![]() |
Mnie zastanowiła wizyta Kaczora w Waszyngtonie. Spodziewałem się że Bush
złapie go w objęcia i wyściska, wydawało mi się powiem że obaj są ulepieni z podobnej gliny. Poglądy prawicowe, bezkompromisowe tępienie przeciwników politycznych, zakompleksienie, religijność bardziej ostentacyjna aniżeli fanatyczna, dążenie do pisania historii od nowa. Tymczasem nic takiego się nie stało. Dlaczego? Nie sądzę aby Kaczor mógł Busha czymś urazić: Kaczor nie mówi po angielsku - trochę duka na poziomie jednorocznego kursu tego języka, tłumacz z pewnością wygładzał wypowiedzi a Bush jest wbitym w garnitur prostakiem z Teksasu, który karierę zawdzięcza bogactwu i sławie ojca. Chamskie wypowiedzi nie robią na Bushu specjalnego wrażenia, spływają po nim jak... po kaczce. Jeżeli więc nie dogadali się to Kaczor się Bushowi nie spodobał; Bush najwidoczniej uznał Kaczora za zbyt myślącego i nie dającego się łatwo sterować. Czyli po prostu że nasz Kaczor poniekąd przewyższył tamtego inteligencją. Skoro tak - to szok. |
Cytat:
|
Cytat:
|
z hotelu sejmowego (czyli akademika władzy) jadąc na południe, przy tej samej ulicy, której nazwa po drodze zmienia się z Belwederskiej w Sobieskiego, jest świetny szpital psychiatryczny, gdzie wyleczyli już nie jednego Napoleona, Chrystusa itd.
gabinet cieni ma więc blisko - schizofrenia naprawdę da się leczyć!!! :spoko: |
Cytat:
|
hahaha, słyszeliście ?
kaczor chce rozwiązać parlament ! hahaha. komedii ciąg dalszy. |
PO wreszcie postanowilo stanac twarza w twarz z partia braci Kaczynskich i oglosilo ze zglosi do Sejmu pomysly z kampanii wybroczej PiS - nizsze stawki podatkowe i ulgi prorodzinne. Wedlug specjalistow (czyt wrozbitow) glosowanie na NIE byloby klopotliwe dla PiSu
|
http://wiadomosci.onet.pl/1254626,11,item.html
dobrze zrobil..prosze bardzo wolnosc mediow...co za idioci musieli ta karykature pokazac...i teraz powinni wyslac ludzi z "Rzeczpospolitej" do kraju muzulmanskiego...to wlasnie media w Polsce wszytko na pokaz....pisza ze wlasciele hali w Katowicach nie zwazali na ludzi tylko liczli zysk, a prosze tu to samo nie licza sie Polacy ktorzy przez to moga byc zagrozeni liczy sie zysk moze wiecej ludzi kupi gazete zeby zobaczyc ta karykature:( |
Cytat:
Cytat:
|
Witam !
Jak już napisałem w innym temacie - mi jest po prostu żal, że przede wszystkim PIS (a także LPR, samoobrona, a także RM i TVTrwam - choć na nich to już mi dużo mniej zależy ;) ), wbiły sobie "samobója" - szkodząc sobie naprawdę mocno :smutny: I po co to im było ?? Żeby przypodobać się "świetym mediom" ?? To był błąd - który już odbił się echem, a w następnych dniach odbije się jeszcze bardziej. I tak oto zamiast budować zgodę narodową itd. każdy każdego będzie atakował i niszczył - dziennikarze sygnatariuszy paktu i TVTrwam, a TVtrwam i RM dziennikarzy ... A czy o to chodzi ?? Rzozumiem, że czasem nie można patrzeć na to co mówią media itd. Ale nie można też zwalczać wolności i demokracji, o którą tyle lat walczono ... Przykro mi po prostu ... Pozdrawiam ro29 |
Cytat:
|
RAJ albo JAR...
Jarek, Andrzej oraz Romek zbudowali nowy domek a ten domek, w rzeczy samej to jest znany dom bez klamek W domku będa trzy klęczniki i solarium z Ameryki i jak w pakcie zapisane -lustra będą zakazane A dlaczego? - bo po prostu goście są różnego wzrostu, i jak by się Jarek czuł, widząc się do Romka pół? I, o zgrozo, nasz narodzie, zbudowano go na lodzie Przyjdzie wiosna i ciepłota pozostanie plama błota... |
Cytat:
|
od jutra przestaje kupowac G. Wyborcza - popiera bezwzględnie jedna strone, tendencyjna jak zwykle tez i polsat, onet i wp...
|
hehe, zaraz się lać będą :D
|
wlaczcie sobie Polsat - leci 'Co z ta Polska' :D
|
hehe, czekałem kto to pierwszy wykopie, ja nie chciałem, żeby potem na mnie nie było.
właśnie oglądam to co się dzieje w tv i się po podłodze turlikam ze śmiechu. |
hehe dziennikarze sie obrazli jaka szkoda:/
|
no comment: http://www.wp.pl/r/Ew1157
|
To Chuck zadecyduje czy będą wybory. Dlatego Kaczyński nie umie podać żadnych konkretów.
|
@ed dzieki. Na kosy sie nabije wszelkich oszolomow.
To - bezpieczenstwo, zatrudnienie, pieniadze, pokoj, tolerancje... aby dac, trzeba zabrac wladze idiotom. |
Cytat:
powoczenia z tą rewolucją z kosami na sztorc :D ;) |
@ed hunter moja mama ma 40 lat, jedyne co ja laczy z PRL to to, ze w nim zyla, otrzymala edukacje. "Czerwonego" mam dziadka, szanuje go bardzo. Jest naprawde zyczliwym czlowiekiem, jako jeden z wyzej postawionych w partii wielu ludziom pomogl.
Po tym jak juz nie nalezal do partii, nagle wielu jego "przyjaciol" od niego odeszlo. Jak juz wspomnialem - komunizm jest realny tylko wtedy gdy ludzie beda bardziej swiadomi tego co dostaja i dlaczego oraz gdy nie bede zbyt chciwi i przebiegli. Co do brniecia w bagno - juz dziadka zapewnilem, ze zrobie rewolucje w tym kraju jak nadarzy sie okazja: czerwone flagi, sierpy, mloty, kosy na sztorc, portrety Lenina... |
Witam !
Jak na to wszystko patrzę co się dzieje dziś w sejmie, rządzie, co mówią Prezydent, a także dziś Jarosław Kaczyński, a i czasem Rokita, Tusk itd. - to albo płakać się chce, albo tylko śmiać ... Tak bardzo ogólnie powiem - głosowałem na PIS i mi wstyd, miałem lekką sympatię do PO - i ich nie rozumiem, a co do działań LPR i Samoobronny - to już nie wspomnę - im zależy na Polsce - akurat ;) A tak poważniej - chyba jak widać po ostatnich sondażach - PiS przeliczył się z tym pomysłem na nowe wybory - wydawało mu się, że zgranie wszystko - a zaczyna być jasne, że niewiele może się zmienić - i nie za bardzo wiedzą jak się z tego wycofać. ro29 |
jest się czerwonym, bo rodzice tak mieli, wiec zamiast wstydzić się za rodziców brnie się w to bagno.
Białoruś stoi otworem - można jechać, prosić o azyl i srać na Polskę. |
komunsita w realiach dzisejszych w Polsce to czlowiek ktory chcial by polaczenia Polski z Rosja:)
|
Moze jeszcze dyskalkulie?
|
Fajna dyskusja, dołącz jeszcze dysleksję i arachnofobię. :haha: ^_^
|
Komunista jest socjalista ale socjalista nie musi byc komunista. Komunista dazy do komunizmu przez socjalizm, a socjalista dazy do socjalizmu. Kazdy z nich moze zrobic cos dobrego do panstwa. Moze istniec narodowy-socjalista (nazista), mimo ze narodowy tez jest socjalista ale nie pelni zalozen marksizmu lub pogladow rewizjonistow, przez co nie jest pelnym socjalista.
Lewak to czlowiek gloszacy poglady skrajnie lewicowe do takich mozna zaliczyc nastepujace: * komunizm * leninizm * maoizm * trockizm * stalinizm * anarchokomunizm * anarchosyndykalizm * anarchokolektywizm Wszystkie powyzsze mowia o pewnym typie ustroju panstwa. Nie liczac tych co zaczynaja sie na "anaracho-" mozna zaliczyc do komunizmu. Podstawa komunizmu to marksizm (teorytyczna), praktyczna to leninizm i stalinizm. Zalozenia Marksa bylyby jedynie sluszne gdyby ludzie nie byli chciwi i przebiegli, a uczciwi i pracowicie i wiedzieli, ze to co dostaja jest owocem wysilku ich samych i wielu innych. |
Lewak ???
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
"przynajmniej dla mnie, komunista tez moze duzo dobrego dla panstwa zrobic." wiec teraz nie mieszaj pojec napisales o komunistach ze moga zrobic cos dobrego dla panstwa a teraz wlanczasz w to socjalistow niewiem dziwne masz pojecja no to w koncu socjalisci moga zrobic cos dobrego czy komunisci dla panstwa ? Cytat:
Cytat:
|
@legion uwazasz, ze komunista nie moze zrobic niczego dobrego dla Polski? Ciekawe. Kazdy lewak jest zlym czlowiekiem? (pytanie retoryczne, zebys nie nadintepretowal i odpowiadal). Daj sobie siana z czytaniem tego czego nie napisalem - do szukania schowanych znaczen jest cos takiego jak interpretacja wierszy. Co pisze, pisze tak aby bylo zrozumiale i jasne, a nie zagmatwane i z jakimis podtekstami i polem do zbednej interpetacji. To nie byl wiersz, wiec czytaj jak jest napisane i nie obrazaj mnie.
|
Cytat:
|
@legion naucz sie czytac. Moze zrobic a zrobil to znaczna roznica.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Po ogłoszeniu, że PiS wchodzi w koalicję z PSL i Samoobroną, "Fakt" zorganizował konkurs, w którym można wygrać 50 tys. biletów lotniczych.
|
kto wierzy w UFO? :>
|
Jezeli tak chcecie moge przytoczyc artykul FiM dot. zagadnienia ojca Kaczynskich. Poza tym: rozstrzasanie dosc odleglej przeszlosci (ponad 25 lat) nie ma wiekszego sensu - przynajmniej dla mnie, komunista tez moze duzo dobrego dla panstwa zrobic.
@legion zalezy jeszcze kogo nazywasz komunista - autentycznego czlonka PZPRu lub KPP czy tez po prostu czlowieka o lewicowych pogladach. |
Cytat:
myślę, że zbyt głęboko analizujesz coś co nawet nie jest warte przeczytania :D tak wiem, ja też tam troche napisałem. |
Ja pamiętam. :taktak:
Poza tym i tak mnie to nie obchodzi. :P |
ostatnio przy braku argumentów, stwarza się fakty medialne - najlepszy przykład to co napisał @Banana Coctail -
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
A jezeli ja Ci napisze, ze ojciec Kaczynskich byl komunista i szerzyl ta ideologie?
|
A slyszeliscie ze Kaczynski ma jakies papiery na pana Tuska o wspolprace prawdopodobnie
z komuchami no ciekawe czy to prawda heheheh :) |
Cytat:
Niestety. |
Brakuje mi tu kilku opcji, np.:
|
ja dziś w tv słyszałem, jak jeden z panów K., nie wiem który, niestety miałem daleko do pilota, wzieli mnie z zaskoczenia i nie zdążyłem przełączyć, no ale na temat, jeden z panów K. mówił, że jak się nie uda dogadać to żeby społeczeństwo wyraziło swoją opinię, A WIĘC TAK !! ja chcę wyrazić swoją opinię !! w referendum !! które by brzmiało tak:
Cytat:
|
Witam !
Cóż można powiedzieć - znam takich, co tym się pasjonują i czekają aż będziemy mieli rewolucję na ulicach (to nie żart !!), a inni znowu w ogóle się tym nie interesują ... A według mnie, wyrażnie z jednej strony widać, że wszyscy mają Polaków gdzieś i zależy im na utrzymaniu władzy, miejsc w sejmie itd. A kto tu jest uczciwy, prawdomówwny - sam już nie wiem. Mimo iż głosowałem na PiS, to wybór Jurka na marszałka mi się nie podobał - i jak widać, szybko się okazało, że to człowiek konfliktowy. Ale z drugiej strony PO też zachowuje się dziwnie ... Więc kto tu miał rację i tak naprawdę o co chodziło - to sam nie wiem ... ro29 |
teraz w Tv PO krytykuje i smieje sie ze PiS chce koalicji z Samoobrona..ja sie zastanawiam co by PO zrobilo jak byly by wybory wygrali by je ale tez nieznacznie i PiS nie chcial by z nimi koalciji...chyba poszli by do SLD
|
tusk i jego po też są żałośni, pis tyle razy ich wydymał, błotem w nich rzucał, obrażał, wyzywał od wehrmahtu, a oni dalej do nich na kolanach chodzą, ewidentnie postępują jak każe biblia, nadstawiają drugi policzek, tak średnio raz na tydzień, hahaha, w tym roku to sejm nam się wyjątkowo udał.
|
Dopiero będziesz się śmiał jak Leper dorwie się do rządzenia :blee:
|
dobra dobra smiejcie sie z pisu a co robi PO..oni to dopiero jaja "gabinet cieni" do dzisaj nie moga pogodzic sie z tym ze nie wygrali wyborow i tworza drugo rzad..taki na niby to jest dopiero smiechu warte
|
Ich wyborcy to "moherowe berety" i jakoś to im nie przeszkadza
Aby tylko "ich" radio i ich ksiądz mieli z górki :blee: |
z dnia na dzień jest coraz zabawniej, przed chwilą w panoramie usłyszałem, że pis chce stworzyć koalicję z samoobroną !!!
baHAHAHAHHBAUUAUAHHAHAAHAH no nie moge !!!! i leppera chcą na wicepremiera !!!! no ja z wersalki spadłem ze śmiechu. PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ chce do rządu człowieka z WYROKIEM !!! przypomnę, że jak rządziło sld i mianowali wicemarszałkiem naszego ulubionego wieśniaka to pis najgłośniej krzyczał, że on jest przestępcą !!! no i co ?? teraz tego nie widzą ??? teraz każdy dobry byle zostać przy władzy ? no ***** bez jaj !!!! a wyborcy pisu to co ?? ślepi i głusi ?? a jak widzę w tv tych kurdupli K. to przełączam na inny kanał bo :zygi: mi się chce jak ich widzę. już myślałem, że mi to wisi i nic mnie nie wyprowadzi z równowagi, a już na pewno nie polityka, ALE JUŻ ***** TERAZ TO NIE WYTRZYMAŁEM !!! NA MADAGASKAR Z NIMI !!! |
Cytat:
|
wyczytalem fajna rzecz w Angorze:
"Koalicja rzadowa z Prawem i Sprawiedliwoscia nadal miesci sie w strategii politycznej Platformy Obywatelskiej - powiedzial lider PO Donald Tusk - Ostatnim testem, czy jest ona mozliwa bedzie glosowanie nad nowymi czlonkami KRRiT - postawil warunek. O ile dobrze zrozumielismy, Platforma, w zamian za stanowisko KRRiT, zechce pogadac o koalicji z PiS, ktore, zdaniem Tuska, jest banda nieudacznikow, notorycznie "skacze na kase", upartyjnie panstwo, a na dodatek zamierza lomotac o 5 rano w drzwi swoich przeciwnikow" :spoko: :D |
na TVN24 daja powtorki:)
|
Cholera.. a ja dzisiaj tego cyrku nie miałem okazji oglądać..
|
to co dzisaj stalo sie w sejmie to na prawde az zal...poslowie to ostre tepaki R.Girtych klocil sie najwiecej a wniosku formalnego nie umie zglosci ofiara, byl wywiad przeprowadzony z konstytualista9nie wiem czy dobrze napisalem ten wyraz), ktory to powiedzial ze marszalek Marek Jurek nie zlamal prawa..poniewaz Giertych zle zlozyl wniosek formalny..ja sie nie orientuje jak sklada sie taki wniosek, ale skoro profesor powiedzial ze zle on zostal zlozony to raczej mu wierze....po za tym fajnie zachowywali sie poslowie..jakis okrzyki, wrzaski, tupanie, stukanie...jak stado mamutow...i jak tu odbudowac zaufanie ludzi...bo chyba nie takim zachowaniem.
|
hahaha, ale kabaret to dziś niezły odstawili, no ja się uśmiałem już chyba za cały rok. niech rozpiszą nowe wybory, pis będzie miało połowe głosów, to dopiero będzie śmiesznie, w kraju to chyba zostaną tylko emeryci i słuchacze radia m.
|
Cytat:
co z tego wyjdzie to się spodziewam po minie strusia... może nie on w końcu zacznie podejmować decyzje, bo w nim problem. |
Cytat:
|
dzisaj dopiero jazda jest w sejmie bez trzymanki boja sie wszystkie partie zwlaszcza Platforma rozpisaniania nowych wyborow ze az Jurka chca odwolac i ktos napisal w tym temacie ze Platforma jest porzadna i mysli tylko o ludziach oraz biednych :D
|
Nie lubię takiej dwulicowości jaką reprezentują RM i TV Trwam - do czasu pierwszej tury popierano "swoich" ludzi między innymi Macieja Giertycha a krytykowano PIS, natomiast po pierwszej turze gdy ich kandydat przepadł... nagle "przerzucono" poparcie dla Lecha Kaczyńskiego :wow:
|
Cytat:
Cytat:
Pozdrawiam ro29 |
Cytat:
|
A osochozi?
|
@mp666 ale tam nie wyrazasz sie Ty tylko ktos inny, tutaj sam mozesz to zrobic. To jest zaleta ;)
|
heh, znowu ktos to wykopal :rozga:
jejku, malo ich w tv, radio, gazetach, portalach z newsami, jak to ktos kiedys powiedzial, boje sie otworzyc lodowke, to jeszcze tutaj. :bluzga: :zygi: |
@ro29 zgodze sie z tym, ze premier moze sie swobodnie wypowiadac w RM. W koncu dostaje od o. Rydzyka ciche rady jak rzadzic krajem ;)
Jego swoboda wypowiedzi jest dlatego, ze wszystko co mowi ojcu dyrektorowi bardzo sie klesze podoba. Ciekawi mnie jakby wygladala rozmowa na antenie gdyby jakis gej zadzwonil i sie zapytal, dlaczego nie moze byc Parady Rownosci. Nie widzialem, ani nie slyszalem na antenie tego radia zadnego przedstawiciela lewicy, tej prawdziwej. I juz chyba wtedy nie ma swobody? Akurat dla wielu ludzi RM i pochodne sa mediami o najmniejszym stopniu obiektywizmu. Najgorsze jest to, ze media niepanstwowe sa miejscem gdzie najpierw sa prezentowane strategie rzadu, wydaje sie to byc niepokojace. Czyby TVP bylo tak "masonskie" ;)? Jezeli ktos kogos lapie za slowa lub wtraca sie do jego wypowiedzi - jest nieokrzesany. Najpierw wysluchac, potem pytac; inaczej mamy tendencyjna rozmowe majaca na celu osmieszenie rozmowcy. |
No zobaczymy jak to bedzie, nie ma sensu sie rozwodzic nad przemowieniem, goscmi czy innymi *******ami bo to tylko FORMA (no poza tym ze "przejecie wladzy" odbylo sie w milej atmosferze, to sie chwali kaczynskiemu i kwasniewskiemu). Teraz dopiero zobaczymy jak rzad PiSu i prezydent z PiSu (ale z PiSu, a nie PiSu - mam nadzieje), poradzi sobie w najblizszych tygodniach. Ustawa o KRRiT nie napawa mnie optymizmem, bo widac tam wyrazne uprzywilejowanie RM (nadawcy speleczni maja przedluzana koncesje automatycznie - Rada nie ma tutaj glosu). Za to Rada bedzie mogla pograc nadawcom prywatnym na nosie, a jej sklad, to moze byc GTW2, tym bardziej ze beda nominowani prawie w calosci z jednego srodowiska (pewnie bedzie 4 z rekomendacji PiSu i 1 z rekomendacji samoobrony lub LPR).
|
@ro29 szkoda klawiatury na polemiki z tym człowiekiem.
niech tkwi w swojej fobii i dajmy mu żyć. nic więcej. |
Cytat:
Oj, ostre słowa, i trochę przesadzone .... W kwestii RM - powiem tak - ponieważ ostatnio musiałem Ojcu nagrać wizytę Premiera w TVTrwam, to znaczną część jej oglądałem. I wiecie jakie mam zdanie - otóż w pewnym stopniu - pomijając już inne argumenty - to nie dziwię się premierowi, że lubi tam występować - może się swobodnie wypowiedzieć, nikt mu się nie wtrąca, nie przerywa, nie łapie za słowa - a tak niestety często się dzieje jak oglada się różne programy z udziałem polityków itd. czy to w TVP czy Polsacie itd. Co nie oznacza, że całość tego programu wzbudziła mój zachwyt - szczególnie jak pojawiły się niektóre telefony, czy też pytania studentów WSKMiS zgromadzonych w studiu - to było akurat momentami śmieszne, albo smutne np. - jak jakiś telewidz, przez telefon skarżył się, że od iluś tam lat pisze do ministerstwa sprawiedzliwości - i owszem dostaje odpowiedzi - ale go wcale nie zadawalają - no i teraz znów napisał i myślał, że mu wreszcie sam Ziobro odpowie - a tu nic !!). Pomijam kwestię prowadzenie - ale taka stacja, więc widocznie tak musi być. No i jeszcze strasznie mnie drażni to, że ludzie tam pracujący nie mają chyba ...nazwisk !! Chodzi o to, że jak np. pojawia się na końcu programu lista osób - kamery itd. - to są zawsze tylko imiona !!! Mnie osobiście to irytuje !! W kwestii zaś dziejszego zaprzysiężenia - nie uważam tego za jakąś porażkę - aczkolwiek zachwycony to zbytnio nie jestem. Oczywiście jest radość, że wreszcie skończyły się rządy Kwaśniewskiego - i liczę że mimo wszystko Kaczyński będzie zdecydowanie lepszym prezydentem. A co do żony - cóż - jest jaka jest - ale za to córka jest ładna ;) Natomiast jeśli chodzi o orędzie - to było dla mnie trochę za mocno "premierowskie" - a za mało "prezydenckie". Za mało powiedział np. o sprawach zagranicznych, o sprawach wewnętrznych w sumie też mówił wybiórczo. Jak dla mnie - trochę krótkie, za mało porywające (poza dobrą końcówką i jeszcze kilkoma momentami) - tak na słabe 3, niestety.... Ale oczywiśie życzę Prezydentowi aby mu się udało zrealizować choć połowę zamierzeń - i aby nie tracił, a zdobywał zaufanie Polaków. Pozdrawiam ro29 P.S. Ale dzisiejszy dzień miał także inny plus - dawno Tato nie był tak szczęśliwy, radosny i dumny - nic mu dzisiaj nie mogło popsuć nastroju !! |
Moze by mala reaktywacja naszej dyskusji?
Co myslicie o uczynieniu RM platforma do przedstawiania projetkow rzadowych? Moze by przeniesc stolic do Torunia - mniej na beznzyne pojdzie. Co myslicie o dzisejszym zaprzysiezeniu Leszka Olka Kaczynskiego? Wg mniet totalna porazka. Szczegolnie jego nieokrzesana zoncia. I te wylewne powitania wszelkich eminencji etc blee. Jak się wam oredzie podobalo? Jakos je znioslem, nic ciekawego. Wg mnie powinni naszego prezydetna zawiesc na kurs poprawnej obslugi szutcznej szczeki oraz prawidlowej wymowy. |
Witam wszystkich !
Przez ostatnie dwa dni nie miałem zbytnio czasu, aby tu zajrzeć, a widzę, że moje wypowiedzi wywołały dość ożywioną dyskusję :) Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Musimy także uwzględnić, że niektórzy nie lubieją ujawniać swoich prawdziwych poglądów - lepiej powiedzieć ankieterowi, że będzie się głosować np. na Tuska - bo w danej chwili on jest na szczycie - i jest to pogląd w tym momencie "neutralny" - a w duchu i tak wie się, że zagłosuje się odworotnie. Oczywiście sytuacja taka może zachodzić także w drugą stronę - ale jak pokazały ostatnie wybory - chyba ludzie woleli przyznać się do poglądów "centrowych" niż prawicowych (choć dziś trudno już określić PiS jako partię prawicową). Do tego dochodzi jeszcze fakt, że zazwyczaj elektorat prawicowy jest bardziej zdyscyplinowany niż pozostały. A ostatnim już argumentem niech będzie tendencja - jeżeli ostatnie sondaże przed wyborami pokazywały już, że notowania zarówno PiS jak i Kaczyńskiego rosną, no nie dziwne, że przez dwa kolejne dni tendencja ta się sprawdziła. Więc jeśli weźmie się pod uwagę wszystkie wymienione argumenty - to naprawdę trudno się dziwić, że sondaże się pomyliły ;) Cytat:
Cytat:
Pozdrowienia !!! ro29 |
Cytat:
|
Cytat:
|
@Predi moze lepiej spalic ta swiniarnie? Ew napisac do TVN zeby "Pod Uwaga" zrobili lub cos podobego pokroju. Urzad miasta to podstawowa, potem mozna mocniejszych srodkow uzyc, czyz nie?
|
Przychodze z gieldy do domu, opalam TV i w kurierze slysze:
PiS z radnymi wyrzuconymi z PO za afere mostowa (za ktora to PiS strasznie napietnowal wspomnianych bylych radych PO) powolal na pelniacego obowiazki przewodniczacego rady ... przedstawiciela klubu radnych wyrzuconych z PO za afere mostowa (wyrzuceni radni sformulowali swoj klub). Co ciekawe, wszystko wskazuje na to ze tak bedzie wygladala najblizsza koalicja (PiS + wyrzuceni z PO) ktora przeglosuje budzet. ODNOWA MORALNA VI RP !! |
He,
Napiszę tu słowa przeczytane po wyborach w necie, które mnie rozbawiły. " za prezydenta mamy teraz 1,5 metrowego chomika " :hahaha: |
Panowie!
Zaczynacie tracić kontakt z rzeczywistością. zwolnić teraz na kilka dni... zobaczymy. ale to nie ten temat, prezydent jest znany na 5 lat rząd musi przejść przez budżet. przejdzie czy nie pogadamy. |
Cytat:
|
@czechoj jezeli jestes z Wroclawia to jak bede u ojca to chetnie zawitam do swiniarni. Co do mojego przykladu, ten zaklad nie mial byc wsrod osiedli tylko gdzies na obrzezach czy przy plazy. A to przeoczenie urzednika o, ktorym piszesz jest naprawde znaczne. Napisalbym skarge do urzedu miasta. Co do twoich zyczen, biedy pewnie zaznam przy obecnym stanie mojego umyslu :D
|
Z ostatnich stron zgadzam sie z jednym - rzeczywiscie, cos lezy na rzeczy z sondazami. Po pierwsze sprawa sondazy przedwyborczych vs. wynik (palramentarne i prezydenckie), no i teraz gdzie nagle sie okazuje ze PiS ma jakies 36%, PO jakies 32% i dalej Samoobrona ... 7% i koniec - nikt wiecej do sejmu nie wchodzi. IMO te sondaze sa ewidentnie falszowane, patrzac na sondaze wyborcze i ten idiotyzm ktory teraz wciskaja.
Natomiast jezeli chodzi o polaryzacje sceny politycznej, to robia to same media. Przeciez po wyborach 24h/dobe tematem bylo PiS vs. PO. Temat moze i wazny, ale oprocz tego dzieje sie w kraju kilka innych rzeczy i jest kilka innych partii. |
Cytat:
Po drugie zapraszam kiedyś do mnie zaprowadze Cie na osiedle gdzie bezmyślny urzędnik wydał pozwolenia na budowę świniarni w odległości kilkuset metrów. Zimą jest ok ale latem smród nie do wytrzymania. Po trzecie zyczę Tobie w przyszłości odrobine biedy.... zapewniam zmądrzejesz. |
Cytat:
|
Czy wam też się wyświetla żart-strona ?
http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.ht...1132929805.437 |
Cytat:
|
Cytat:
Co więcej - zastanawiają mnie sondaże poparcia. Po pierwsze, czemu się pomyliły podczas wyborów. Po drugie, czemu teraz wyniki sondaży publikowane są prawie codziennie; gdyby te sondaże były obiektywne to przy tej ilości sondaży kiedyś ktoś sondowałby również moją opinię. Po trzecie, wyniki sondaży przeczące zdrowemu rozsądkowi, wygląda z nich że wcale nie ma osób rozczarowanych ani wynikami wyborów ani działalnością nowego rządu ani zachowaniem się największej partii opozycyjnej niczym obrażona panienka. To wszystko jest dęte i zmierza ku zbudowaniu dwupartyjnego systemu na modłę amerykańską gdzie PiS będzie przedłużeniem Partii Republikańskiej a PO przedłużeniem Partii Demokratycznej. I na modłę amerykańską innym partiom do Sejmu będzie wstęp wzbroniony, nieważne jakie miałyby poparcie. Media wpoją ludziom że te partie i tak do Sejmu nie wejdą więc nie warto marnować na nie głosu. A w rządzeniu jedni się nie będą różnić od drugich, może tym że PO nie będzie zainteresowana dupami (aborcją, homoseksualistami i innymi przejawami seksu) i dopuści do większej ilości afer, za to w środowisku PiS będzie więcej facetów o mentalności kaprali, potrzebnych do pilnowania przed aferami ale często utrudniających życie ludziom uczciwym. W USA takie też są główne różnice między Demokratami a Republikanami. Cały problem w tym że taki dwupartyjny system "się buduje", tylko nie mówmy "się" bo ktoś za tym stoi. Cytat:
Cytat:
życia żeby im tylu imigrantów stamtąd nie przyjeżdżało, w stosunkach gospodarczych nie byłbym pewien czy to nawet Meksyk nie korzysta. Tylko że Amerykanie cały czas okazują swoim sąsiadom głęboką pogardę. To razi, to wzbudza nienawiść. Przy opcji pro-amerykańskiej może i gospodarczo być lepiej niż przy opcji pro-europejskiej ale ogólnie będziemy mniej szczęśliwi. Cytat:
Cytat:
których inni milczą. Rzeczy prawdziwe to nie znaczy prawda. Można powiedzieć że w Poznaniu policja słusznie nie dopuściła do marszu gejów; był formalny zakaz wydany przez władze a nie jest sprawą policji rozsądzać czy ten zakaz był słuszny czy nie. Tylko tym rozumowaniem dochodzimy do sytuacji kiedy policjant będzie stał z radarem i łapał przekraczających prędkość i jak zauważy pijaka który prędkości nie będzie przekraczał ale za to będzie jechał i po kolei taranował inne samochody to ten policjant nie zareaguje. Jemu bowiem polecono łapać przekraczających prędkość a to tym pijaku że będzie jechać to szef mu na odprawie nie mówił. Po prostu: w Poznaniu pojawili się chuligani, nieważne czy związani z wszechkretyńską młodzieżą a czy z kibicami Arki Gdynia. I w takiej sytuacji chuligani byli większym zagrożeniem dla porządku publicznego niż geje i to nimi policja powinna się była zająć. A że wtedy marsz gejów przeszedłby, łamiąc prawo - trudno. Jest na pewno monitoring, osoby idące w pochodzie zostałyby sfilmowane i potem można by je pociągać do odpowiedzialności za złamanie prawa. Rzeczy prawdziwe nie stanowią całej prawdy tylko jej część. Ja czasów Stalina nie pamiętam - wtedy podobno było inaczej - ale cały okres komunizmu który pamiętam, to właśnie były nie kłamstwa a półprawdy. Nawet istniała cała sztuka czytania oficjalnych doniesień - artykuł w "Trybunie Ludu" czytało się od końca, od ostatniego zdania i myślało się co też redaktor zamierzał ukryć. Czyli co? Wraca nowe? |
@andrzejj9 skad na to kase? Hmm moze by wszystkie instytucje wiary opodaktowac, zabrac im to, ze towary ktore pochodza z zagranicy moge byc przez nich bez cla przewozone, obciac im socjal etc... Wg mnie jednorazowa pomoc to zadna pomoc, albo pomoc komus od poczatku do konca albo w ogole go nie tykac. Ew dawac znizki na dzieci ale nie becikowe :D
|
Cytat:
|
Cytat:
Natomiast to na co Korwin zwrócił uwagę, to fakt, że takie becikowe będzie argumentem do "robienia sobie" dzieci jedynie dla zupełnego marginesu, najgorszych z najgorszych, dla których tysiąc złotych to w odpowiednim przeliczniku całkiem sporo okazji, żeby się urżnąć, zagazować, naćpać, czy co tam tylko jeszcze.. I oni rzeczywiście, dziecko sobie chętnie zrobią, żeby te pieniądze zdobyć. A co z nim potem, no cóż.. Pomijając nawet jego korzenie, bo nie lubię oceny człowieka na podstawie jego przodków, to w najlepszych dla niego wypadku zostanie po prostu w domu dziecka, a w najgorszym będzie przez tego menela wychowywane, dorastając na podobnego, jeśli nie gorszego.. I tym samym będziemy mieli coraz lepsze "gatunkowo" społeczeństwo... |
Cytat:
Dla mnie supermarkety w centrum miasta nie są niczym normalnym i byłbym już dawno za tym, żeby zabronić ich budowy. Przez wiele lat byłem świadkiem, jak dziesiątki jeśli nie setki prywatnych sklepów i sklepików, nierzadko prowadzonych od kilkudziesięciu lat upadało ze względu na powstający w pobliżu supermarket.. Ludzie tracili nierzadko dorobek (i cel) całego życia dostając w zamian możliwość zatrudnienia się za marne grosze w parszywych warunkach.. Wolna konkurencja i rynek można by powiedzieć? No niestety nie, bo tak jak jeszcze te polskie sieci powstałe z polskiego kapitału (których są w Polsce chyba raptem dwie) jestem w stanie zaakceptować, tak zagranicznych kolosów z ogromnym kapitałem, które na dodatek zwolnione są z połowy (jeśli nie wszystkich) opłat dotyczących "maluśkich", już nie. Bo gdzie tu wolny rynek, gdzie tu takie same prawa i takie same szanse? Małe sklepiki od początku skazane były na porażkę w konkurencji z takimi gigantami, a ludzie do tej pory będący na swoim, na bankructwo.. Ostatnio w rządzie pojawił się głos przeciwko supermarketom. Szybko jednak został uciszony z oczywistego powodu. Podobnie jak producenci musza płacić supermarketom, żeby móc się w nich sprzedawać, tak samo nie wierzę - chociaż dowodów nie mam - że wszyscy w Polsce tak ochoczo pozwolili na budowę tysięcy supermarketów w całej Polsce bez odpowiednich "środków argumentacji". I to takich, przy których dobro setek już tysięcy małych przedsiębiorców zeszło na dalszy plan.. I jeszcze jedno - ja nie jestem całkowitych przeciwnikiem supermarketów. Sam lubię czasami przejść się do takiego, nawet nie ze względu na niższe ceny, bo porównywalne można znaleźć i w ostałych się sklepach, ale ze względu na możliwość dokładnego obejrzenia towaru, co lubię robić przez jego kupnem. No i nie bez znaczenia jest także zgromadzenie różnego rodzaju towarów w jednym miejscu, ale to obecne jest i na targach, czy różnego rodzaju halach targowych. W każdym razie dla mnie miejsce supermarketów nie jest w centrum miasta, ani w ogóle w mieście, ale na jego brzeżach i tylko tam. Coś jak Bielany Wrocławskie dla znających je osób.. |
Cytat:
|
koleś jeden powiedział nam kiedyś: spokojnie mógłbym wam dać 2x tyle, tylko po co?
doskonale wie, że za naszą stawkę bezproblemu znajdzie chętnych. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:41. |