Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Nasi kandydaci na najwyszy stolek RP (https://forum.cdrinfo.pl/f5/nasi-kandydaci-najwyszy-stolek-rp-53431/)

memorando 21.10.2005 18:36

Cytat:

Napisany przez mallow
Az normalnie nie moge sie powstrzymac zeby napisac, ze w 200% zgadzam sie z memo co do czesci Dziadow Mickiewicza. Na prawde wspaniale dzielo syntetyzujace wszystkie poglady i nastroje epoki romantyzmu.

@Predi
To przedstaw w piekniejszy sposob przyrode na dalekim wschodzie, niz to zrobil Mickiewicz w Sonetach Krymskich. Nie uzywajac przy tym aparatu fotograficznego ktorego wtedy nie mieli... Powodzenia zycze.

Slowacki byl wielki, ale Mieckiewicz byl wiekszy :)

Słowacki był dobry a Mickiewicz genialny... Po prostu słowacki nic wielkiego niezrobił , tylko dobrze pisał.

mallow 21.10.2005 18:21

Az normalnie nie moge sie powstrzymac zeby napisac, ze w 200% zgadzam sie z memo co do czesci Dziadow Mickiewicza. Na prawde wspaniale dzielo syntetyzujace wszystkie poglady i nastroje epoki romantyzmu.

@Predi
To przedstaw w piekniejszy sposob przyrode na dalekim wschodzie, niz to zrobil Mickiewicz w Sonetach Krymskich. Nie uzywajac przy tym aparatu fotograficznego ktorego wtedy nie mieli... Powodzenia zycze.

Slowacki byl wielki, ale Mieckiewicz byl wiekszy :)

Desden 20.10.2005 23:13

Zrób sobie kosmite ;p

Mi wyszedł taki :D
http://img490.imageshack.us/img490/1104/kosmita1yp.jpg
Tutaj mamy E.T. ->http://wybory2005.wp.pl/gid,8025820,...T%5Bpage%5D=46 :respect:

Ta fota rządzi ->http://wybory2005.wp.pl/gid,8025820,...T%5Bpage%5D=60 :D
Dama Windsoru Xd
http://wybory2005.wp.pl/gid,8025820,...T%5Bpage%5D=70

AleX69 20.10.2005 23:03

4m ... TuX

woitas 17.10.2005 10:33

najbardziej boli mnie to, że porządni i sumienni pracodawcy często są tak obciążeni podatkami, że mimo chęci, nie opłaca im się zatrudniać nowych pracowników.
przy tak przedziwnie skonstruowanym systemie, opłaca się brać na kilka miesięcy osobę z UP na staż, lub tzw "prace interwencyjne", gdzie zasuwa się za 400-600 zł, niż zatrudniać pełnowartościowego pracownika.

nie wspomnę już o armii emerytów zajmujących stołki młodym, za których to pracodawca nie musi płacić ZUS.
w efekcie mają po 2-3 tys./m-c a młodzi siedzą na garnuszku rodziców, pracują za grosze albo nielegalnie.

a potem płacz, że z braku perspektyw my młodzi zdolni wyjeżdżamy za granicę :|

Desden 17.10.2005 01:11

To trzeba posłuchac!
http://mp3.wp.pl/i/sciagnij?id=122668
http://mp3.wp.pl/i/sciagnij?id=122667

Naprawde niezłe i ruznice widac odrazu, które lepsze - ciekawe :D

memorando 16.10.2005 19:16

Cytat:

Napisany przez Predi
MEMO!
pod warunkiem ze mowimy serio :|
nie lap mnie za kazde zdanie wylowione z tresci zartu

sorry bracie:D

Predi 16.10.2005 17:57

Cytat:

Napisany przez memorando
a nie mam racji??? każda epoka , na którą patrzmy z perspektywy naszej będzie chora...:D

MEMO!
pod warunkiem ze mowimy serio :|
nie lap mnie za kazde zdanie wylowione z tresci zartu

memorando 15.10.2005 23:44

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Na obecną wcale nie muszę patrzeć z perspektywy.. ;)

masz rację......totalnie chora jest:>

andrzejj9 15.10.2005 23:09

Cytat:

Napisany przez memorando
a nie mam racji??? każda epoka , na którą patrzmy z perspektywy naszej będzie chora...:D

Na obecną wcale nie muszę patrzeć z perspektywy.. ;)

memorando 15.10.2005 19:44

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Niech ta zlota mysl przyswieca nam w ten sobotni wieczor.

pawelblu 15.10.2005 19:40

Cytat:

Napisany przez memorando
Człowieku pomyśl zanim coś klepniesz.

Niech ta zlota mysl przyswieca nam w ten sobotni wieczor.

memorando 15.10.2005 19:32

Cytat:

Napisany przez Predi
a nie uwazasz ze trzeba miec nierowno pod sufitem jezeli sie pisze 12ksiag wierszem? ;)

poza tym nie musisz mnie zjezdzac bo przeciez na powaznie nie mowie ;)

... "bo Slowacki wielkim poeta byl" (Adas tez :D )

nie o to chodzi co jest norma.....W tamtych czasach niem ieli telewizji, niemieli kompa. Więc literatura była dla nich formą zarobkową. Człowieku pomyśl zanim coś klepniesz. Wtedy były inne zasady, inne cele, sztuka dla sztuki była formą dopiero za dekadentów i tzw. czysta forma .... Mickiewicz w swojej epoce miał równo pod sufitem, tak jak ty byś w jego epoce niemiał, bo wtedy wielu rzeczy z naszych postępowań by nie zaaprobowali:)

Predi 15.10.2005 18:51

Cytat:

Napisany przez memorando
sorrki ale bym cię zjechał ale są zasady, mickiewicz ujął w dziadach kwintesencję nazwy romantyzm, całą filozofię tamtej epoki, całą mentalność ludzi, i problematykę, to jest kultura wyższa ni kawał amfy w zębach

a nie uwazasz ze trzeba miec nierowno pod sufitem jezeli sie pisze 12ksiag wierszem? ;)

poza tym nie musisz mnie zjezdzac bo przeciez na powaznie nie mowie ;)

... "bo Slowacki wielkim poeta byl" (Adas tez :D )

pawelblu 15.10.2005 18:07

IMO glowna sprzecznoscia w rozumowaniu Ormianina jest:

liberalizm ->wieksze inwestycje -> wiekszy wyzysk kapitalistow z zachodu -> poglebianie sie biedy.

No wiec jezeli ktos jest bezrobotny, to zarabia 0, prawie 0 (zasilek), lub wiecej (na lewo). We wszystkich trzech przypadkach mozliwosc zatrudnienia (legalnego, bo obciazenia legalnej pracy w liberalizmie sa niskie) jest lepsza niz stan dotychczasowy. Rowniez oplaca sie to panstwu (nie wydaje na obywatel, dostaje z niego jakies tam, coprawda niskie, ale zawsze, podatki).

Generalnie podatek dochodowy od osob FIZYCZNYCH nie ma tu bezposredniego przelozenia, jednak uproszczenie i obnizenie stawek systemu podatkowego niesie za soba OGROMNE korzysci w sensie globalnym i dlugofalowym, bo kadrze kierowniczej koncerny tez placa i to wcale niemalo ... a zaoszczedzone pieniadze mozna przekazywac gdzie indziej.

MQs 15.10.2005 10:21

Cytat:

Napisany przez Ormianin
A ja Wam mowie - tak:

Dla mnie żenujące jest że teraz jest wybór pomiędzy Kaczorem a Donaldem. To wybór niczym pomiedzy szubienicą a krzesłem elektrycznym. Tusk jako liberał, da przedsiębiorcom kosztem opieki społecznej i funkcji socjalnych państwa. Spowoduje pogłębienie wyzysku Polski przez zagranicznych kapitalistów. Wskaźniki gospodarcze będą szły w górę, firmy będą się bogacić, będą w Polsce inwestować (no bo skoro tak tania siła robocza) a zwykli ludzie będą cierpieć pogłębiającą się biedę. Z Kaczorem odwrotnie: z funkcjami socjalnymi nie będzie tak źle ale odstręczy inwestorów, sprowokuje kryzys i w efekcie bieda będzie jak za Tuska, tylko że nie tak od razu no i trochę bardziej sprawiedliwie dzielona. Za to gospodarczo ulegniemy dalszemu zacofaniu.

Wszystko ok. Jest tylko wart uzupełnienia fakt, że większe dochody firm to większe podatki - czyli mozliwość zwiększenia wydatków państwa. Ponadto - więcej miejsc pracy -> większe dochody społeczeństwa -> większe dochody państwa. Dalej - Inwestycje -> większe dochody w przyszłości...itd.
Warto dbać o najbogatszych, bo bardzo często jest to tożsame z "przedsiębiorczy". Jeżeli wzbogacił się on "inaczej" to nim powinno się zająć prawo (taki też raczej podatku nie zapłaci).
I na końcu sprawiedliwy podział? (skrajnie: "Czy się robi czy sie leży...") - można dawać dużo więcej biednym nie zabierając bogatym.

Ps. A taka Hanna Gronkiewicz-Waltz, co tą niepoprawną politycznie konferencję prasową poprowadziła, dała Polakom więcej pieniędzy (w ujęciu realnym) jako prezes Banku Centralnego, niż Kaczyński miał w budżecie Warszawy przez całą kadencję ("Mocna złotówka" to nie tylko cena dolara i euro w kantorze).

memorando 15.10.2005 09:39

Cytat:

Napisany przez woitas
jasne, ******* dalej a ci uwierze.
po zmieszaniu piwa i wody czolgalbys sie na czworkach, nie mowiac juz o siedzeniu rpzed kompem i pisaniu.
tak wiec zejdz na ziemie.

dawno juz nie mialem tak ch***jowej zabawy wiec wrocilem do domu i mnie nszlo na pisanie :D

a tak ewrracajac do tematu - powinno sie upubliczniac po roku nazwisko pedofilA skazanego na kare wiezienia za gwalt etc.

jak chcesz robimy test spotykamy się 22 w szczecinie wyzywam cię na pojedynek, ćwiartka spirytu zapijanie ćwiartką wódy kto pierwszy padnie chłopie nier raz siedziałem na forum po 10 piwkach i 0,75 litra wódki

memorando 15.10.2005 09:37

Cytat:

Napisany przez Predi
mickiewicz napewno... albo taki kretyn byl albo sie uwalal...
"Stepy akermanskie" - kretowi na haju zacze sie wydawac ze trawa to zielone morze
"Dziady" - tu byl juz tak nawalony ze numeracje czesci pomylil i nie po kolei ponumerowal... a i zrozumiec to co napisal jest conajmniej "trudno"

noi wogole byl taki jakis "zakrecony"...
Slowackiego nie znam... ale pamietam ze sie z Adasiem zarli... musieli wiec widocznie konkurencyjne browary pic.....

sorrki ale bym cię zjechał ale są zasady, mickiewicz ujął w dziadach kwintesencję nazwy romantyzm, całą filozofię tamtej epoki, całą mentalność ludzi, i problematykę, to jest kultura wyższa ni kawał amfy w zębach

Predi 15.10.2005 04:33

Cytat:

Napisany przez woitas
zastanawiam się, czy mickiesicz i słowacki też tak nie tworzyli :P

mickiewicz napewno... albo taki kretyn byl albo sie uwalal...
"Stepy akermanskie" - kretowi na haju zacze sie wydawac ze trawa to zielone morze
"Dziady" - tu byl juz tak nawalony ze numeracje czesci pomylil i nie po kolei ponumerowal... a i zrozumiec to co napisal jest conajmniej "trudno"

noi wogole byl taki jakis "zakrecony"...
Slowackiego nie znam... ale pamietam ze sie z Adasiem zarli... musieli wiec widocznie konkurencyjne browary pic.....

Ormianin 15.10.2005 00:57

A ja Wam mowie - tak:

Dla mnie żenujące jest że teraz jest wybór pomiędzy Kaczorem a Donaldem. To wybór niczym pomiedzy szubienicą a krzesłem elektrycznym. Tusk jako liberał, da przedsiębiorcom kosztem opieki społecznej i funkcji socjalnych państwa. Spowoduje pogłębienie wyzysku Polski przez zagranicznych kapitalistów. Wskaźniki gospodarcze będą szły w górę, firmy będą się bogacić, będą w Polsce inwestować (no bo skoro tak tania siła robocza) a zwykli ludzie będą cierpieć pogłębiającą się biedę. Z Kaczorem odwrotnie: z funkcjami socjalnymi nie będzie tak źle ale odstręczy inwestorów, sprowokuje kryzys i w efekcie bieda będzie jak za Tuska, tylko że nie tak od razu no i trochę bardziej sprawiedliwie dzielona. Za to gospodarczo ulegniemy dalszemu zacofaniu.

georg 15.10.2005 00:53

Właśnie tak sobie siedzę przy :piwo: i wymyśliłem, że kogokolwiek wybiorę w drugiej turze to i tak albo będzie KACZOR albo DONALD.
Ehhh co za czasy... ||

woitas 14.10.2005 23:48

Cytat:

Napisany przez memorando
cieńko wojtas ja dopiero po wypicu 8 piwek i 0,75 litra odczuwam lekkie zachwiania równowagi:D po za tym uważam że pedofili się powinno mordować w brutalny sposób nie od razu ale powoli i z uporem zabijać aż będzie pies żebrał o śmierć

jasne, ******* dalej a ci uwierze.
po zmieszaniu piwa i wody czolgalbys sie na czworkach, nie mowiac juz o siedzeniu rpzed kompem i pisaniu.
tak wiec zejdz na ziemie.

dawno juz nie mialem tak ch***jowej zabawy wiec wrocilem do domu i mnie nszlo na pisanie :D

a tak ewrracajac do tematu - powinno sie upubliczniac po roku nazwisko pedofilA skazanego na kare wiezienia za gwalt etc.

memorando 14.10.2005 23:36

cieńko wojtas ja dopiero po wypicu 8 piwek i 0,75 litra odczuwam lekkie zachwiania równowagi:D po za tym uważam że pedofili się powinno mordować w brutalny sposób nie od razu ale powoli i z uporem zabijać aż będzie pies żebrał o śmierć

woitas 14.10.2005 23:17

no w czas, mam takie natchnienie, że mogę epopeje tworzyć :D
zastanawiam się, czy mickiesicz i słowacki też tak nie tworzyli :P

swoje dzieo nazwę: **** wam w d***pę i nawzajewm :hahaha:

dzieło będziv zsię skłafdało z 12 rozdział,ow, kazdy.
poruszę w nich zagadnienia zwiazane z obecna sytruacja polsi na arenie miedzynarodowej i włazidypstwa naszych (p)osłów :hahaha:

a wybiory to itak mAm głęboko gsdzieś.
dla mnie szarego zjadacza chleba nic sie nie zmieni :hmm:

ps. ****a, tragicznie sie pisze po piuijaku.
lkiterki sie myla :szczerb:

mallow 14.10.2005 23:09

o prosze jak po alkoholu od razu bocgactwo slownictwa jest piekniejsze :)

woitas 14.10.2005 23:00

a ja jestem za kastracją pedofilów, gwałcicieli i zakazem robienia fety z krowiego mleka :D
faktem jest, że mamy wśród kandydatów na prezydenta dwóch przy***czyków.
jeden to kurdupel metr pięćdzisiąt w kapeluszu, a drugi zapomniał, że wyjęli mu aparat na żęby i pluje się dookoła równie obficie jak kaczor daffy :D

a tak pzoa tym jest super, jestem po pół litrówce na łebka i pierdzielę od rzeczy :hahaha:
na dworze zimno jak ****, a mnie kręci we łbie i ogólnie jest za***iscie :)

ps. laski były tak denne, że nawet na***any miałem do nich wstręt :P
w****iłem się i wróciem do domu :D

Yarozelsky 14.10.2005 21:25

Cytat:

Napisany przez joujoujou
Już widzę te zastępy jednorękich urzędników. :P

a po czasie bez rękich urzędników ;)

joujoujou 14.10.2005 21:02

Cytat:

Napisany przez memorando
[...] przekupstwo też karane powinno być odcięciem ręki:)

Już widzę te zastępy jednorękich urzędników. :P

andrzejj9 14.10.2005 19:53

Cytat:

Napisany przez para
Ja tam bym mediów nie przeceniał, Lesiowi Millerowi czy Łapińskiemu nawet media by nie pomogły.

Pomogłyby... Opinia na temat tych ludzi powstała na podstawie przekazu.. mediów. Praktycznie wszystko, co wiemy na temat polityków i ich zachowań czerpiemy z mediów. A otrzymujemy tylko pewne informacje. Odpowiednio manipulując tym przekazem każdego można wypromować na prezydenta, jak również z każdego można zrobić wroga publicznego numer jeden.. Smutna rzeczywistość...

memorando 14.10.2005 18:00

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Ja z rezerwa podchodze do tego typu badan, bo zwykle sa to 'badania z teza'.

Jezeli chodzi o komentarze, to widze raczej wiecej za kaczynskim (szczegolnie tuz po wygranej PiS), natomiast w sondzie na tej samej stronie wygrywal Tusk (chodzi o wp.pl, jakies 2 tyg temu zauwazylem rozbieznosc komentarze-sonda, potem nie zglebialem juz tego).

No ale jezeli wzmocnimy kontrole i damy wieksza wladze urzedom kontrolnym to teraz przekupienie takiego urzednika kontrolnego moze skutkowac duzo gorzej niz przekupienie kilku szeregowych. Taki mocny urzednik moglby szantazowac innych (znajdujac jakis blad proceduralny w ich pracy) i oni w obawie o prace (nobo nasz super kontroler mialby duze kompetencje) wykonywaliby jego polecenia. Generalnie dopoki ludzie nie zaczna kontrolowac sie sami i nie zrozumieja ze jak teraz beda grali nie fair, to potem nie bedzie z czego im wyplacac emerytur, to nic z tego nie bedzie.
Kara smierci wymierzana zaucznie to dla mnie nadal kuriozum. Wlasciwie namalowales wizje dokladnie jak w Procesie Kafki.
Obcinanie rak - to nie humanitarne. Kary ktore przyszloby zaplacic za tego typu przepis znacznie przekraczaja korzysci ktore moglby dac. Natomiast odpowiedzialnosc cywilna, karna i FINANSOWA urzednika za wlasne ewidentne bledy (no powiedzmy poza tymi przepisami ktore sad uzna za niejednoznaczne).
Co do pracy - uwazam ze panstwo nie powinno sie pchac w rynek pracy. Jedynie moze go uzywiac poprzez lagodzenie przpisow fiskalnych. Za to 0 socjalu (no moze prawie 0).

i tu jest sedno sprawy przekupstwo też karane powinno być odcięciem ręki:)

pawelblu 14.10.2005 17:32

Ja z rezerwa podchodze do tego typu badan, bo zwykle sa to 'badania z teza'.

Jezeli chodzi o komentarze, to widze raczej wiecej za kaczynskim (szczegolnie tuz po wygranej PiS), natomiast w sondzie na tej samej stronie wygrywal Tusk (chodzi o wp.pl, jakies 2 tyg temu zauwazylem rozbieznosc komentarze-sonda, potem nie zglebialem juz tego).

Cytat:

Napisany przez memorando
Nie pawel tu nie chopdzi o kontrolę nas ale urzędników, po drugie kara śmierci zaocznie wykonywana w sytuacjach tylko drastycznych, jak zabił dziecko 2 miesięczne i zgwałcił, zabił i zgwałcił nieletniego, zabił i pociął siekierą. Po drugie obcinanie rąk urzędnikom tylko z sektora służby zdrowia wydającym przepisy typu że nie ma się leczyć po 65 roku życia. Po trzecie pracę dać wszystkim, godziwe warunki do bytu ale nic za darmo albo pracujesz, albo niemasz zasiłku dla bezrobotnych nawet, kamieniołomy dla więźniów mordujących i recydywistów. I kara śmierci wydawana w 2 trybach sądowym w normalnych przypadkach zabijania, zaocznie w wypadkach taki jak diabła ze szczecina. I zero kontoli obywateli kontrola tylko dla państwa urzędników wydających nasze pieniądze."_

No ale jezeli wzmocnimy kontrole i damy wieksza wladze urzedom kontrolnym to teraz przekupienie takiego urzednika kontrolnego moze skutkowac duzo gorzej niz przekupienie kilku szeregowych. Taki mocny urzednik moglby szantazowac innych (znajdujac jakis blad proceduralny w ich pracy) i oni w obawie o prace (nobo nasz super kontroler mialby duze kompetencje) wykonywaliby jego polecenia. Generalnie dopoki ludzie nie zaczna kontrolowac sie sami i nie zrozumieja ze jak teraz beda grali nie fair, to potem nie bedzie z czego im wyplacac emerytur, to nic z tego nie bedzie.
Kara smierci wymierzana zaucznie to dla mnie nadal kuriozum. Wlasciwie namalowales wizje dokladnie jak w Procesie Kafki.
Obcinanie rak - to nie humanitarne. Kary ktore przyszloby zaplacic za tego typu przepis znacznie przekraczaja korzysci ktore moglby dac. Natomiast odpowiedzialnosc cywilna, karna i FINANSOWA urzednika za wlasne ewidentne bledy (no powiedzmy poza tymi przepisami ktore sad uzna za niejednoznaczne).
Co do pracy - uwazam ze panstwo nie powinno sie pchac w rynek pracy. Jedynie moze go uzywiac poprzez lagodzenie przpisow fiskalnych. Za to 0 socjalu (no moze prawie 0).

para 14.10.2005 13:12

Ja tam bym mediów nie przeceniał, Lesiowi Millerowi czy Łapińskiemu nawet media by nie pomogły.

andrzejj9 14.10.2005 13:09

Szczerze mówiąc to ten od tej manipulacji ameryki nie odkrył.. Od dawna już powtarzam, że w Polsce wystarczy poparcie mediów, a i szympansa można wypromować na prezydenta..

memorando 14.10.2005 12:12

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Generalnie to, co mówi memorando ma sens.. Zwłaszcza jeśli chodzi o urzędników. Bo na pewno nic nie poprawi się w tym kraju, jeśli osoby wydające decyzje dotykające wszystkich obywateli, będą bezkarne.. A co do programu Korwina... Myślicie, że na kogo głosowałem ;)

nietzsche, a.h, piułsudki, i filozofia ttwardej ręki bez prawa do okradania państwa dobro wspólne najważniejsze to najważniejsze zasady:D

mallow 14.10.2005 12:09

A oto co dostalem dzisiaj od znajomego w e-mailu:

Subject: manipulacja przedwyborcza
>
>
>
> Sami zbadajcie czy media elektroniczne są stronnicze. Zróbcie tak jak ja.
> Przez ostatni tydzień wystawiałem komentarze w czterech głównych serwisach
> internetowych. Po 50 przeciw Kaczyńskiemu i przeciw Tuskowi. Przeważająca
> większość przeciw Tuskowi została ocenzurowana. Niemal wszystkie przeciw
> Kaczyńskiemu zostały przez moderatorów użyte.
>
> (Komentarze były wystawiana z różnych komputerów, z różnymi podpisami, lecz
> zachowano równy ich poziom. Najwięcej było rzeczowych opinii, najmniej
> zawierających epitety).
>
>
>
> Oto wyniki
>
>
>
> Wirtualna Polska
>
> przeciw Kaczyńskiemu wystawiono: 48
>
> Przeciw Tuskowi wystawiono: 0
>
>
>
> Onet
>
> przeciw Kaczyńskiemu wystawiono: 35
>
> Przeciw Tuskowi wystawiono: 11
>
>
>
> Interia
>
> przeciw Kaczyńskiemu wystawiono: 37
>
> Przeciw Tuskowi wystawiono: 3
>
>
>
> Gazeta
>
> przeciw Kaczyńskiemu wystawiono:40
>
> Przeciw Tuskowi wystawiono: 2
>
>
>
> Tak jesteśmy manipulowani. Nasze preferencje nie są wynikiem naszego rozsądku
> lecz są efektem manipulacji. Dzieje się tak dlatego, że opinie na których
> budujemy wizerunek są zafałszowane. Mało kto z nas zna Tuska czy Kaczyńskiego
> z życia. Wszystko co wiemy to sprawa mediów.
>
>
>
> Media kreują Tuska na estetycznego, podczas gdy już w Liceum urządzał na
> wagarach libacje alkoholowe na molo w Sopocie. Tusk wg mediów szanuje wartości
> a jednak ślub kościelny zawarł skrycie tuż przed wyborami po 11 latach życia
> bez niego. Nagle okazało się że jest mu to potrzebne. Akurat tuż przed
> wyborami w których udaje katolika. Rozdarcie szat na temat Kurskiego to tryumf
> Tuska. Ale dlaczego nikt nie rozdziera szat nad gorszą potwarzą której
> dopuściła się Gronkiewicz-Waltz? Kobieta które pensja wynosi tyle samo co
> budżet dom opieki nie została nawet ukarana słownie. Kaczyńskiego przekreśla
> się za prowadzenie spraw w stolicy, ale pomija się fakt że absolutną większość
> posiada tam PO która torpeduje wszystkie działania (podobnie jak za rządów
> AWS-u). Krytykuje się Kaczyńskiego za zrobienie porządku z parasolkami nad
> Wisłą gdzie gromadziły się męty a pomija fakt że trzy największe i najgłupsze
> inwestycje w stolicy wprowadziła PO.
>
>
>
> Takimi metodami posługują się tylko brudni ludzie których trzeba wyrzucić z
> polityki a nie dawać na prezydenta. Gdy się zobaczy jak media manipulują w
> innym świetle widać informacje o obu kandydatach - chociażby takie jak
> porównanie spraw Kurskiego i Gronkiewicz-Waltz

Pozdrawiam :)

andrzejj9 14.10.2005 11:28

Generalnie to, co mówi memorando ma sens.. Zwłaszcza jeśli chodzi o urzędników. Bo na pewno nic nie poprawi się w tym kraju, jeśli osoby wydające decyzje dotykające wszystkich obywateli, będą bezkarne.. A co do programu Korwina... Myślicie, że na kogo głosowałem ;)

memorando 14.10.2005 09:27

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Z tym co napisales program Kaczynskiego ma niewiele wspolnego. Blizszy jest temu program Korwina.
Chociaz nawet Korwin nie ma tak radykalnego (w zasadzie to juz glupiego) pomyslu na orzekanie kary smierci zaocznie. Podobnie z obcinaniem reki.
Poza tym zwiekszenie podatkow to jedyny pkt ktory pasuje do socjalistow, a dla Korwina jest nieakceptowalny. No i on nie jest za trzymaniem Polakow krotko, tylko wrecz przeciwnie.
Reszta pasuje do Korwina, w programie socjalistow (PiS/Kaczynski) tego nie znajdziesz.

Jezeli potrzebujesz twardego prezydenta ktory bedzie Cie kontrolowal, to Twoja sprawa. Ja nie potrzebuje, kontroluje sie sam.

Nie pawel tu nie chopdzi o kontrolę nas ale urzędników, po drugie kara śmierci zaocznie wykonywana w sytuacjach tylko drastycznych, jak zabił dziecko 2 miesięczne i zgwałcił, zabił i zgwałcił nieletniego, zabił i pociął siekierą. Po drugie obcinanie rąk urzędnikom tylko z sektora służby zdrowia wydającym przepisy typu że nie ma się leczyć po 65 roku życia. Po trzecie pracę dać wszystkim, godziwe warunki do bytu ale nic za darmo albo pracujesz, albo niemasz zasiłku dla bezrobotnych nawet, kamieniołomy dla więźniów mordujących i recydywistów. I kara śmierci wydawana w 2 trybach sądowym w normalnych przypadkach zabijania, zaocznie w wypadkach taki jak diabła ze szczecina. I zero kontoli obywateli kontrola tylko dla państwa urzędników wydających nasze pieniądze."_

pawelblu 14.10.2005 08:20

Z tym co napisales program Kaczynskiego ma niewiele wspolnego. Blizszy jest temu program Korwina.
Chociaz nawet Korwin nie ma tak radykalnego (w zasadzie to juz glupiego) pomyslu na orzekanie kary smierci zaocznie. Podobnie z obcinaniem reki.
Poza tym zwiekszenie podatkow to jedyny pkt ktory pasuje do socjalistow, a dla Korwina jest nieakceptowalny. No i on nie jest za trzymaniem Polakow krotko, tylko wrecz przeciwnie.
Reszta pasuje do Korwina, w programie socjalistow (PiS/Kaczynski) tego nie znajdziesz.

Jezeli potrzebujesz twardego prezydenta ktory bedzie Cie kontrolowal, to Twoja sprawa. Ja nie potrzebuje, kontroluje sie sam.

memorando 14.10.2005 02:25

Tylko Kaczyński. Pamiętacie jak był min istrem sprawiedliwości ile wyłowili przestępców??? Kaczyński i zamordyzm jedyna metoda na polaków. Twarda władza, twarde zasady odpowiedzialności urzędników za błedy, państwo dla obuywatela a nie dla jełopów z wiejskiej opychających się za naszą kase. Kara śmierci orzekane zaocznie bez sądu, dla morderców, pedofilów, obcinanie prawych rąk złodziejskim urzędnikom, zasada pełnej odpowiedzialności za urząd który piastują. Sądzę że po 10 latach takiej władzy nasz kraj byłby potęgą jak usa, Zasada jedna ograniczyć wydatkki wieszając za morderstwo, zniwelować koszty utrzymania więźniów, przez ciężką katorżniczą pracę za jedzenie i nocleg. i twarda polityka fiskalna, podwyższenie dla najbogatszych podatków, sprywatyzowanie służby zdrowia, odcięcie pępowiny dla pkp, budowa portu w szczecinie. polaków trzeba trzymać za krótko polak praujący za dobrą płacę mniej by myślał a więcej robił:D:D:D

MQs 13.10.2005 13:43

Rzeczywiście tekst świetny, ale komentarze pod nim pokazują, że najwięcej komentują ci co go nie rozumieją - bo tekst chyba nie wymaga komentarza, poza takim, że z ironią mówi całą prawdę o obecnej kampanii, o kreowaniu wizerunku i podatności ludzi na takie zabiegi.
Cytat:

Dobrze natomiast, gdyby sam prezydent brał udział w jakimś powstaniu. W którym powinien był bohatersko zginąć.
A to zdanie już chyba dla tych, co są mniej "wrażliwi" na ironię :D

pawelblu 13.10.2005 09:59

Ciekawy tekst.

http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.ht...1129153415.915

PioWit 13.10.2005 06:51

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
No z tym już raczej zgodziłbym się prędzej, bo znane mi badania wskazują, że rozmiar.. "średni" jest najbardziej "lubiany" ;)

No ale przecież i tak najważniejsza jest osobowości, no nie..? :>

I portfel. :D

Pozdrawiam

andrzejj9 12.10.2005 21:04

Cytat:

Napisany przez woitas
to tak jak z mitem, że dla kobiet długość fiuta nie ma znaczenia :hahaha:

No z tym już raczej zgodziłbym się prędzej, bo znane mi badania wskazują, że rozmiar.. "średni" jest najbardziej "lubiany" ;)

No ale przecież i tak najważniejsza jest osobowości, no nie..? :>

mallow 12.10.2005 20:45

www.antyprawica.republika.pl - fajna stronka o POPiSach

pawelblu 12.10.2005 20:32

Jezeli np. wizy do USA mialyby byc zniesione, to wywalczyc to moglby tylko prezydent, podobnie z przeniesieniem baz, podobnie z wlaczeniem Polski do stalych czlonkow rady bezpieczenstwa ONZ itd. Wiadomo ze wiekszosc tego typu umow zatwierdza parlament, jednak bez wynegocjowania samej woli ratyfikacji umowy przez obie strony na najwyzszym szczeblu (prezydent/kanclerz-premier - zalezy od ustroju) to parlamenty niewiele moga, bo jak parlament sobie jakas umowe zatwierdzi sam bez konsultacji na najwyzszym szczeblu to ten drugi parlament raczej jej nie uchwali (bez powaznych ustalen, nie ma decyzji) i bedzie to umowa jednostronna, zwykle bez sensu.

Wetowanie w tym ukladzie nie bedzie mialo wiekszego znaczenia. Zarowno PO jak i PiS ma taka sile, ze brak ich poparcia to prawie veto. W tym przypadku lepszy jest prezydent z PO, bo PO sie z zadna inna partia nie dogada, zeby na lewo forsowac swoje rzeczy, a do wspolrzadzenia z PiS jest juz kilku kandydatow.

pykson 12.10.2005 19:19

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Wrecz przeciwnie. Wlasnie na arenie miedzynarodowej prezydent moze zrobic duzo wiecej niz w kraju.

juz o tym kiedys dyskutowalismy, nie zamierzam Cie przekonywac, kazdy ma prawo do swojej opinii, ale jeszcze raz napisze: SAM niewiele moze zdzialac, poza mianowaniem/odwolywaniem ambasadorow
bo z ratyfikowaniem i wypowiadaniem umow miedzynarodowych nie jest juz tak do konca wladny zrobic co zechce

za to w kraju wystarczy ze nie bedzie wetowal sensownych ustaw i juz bedzie dobrze po tym co robil, a raczej czego nie robil pracus kwasniewski

a tak na powaznie to na zewnatrz prezydent jest wizytowka RP, tyle ze niewiele zalezy od niego samego
i dobrze

skoro mowa o wyborach prezydenckich moze komus sie przyda krotka charakterystyka na interii - Władza wykonawcza

pawelblu 12.10.2005 17:29

Cytat:

Napisany przez pykson
IMO prezydent sam duzo w swiecie nie zalatwi (wiemy ile dobrego dla narodu na arenie miedzynarodowej zrobil kwasniewski), lepiej zeby zajal sie krajem

Wrecz przeciwnie. Wlasnie na arenie miedzynarodowej prezydent moze zrobic duzo wiecej niz w kraju.

polakT 12.10.2005 17:22

dla mnie tusk wyglada jak UFO, wiec na niego nie zagłosuje
kaczor - czy ktos widział wysokiego kaczora(kaczke) - na niego nie zagłosuje

wnisek na niekogo nie bede glosowal - chciaz jakby ładna Pani wziela udzial w wyborach to bym sie zastanowił ;)

Jednym słowem piep***** kota za pomocą młota

mallow 12.10.2005 17:19

Cytat:

Napisany przez woitas
masz rację, pierwsze wrażenie jest decydujące :respect:

I tu sie z Toba nie zgadzam!

Nie jest dla nich wazna, o ile jest wiekszy niz 20 cm :D

^_^

pozdro :)

pykson 12.10.2005 16:21

Cytat:

Napisany przez woitas

piekny OT sie nam tu zrodzil, i to jak plynnie, bez przeskokow :D

co do aparycji obu kaczorow
coz, nie jestem gejem i piekno plci z zalozenia brzydkiej nie jest dla mnie pojeciem latwym do okreslenia

ale patrzac na kwasa, to naprawde odnosze wrazenie ze obaj aktualni kandydaci sa przy nim atrakcyjni

i nie demonizujmy roli wygladu - fakt, liczylby sie on moze w swiecie, chociaz watpie ze Tusk zalatwilby wiecej gdyby mowil wyrazniej, albo Kaczor latwiej by cos wynegocjowal, gdyby urosl 10 cm wiecej

IMO prezydent sam duzo w swiecie nie zalatwi (wiemy ile dobrego dla narodu na arenie miedzynarodowej zrobil kwasniewski), lepiej zeby zajal sie krajem

woitas 12.10.2005 15:45

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
To był tylko przykład nie mający nic wspólnego z tematem, ale jednak pokazujący wyraźnie, że we wszelkich sytuacjach życiowych, również tych najważniejszych podstawowym kryterium oceny - pierwszym kryterium oceny (a nie zawsze jest szas lub możliwości, żeby tę ocenę później zweryfikować) jest wygląd zewnętrzny. I dlatego tak - powtórze to raz jeszcze - to jakiego wzrostu będzie nasz prezydent ma znaczenie i jest dla mnie istotne, czy przy spotkaniu np. z Bushem to Bush będzie musiał podnieść głowę patrząc na gościa, czy odwrotnie. Wolałbym tę pierwszą sytuację.

mallow 12.10.2005 15:34

Prezydent to osoba publiczna i musi sie prezentowac przyzwoicie...

andrzejj9 12.10.2005 11:10

Cytat:

Napisany przez PioWit
Zaraz, zaraz, nie mylmy pojec. :D Zgadzam sie, iz faceci to wzrokowcy, ale tu nie mowimy o jakiejs lasce do poderwania, a o ewentualnym przywodcy panstwa (nieistotne w tej chwili ktorego). Jak sam chyba przyznasz (na co powyzej zwracalem uwage), na zdjeciu powyzej nie stoja same Banderasy tudziez Supermeni. Kierujac sie zasada, ktora lansujesz pozostaje, wystawic na glowe panstwa Pudziana. :)

Pozdrawiam

To był tylko przykład nie mający nic wspólnego z tematem, ale jednak pokazujący wyraźnie, że we wszelkich sytuacjach życiowych, również tych najważniejszych podstawowym kryterium oceny - pierwszym kryterium oceny (a nie zawsze jest szas lub możliwości, żeby tę ocenę później zweryfikować) jest wygląd zewnętrzny. I dlatego tak - powtórze to raz jeszcze - to jakiego wzrostu będzie nasz prezydent ma znaczenie i jest dla mnie istotne, czy przy spotkaniu np. z Bushem to Bush będzie musiał podnieść głowę patrząc na gościa, czy odwrotnie. Wolałbym tę pierwszą sytuację.

ed hunter 12.10.2005 09:03

Pudzianowski na razie poszedł na studenta, ale jak wiadomo wyższe wykształcenie nie jest potrzebne do sprawowania urzędu prezydenta a golenie ma najmocniejsze na świecie, więc się nadaje - jestem za! :D

PioWit 12.10.2005 00:18

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Zresztą.. ostatnio przekonałem się (pośrednio), że tak, jak o tym, że faceci oceniają (przynajmniej na początku) dziewczyny głównie po wyglądzie, tak i również dla dziewczyn może to być czynnik decydujący przy decydowaniu się na związek.. A zawsze wszyscy mówili, że liczy się osobowość, charakter itp. itd.. niestety - bzdura...

Zaraz, zaraz, nie mylmy pojec. :D Zgadzam sie, iz faceci to wzrokowcy, ale tu nie mowimy o jakiejs lasce do poderwania, a o ewentualnym przywodcy panstwa (nieistotne w tej chwili ktorego). Jak sam chyba przyznasz (na co powyzej zwracalem uwage), na zdjeciu powyzej nie stoja same Banderasy tudziez Supermeni. Kierujac sie zasada, ktora lansujesz pozostaje, wystawic na glowe panstwa Pudziana. :)

Pozdrawiam

pawelblu 11.10.2005 23:25

Cytat:

Napisany przez ed hunter
wyższy kandydat ma mocną wadę wymowy, więc...

No to juz celniejsza uwaga.

andrzejj9 11.10.2005 21:12

Cytat:

Napisany przez PioWit
Wiesz, moim zdaniem, nie brzmi to brutalnie, ale ABSURDALNIE. Jakos nie zauwazylem, zeby na zdjeciu wklejonym przez Ciebie, stali sami kandydaci na - Mistera Universum. Nb. wyglada mi to na montaz i to nienajwyzszych lotow. :) Zawsze sadzilem, iz nie szata czyni czlowieka, ale coz widocznie cos sie zmienilo w ostatnim czasie.

Pozdrawiam

Też tak sądziłem, ale przekonałem się już, że moje "sądzenie" czy po prostu nadzieja nijak ma się do rzeczywistości. Zresztą.. ostatnio przekonałem się (pośrednio), że tak, jak o tym, że faceci oceniają (przynajmniej na początku) dziewczyny głównie po wyglądzie, tak i również dla dziewczyn może to być czynnik decydujący przy decydowaniu się na związek.. A zawsze wszyscy mówili, że liczy się osobowość, charakter itp. itd.. niestety - bzdura...

Zainteresowanych tematem polecam lekturę różnego rodzaju książek oraz badań, które jasno wskazują, że ludzie uważani za atrakcyjnych otrzymują w pracy wyższe stanowiska, lepiej zarabiają, są pozytywniej postrzegani i lepiej oceniani. Takie są fakty, fakty udowodnione poprzez wieloletnie badania na setkach tysięcy osób. I czy chcemy się z tym zgodzić, czy nie, tak po prostu jest.

A przy osobach publicznych - reprezentantach danej grupy - zyskuje to tylko dodatkowo na znaczeniu..

PioWit 11.10.2005 20:23

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Dla wielu ludzi i państw na świecie nie będzie miało żadnego znaczenia, jaką osobą jest Prezydent Polski, ale kiedy spotka się on z głową ich państwa to, co na pewno rzuci się w oczy i zostanie zapamiętane, to właśnie sposób, w jaki się prezentuje, w tym wypadku jego.. wzrost... A jednocześnie - i nie chcę tu opisywać programów, które działają, ale takowe są - to wrażenie zostanie przetransponowane na cały kraj - Prezydent niski, brzydki, gruby? To Polska pewnie też nieciekawa, coś takiego jak on, nie warto tam jechać, nie warto nawiązywać znajomości...

Sam zdaję sobie sprawę z tego, że brzmi to brutalnie, ale tak jest, a może właściwie - tak może być. Ale zapewne będzie, bo tak po prostu wszyscy funkcjonujemy...

Wiesz, moim zdaniem, nie brzmi to brutalnie, ale ABSURDALNIE. Jakos nie zauwazylem, zeby na zdjeciu wklejonym przez Ciebie, stali sami kandydaci na - Mistera Universum. Nb. wyglada mi to na montaz i to nienajwyzszych lotow. :) Zawsze sadzilem, iz nie szata czyni czlowieka, ale coz widocznie cos sie zmienilo w ostatnim czasie.

Pozdrawiam

andrzejj9 11.10.2005 17:41

Cytat:

Napisany przez ed hunter
wzrost istotny :O

no tak dla kobiet chyba...

dla mnie istotne jest czy człowiek ma własne zdanie czy cały czas przestraszone oczy...

Mimo, że brzmi to absurdalnie musimy pogodzić się z tym, że znacząca większość osób (ok. 80%) jest wzrokowcami i pierwszą opinię wyrabia sobie właśnie na podstawie.. wyglądu.. Zresztą, czy tego chcemy czy nie tak właśnie funkcjonuje ten świat, że to nasza prezentacja stanowi pierwszy filtr, którym zrazimy do siebie lub nie osoby, z którymi nawiązujemy kontakt..

Dla wielu ludzi i państw na świecie nie będzie miało żadnego znaczenia, jaką osobą jest Prezydent Polski, ale kiedy spotka się on z głową ich państwa to, co na pewno rzuci się w oczy i zostanie zapamiętane, to właśnie sposób, w jaki się prezentuje, w tym wypadku jego.. wzrost... A jednocześnie - i nie chcę tu opisywać programów, które działają, ale takowe są - to wrażenie zostanie przetransponowane na cały kraj - Prezydent niski, brzydki, gruby? To Polska pewnie też nieciekawa, coś takiego jak on, nie warto tam jechać, nie warto nawiązywać znajomości...

Sam zdaję sobie sprawę z tego, że brzmi to brutalnie, ale tak jest, a może właściwie - tak może być. Ale zapewne będzie, bo tak po prostu wszyscy funkcjonujemy...

ps. Tym bardziej cieszy mnie to, że jestem wysoki i przystojny :serdusz: ;)

ed hunter 11.10.2005 16:23

wyższy kandydat ma mocną wadę wymowy, więc...

para 11.10.2005 14:38

Zawsze czegoś brakuje kandydatowi, obecny jest prawie magistrem i czasami bolą go nogi.

mallow 11.10.2005 14:03

155 cm wzorsu kontra seplenienie... Polska po prostu...

pawelblu 11.10.2005 10:34

Cytat:

Napisany przez ed hunter

dla mnie istotne jest czy człowiek ma własne zdanie czy cały czas przestraszone oczy...

Oczy istotniejsze od wzrostu glowy panstwa ? No nie wiem ...

ed hunter 11.10.2005 09:26

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Ekhmm...

http://img339.imageshack.us/img339/7830/wstyd7kf.th.jpg

Zdjęcie to raczej retusz, ale i tak dowiedziałem się, że Kaczyński ma ok. 155cm wzrostu. Nie wiem, czy to prawda, ale jeśli tak, to może dziwnie to zabrzmi, ale w przypadku człowieka, który ma być reprezentantem całego narodu, kwestia wzrostu (rozumiana jako prezentacji) jest również istotna..

mr_spock 10.10.2005 23:10

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Ekhmm...

Zdjęcie to raczej retusz, ale i tak dowiedziałem się, że Kaczyński ma ok. 155cm wzrostu. Nie wiem, czy to prawda, ale jeśli tak, to może dziwnie to zabrzmi, ale w przypadku człowieka, który ma być reprezentantem całego narodu, kwestia wzrostu (rozumiana jako prezentacji) jest również istotna..

Napoleon, Hitler, Kaczynski... ;)

andrzejj9 10.10.2005 22:53

Ekhmm...

andrzejj9 10.10.2005 13:48

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Sorry, ale ja tu widze wielka manipulacje...

Manipulacja czy nie, dla mnie osobiście to, co ktoś powiedział kilkanaście lat temu nijak się ma do tego, jakim człowiekiem jest dzisiaj. Nie chcę bronić Tuska, bo nawet mimo tego, że w miarę go lubię, nie jest to dla mnie wymarzony kandydat na Prezydenta, ale takie zarzuty akurat uważam za bezpodstawne.

zet64 10.10.2005 11:34

Cytat:

Napisany przez MQs
Człowieku! (@zet64) jeżeli ty smiejesz się wypowiadając takie słowa to ja się ciebie boję (bojówka?).

No i nie piszcie mi o komuchach i żydach bo taka "Polskość" jest naprawde przykra, a jeżeli są to najpoważniejsze argumenty to przyjmijmy, że już je słyszałem (nie tylko w dzisiejszych czasach).

jak tu się nie śmiac człowieku...ile można życ w ciemnogrodzie, no ile ??

...no właśnie, kolejny dowód na brak komuchów ^_^ Nie było, nie ma, nie będzie ! To tylko chora wyobraźnia prawicy ( lub bojówek ) chcącej zawładnąc umysłami Polaków...tyle że ta prawica to też często komuchy :bicz:
Co za cholerny kraj...

MQs 10.10.2005 06:27

Człowieku! (@zet64) jeżeli ty smiejesz się wypowiadając takie słowa to ja się ciebie boję (bojówka?).

Co do "Polskość to nienormalność" to się zgadzam z tymi słowami (chyba, że kierowałbym się naprawdę prostą logiką), bo to jest właśnie wyraz buntu na obecną (ówczesną) rzeczywistość, a mnie się ona nie podoba, a tym bardziej fakt, że zamiast ruszyć do przodu powracamy do socjalizmu pod hasłami "Prawa i Sprawiedliwości".

"Nienormalnością" (Do zagorzałych zwolenników państwa socjalnego) jest to, że ze sztandarem na czele i patriotycznymi (często w zbyt szerokim rozumieniu) hasłami wprowadzacie to z czym walczyliście (wasi rodzice) wcześniej - komuniści nie planowali "tych gorszych aspektów" wprowadzenia swoich wizji. Miał to być bardzo sprawiedliwy układ, gdzie każdy będzie miał równo a państwo tego dopilnuje.

Ileż to razy słyszałem, że politycy zawsze obiecują a potem i tak nic z tego nie wychodzi. W PO podoba mi się to, że mówią o trudnościach i możliwości cięższej sytuacji (co samo przez się dotyczy najuboższych). PiS mówi mi prosto w oczy, że jest bezbłędny - to mnie obraża. Nie po to studiowałem żeby mi teraz "wykształcony prawnik" mówił, że podatek liniowy jest niebezpiecznym eksperymentem podczas gdy jego (PiS) koncepcja jest dużo bardziej wątpliwa.

PiS chce obniżyć podatki, utrzymać (zwiększyć) świadczenia socjalne, wstrzymać prywatyzację (pierwszy dochód państwa po podatkach) - to wszystko przy łatanej od pięciu lat dziurze budżetowej - Dalej - zwiększyć ilość (albo conajmniej zmienić treść) wielu przepisów (bynajmniej nie uproszczenie), zaoszczędzić na biurokracji, zmienić treść konstytucji (wprowadzenie tylko kilku poprawek proponowane przez PO Kaczyński wręcz wydrwił w debacie) co pociągnie dalsze zmiany w ustawodawstwie, a co dopiero w aktach wykonawczych - to się kupy nie trzyma.
Jeżeli ktoś potrafi mi to logicznie nakreslić to bardzo bym prosił.
No i nie piszcie mi o komuchach i żydach bo taka "Polskość" jest naprawde przykra, a jeżeli są to najpoważniejsze argumenty to przyjmijmy, że już je słyszałem (nie tylko w dzisiejszych czasach).

zet64 10.10.2005 01:40

Powtórzę po kimś...
gdyby wybory mogły cokolwiek zmienic, to już dawno byłyby nielegalne. 8 )
Całe to gadanie jest naprawdę zabawne, przecież to koleżki z jednej paczki i całe to zamieszanie to ochłap dla gawiedzi ^_^ ...ale fajnie się to czyta. Można boki zrywac. trochę humoru na wieczór dobrze robi, to zdrowo się dotlenic przed snem ... śmiech to zdrowie.
Mocno niepopularne lub wręcz nawet wyśmiewane jest takie podejście - tym żałosnym krajem rządzą komuchy i ubole... ale niestety tak jest w rzeczywistości. i przekręt polega na tym że MA to byc zabawne. To celowe działanie, podobne do tego jakie żydki zrobiły np po II wojnie św. Sami namieszali a później zrobili z siebie ofiary. Schemat nie nowy, ludzie też nie nowi - i ci na stołkach i ci w cieniu.
Po '89 trzeba było powywieszac, zapełnic więzienia bydlakami którzy pastwili się nad narodem. Mordowali, kradli, dawali kraśc sowietom, lizali im dupy, a na koniec jak już się nie dało tego ciągnąc to załatwili sobie i swoim dzieciom super posadki i układy. Wysadzili konkurencję i dalej drenowali ten kraj. i znowu dłużej się nie dało, to ałatwili sobie posadki w Brukseli, USA, itp. Polityka dla nich ? To tylko dowolnie formowana materia która ma służyc ich interesom. Trzeba było mendy odsunąc dożywotnio od polityki, stanowisk itp. KOLEJNY BŁĄD. To już nie do naprawienia, za późno rodacy - barany. Lepiej idźcie spac, jutro do pracy żebyście mieli jak i z czego płacic podatki itp. i nie chorujcie bo państwo ludowe na tym cierpi...
No i umierajcie przykładnie po 65 r życia itd, itp... szkoda gadac. I tak wszelkie gadanie do niczego nie prowadzi. Mógłbym tak nawijac tygodniami przez megafon w centrum Warszawy, lub w TV :)
i co z tego ? i tak barany zostaną baranami...
w sumie szkoda tylko zrywów narodowych, Powstania Warszawskiego, AK-owców, normalnych ludzi. Szkoda ukradzionego życia naszych rodziców, dziadków...zmarnowanych szans na normalne życie dla nas, dla młodzieży ( bo też się nie załapie na normalne czasy)...niech ich szlag trafi, ale i was - bo barany jesteście pozwalając na to.

PioWit 10.10.2005 00:55

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Jezeli chodzi o inne kraje to wez poprawke na to, ze nasz kraj jest duzy i sluzby specjalne byly dosc silne w porownaniu np. z tymi z Czech, czy Slowacji. Po pierwsze mogly swobodnie manipulowac aktami przed ich udostepnieniem. Po drugie, w administracji rzadowej, w sejmie rowniez byli agenci lub wspolpracownicy tajnych sluzb i co - oni mieli dokonywac lustracji. Jak ulozysz zespol ludzi niezaleznych, skoro czesc z twojego otoczenia to agenci lub tajni wspolpracownicy i moga pracowac tak, zeby efekt byl taki 'jaki ma byc', jak ocenisz wiarygodnosc materialu ktory pochodzi z archiwum sluzb specjalnych ktore to wlasnie masz rozliczac. Kto zagwarantuje ze materialy obciazajace agentow, sa przez tych agentow uczciwie zebrane i przedstawione, a agenci z Twojego otoczenia ktorzy wchodza w sklad zespolu analizujacego teczki, pracuja nad nimi prawidlowo (uzylem 2 osoby w przenosni zeby bylo obrazowo)?

W Niemczech byly silniejsze, ale mniejsza o to. :) Odnoszac sie tylko do Twojej wypowiedzi zapytam - czyja to jest wina? Kto odpowiada, za taki stan rzeczy? Uwazam pytania za retoryczne, wiec odpowiedzi nie oczekuje. Zapytam jednak ponownie - Z czego/kogo, chcecie byc dumni?

Pozdrawiam :)

PS:

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
Looz usunął ten, który będzie dumny z Polski hehe
pzdr

Dzieki. Widzisz, ja tez jestem dumny z naszego kraju, ale powody mojej dumy maja chyba jednak, inne podloze. :)

ed hunter 10.10.2005 00:39

ołałał... spłynęły wyniki z ~62% komisji i przewaga Tuska spadła do 1.51 punktu procentowego..... kto wie co będzie do jutra, bo ja już chyba wiem co będzie w 2 turze ;)

georg 10.10.2005 00:32

Jaki kraj taki (niestety) prezydent.... :blee:

pawelblu 10.10.2005 00:06

Cytat:

Napisany przez PioWit
Wybacz, ale gdzie Ty tu widzisz manipulacje? Zdaje sie, ze to Ty pisales o teorii spiskowej. :)

Wytlumacze na prostym przykladzie - uzyje skrajnej manipulacji zeby pokazac obrazowo:
"Jestem niewinny, natomiast swiadek jest przestepca."
Mozna zamienic na:
"Jestem (...) przestepca."
Cytat:

Napisany przez PioWit
A wiesz, tutaj sie z Toba zgodze bez reszty. :) Przyznasz jednak, iz przynajmniej smiesznym (ja nazywam to hipokryzja) jest fakt, podjecia takiego kroku akurat w takim momencie?

Coz - zrobil jak uwazal, jak uwazal pewnie jego sztab :) Kampania to jest gra. Osobiscie wole zeby tej gry nie bylo, ale jezeli obaj kandydaci z drugiej tury, to dwaj glowni bohaterowie tej gry to nalezy sie obrazic i nie pojsc na wybory, czy wybrac blizsza sobie wizje? Ja wole wybrac.

Cytat:

Napisany przez PioWit
Nie wiem czy znanym jest Ci fakt, iz p. Michnik wraz z kompanami, mial swobodny dostep do archiwow i mogl z nimi, dosyc swobodnie sobie poczynac? Uwierz mi, ze nie ma to nic wspolnego, ze Spiskowa Teoria Dziejow. Wystarczy popatrzec, po krajach bylego bloku wschodniego w ktorych, lustracja zostala wykonana. Przyznasz chyba, ze klimat tam jest jakby troche swiezszy.

Po pierwsze ogolniki - jezeli mowisz o konkretnej sytuacji ktora miala miejsce, to nie uzywaj ogolnikow. Ja zastrzeglem sobie ze tylko spekuluje, bo jak bylo naprawde - nie wiem i watpie zeby ktos spoza ukladu sluzb specjalnych zajmujacych sie ta sprawa wiedzial. Poza tym - ja nie mowie nie lustarcji - wrecz przeciwnie i o tym pisalem. Lustracja - w sensie upublicznienia wiarygodnych akt dotyczacych osob publicznych, znacznie pomoglaby w oczyszczeniu i pewnym odswierzeniu na scenie politycznej.
Natomiast NIE wolnej amerykance w lustracji bo jest to narzedzie o ogromnej sile. NIE dla narzedzia o ogromnej sile, bez kontroli, w reku osoby takiej jak Macierewicz.
Jezeli chodzi o inne kraje to wez poprawke na to, ze nasz kraj jest duzy i sluzby specjalne byly dosc silne w porownaniu np. z tymi z Czech, czy Slowacji. Po pierwsze mogly swobodnie manipulowac aktami przed ich udostepnieniem. Po drugie, w administracji rzadowej, w sejmie rowniez byli agenci lub wspolpracownicy tajnych sluzb i co - oni mieli dokonywac lustracji. Jak ulozysz zespol ludzi niezaleznych, skoro czesc z twojego otoczenia to agenci lub tajni wspolpracownicy i moga pracowac tak, zeby efekt byl taki 'jaki ma byc', jak ocenisz wiarygodnosc materialu ktory pochodzi z archiwum sluzb specjalnych ktore to wlasnie masz rozliczac. Kto zagwarantuje ze materialy obciazajace agentow, sa przez tych agentow uczciwie zebrane i przedstawione, a agenci z Twojego otoczenia ktorzy wchodza w sklad zespolu analizujacego teczki, pracuja nad nimi prawidlowo (uzylem 2 osoby w przenosni zeby bylo obrazowo)?

CIAPEK 09.10.2005 23:56

Cytat:

Napisany przez PioWit
(...)

PS:

Dziekuje, za usuniecie zbednego posta. :D

Looz :) usunął ten, który będzie dumny z Polski hehe :D ;)
pzdr

M@X 09.10.2005 23:51

Czlonek komisji wyborczej sie klania :-). Wiemy juz ze bedzie druga tura na bank. U nas wygral Tusk, ale przewaga doslownie 19 glosow (grosze) nad Kaczynskim (glosowalo ponad 1000 osob). Na trzecim miejscu Lepper, potem nieznacznie slabiej Borowski no i jakies groszowe sprawy typu pani Bochniarz czy Janusz Korwin-Mikke. Reszta to 0-1 glosow, wiec nie warto wspominac.

PioWit 09.10.2005 23:18

Cytat:

Napisany przez pawelblu
"Polskość to nienormalność (...)Polskość wywołuje u mnie niezmiennie odruch buntu(...)"
Jestem prawie pewien ze zakropkowanie zmienilo sens wypowiedzi i nie nalezy jej w zadnym wypadku utozsamiac z:
"Polskość to nienormalność. Polskość wywołuje u mnie niezmiennie odruch buntu."

Wybacz, ale gdzie Ty tu widzisz manipulacje? Zdaje sie, ze to Ty pisales o teorii spiskowej. :)

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Osobiscie fakt zawarcia przez niego slubu koscielnego mi wisi. Cywilnego zreszta tez. Pierwsza dama nie bedaca zona - dla mnie to bez znaczenia.

A wiesz, tutaj sie z Toba zgodze bez reszty. :) Przyznasz jednak, iz przynajmniej smiesznym (ja nazywam to hipokryzja) jest fakt, podjecia takiego kroku akurat w takim momencie?

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Niszczono jedne dokumenty, dostarczano inne. Przegieciem ktore bylo bezposrednim powodem odwolania Olszewskiego byla druga lista Macierewicza na ktorej znalazl sie m.in. Walesa

Nie wiem czy znanym jest Ci fakt, iz p. Michnik wraz z kompanami, mial swobodny dostep do archiwow i mogl z nimi, dosyc swobodnie sobie poczynac? Uwierz mi, ze nie ma to nic wspolnego, ze Spiskowa Teoria Dziejow. Wystarczy popatrzec, po krajach bylego bloku wschodniego w ktorych, lustracja zostala wykonana. Przyznasz chyba, ze klimat tam jest jakby troche swiezszy.

Pozdrawiam

PS:

Dziekuje, za usuniecie zbednego posta. :D

pawelblu 09.10.2005 22:45

Cytat:

Napisany przez PioWit
Zapytam. Z czego lub kogo, chcesz byc dumnym? Z czlowieka, ktory swojego czasu wypowiedzial te slowa:
Cytat:

Napisany przez Donald Tusk
Polskość to nienormalność (...)Polskość wywołuje u mnie niezmiennie odruch buntu(...)Piękniejsza od Polski jest ucieczka od Polski tej na ziemi, konkretnej, przegranej, brudnej i biednej(...)- tak Donald Tusk wypowiadał się w 1987 roku w wywiadzie dla czasopisma "Znak". Wypowiedzi kandydata na prezydenta RP, Donalda Tuska na temat Polski i polskości przypomina "Nasz Dziennik"

"...husarie i ułani, powstańcy i marszałkowie, majaczą Dzikie Pola i Jasna Góra, dziejowe misje, polskie miesiące, zwycięstwa i klęski. Zwycięstwa? Jak wyzwolić się z tych stereotypów, które towarzyszą nam niemal
od narodzenia, wzmacniane literaturą, historią, powszechnymi resentymentami? Co pozostanie z polskości, gdy odejmiemy od niej cały ten wzniosło-ponuro-śmieszny teatr niespełnionych marzeń i nieuzasadnionych urojeń? Polskość to nienormalność - takie skojarzenie narzuca mi się z bolesną uporczywością, kiedy tylko dotykam tego niechcianego tematu. Polskość wywołuje u mnie niezmiennie odruch buntu: historia, geografia, pech dziejowy i Bóg
wie co jeszcze, wrzuciły na moje barki brzemię, którego nie mam specjalnej ochoty dźwigać... Piękniejsza od Polski jest ucieczka od Polski tej na ziemi, konkretnej, przegranej, brudnej i biednej. I dlatego tak często nas ogłupia, zaślepia, prowadzi w krainę mitu. Sama jest mitem."

Sorry, ale ja tu widze wielka manipulacje. Wykropkowanie w miejscach gdzie kontekst sugeruje meritum wypowiedzi jest oczywista manipulacja dla czlowieka nawet srednio-inteligentnego:
"Polskość to nienormalność (...)Polskość wywołuje u mnie niezmiennie odruch buntu(...)"
Jestem prawie pewien ze zakropkowanie zmienilo sens wypowiedzi i nie nalezy jej w zadnym wypadku utozsamiac z:
"Polskość to nienormalność. Polskość wywołuje u mnie niezmiennie odruch buntu."
Cytat:

Napisany przez PioWit
Z czlowieka tak pelnego zasad, ze miesiac przed wyborami bierze slub koscielny (po 27-iu latach malzenstwa), zeby ladniej wygladalo?

Osobiscie fakt zawarcia przez niego slubu koscielnego mi wisi. Cywilnego zreszta tez. Pierwsza dama nie bedaca zona - dla mnie to bez znaczenia.
Cytat:

Napisany przez PioWit
Czlowieka, ktory bral czynny udzial w obaleniu rzadu Jana Olszewskiego, dzieki czemu czerwoni trzesa wszystkim w naszym kraju? Z tego chcesz byc dumnym? To gratuluje znajomosci who is who w Polsce.

TAK, bo
STANOWCZE NIE DLA MACIEREWICZA. Tak wybral Tusk, to uwazam za sluszne zarowno wtedy jak i teraz. Macierewicz jest jednym z najbardziej zacietrzewionych fanatykow na scenie politycznej. Pospekulujmy troche. To prowadzi do tego ze latwo nim manipulowac podrzucajac spreparowane dokumenty (fanatyzm ma to do siebie, ze czasem traci sie kontakt z rzeczywistoscia, idac za impulsem). Skoro lustracja w tamtych czasach miala sie opierac na orzeczeniu fanatycznego ministra, bez mozliwosci odwolania, jakze latwo bylo sluzbom specjalnym niszczyc poszczegolne jednostki podrzucajac Macierewiczowi to czego tak laknal. Niszczono jedne dokumenty, dostarczano inne. Przegieciem ktore bylo bezposrednim powodem odwolania Olszewskiego byla druga lista Macierewicza na ktorej znalazl sie m.in. Walesa. Ciekawe skad Macierewicz wzial na niego papiery - czyzby sluzby specjalne daly spreparowane dokumenty, bo bylo to to na co czekal, czego szukal i na czym mu szczegolnie zalezalo, tylko po to by sluzby specjalne za pomoca naiwnego ministra zrealizowaly swoje interesy i doprowadzily do destabilizacji.
Lustracja TAK - ale nie amatorszczyzna. Trzeba bylo dac mozliwosc przeprowadzenia lustracji prawicowym liberalom z UPR (m.in. autorowi wniosku Januszowi Korwin-Mikke) - oni by sie wzieli za to tak jak nalezy.

PioWit 09.10.2005 22:25

Cytat:

Napisany przez Calme
Do tego co drukuje Nasz Dziennik to zbyt mi to pachnie partią moherowych beretów i ogólną manią prześladowczą zwaną antysemityzmem.

Wybacz, ale trafiles - kula w plot. :) Ani mi po drodze z PMB, a antysemita ze mnie taki, jak z Tuska czlowiek z zasadami. Z faktami sie nie dyskutuje, drogi kolego. Fakty, mowia same za siebie.

Cytat:

Napisany przez Calme
jezeli sam nie zadbasz o swoje dupsko to nie licz tym bardziej, ze zrobi to ktos inny
Niestety w naszym pieknym kraju zbyt wiele osob nadal pozostaje w krainie basni mlekiem i miodem plynacej...... dream on !

Daruj, ale taka postawa, zawsze byla mi obca. Jak juz napisalem na jednym z for - "Nie wazne kto nalewa do koryta, wazne ze moje jest pelne". Niestety, ale nie wystawiles sobie (jako czlowiek) wysokiej noty w moich (mam nadzieje, ze nie tylko w moich) oczach. Co do, jak to nazwales dream on, to jak napisal madry czlowiek - "Marzenia uskrzydlaja" czego Tobie i podobnie myslacym zycze. :)

Pozdrawiam

PS:

Przepraszam za post powyzej, ale cos mi Operka narozrabiala. Prosze kogos wladnego o usuniecie. :)

legion 09.10.2005 22:12

e tam i tak to nic nieda :D teraz to beda sie ze soba kluci zrobia jeszcze wieksze bagno niz bylo :(

mallow 09.10.2005 22:11

Nie widzialem kandydata na prezydenta polski w wyborach w tym roku, ale poszedlem na wybory.
Teraz tym bardziej go nie widze, i nie mam zamiaru glosowac w 2. turze. Nie chce byc odpowiedzialny za wybor prezydenta ktory ma na imie Donald. nie z powodu samego imienia, ale jak na ironie losu, gada jak kaczor z kreskowki. Nie mam zamiaru byc odpowiedzialny za wybor rezimowca ktory bedzie w polsce urzadzal III rzesze niemiecka... Nie mam zamiaru byc odpowiedzialny, za wybor prezydenta, ktory nie umie mowic po angielsku, pisania nie wymagam.
Pozdro

Calme 09.10.2005 21:46

Cytat:

Napisany przez Banana Coctail
@Calme ale od tego czy dobrze sobie o dupsko zadbasz (legalnie) zależy po częsci od rządu.

;) powiedzmy, ze mam na ten temat inne zdanie (legalne oczywiscie :serdusz:)

Banana Coctail 09.10.2005 21:42

@Calme ale od tego czy dobrze sobie o dupsko zadbasz (legalnie) zależy po częsci od rządu.

Calme 09.10.2005 21:38

Powiem tak - podchodze do tego calego cyrku zupelnie na luzie - a wiecie dlaczego - bo zycie nauczylo mnie jednej ale bardzo istotnej zasady, ktora polecam takze innym - jezeli sam nie zadbasz o swoje dupsko to nie licz tym bardziej, ze zrobi to ktos inny :)
Niestety w naszym pieknym kraju zbyt wiele osob nadal pozostaje w krainie basni mlekiem i miodem plynacej...... dream on !

Banana Coctail 09.10.2005 21:36

Dla mnie ten POPiS to będzie iście cyrkowy. Mam cichą nadzieje, że wygra Kaczor (nie jestem jego zwolennikiem) i wtedy się władzą udławi, co do tego Ein Volk, Ein Reich, Ein Furher - to zobaczycie, że niewiele się pomyle jeżeli on wygra.
A pan Tusk szanowny, wziął dopiero teraz ślub kościelny? Ma nieślubne dzieci, nieślubnie uprawiał seks, tak nie może być po prawej stronie!
Widziałem debate z ich udziałem w piątek, do ledwo usiedziałem na miejscu ze śmiechu. Obaj mieli gadane ale ogólnikowo, żadnych konkretów. Nie mają pojęcia o gospodarce ani stosunkach zagranicznych. Nie znają nawet angielskiego, czyżby mieli misje polonizacji świata?;) Od nich padają wielkie słowa, czyny też będą wielkie - brzemienne w skutkach dla przeciętnego polaka... sam sobie naród polski taki los zgotował to sam go musi przecierpieć.
@Calme, to nie jest manipulacja ani żaden antysemitzm ze strony ND (nie bronie ich ale prostuje), sama Tuskowa powiedziała o tym w programie na TVN Style (oglądałem).

Calme 09.10.2005 21:29

Cytat:

Napisany przez PioWit
Z czlowieka tak pelnego zasad, ze miesiac przed wyborami bierze slub koscielny (po 27-iu latach malzenstwa), zeby ladniej wygladalo?

Do tego co drukuje Nasz Dziennik to zbyt mi to pachnie partią moherowych beretów i ogólną manią prześladowczą zwaną antysemityzmem.

uuk81 09.10.2005 21:24

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Janusz Korwin-Mikke nie przejdzie do drugiej tury :(

Przed wyborami do parlamentu (jak to brzmi ;) ) urządzali jakieś idiotyczne
debaty przed tłumem pod gołym niebem, i pamiętam jak sie wkurzyłem gdy
zaczęli pytać o wycofanie naszych wojsk z Iraku. Wszyscy ******yli
bez sensu, i tylko Korwin odpowiedział jak na polityka przystało, że to zależy
od okoliczności. I co? Został wyśmiany przez tłum i prowadzącego :smutny:

PioWit 09.10.2005 21:23

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
TUSK!! Będziemy dumni z Polski :)

Jak słucham w wystąpieniu Kaczyńskiego to mi się żygać chce! Gada jak FASZYSTA ******ony!

Zapytam. Z czego lub kogo, chcesz byc dumnym? Z czlowieka, ktory swojego czasu wypowiedzial te slowa:

Cytat:

Napisany przez Donald Tusk
Polskość to nienormalność (...)Polskość wywołuje u mnie niezmiennie odruch buntu(...)Piękniejsza od Polski jest ucieczka od Polski tej na ziemi, konkretnej, przegranej, brudnej i biednej(...)- tak Donald Tusk wypowiadał się w 1987 roku w wywiadzie dla czasopisma "Znak". Wypowiedzi kandydata na prezydenta RP, Donalda Tuska na temat Polski i polskości przypomina "Nasz Dziennik"

"...husarie i ułani, powstańcy i marszałkowie, majaczą Dzikie Pola i Jasna Góra, dziejowe misje, polskie miesiące, zwycięstwa i klęski. Zwycięstwa? Jak wyzwolić się z tych stereotypów, które towarzyszą nam niemal
od narodzenia, wzmacniane literaturą, historią, powszechnymi resentymentami? Co pozostanie z polskości, gdy odejmiemy od niej cały ten wzniosło-ponuro-śmieszny teatr niespełnionych marzeń i nieuzasadnionych urojeń? Polskość to nienormalność - takie skojarzenie narzuca mi się z bolesną uporczywością, kiedy tylko dotykam tego niechcianego tematu. Polskość wywołuje u mnie niezmiennie odruch buntu: historia, geografia, pech dziejowy i Bóg
wie co jeszcze, wrzuciły na moje barki brzemię, którego nie mam specjalnej ochoty dźwigać... Piękniejsza od Polski jest ucieczka od Polski tej na ziemi, konkretnej, przegranej, brudnej i biednej. I dlatego tak często nas ogłupia, zaślepia, prowadzi w krainę mitu. Sama jest mitem."

Czlowieka, ktory bral czynny udzial w obaleniu rzadu Jana Olszewskiego, dzieki czemu czerwoni trzesa wszystkim w naszym kraju? Z tego chcesz byc dumnym? To gratuluje znajomosci who is who w Polsce.

Zastrzegam. Nie jestem zwolennikiem PIS, PO czy innego ugrupowania politycznego, startujacego w tych wyborach. Jednak jasna krew mnie zalewa, jak widze taka argumentacje. Osobiscie uwazam (i to jest moje swiete prawo) Tuska, za miernote polityczna i czlowieka, ktory utrzyma dotychczasowy stan rzeczy.

Pozdrawiam

pawelblu 09.10.2005 20:53

Janusz Korwin-Mikke nie przejdzie do drugiej tury (rowniez nie wygral w pierwszej) :( choc wyprzedzil Henryke i mial wynik podobny do pupilka PSLu ktory w telewizorze pokazywal sie duzo czesciej.

W drugiej turze wybiore wizje mi blizsza, bez zaplecza Ojca Rydzyka i bez maskowania Polski socjalnej Polska solidarna. Niestety jest to opcja w ktorej kariere zrobil plk. sluzb specjalnych nadal utrzymujacy kontakty z tymi sluzbami - Pan Miodowicz - no ale trzeba to przelknac i poniesc to poswiecenie dla wiekszej idei.

Calme 09.10.2005 20:35

1 kaczor wystarczy - niech Donald tez ma cos od zycia :)

ed hunter 09.10.2005 20:27

Cytat:

Napisany przez CIAPEK

Jak słucham w wystąpieniu Kaczyńskiego to mi się żygać chce! Gada jak FASZYSTA ******ony!

a Tusk gada jak z taśmy puszczony :D

jak wygra będzie miał 50 doradców, którzy przez głosowanie będą ustalać jego poglądy :taktak:

wojtas74 09.10.2005 20:23

Jeszcze dogrywka za dwa tygodnie ||

andrzejj9 09.10.2005 20:20

Kurde.. zacząłem nawet oglądać wieczory wyborcze, ale na TVN takie show zrobili, że zacząłem mieć wrażenie, że jakieś reality show znowu leci.. Idę obejrzeć "The house of flying daggers".. Mam wrażenie, że będzie to przyjemnie spędzenie wieczoru..

Calme 09.10.2005 20:18

Tusk - w koncu ktos normalny ;)

CIAPEK 09.10.2005 20:11

MOdy 09.10.2005 20:10

No i mamy 2 turę.

demek 09.10.2005 20:00

a ja zaglosowalem tak jak chcialem :D

ed hunter 09.10.2005 19:42

a ja powiem, że zagłosowałem na małego populistę, duży mi się nie podoba ;)

Banana Coctail 09.10.2005 18:40

A ja powiem, że nie zagłosuję bo nie mogę:)

polakT 09.10.2005 18:25

Henryka Bochniarz :niepow:
Marek Borowski :niepow:
Leszek Bubel :niepow:
Liwiusz Ilasz :niepow:
Lech Kaczyński :niepow:
Jarosław Kalinowski :niepow:
Janusz Korwin-Mikke :niepow:
Andrzej Lepper :niepow:
Jan Pyszko :niepow:
Adam Słomka :niepow:
Donald Tusk :niepow:
Stanisław Tymiński :niepow:

jak cisza to cisza ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:03.