Cytat:
Napisany przez pawelblu
Prosze bardzo dostaje 600 zl. do reki i ma za darmo pseudo sluzbe pseudo zrdowia. Ja proponuje zeby zwrocic temu panu skladke ZUS i duza czesc placonego podatku (powiedzmy 0 obowiazkowych skladek i moze kilku procentowy podatek - wyjdzie pewnie z 1500 moze nawet 2000 dla niego luzno liczac, tym bardziej, ze zacheci sie go do pracy ponadwymiarowej bo bedzie dostawal za nia tyle ile powinien, a nie 20-30% po odliczeniu podatkow). Ale ten Pan za wszystko sam placi. PLACI I WYMAGA. Placi i wybiera sobie ubezpieczyciela. Placi i wybiera sobie szpital. Placi i wie ze karetka przyjedzie do niego w przeciagu 4 min bo tak ma w umowie, a jak nie to dostanie odszkodowanie. Tak wyglada moje panstwo na zdrowy rozum.
|
tylko mała moja dygresja - bo ja również jestem za całkowitym sprywatyzowaniem służby zdrowia
@pawelblu - tak wygląda NIE TYLKO twoje państwo
taki system socjalny funkcjonuje m.in. w Nowej Zelandii - pracownik ma potrącane tylko jakieś groszowe sprawy na coś w rodzaju składek ZUSu a o resztę - w tym także o przyszłą swoją emeryturę - ma troszczyć się SAM
|