![]() |
trochę to mi żal Tuska, sprał się na kampanii wyborczej, teraz będzie wszystkiemu winny i pójdzie w odstawkę całkowitą.
i ****a nie chcę więcej pisaniny o wyborach na Prezydenta RP w stylu z gazety Bravo - ten jest brzydki i mały a ta sepleni - zajmijcie się sobą i sąsiadami, ewentualnie silikonowo - liftingowanymi gwiazdami pop. :wsciekly: |
Cytat:
Olgierd Lukaszewicz - najbardziej funkcyjny aktor (doczolgal sie do szefa ZASP) Ewa Blaszczyk - wyplynela nagle, znikad i prowadzi fundacje co jej chyba zle nie wychodzi (oczywiscie z poparciem Lecha) Krzysztof Cugowski - senator pelna geba w doslownym tego slowa znaczeniu (ciekawe czy na posiedzeniach bedzie siedzial w czarnych okularach) No i znany juz Jacek Kurski. A jak wczoraj zobaczylem kandydatow PiS na ministra pracy, to mi szczena opadla. Komolowski i Tomaszewska. Dwa nazwiska najwiekszych destruktorow budzetu z AWS. |
Cytat:
Ps. Popieram apel o powstrzymanie się od Bravo-argumentów (@ed hunter). |
Cytat:
pierwsze słyszę aby to co proponuje Korwin było liberalizmem. Jego program to ukryty anarchizm. Jeżeli rola państwa ma być ograniczona do wydawania dokumentów to tą rolę chętnie wezmą na siebie fałszerze i będą to robili szybciej i taniej. A rolą sądowniczą z powodzeniem zajmie się Pruszków, Wołomin i im podobni. Taki ustrój panuje już w jednym kraju w Europie co to sam siebie nazywa Shqiperią. A swoją drogą ciekawe jest z hodowaniem potworów. Przecież Lepper to potwór wyhodowany przez Millera i spółkę aby zwalczać ówczesnego koalicjanta, czyli PSL. Korwina swego czasu wyhodował Jaruzel aby odbierał poparcie demokratycznym siłom co to przystąpiły do Okrągłego Stołu. Jak w filmie, obydwie wersje nowoczesnych Frankensteinów, zwróciły się przeciwko swoim twórcom. Na koniec przytoczę cytat - tekst pewnej piosenki: Władza, jaka to miła rzecz, Czyś jest kapitan czy też cieć, Żeby też władzę w ręku mieć! Władza, jaka to miła rzecz, Chociaż okręt płynie całą wstecz! Autorem tekstu jest niejaki Zulu Gula (Tadeusz Ross) a tekst pochodzi ze schyłkowego okresu prezydentury Lecha Wałęsy. |
Cytat:
|
Cytat:
|
ostatnie kilka dni nie
tylko nic nie pisali i nic nie mowili chyba ze radio maryja i tv trwam to moze ale nie slucham i nie ogladam |
przejdźcie na czat :\
|
Cytat:
A zacznijmy od tego kto niemial ksiazeczki partyjnej :) tu szczeliles kula w plot kazdy praktycznie wywodzil sie z solidarnosci a zanim powstala wszystcy byli w parti tak historia Polski dopiero sie ockneli zaczeli walczyc z patria :) A z radiem maryjka to juz przesadzasz :) chcial bym widziec co byscie pisali jakby Tusk wygral "ciesze sie bardzo ze Tusk wygral kolega kwacha i SLD a przyjaciel urbanka" :) dajcie spokuj trzeba sie pogodzic liberalowie przegrali wiec musza wiac do Holandi :haha: bo w Polsce juz nie sa wolni :) Cytat:
oczerniasz pis a nie widzisz co po ma w swoich szeregach jestes normalnie smieszny :) widac ze nie mozesz sie pogodzic ze liberalizm w tych wyborach zostal odrzucony przez polakow :) |
Koniec, zobaczcie lepiej co się zaczyna dziać z koalicją :D
Długo tak nie pociągną. Będzie PIS + mahoniowy Andrew + PSL |
jasne i PiS jest wszystkiemu winien a PO tak jak UW ofiara biedna... uuuuuuu....... :hahaha:
|
Cytat:
PO jest inne partie są mi obojętne. Nastały czasy wyboru mniejszego zła. |
@legion: Zgadzam się co do Korwina - nazywanie go liberałem jest naciągane. Tak samo jak utożsamianie holandii z liberalizmem, gdzie obywatelom powodzi się znacznie lepiej BTW (tak jak w zdecydowanej większości "liberalnych" krajów)
Jest zasadnicza różnica między liberalnym "sterowaniem" gospodarką, a liberalnym podejściem do obyczajów i moralności, a mówimy o tym pierwszym. (można się też "solidaryzować" z pedofilami, co nie znaczy że "Polska solidarna"...itd.) Przy okazji: jest to typowy zabieg z kampanii PiS, co bardzo źle o nich świadczy - jeżeli obrońcy sprawiedliwości są nieuczciwi (albo nieświadomi) na tyle aby posługiwać się taką argumentacją (typu: przy dzwonieniu po karetkę będzie trzeba podać numer karty kredytowej; prywatyzacja służby zdrowia; policja dla bogaczy; no i dziadek z wermachtu;*) to coś chyba mam prawo podejrzewać prawda ? (Rzeczowa i merytoryczna kampania PiS - jak to słyszałem to mnie szlag trafiał normalnie.) Najbiedniejsi pod rządami liberałów prawdopodobnie zostaliby najbiedniejsi, ale prawdopodobnie też byliby bogatsi. (a PiS prawdopodobnie wyciąłby drugi człon zdania zamiast udowadniać że drugi jest nieprawdziwy). Moim zdaniem PO dobrze zrobi, jeśli nie wejdzie do koalicji - nie będą sobie później nimi gęby wycierać. Wcześniejsze "rządy liberałów" to tak jak dzisiejsza koalicja "PiS-PO", a tak przynajmniej będą mieli własne zdanie (i w większości wypadków tych, których reprezentują). *edit Zapomniałem o szczeniackim,...(brak mi słów) argumencie, jakim był "popierający" Tuska J.Urban |
Ja tam niczego jeszcze nie skreślam. Niech będzie koalicja jaka ma być,ale niech wreszcie coś z tego będzie. Może taka koalicja Air nie będzie taka zła? Ile już było szans? Lepsze to niż od początku żrąca się PiS-PO. Z walki zostają pogorzeliska, a tu potrzeba zmian, spokoju ... konstruowania od fundamentów ... Głosowałem za PO i Tuskiem , ale to co robi teraz PO jest nieco zabawne - Rokita mówi,że skoro PiS wygrało wybory to skład rządu powinien być zrekompensowany większą ilością ludzi z PO - jest to nieco śmieszne.Wolę więc widzieć PO w opozycji niż w koalicji.
|
Cytat:
UPR i JKM sa liberalni. Gdyby byli anarchistami to nie startowaliby wogole w wyborach - to chyba oczywiste. Poza tym widze ze stosujesz retoryke PiSu ktory mowil - kto nie jest za socjalizmem jest za 'liberalnym eksperymentem'. Ty mowisz - kto nie jest za centralizacja i zwiekszaniem wplywu panstwa na obywatela oraz wieksza kontrola roznych dziedzin zycia jest anarhista. Slyszales kiedys o czyms takim jak decentralizacja i spoleczenstwo obywatelskie? Akurat spoleczenstwo obywatelskie to raczej pasuje do PO niz do UPR, gdzyz UPR jest radykalny w pogladach liberalnych - chcesz sie ubezpieczac OK, nie chcesz - Twoja sprawa. Chcesz zapinac pasy OK, nie chcesz - coz selekcja naturalna. UPR jest za ograniczeniem wplywu panstwa do minimum, nie za wyeliminowaniem jego wplywu. A ta wizja z falszowaniem dokumentow i sadem sprawowanym przez mafie jest na tyle niepowazna ze nie chce mi sie do niej ustosunkowywac. Co do obierania przez Korwina roli jaka pelni demokracja - przeciez on nigdy nie byl zwolennikiem demokracji? On popiera model monarchii (jak prawdziwy prawicowiec). Co do przegranej liberalizmu. Rzeczywiscie PJKM i sam JKM poniosl kleske, ale druga partia PO, ktora tez w pewnym duzym stopniu, jest za podjeciem krokow liberalnych odniosla jednak spory sukces. Zwyciezyla wsrod ludzi mlodych (zarowno Tusk, jak i PO) no i przede wszystkim PIERWSZY RAZ partia ktora otwarcie deklaruje sie jako liberalna (w rzeczywistosci prawie liberalna) uskala tak duze poparcie w wyborach prezydenckich (Tusk) i pralamentarnych (PO). UPR i JKM niestety nie przekroczyly 2%. Ludzi z pogladami socjalnymi szacuje sie w Polsce na okolo 60-80%. Wynik 45% Tuska jest mimo przegranej bardzo optymistyczny. Co do sztabu PO (ew. partii) - prosze wymienic wszystkich ktorzy maja wyrok sadowy w jakiejkowiek sprawie karnej (ew. cywilnej jak nie znajdziecie). Jezeli nawet znajda sie jakies drugoplanowe osoby to znaczy ze partia jest przekreslona? Odpowiedzialnosc zbiorowa, to nie te czasy (chyba ze kierownictwo nie zareagowalo na wyrok skazujacy). No i na koniec nie wiem po co mam bronic PO i Tuska, skoro to nie moja partia i kandydat. Tak jak wielu Polakow w II turze wybralem tego ktory lepiej aproksymowal moje poglady. W I turze i w parlamentarnych glosowalem na JKM. PS, Ja bardzo przepraszam, ale jezeli UPR/Korwin nie sa liberalami to kto nim jest? To jest 100% tzw. liberlany-konserwtyzm, ktory oznacza, caltowity liberalizm/wolnosc gospodarczo-spoleczna (w sensie braku ograniczen gospodarczo-spolecznuch dla obywateli tych na dole) z poszanowaniem tradycji (w sensie modelu panstwa prawicowego). |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:07. |