczęła się ... w 1941 roku !!
Wiem, ze może nie powinno się mieszać tych różnych spraw - ale jak widzę, jak ze wszystkich stron zaczyna się traktować Polaków jako głupków, bo mają taki rząd - to zaczynam już nie wytrzymywać.
Podkreślam mnie też ten rząd po rekonstrukcji nie cieszy i napełnia niepokojem - ale jestem Polakiem i w znacznym stopniu jestem z tego dumny - a rządowi może dajmy szansę - a później go rozliczymy ...

Widzisz - generalnie masz rację, że Polska to nasz kraj i to głównie nasza sprawa, co się w jego granicach dzieje (chociaż od czasu wejścia do Unii Europejskiej to się jednak chcąc nie chcąc zmieniło). I tak też mniej więcej do czasu było, ale to, co się teraz w tym kraju dzieje jeśli chodzi o politykę sprawia, że Polska naprawdę staje się pośmiewiskiem wśród innych narodów. Jest to przykre, ale to niestety staje się powoli faktem..

ro29 07.05.2006 00:01

Witam !
@andrzejj9 - masz rację, że będąc członkiem Unii Europejskiej nie możemy myśleć tylko o sobie - i w ogóle też nie jestem, i nie byłem za zamykaniem się, myśleniem tylko o swoim kraju - nie, itd.
Tylko, że jednak Unia to głównie nadal sojusz gospodarczy.

A co do pośmiewiska - bez przesady - szczególnie, że jak się spojrzy na niejeden rząd w Europie to też nie jedną "ciekawostkę" by się znalazło - a prawda jest niestety taka, że w znaczniej mierze obecną sytuację kreują media - które nie wiadmo czemu na siłę próbują Polskę i Polaków ośmieszyć do kwadratu ??
Jak na pisałem - nie jestem zwolennikiem Leppera i Giertycha - ale bez przesady - bo jak się czyta komentarze w Internecie czy słucha wypowiedzi niektórych dziennikarzy czy polityków - to po pierwsze człowiek zaczyna się zastanawiać - czy oni zostali wybrani przez ludzi czy nie (a przecież zostali) - a po drugie - brzmi to czasem tak, jakby nie wiadomo co się stało ...jeszcze Lepper nie jest Prezydentem, a Giertych premierem (na szczęście ;) )
Trochę umiaru - bo według mnie, w pewnym stopniu, to bardziej zaczynamy ośmieszać teraz sami siebie takim zachowaniem ...

Pozdrawiam
ro29

Prezesik 07.05.2006 00:05

drogi kolego RO29 uwielbiam wręcz Twoje posty :) dobrze, że fakt, iż są długie nadrabiają tym, że są przemyślane :spoko:

mimo tego nie zgodzę się z Tobą w kilku kwestiach:

1. co do Giertycha na stanowisku ministra edukacji.. piszesz o patriotyzmie - że szoły go nie uczą itd. masz rację, tylko czy chcesz, aby szkoły uczyły tego krzywo pojętego patriotyzmu w wydaniu młodzieży wszechpolskiej ??? ja podziękuję za takie coś.. kolejna sprawa, to już dzisiaj wiadomo, że znaczna część nauczycieli pożegna się z pracą, a program ulegnie zmianie, a świadczą o tym słowa wypowiedziane przez nowego ministra: "będziemy decydować kto i czego będzie uczył"

2. co do zagranicznych gazet, to mnie wcale nie dziwi, że interesują się sytuacją w Polsce, zwłaszcza, jak do władzy weszły dwie partie najbardziej sceptycznie nastawione do Unii.. a dodatkowo warto pamiętać, że sztandarowym hasłem LPR była renegocjacja traktatu akcesyjnego.. oprócz tego to jest prawdziwy precedens, że wicepremierem zostaje człowiek skazany prawomocnymi wyrokami sądowymi.. poza tym antysemickie i można powiedzieć nacjonalistyczne hasła pana Giertycha oraz zachowanie stworzonej przez niego młodzieżówki pozbawionej jakiejkolwiek tolerancji budzą prawdziwy niepokój.. takie sytuacje nie zdarzają się w normalnych krajach, dlatego gazety się tym interesują..
stąd też dla mnie to jest naturalne.. w Austrii jak wygrała skrajna prawica, też wszystkie media o tym huczały.. a wyobraź sobie jakby się polskie gazety unosiły, jakby np. w Niemczech doszła do władzy ta pani od centrum wypędzeń - nazwisko wyleciało mi akurat z głowy ;) .. czy jakaś partia głosząca hasła pokroju LPR, jestem przekonany, że pisano by w Polsce że faszyzm w Niemczech powrócił...
co do cytowania tych mediów w Polsce, to szczerze mówiąc odkąd pamiętam, to zawsze po sformułowaniu nowego rządu cytowano media zagraniczne np. jak wygrało SLD, to często cytowano amerykańskie gazety, że Polacy znowu dali szansę komunistom, potem jak wygrało PiS, to pierwsze komentarze jakie ja usłyszałem z zagranicy, to było to, że Polacy utarli nosa komunistom.. więc jak powiedziałem - dla mnie to nic szczególnego :)

oczywiście możesz mieć swój pogląd, w końcu byłoby strasznie nudno na świecie, gdyby wszyscy myśleli tak samo :)

andrzejj9 07.05.2006 00:28

Cytat:

Napisany przez ro29
...jeszcze Lepper nie jest Prezydentem, a Giertych premierem (na szczęście ;) )

No to słowo "jeszcze" napawa mnie tu 'lekkim' niepokojem..

Cytat:

Trochę umiaru - bo według mnie, w pewnym stopniu, to bardziej zaczynamy ośmieszać teraz sami siebie takim zachowaniem ...
No nie wiem. Przyznam, że tak jak na to wydarzenie patrzyłem z przymrużeniem oka (bardziej jako powtórkę paktu stabilizacyjnego sprzed kilku miesięcy), tak rozmowy z kilkoma osobami i ich reakcje na to, co się stało, naprawdę przekonały mnie, że komentarze typu "od dziś nie przyznaję się, że jestem Polakiem" to nie są puste słowa..

Do przeczytania:

1 ) ciekawostka

http://wiadomosci.onet.pl/1317813,11,item.html

2) mocne

http://wiadomosci.onet.pl/1317795,11,item.html

ro29 07.05.2006 01:02

Cytat:

Napisany przez Prezesik
drogi kolego RO29 uwielbiam wręcz Twoje posty :) dobrze, że fakt, iż są długie nadrabiają tym, że są przemyślane :spoko:

mimo tego nie zgodzę się z Tobą w kilku kwestiach:

1. co do Giertycha na stanowisku ministra edukacji.. piszesz o patriotyzmie - że szoły go nie uczą itd. masz rację, tylko czy chcesz, aby szkoły uczyły tego krzywo pojętego patriotyzmu w wydaniu młodzieży wszechpolskiej ??? ja podziękuję za takie coś.. kolejna sprawa, to już dzisiaj wiadomo, że znaczna część nauczycieli pożegna się z pracą, a program ulegnie zmianie, a świadczą o tym słowa wypowiedziane przez nowego ministra: "będziemy decydować kto i czego będzie uczył"
(...)

Masz sporo racji - dlatego ja też w swoim poście napisałem - że z jednej strony, może coś się zmieni na lepsze - ale z drugiej, jeśli to mają być zmiany w imię jednej słusznej religii, zacofania, braku tolerancji itd. - to niestety zaczyna napawać to niepokojem ...
Cytat:

Napisany przez Prezesik
(...)
2. co do zagranicznych gazet, to mnie wcale nie dziwi, że interesują się sytuacją w Polsce, zwłaszcza, jak do władzy weszły dwie partie najbardziej sceptycznie nastawione do Unii.. a dodatkowo warto pamiętać, że sztandarowym hasłem LPR była renegocjacja traktatu akcesyjnego.. oprócz tego to jest prawdziwy precedens, że wicepremierem zostaje człowiek skazany prawomocnymi wyrokami sądowymi.. poza tym antysemickie i można powiedzieć nacjonalistyczne hasła pana Giertycha oraz zachowanie stworzonej przez niego młodzieżówki pozbawionej jakiejkolwiek tolerancji budzą prawdziwy niepokój.. takie sytuacje nie zdarzają się w normalnych krajach, dlatego gazety się tym interesują..
stąd też dla mnie to jest naturalne.. w Austrii jak wygrała skrajna prawica, też wszystkie media o tym huczały.. a wyobraź sobie jakby się polskie gazety unosiły, jakby np. w Niemczech doszła do władzy ta pani od centrum wypędzeń - nazwisko wyleciało mi akurat z głowy ;) .. czy jakaś partia głosząca hasła pokroju LPR, jestem przekonany, że pisano by w Polsce że faszyzm w Niemczech powrócił...
co do cytowania tych mediów w Polsce, to szczerze mówiąc odkąd pamiętam, to zawsze po sformułowaniu nowego rządu cytowano media zagraniczne np. jak wygrało SLD, to często cytowano amerykańskie gazety, że Polacy znowu dali szansę komunistom, potem jak wygrało PiS, to pierwsze komentarze jakie ja usłyszałem z zagranicy, to było to, że Polacy utarli nosa komunistom.. więc jak powiedziałem - dla mnie to nic szczególnego :)

oczywiście możesz mieć swój pogląd, w końcu byłoby strasznie nudno na świecie, gdyby wszyscy myśleli tak samo :)

Racja że akurat zarówno Samoobronna, a zwłaszcza LPR są przeciwnikami Unii europejskiej. Tylko, że przecież mamy wolność i demokrację - i mamy prawo mieć swoje zdanie ?? Bo niestety trochę to zaczyna wyglądać tak - jesteśmy w Unii, to się cieszmy i siedźmy cicho. Oczywiście - mamy z członkowstwa korzyści pewne i ja na dzień dzisiejszy uważam, że nie powinno się mówić o renegocjacji traktatutu, tylko o MAKSYMALNYM wykorzystaniu środków itd.
Jednak z drugiej strony, prawda jest też taka, że weszliśmy do Unii na kiepskich warunkach - więc głoszenie wszem i wobec przez niektóre media itd. - jak to nam dobrze w Unii - to już druga skrajność.
Ja też się nie dziwię, że gazety się interesują sytuacją w Polsce - tylko chodzi mi o to, że jak my w Polsce zainteresujemy się sytuacją u nich - to albo nikogo to nie zainteresuje zazwyczaj - albo będzie wielkie "halo", że my mamy takie poglądy itd. Takie mam wrażenie - nie wiem czy słuszne.
I jeszcze jedna kwestia - jak do władzy dochodziło SLD to nikt nigdy nie robił tak wielkiej afery - cóż widać lepsza dla wielu lewica niż prawica ...

Jak napisałem - mnie Giertych na stanowisku ministra edukacji napawa obawą - i cała ta koalicja z Lepperem itd. - ale to co się wyprawia wokół tych dwudniowych rządów to dla mnie jest śmieszne - po prostu sami się Polacy z siebie naśmiewają ...
Może takie dziwne porównanie - jak w 1995 roku wygrał Kwaśniewski - to też była dziwna sytuacja - spotkałem się z opiniami ludzie - teraz trzeba uważać, co się mówi, teraz to już tragedia. I z jednej strony - to były złe kadencje i stracony w większości czas dla Polski - ale z drugiej - wielka tragedia się nie stała i przeżyliśmy to - więc i Leppera z Giertychem przeżyjemy :D (mam nadzieję ;) )

A znam takim co się cieszą z tej koalicji i jak słyszą o tych wszystkich protestach to ciśnienie im rośnie ;) I raczej nie uda się z nimi tak podyskutować :(

Pozdrawiam
ro29

P.S. @andrzejj9 - na wyższych stanowiskach Leppera i Giertycha sobie już nie wyobrażam :nie: - choć ...nigdy nie mów nigdy :(

andrzejj9 07.05.2006 09:27

Cytat:

Napisany przez ro29
Może takie dziwne porównanie - jak w 1995 roku wygrał Kwaśniewski - to też była dziwna sytuacja - spotkałem się z opiniami ludzie - teraz trzeba uważać, co się mówi, teraz to już tragedia. I z jednej strony - to były złe kadencje i stracony w większości czas dla Polski - ale z drugiej - wielka tragedia się nie stała i przeżyliśmy to - więc i Leppera z Giertychem przeżyjemy :D (mam nadzieję ;) )

No ale widzisz, ja chciałbym mieć nadzieję na coś więcej niż tylko kolejne kadencje, w czasie których nie stanie się 'wielka tragedia'.. Dla odmiany chętnie zobaczyłbym jakąś, w czasie którejś rzeczywiście się coś na lepsze dla Polski zmienia..

czechoj 07.05.2006 09:47

Cytat:

Napisany przez ro29
.......Może takie dziwne porównanie - jak w 1995 roku wygrał Kwaśniewski - to też była dziwna sytuacja - spotkałem się z opiniami ludzie - teraz trzeba uważać, co się mówi, teraz to już tragedia. I z jednej strony - to były złe kadencje i stracony w większości czas dla Polski - ale z drugiej - wielka tragedia się nie stała i przeżyliśmy to - więc i Leppera z Giertychem przeżyjemy :D (mam nadzieję ;) )...............

Idealne porównanie, brawo!!! Róznica polegała tylko na tym że Kwasnieski miał po swojej stronie media a w przypadku "niegrzecznych" braci Kaczyńskich media stoją okoniem potęgując nienawiść, chronicznie wpajając ludziom stek kłamst.

ro29 07.05.2006 11:19

Witam !

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
No ale widzisz, ja chciałbym mieć nadzieję na coś więcej niż tylko kolejne kadencje, w czasie których nie stanie się 'wielka tragedia'.. Dla odmiany chętnie zobaczyłbym jakąś, w czasie którejś rzeczywiście się coś na lepsze dla Polski zmienia..

@andrzejj9 - a myślisz, że ja nie ??
Można powiedzieć że pierwszy raz ta nadzieja była jak w 1997 roku wygrała AWS - a jeszcze mocniejsza - teraz gdy wygrał PIS, a drugie miejsce zajęła PO ... I powiem tak - ta nadzieja w pewnym stopniu nadal we mnie jest - tylko, że mam poważne obawy już dziś, że jeśli nawet ten rząd w pewnych sprawach może zrobić coś dobrego - to w innych - chociażby szerzeniu wrogości, braku tolerancji - zrobić niestety może sporo złego.

Cytat:

Napisany przez czechoj
Idealne porównanie, brawo!!! Róznica polegała tylko na tym że Kwasnieski miał po swojej stronie media a w przypadku "niegrzecznych" braci Kaczyńskich media stoją okoniem potęgując nienawiść, chronicznie wpajając ludziom stek kłamst.

Może za ostro i trochę przesadnie - bo pewna część z tego co mówią np. o Giertychu czy Lepperze to prawda - zwłaszcza ich poglady itd. Natomiast niestety masz bardzo dużo racji - co ja już nie raz podkreślałem - że w momencie, kiedy wygrywał Kwaśniewski czy SLD - mieli oni w znacznym stopniu za sobą media. Co prawda teraz - po ostatnich latach rządów lewicy i tych wszystkich aferach - w części media się od nich odsunęły, stając się zwolennikiem ... PO - tak jak kiedyś były np. Unii Wolności ;)
Bo niestety - na prawicę zawsze patrzyły nieprzychylnym okiem ...

Pozdrawiam
ro29

czechoj 07.05.2006 11:58

Cytat:

Napisany przez ro29
Może za ostro i trochę przesadnie - bo pewna część z tego co mówią np. o Giertychu czy Lepperze to prawda - zwłaszcza ich poglady itd. Natomiast niestety masz bardzo dużo racji - co ja już nie raz podkreślałem - że w momencie, kiedy wygrywał Kwaśniewski czy SLD - mieli oni w znacznym stopniu za sobą media. Co prawda teraz - po ostatnich latach rządów lewicy i tych wszystkich aferach - w części media się od nich odsunęły, stając się zwolennikiem ... PO - tak jak kiedyś były np. Unii Wolności ;)
Bo niestety - na prawicę zawsze patrzyły nieprzychylnym okiem ...

Ja nie twierdzę że dwaj panowie: G i L, są przednimi partnerami do gry, tyle tylko ze PiS ma dwa wyjścia albo walczyć dalej o Polskę nawet z Samoobroną i LPR albo poddać się i wyjść tylnymi drzwiami uciec i przyznać się do błedu, którego nie popełnił. UniaWolności->Unia Demokratyczna->PO to jeden ewoluujący Twór, zbudowany przez Geremków, Mazowieckich i Michników skorych do zdrad, sliskich spraw itp. Z układu tego po 1990 roku bracia Kaczyńscy, Olszewski itp. odsunięci zostali ze wzgledu na swoją uczciwość i patriotyzm. Media praktycznie wszystkie dziś są w rękach Kliki popierajacej PO i jeśli społeczeństwo Polskei nie zweryfikuje swoich pogladów będziemy wkrótce płakać bo dobrz będzie tylko SWOJAKOM.

ro29 07.05.2006 13:02

Witam !
@czechoj - w większości się z Tobą zgodzę - a szczególnie z pierwszą cześcią wypowiedzi - skoro z PO się - mówiąc ogólnie - nie udało, to jedyną szansą dla PiS była obecna koalicja. Nie jest ona ani dla mnie - ani - jeśli dobrze myślę - dla Ciebie też - wymarzoną - a wręcz ryzykowną - ale cóż - dziś chyba na inną nie było szans - więc trzeba dać im szanse, a przede wszystkim nie traktować tego jak końca demokracji w Polsce itd. - jak to już media i znaczna część ludzi głosi ;)
Natomiast co do PO - sporo racji masz - tylko ta ewolucja nie była tak oczywista - PO stworzyli zarówno ludzie z dawnej UD czy UW - ale też z AWS czy nawet innych mniejszych partii prawicowych. Co nie oznacza, że przez to są lepsi - ale ten główny nurt UW chyba dziś jest bardziej widoczny w demokraci.pl

Pozdrawiam
ro29

pawelblu 07.05.2006 17:49

Cytat:

Napisany przez ro29
Natomiast co do PO - sporo racji masz - tylko ta ewolucja nie była tak oczywista - PO stworzyli zarówno ludzie z dawnej UD czy UW - ale też z AWS czy nawet innych mniejszych partii prawicowych. Co nie oznacza, że przez to są lepsi - ale ten główny nurt UW chyba dziś jest bardziej widoczny w demokraci.pl

Nie no co Ty, to jest zbyt skomplikowane, latwiej sie mowi/pisze - winna jest Platforma (lub Platworma jezeli ktos jest analfabeta || ).

A to to co ?? Kosmita ?? A moze umoczony aferzysta ?? A moze jednak zdrajca ?? Od razu napisze - tak, byl obecny podczas rozmow Walesy z KP podczas obalania rzadu Olszewskiego jako przedstawiciel KP Solidarnosc, chociaz nie pamietam jak Solidarnosc wtedy glosowala, ale to nie wazne. Tylko pytam sie - CO Z TEGO ?? UPR ktore bylo inicjatorem totalnej lustracji (od tej partii pochodzila inicjatywa ustawodawcza) rowniez byla za odwolaniem rzadu Olszewskiego po tym co zrobil Macierewicz. Wiec jak slysze ze Olszewskiego i tego ....... Macierewicza ktos usunal bo byli za dobrzy to mi sie ... juz nawet nie wiem sam co mi sie chce a czego mi sie nie chce. I ze jeszcze temu wszystkiemu winna jest Platforma ... no ludzie, pomocy ||

PS. Przypominam ze w rzadzie Olszewskiego byl ten "a fe" Olechowski - jeden z zalozycieli PO ||, ktory do tej pory z partia sympatyzuje.

PS 2. A kto w poprzedniej kadecji byl "zbrojnym ramieniem" SLD i pomagal tej partii wygrywac strategiczne glosowania - wiem, ta winna wszyskiemu Platforma !! Jak nie zdam jakiegos ezgaminu to tez sie bede tlumaczyl profesorom ze to przez Platforme :D

Prezesik 07.05.2006 18:04

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Nie no co Ty, to jest zbyt skomplikowane, latwiej sie mowi/pisze - winna jest Platforma (lub Platworma jezeli ktos jest analfabeta || ).

A to to co ?? Kosmita ?? A moze umoczony aferzysta ?? A moze jednak zdrajca ?? Od razu napisze - tak, byl obecny podczas rozmow Walesy z KP podczas obalania rzadu Olszewskiego jako przedstawiciel KP Solidarnosc, chociaz nie pamietam jak Solidarnosc wtedy glosowala, ale to nie wazne. Tylko pytam sie - CO Z TEGO ?? UPR ktore bylo inicjatorem totalnej lustracji (od tej partii pochodzila inicjatywa ustawodawcza) rowniez byla za odwolaniem rzadu Olszewskiego po tym co zrobil Macierewicz. Wiec jak slysze ze Olszewskiego i tego ....... Macierewicza ktos usunal bo byli za dobrzy to mi sie ... juz nawet nie wiem sam co mi sie chce a czego mi sie nie chce. I ze jeszcze temu wszystkiemu winna jest Platforma ... no ludzie, pomocy ||

PS. Przypominam ze w rzadzie Olszewskiego byl ten "a fe" Olechowski - jeden z zalozycieli PO ||, ktory do tej pory z partia sympatyzuje.

PS 2. A kto w poprzedniej kadecji byl "zbrojnym ramieniem" SLD i pomagal tej partii wygrywac strategiczne glosowania - wiem, ta winna wszyskiemu Platforma !! Jak nie zdam jakiegos ezgaminu to tez sie bede tlumaczyl profesorom ze to przez Platforme :D

nic dodać, nic ująć :spoko:

MQs 07.05.2006 18:19

Cytat:

Napisany przez czechoj
Z układu tego po 1990 roku bracia Kaczyńscy, Olszewski itp. odsunięci zostali ze wzgledu na swoją uczciwość i patriotyzm.

No, to przecież ogólnie znana prawda jest:sciana:

czechoj 07.05.2006 21:16

Cytat:

Napisany przez pawelblu
.....PS. Przypominam ze w rzadzie Olszewskiego byl ten "a fe" Olechowski - jeden z zalozycieli PO ||, ktory do tej pory z partia sympatyzuje.

Masz rację tylko, że dziś go w PO nie ma, tak jak i trzeciego z liderów-założycieli pana Płażyńskeigo, który wyraźnie popierał przed wyborami Kaczyńskich. Ciekawe skąd ten rozłam w PO? Jakieś niezgodności ideologiczne, odstępstwa od planów, niezgodność charakterów? a może po prostu Panowie poznali się dobrze. Wracajac do Niesiołoskiego razem z nim w pamietny dzień był również młody Pan Tusk z ramienia......... :tak tak: i Mazowiecki i Geremek. Co do Maciarewicza i Olszewskiego, nie twierdze ze byli za dobrzy , ale mieli charyzmę i uczciwe podejście do swoich obowiązków, i do naszego kraju czego niestety PO nie wykazuje.

pawelblu 07.05.2006 22:31

Cytat:

Napisany przez czechoj
Masz rację tylko, że dziś go w PO nie ma, tak jak i trzeciego z liderów-założycieli pana Płażyńskeigo, który wyraźnie popierał przed wyborami Kaczyńskich. Ciekawe skąd ten rozłam w PO? Jakieś niezgodności ideologiczne, odstępstwa od planów, niezgodność charakterów? a może po prostu Panowie poznali się dobrze. Wracajac do Niesiołoskiego razem z nim w pamietny dzień był również młody Pan Tusk z ramienia......... :tak tak: i Mazowiecki i Geremek. Co do Maciarewicza i Olszewskiego, nie twierdze ze byli za dobrzy , ale mieli charyzmę i uczciwe podejście do swoich obowiązków, i do naszego kraju czego niestety PO nie wykazuje.

To co sie stalo pomiedzy liderami PO bylo dosc oczywiste. Plazynski to konserwatysta, ktory raczej stawia na idealy socjalne niz liberalne, wiec sie wykruszyl dosc szybko. Nie ma co ukrywac - zle trafil. Natomiast Olechowski to jest ultra liberal (zreszta pracowal w wywiadzie gospodarczym, wiec na gospodarce zna sie dosc dobrze i dobrze wie, ze stopien liberalizacji wiaze sie bezposrednio ze wzrostem gospodarczym). Natomiast zarowno PO jak i caly kraj nie byl przygotowany na tak szybka ewolucje w kierunku gospodarki liberalnej. Olechowski po prostu sie przeliczyl (co go troche zniechecilo) i czare goryczy przelala dabata w PO o konstytucji europejskiej, w ktorej nowo upieczony lider PO Jan Rokita zaprezentowal konserwatywne podejscie i nieco zmieszal z blotem otwarta postawe Olechowskiego wobec konstytucji europejskiej. Z tego co pamietam to Olechowski wyszedl z sali i PO podjela uchwale o odrzuceniu konstytucji europejskiej. Potem Olechowski odszedl. Rokita zostal.

Widac wiec ze miala miejsca sytuacja taka jak w ocenach skokow narciarskich - oceny skrajne sa odrzucane. Tak samo tutaj - odeszlo dwoch skrajnych liderow (liberalny i socjalny) i zostal w miare centrowo-liberalny Tusk. Dolaczyl do niego w miare centrowo-konserwatywny (chociaz teraz juz nie konserwatywny) Jan Rokita.

A charyzma ?? Jak Stefan nie ma charyzmy to ja jestem baletnica :)

Zreszta ... Tusk kandydowal na prezydenta - przegral, wiec chyba nie ma powodu do wykazywania odpowiedzialnosci w tej dziedzinie. Rzad - do koalicji nie doszlo (prosze mi tylko nie wmawiac ze z winy PO, bo watpie zeby ktokolwiek z was bral w nich udzial i WIE co tam sie dzialo, ja nie wiem i nie mam zamiaru niczego wmawiac), wiec obarczanie o niewykonywanie swoich obowiazkow to nie tutaj :)

Prezesik 07.05.2006 22:45

Cytat:

Napisany przez czechoj
Co do Maciarewicza i Olszewskiego, nie twierdze ze byli za dobrzy , ale mieli charyzmę i uczciwe podejście do swoich obowiązków, i do naszego kraju czego niestety PO nie wykazuje.

to jest jedno wielkie błędne koło...
czy Twoim zdaniem uczciwe podejście do swoich obowiązków mają bracia Kaczyńscy ??? bo tak by należało rozumować, że oni są kontynuatorami Olszewskiego...
Pan Prezydent zupełnie nie ingeruje w sprawy wewnętrzne, a zapowiadał że uspokojenie sceny politycznej i doprowadzenie do dialogu jest jego priorytetową sprawą (jedną z wielu - tak przynajmniej obiecał)... zapowiedzi o prezydencie "wszystkich Polaków" spełzły na prezydencie zwolenników PiSu... praktycznie w każdej swojej wypowiedzi daje do zrozumienia, że zaistniała sytuacja spowodowana jest przez PO, jak chociażby podczas wręczenia nominacji nowym ministrom... a takie coś na pewno nie sprzyja temu by prowadzić jakikolwiek dialog.. wybacz, ja też wcale bym nie miał ochoty dyskutować z kimś, kto non-stop rzuca we mnie oskarżeniami...

"uczciwe podejście do swoich obowiązków, i do naszego kraju..." w wykonaniu Kaczyńskiego - zapowiada głośno, że dysponuje notatką o tym, że Samoobrona została założona przez byłych funkcjonariuszy SB, a dwa tygodnie później podpisuje z nimi koalicję...

niestety tej cechy, którą tu podałeś ja nie mogę dojrzeć w ŻADNEJ polskiej partii politycznej... :ysz:

andrzejj9 08.05.2006 11:00

Ju***380; nie wiem, w kt***243;rym temacie rozmawiali***347;my o pracy w niedziel***281;, ale zainteresowani zagl***261;daj***261; te***380; tu, wi***281;c dzisiejszy artyku***322; na czasie:

http://fakty.interia.pl/news?inf=745803

Temat poruszony, ale - jak to co***347; ostatnio zwykle bywa - chyba w najgorszy mo***380;liwy spos***243;b. Taki, przy kt***243;rym w***322;a***347;ciwie nikt opr***243;cz tw***243;rc***243;w ustawy nie jest zadowolony..

Prezesik 08.05.2006 11:14

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Już nie wiem, w którym temacie rozmawialiśmy o pracy w niedzielę, ale zainteresowani zaglądają też tu, więc dzisiejszy artykuł na czasie:

http://fakty.interia.pl/news?inf=745803

ten temat był poruszany w dyskusji o....... Czarnobylu :haha: http://forum.cdrinfo.pl/off-topic/64...tml#post638276

ja osobiście powątpiewam czy to jest aby na pewno dobre rozwiązanie :ysz:

a tu jeszcze coś o uczciwości i dbaniu o własne interesy, eeee tzn. o dobro kraju... :ysz:
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...0,3329766.html

andrzejj9 08.05.2006 13:58

Cytat:

Napisany przez Prezesik
ten temat był poruszany w dyskusji o....... Czarnobylu :haha: \

A no fakt.. nic dziwnego, że mogłem sobie przypomnieć ;)

pawelblu 08.05.2006 15:55

HAHAHAHAHAHA, to bedzie dobre:

http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.ht...6&ticaid=11917

"Lider Samoobrony nie przybył dziś do sądu - nie ma takiego obowiązku. W radiowej Trójce zapowiedział, że złoży skargę do Trybunału w Strasburgu przeciw Polsce, jeśli SA utrzyma wyrok. "

Chce zobaczyc mine sedziego ktory czyta wniosek skierowany do Strasburga przez polskiego wicepremiera przeciwko Polsce :D Znajac zycie, o ile przyjma sam wniosek (bo bardzo, bardzo prawdopodobne ze go odrzuca z marszu), to tuz po rozpoczeciu rozprawy sedziowie zaczna sie smiac ||

Desden 08.05.2006 16:32

LOL
"47-letni ***322;odzianin Krzysztof Dero***324; chce pozby***263; si***281; polskiego obywatelstwa. W ten spos***243;b - jak powiedzia***322; - chce zaprotestowa***263; przeciwko temu, co si***281; dzieje w ***380;yciu politycznym naszego kraju. W wydziale spraw obywatelskich w ***321;odzi z***322;o***380;y***322; dokumenty w tej sprawie.

Zrzekam si***281; obywatelstwa nie dlatego, ***380;e nie kocham Polski. Wyra***380;am sw***243;j g***322;***281;boki ***380;al do prezydenta Lecha Kaczy***324;skiego za to, ***380;e wyda***322; teki ministerialne Andrzejowi Lepperowi i Romanowi Giertychowi - m***243;wi***322; w rozmowie z dziennikarzami Dero***324;. W ich obecno***347;ci wype***322;ni***322; wniosek o rezygnacj***281; z polskiego obywatelstwa. Do***322;***261;czy***322; do niego specjalne o***347;wiadczenie. "
http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.ht...1147097989.245

Buhaha dobre...ciekawe czy jako bezpa***324;stwowiec ma prawo przebywac w naszym kraju? A jesli nie, to w jakim!? :D lol

pawelblu 08.05.2006 17:14

Oczywiscie ze ma prawo, tylko nie ma praw obywatelskich. Gdyby jedynie obywatele mieli prawo przebywac w swoim kraju, to swiat bylby dosc dziwaczny.

andrzejj9 08.05.2006 17:31

Cytat:

Napisany przez pawelblu
HAHAHAHAHAHA, to bedzie dobre:

http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.ht...6&ticaid=11917

"Lider Samoobrony nie przybył dziś do sądu - nie ma takiego obowiązku. W radiowej Trójce zapowiedział, że złoży skargę do Trybunału w Strasburgu przeciw Polsce, jeśli SA utrzyma wyrok. "

Chce zobaczyc mine sedziego ktory czyta wniosek skierowany do Strasburga przez polskiego wicepremiera przeciwko Polsce :D Znajac zycie, o ile przyjma sam wniosek (bo bardzo, bardzo prawdopodobne ze go odrzuca z marszu), to tuz po rozpoczeciu rozprawy sedziowie zaczna sie smiac ||

Tym to dobrze.. na odległość mogą się śmiać. Nam na miejscu pozostaje tylko płacz..

;)

pops 08.05.2006 18:22

na rozluźnienie atmosfery i wprowadzenie kropli optymizmu polecam piosenkę dżemu pt: "kaczor coś ty zrobił" :spoko:

legion 08.05.2006 20:23

Jezu ale niektorzy z was gorzej niz baby na tonacym staku w panike wpadaj wczesniej zoolog heheheh by***322; ministrem edukacji jakos nikt nie krzycza***322; a teraz wszyscy si***281; podniecaj normalnie az smiac mi si***281; chce z niekt***243;rych na tym forum szkoda nawet kometowa a niekt***243;re wypowiedzi a w szegolnosci pana p.i p. .
Mam nadzieje ze za to bana nie dostane od barteza hahahahah :D

andrzejj9 27.05.2006 15:17

Znowu kilka artyku***322;***243;w, kt***243;re zwr***243;ci***322;y moj***261; uwag***281;:

1) Planowana podwy***380;ka akcyzy na oleje opa***322;owe o... 400%

http://biznes.interia.pl/news?inf=752785

2) Polacy na F16 ;)

http://fakty.interia.pl/kraj/news?in...&blockName=FKR

3) Oboj***281;tno***347;***263; i "wisimizm"

4) Przyk***322;ad na to, czemu w tym kraju na nic nie ma pieni***281;dzy..

legion 27.05.2006 16:19

Cytat:

Napisany przez andrzejj9

2) Polacy na F16 ;)

3) Obojętność i "wisimizm"

4) Przykład na to, czemu w tym kraju na nic nie ma pieniędzy..

widzisz Polak kobinuje jak potrafi nawet rencista heheheh a co do f16 to proponuje naszym lotnikom kupic JOYSTICK :D i zagrac F-16 Multirole Fighte chyba ze joya nie umieja obslugiwac oraz klawiszy :) heheheh

Oktawian89 29.05.2006 14:37

heh dobrze ze ojciec ma 2 k L oleju oplaowego pod tarasem bo kiedys pali***322; nim i tyle zosta***322;o ;p ktos chce kupi***263; ?:>

andrzejj9 29.05.2006 15:46

Cytat:

Napisany przez Oktawian89
heh dobrze ze ojciec ma 2 k L oleju oplaowego pod tarasem bo kiedys palił nim i tyle zostało ;p ktos chce kupić ?:>

Może moja ciocia, bo nie tak dawno założyła piec ;)

Teraz pewnie będzie likwidować..

Prezesik 12.06.2006 09:52

no to trochę prasówki:

1. wybory samorządowe:
http://fakty.interia.pl/news?inf=758718

2. fachowiec:
http://fakty.interia.pl/news?inf=758726

3. nasi za granicą:
http://fakty.interia.pl/news?inf=758727

4. PZU:
http://wiadomosci.onet.pl/1338323,11,item.html

andrzejj9 12.06.2006 10:04

Cytat:

Napisany przez Prezesik
no to trochę prasówki:

1. wybory samorządowe:
http://fakty.interia.pl/news?inf=758718

Zawsze byłem zdania, że polityka i Kościół powinny być całowicie oddzielone. A w przypadku takiego podejście.. Nie wiem, może potrzebne są jakieś unormowania prawne w tym zakresie..

No tak, czyli przyszłoroczne powodzie mamy zapewnione.. nic w sumie nowego...

Cytat:

3. nasi za granicą:
http://fakty.interia.pl/news?inf=758727
Jakieś 6 tygodni temu w Newsweeku był ciekawy artykuł na temat emigracji. Tyle ciekawy, co też w sumie przerażający. Jedno jest pewne - emigracja będzie coraz większa..

pawelblu 19.06.2006 22:13

Prawdziwy prawicowy, Polak, karolik, patriota http://www.youtube.com/watch?v=mmGwTUdK-iA (wiadomo na kogo glosowal || )

Dorzuce jeszcze kilka smaczkow:

Film mi sie nie podoba chociaz nie ogladalem :)
http://www.youtube.com/watch?v=9LL8Z...elated&search=

To mnie rozlozylo :)
http://www.youtube.com/watch?v=15kBr...elated&search=

http://www.youtube.com/watch?v=8qG3e...elated&search=

http://www.youtube.com/watch?v=X7tGz...elated&search=

Predi 19.06.2006 23:26

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
4) Przykład na to, czemu w tym kraju na nic nie ma pieniędzy..

dopiero tez to przeczytalem....
KU*WA normalnie sie w kieszeni sama otwiera pokrywa nad przyciskiem odpalajacym nuklearke.... (( (( (( (( niech no bedzie takich 1000 i wyjdzie ze Polska jest wcale nie biedna... tylko 9mln tu, 9 tam itd ((

pawelblu 19.06.2006 23:46

'Z dokument***243;w kt***243;re posiada, wynika, ***380;e dyrektorka sama ze sob***261; podpisywa***322;a umowy.'

ed hunter 20.06.2006 00:25

pan Edward ma zmiany w mózgu i wszystko mu się myli :D ja też głosowałym na braci, ale tak nawijać nie potrafię :nieee: ale gdybym zaczął słuchać RM 24/7 to po jakimś czase pewnie bym tak dawał - nie wiem co gdzie jak i dla czego, ale jest źle więc nawijam co mi uszkodzony mózg wygeneruje :D

czechoj 20.06.2006 14:44

Cytat:

Napisany przez ed hunter
pan Edward ma zmiany w mózgu i wszystko mu się myli :D ja też głosowałym na braci, ale tak nawijać nie potrafię :nieee: ale gdybym zaczął słuchać RM 24/7 to po jakimś czase pewnie bym tak dawał - nie wiem co gdzie jak i dla czego, ale jest źle więc nawijam co mi uszkodzony mózg wygeneruje :D

Pan Edziu miał dobre intencje tyle, że nalezy wybaczyć mu pewne "błedy" z racji wieku. :)

Oktawian89 20.06.2006 20:56

Jak bym slysza***322; o. Piotra ... :D

Desden 26.08.2006 16:26

No to sobie poczytajcie:
Cytat:

Stratedzy Prawa i Sprawiedliwo***347;ci ju***380; uk***322;adaj***261; plan, kt***243;ry ma doprowadzi***263; rz***261;dz***261;c***261; parti***281; do wygranej w wyborach parlamentarnych za trzy lata - dowiedzia***322; si***281; "Dziennik". ...
***378;r***243;d***322;o: wp.pl

legion 29.08.2006 20:01

Oj panowie zaduza wiare macie w pismakow ktorzy pisza co im jezyk na pioro da tak samo jak bylo z Herbertem w wpros i dlatego trzeba czytac miedzy wierszami a nie podniecac sie:). Wystarczy zobaczyc jaki kapital i kto redaguje dane utwory ktore nazywaja sie rzetelnymi artykulami nie zaleznych mediow wyciagnietych z kontekstu az smiac sie chce.Widac teraz dopiero ze polacy sa naiwni i beda wobec propagandy :D tak bylo i juz tak zostanie od wiekow.

Banana Coctail 29.08.2006 21:25

@legion nic dodac nic ujac, komentarz wrecz zbedny.

legion 30.08.2006 07:02

Cytat:

Napisany przez Banana Coctail
@legion nic dodac nic ujac, komentarz wrecz zbedny.

No to ciesze sie nie kaze ci tego kometowac jak widze nawet nie potrafisz kometowac tego czego nie rozumiesz wiec po co sie udzielasz po to zeby napisac bo cos ci sie nie podoba to nie trac czasu zrob cos dla demokaracji i parti czerwonej :)

Banana Coctail 30.08.2006 08:34

@legion miernikiem rzetelnosci dziennikarskiej jest dla Ciebie kapital organiczny wydawnictwa? No to wiekszosc pism lewicowych powinno byc Twoim wyznacznikiem prawdziwosci - wydawcy jedynie z Polski.

Jezeli nie wierzyc pismakom to musialbys jezdzic po calym swiecie w pogoni za wiadomosciami. Mozna im dawac wiare, sprawdzajac w innych zrodlach czy sie pokrywaja informacje i potem czekac na ewentualne sprostowanie.

"Nie ma socjalizmu bez demokracji. Podobnie jak nie ma demokracji bez socjalizmu." Roza Luksemburg.

czechoj 03.09.2006 20:18

Cytat:

Napisany przez Banana Coctail
@legion miernikiem rzetelnosci dziennikarskiej jest dla Ciebie kapital organiczny wydawnictwa? No to wiekszosc pism lewicowych powinno byc Twoim wyznacznikiem prawdziwosci - wydawcy jedynie z Polski.

Jezeli nie wierzyc pismakom to musialbys jezdzic po calym swiecie w pogoni za wiadomosciami. Mozna im dawac wiare, sprawdzajac w innych zrodlach czy sie pokrywaja informacje i potem czekac na ewentualne sprostowanie.

"Nie ma socjalizmu bez demokracji. Podobnie jak nie ma demokracji bez socjalizmu." Roza Luksemburg.

Jeszcze działasz w młodzieżowej bojówce SLD? :rotfl:

Banana Coctail 05.09.2006 17:31

@czechoj ja sobie wypraszam. SLD to twor niewiadomo jaki. Podniesiona piesc i roza w rece wraz z czerwona flaga do nich nie pasuje. Oni nawet honoru nie maja by sie przyznac, ze nie sa lewica.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:18.