![]() |
Cytat:
co wiedzial i to mi sie podoba ze widac czym jest PO wyszlo szydlo z worka :D |
tak pokazal wyraznie czego chce tylko nie zapominajcie ze na smyczy ich pis caly czas prowadzil i to pis z nimi gral w kotka i myszke
|
Pawelblu dziś niestety pan Tusk wyraźnie pokazał czego chce... żałosny gość.
|
Cytat:
Co do PO - nie rozumiem dziesiejszego ruchu Tuska - nie wiem po co teraz akurat wrocil do tego tematu, ale to nadal dla mnie nie zmienia faktu kto jest winien zerwania rozmow koalicyjnych i od zdrady jakiej partii zaczal sie ten caly burdel. Tego co mowi ten glab Bielan tez nie rozumiem. Mowi ze wycofanie kandydatury Marcinkiewicza byloby oszukaniem wyborcow. Prosze wiec o jakies zrodlo, skad Bielan wie ze wyborcy PiS liczyli na premiera Marcinkiewicza, ktory pojawil sie po wyborach z kapelusza. Z tego co ja wiem wyborcy PiSu byli przygotowani na premiera J.Kaczynskiego. Tak czy inaczej zmiana premiera przed pierwszym glosowaniem ktore zaraz ma nastapic jest bez sensu. I takie jest sensowne wytlumaczenie, a nie to ze Bielan nie chce oszukiwac wyborcow, bo juz to zrobil (jak i jego kiledzy) kilka razy. |
Cytat:
|
Albo zamach stanu i przewrot/rewolucja ;)
|
zostaje tylko rozwiazanie tego cyrku przez aleksandra
|
Ja juz w kosciach czuje, ze nastepne wybory beda zdominowane przez lewice wszelkiej masci, szczegolnie pseudo lewice (SLD, SdPL). POkraki, PiSuary beda wysmiane i na 4 lata zapomniane. Tak juz jest w tym kraju poukladane. Starzy politycy, nowe partie = zapomnienie przeszlosci a to chyba nie tedy droga. Do czasu az do polityki nie "dorwia sie" ludzie majacy ponizej 45 lat nie bedzie wielkiej zmiany i z roku na rok bedzie rotacja swiatopogladowa: a to socjalny-nacjonalizm (PiS), pseudoliberalizm (PO) lub pseudosocjalizm (SLD, SdPL). 4 lata jakiejs jednej partii (z sensownym programem, niepopulistyczno-utopijna papka), ktora by miala ponad 60% wreszcie by cos zmienilo, ale na to sie nie zapowiada.
Dla fanow Tuska polecam pierwsza strone NIE, i czy nadal jest on czlowiekiem z zasadami? Urban ma wszystkich daleko w d*pie, ma kase, co sie bedzie przejmowal. Portret towarzysza Lenina ma nad basenem... chyba tez sobie powiesze Lenina i falge ZSRR w pokoju ;) |
www.kaczor.uk.pl
P.S. Nie wiem czy to już było czy nie, bo nie śledzę tego tematu na bieżąco. |
Czekam na definitywne zerwanie rozmów koalicyjnych, chociaż z "charakteru" PiS wnioskuję, że za nieudolne rządzenie państwem obwinią PO tylko dlatego, "że nie chciała koalicji i robiła wszystko aby jej nie było, bo obrazili się na wyniki wyborów".
Dla mnie PO nie stoi nawet przed dylematem "z głupim znaleźć czy z mądrym zgubić" mam tylko nadzieje że PiS (który miał piękne przedwyborcze wizje we wszystkich dziedzinach gospodarki) nie narobi zbyt dużego bałaganu, bo to że narobi to raczej pewne. |
Najbliższe lata zapowiadają się nader zabawnie. Wybór spośród kandydatów naszej "elity" politycznej był trudny. Dostatecznie trudny abym (zaraz ktoś zacznie mnie krytykować) zrezygnował z popierania tego cyrku poprzez oddanie głosu. Sądząc z frekwencji nie byłem jedyną osobą zmuszoną do podjęcia tego trudnego wyboru. Bez wątpienia wiele osób miało problem z zaufaniem do polityków. Podobno w drugiej turze "Wojny Kaczek" ponad 150 tysięcy wyborców oddało pusty głos.
Problemu, tak naprawdę, nie stanowi PiS tylko desperacja która doprowadziła do zwycięstwa tej partii w wyborach. Problemem jest to że praktycznie wszystkie partie i ogromna liczba polityków jest "umoczona". Brak kompetencji, złodziejstwo, populizm, i tym podobne cechy charakteryzują równie prawdziwie SLD jak i PiS. To stara kadra. Pomijam w swojej wypowiedzi takie "cuda" jak Samoobrona czy LPR gdyż są oni poza skalą w jakiej jestem gotów oceniać polityków. PO też nie należy do partii na którą, po przemyśleniu sprawy, byłem gotów oddać swój głos. Dlaczego to piszę? Miałem ochotę się wygadać. Jakie wnioski wysunę? Pytanie brzmi: "Kto zgasi światło wychodząc z Polski jako ostatni?" Smutne. |
no to jednym slowem gratulujemy Polaka PO to juz jest beszczelnie co tam za ludzie siedza smiechu warte juz pewnie wystraszyli sie ze straca znaczenie i prosze jak juz chca isc na reke ale nie dokonca widac ze boja sie o tylki swoje :)
http://wybory2005.interia.pl/aktualn...ews?inf=681092 Po prostu juz przesli samych siebie :) teraz Pomyje Obywatelskie chca na premiera Kaczynskiego no normalnie ze smiechu mozna pasc :) |
ja sie juz od poczatku pazdziernika zaczalem niemieckiego uczyc...
przyda sie po skoczonych studiach..... |
Cytat:
jak dla mnie, to może rządzić nawet "sam diabeł", byleby nam polakom żyło się dobrze. niech się opluwają, dymają nawzajem, czy zarzynają - mam to głęboko gdzieś. chcę mieć jakieś perspektywy na normalne życie i godną starość, a nie wegetację za jałmużnę 500 zł/m-c http://img455.imageshack.us/img455/8597/okurde14lv.gif ale do tego potrzba polityków "z jajami" którzy konsekwentnie będą dążyć do wyznaczonego sobie celu. polityków, którzy nie uginają się pod groźbami związków zawodowych (ciekawi mnie, czy tradycyjnie przed nadchodzącą zimą górnicy znowu zaczną strajkować :P ). polityków, którzy potrafią słuchać opini ekspertów. polityków, którzy potrafią wsłuchać się w głos narodu. polityków, dla których interes kraju jest ważniejszy od własnej d...py. dziękuję za uwagę. |
Ilość załączników: 1
eee tam ja mam autentyk, bez fotomontazu.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:41. |