![]() |
Cytat:
Dokladnie chodzi o rzeczowa obrone rzuconej tezy: Cytat:
Cytat:
Powazna dyskusja polega tym ze jest teza, argumenty, dowody, dyskusja, a nie tezy, tezy, tezy, tezy, zmienianie tematu i zaczepianie rozmowcy. PS. Przewrotnie dziekuje za komplement || , jednak najmadrzejszy nie jestem, bo znam osobiscie ludzi ode mnie madrzejszych (nie we wszystkich dziedzinach oczywiscie). |
Cytat:
Taki był Adolf,a jak to wykorzystał wszyscy wiemy, więc nie mów hop... Tak samo jest teraz z w Iraku-podobna sytuacja z napędzaniem gospodarki. Wracając do naszej realności....Na kilku forach padł podobny temat: Co by było gdybyś się dowiedział, że długo nie pożyjesz,bo choroba cię zabije raz dwa i już na to ratunku nie ma? Padały różne opinie na ten temat,inni by czekali na swoiste "kaput" w łóżku,a z kolei inni by hulali do woli z życia i zrobili to, co nigdy nie robili albo pomogli innym jeszcze przed własnym końcem. Oczywiście tu było różnie,od tych z perspektywą bezrobotnych-czyli desperatów nie mających na nic pieniędzy,aż po tych co mu zwisało byle jak najlepiej to wykożystać-ten czas. Mnie martwi jedno!Ze kiedyś coś się może stanie,tylko dlatego, że z racji olania przez system(rząd,fundusz zdrowia i społeczeńswto-rodzina) takiej osoby zrobi coś, o czym dowiemy się na wszystkich dziennikach.Ostatnio słyszałem historie rodziny która popełniła samobójstwo, bo byli bezrobotnymi,łacznie z ich 10 letnim dzieckiem!!! Więc ja mówie,jesli nie chcą hodowac cykających bomb to wypadałoby, aby się wzieli wreszcie za robote - nasi politycy,a nie bawili w najlepsze z naszych podatków! No i kwestia tego co mamy?Mnie martwi ile domowych biznesów upadnie przez nich,ilu będzie młodych zdolnych o pustych żołądkach?I wreszcie,czy po 4-5 latach,społeczeństwo będzie bardziej wykształcone niz teraz? |
@Predi nie czytaj tego to po pierwsze. Przed wyborami kazda partia jest super, ale gdy dojdzie do czynow po wyborach jest z tym bardzo roznie. Dlatego teraz ludzie tak jezdza po PiS i PO. Miala byc piekna koalicja a jest co jest. Slowa same cisna sie na klawiature.
|
Cytat:
a ze nie pisalem ze klaszcze/popieram to wynika z tego ze @pawelblu "jest i tak najmadrzejszy", postow Banany juz sie nauczylem niedostrzegac (niech se dzieciak pisze) noi po co pisac o czyms co jest oczywiste... jakby tak PO chcialo naprawic kraj to by nie pozwolili by powstal rzad mniejszosciowy ktory cale G zmieni/zrobi, a trudno sie Kaczkom dziwic ze stawiaja warunki jezeli (SIC! - zauwaza to ktos?) wygrali Tusk przez żądanie by premierem zostal Jaroslaw K. tylko pokazal jakim jest matolem.... a cala dyskusja jest imo bez sensu bo jest jak jest... czytaj do wyboru byly dwie "dobre" partie/kandydaci ktore po wyborach staly sie "zle"...... z niecierpliwoscia czekam na kolejne wybory, bo rok po nich bede wy******al za granice... na stale... |
@czechoj, wg mnie (czyli relatywizmu) obiektywizm moralny i swiatopogladowy absoultny nie istnieje. Sprawy dot klerykalizacji, (nie)tolerancji, rownosci (kobiet i mezszczyzn, w dostepie do mediow), sa dla mnie sprawami, gdzie nie ma kompromisu. O reszcie mozemy dyskutowac, przekonasz mnie to przystapie do twoich pogladow, jezeli nie to zostane przy swoich.
Jestem tragiczny? Trudno nikt nie kaze nazywac mnie medrcem. Glupcem bylem i bede, wiec spokojnie - nie musisz mnie uswiadamiac. Jestem tez oslem, wynika to z mojej glupoty (patrz zdanie wyzej). Jestem tez wkurzonym dzieckiem, co ma dosyc obecnego systemu i pragnie przewrotu moralno-swiatopogladowego. |
Cytat:
|
Cytat:
@legion jezeli nie umiesz dojsc do kompromisu - jestes okropnym oslem. Nihilizm to chyba podstawa twojego rozumowania => ktos ma odmienne niz ty zdanie jest glupcem, ma klapki na oczach, robi to dla poklasku etc (niepotrzebne skreslic). Przepraszam, ze ja 15 latek ci moraly prawie. |
Cytat:
|
Cytat:
piszesz je bo masz klapki na oczach :) a na te glupoty mozesz sobie pisac co chcesz i tak mnie to nie rusza moze porostu chcesz sie dowartosciowa :taktak: EOT |
@andrzejj9 tylko jedno.
co się stało z pieniędzmi płaconymi na ZUS przez naszych rodziców? - zostały odkreślone grubą kreską. |
Cytat:
Ja czasami po prostu nie rozumiem, jak tak widoczne przekręty i oszustwa mogą w normalnie (no, powiedzmy, że normalnie) działającym państwie być na porządku dziennym... Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Moja wizja jest jasna - masz umowe, zadasz relizacji na podanych tam warunkach. A nie placisz kase bo ustawa tak karze i grzecznie czekasz az milosiernie system pozwoli Ci na to czego oczekiwales. Niestety zwykle zrealizuje to nie tak, jak tego oczekiwales, nawet jak juz przyjdzie Twoja kolej. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
no to teraz juz wiemy ze PO jest juz wewnatrz siebie sklocone dziwna partia z nich sie stala bo juz miedzy soba sie niedogaduja a tu jeszcze z PiSem chca sie dogadac LOL :D
jednak taktyka Kaczuszek jest skuteczna :D |
Cytat:
w polsce przeprowadzając w latach 90-tych reformy wzorowano się na "argentyńskim cudzie gospodarczym". abstrachując od tematu: nie wszycy o tym wiedzą, ale józef piłsudzki był de facto dyktatorem i takiego człowieka w polsce potrzeba. silnego z charakterem, który będzie chciał zrobić coś dla kraju. ps. przed II wojną inny dyktator - adolf hitler - w swoim kraju również był uwielbiany. zlikwidował bezrobocie, ograniczył inflację, zaprowadził porządek na ulicach. tyle tylko, że troszkę się zagalopował. piłsudzki zresztą też, co o mało nie zakończyło się ponownym wymazaniem polski z mapy europy. ocalił nas wtedy doskonały wywiad i świetnie przygotowana obrona. wracając do tematu, nie podoba mi się obecny system wyborczy. powinno się głosować na konkretne osoby, które potem dostawałyby bilecik do sejmu. no i ograniczyć liczbę p(o)słów mniej więcej o 40-50%, bo reszta i tak nic nie robi, będąc jedynie figurantami. |
ja do kościoła chodzę na pogrzeby i śluby. nigdy nie zauważyłem, aby ktoś mnie zmuszał do wyznawania religii katolickiej. nie widzę też masowej dyskryminacji "niekatolików" (po***y zawsze się znajdą i mogą się spodziewać tego samego po sobie)
poproszę o jeden cytat ksenofobicznego tekstu w wykonaniu Kaczyńkiego. jeśli chodzi o państwa europejskie i stosunki duplomatyczne z nimi to w każdym kierunku świata powinny być jak najlepsze. tylko bez zapraszania do bratniej pomocy w Polsce :| religia w szkole nie jest obowiązkowa - reszta ma etykę. Kazika słucham ze zrozumieniem i zauważyłem, że krytykuje wszystko co jest wypaczone a nie za to, że JEST. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:41. |