![]() |
@pawelblu nie ma o co szumu robic? Kler zarabiac na siebie powinien a nie my go utrzymywac, to jest paranoja goscie de facto nic nie robia a kase dostaja i jeszcze o przyszlosc sie nie martwia, Polska to dla nich ziemia obiecana. Chyba wszyscy maja byc rowni, nie?
@MQs Odciecie dotacji dla uczelni katolickich, protestanckich i innych tez powinno byc zrobione. Wszystko co nie jest laickie nie powinno miec dotacji z Budzetu Panstwa. @all przepraszam za wprowadzenie niejasnosci dot mld i mln idacych na kle, na co dokladnie idzie i szlor. Bodajze te 65 mlD zl wyszlo na rekompensate utraconych dobr po II wojnie swiatowej i coroczne wydatki na czarna stonke. Dlugi weekend zbliza sie - przeszukam FiM jakie mam w domu. |
na wszytkie odpowiedzi atakujace mnie odpowiem tak:
jestescie noramlnie smieszni po prostu nie patrzycie i nie wiecie co sie dzieje czemu nagle PO jak pisalem wczesniej chce nagle MSWiA jak wiadomo ze partia ktora wygrala obejmuje najwazniejsze stanowiska w panstwie i jeszcze na dodatek cytowalem pana Niesiolowskiego post 607 i czy to nie jest beszczelnosc moze dla was nie jak dla mnie to jest cos nie tak jeszcze na dodatek wydzielenie w dobrym gescie dla PO administracji dla pana Rokity bylo moim zdaniem nie potrzebne bo platworma uwaza ze wygrala wybory i jej sie nalezy realna wladza w panstwie no to jezeli to jest wlasciwe podejscie do polityki i panstawa polskiego a na dodatek do spoleczenstwa gdzie pamietam wypowiedz pana Rokity ze dla nich stanowiska nie sa wazne najwazniejszy jest program aby uzdrowic panstawo a teraz kluca sie o stolki praktycznie mozna powiedziec ze Platworma Obywatelska o klamala swoich wyborcow bo w rzeczywistosci chodzi im o wladze i o stanowiska a nie o dobro spoleczenstwa |
@legion a PiS oszukal PO.
|
Cytat:
na poczatku PO chcialo premiera dostalo ale sie nie podobalo bo to niebyl Kaczynski potem chcieli progam a teraz nagle chca MSWiA po co im ten resort jak twierdzili ze Pis niema planu gospodarczego ani planu zdrowotnego dla polakow po co nagle im sluzby specjalne no przciesz to logiczne ze jak Pis im oda ten resort to tak jakby sobie na szyje petle zalozyli :) |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
oni sie z nikim nie licza i tylko pierdziela ciagle to samo, ze to oni sa wspanialomyslni i cudowni i, ze chca utworzyc rzad, tylko ta niedobra platforma nie chce z nimi gadac. no i ja mam nadzieje, ze nie utworzy !! bo ilez mozna ustepowac i pozwalac sobie srac do ogrodka ?? pis jeszcze ani razu nie ustapil platformie !! oni sa przekonani o swojej boskosci i tylko rozlewaja z siebie populistyczna propagande !! pewnie mieli tego samego PR co lepper. |
@legion, przyjacielu, nie podniecaj się tak. :D
Nie widzisz, że PIS zaproponował potencjalnemu koalicjantowi te resorty, w ktorych poobiecywał wyborcom gruszki na wierzbie? A po co? Jeśli mimo wszystko się uda, to będzie to zasługa PISu, bo to oni rządzą, a jeśli nie - to wina koalicjanta, bo to jego resorty. Sprytnie, nie? :> |
bardzo na czasie: http://rapidshare.de/files/6482683/j...udalo.wmv.html
|
@mp666 jasne chcialbym widziec czy Platworma jakby wygrala wybory oddala by Pisowi najwazniejszy resort zastanow sie bo pan Rokita jest rozsadnym czlowiekiem ale czasem glupio sie wypowiada i nie na temat a jego kolega tratwiasz numer jeden Niesiolowsik powiedzial wszystko co trzeba zacytuje jeszcze raz "tam jest realna wladza i my powinismy dostac te stanowiska bo Rokita sprawdzil sie tam najlepiej" no jezeli te slowa maja byc rownowaga to ja dziekuje za tak koalicje :)
Cytat:
|
fajna zabawa bedzie w kraju :D i nie ma za co dziekowac :D
ja tylko przypomne, ze pan kurski jest znow w pisie :D czyli to bylo planowane :D zrobil zamieszanie :D zostal oscentacyjnie wywalony :D i wrocil :D fajnie :D i wesolo :D i @legion nie pisz mi o po i niesiolowskich bo mnie to nie rusza bo osobiscie mam ich gdzies :D bo glosowalem na kogo innego :D niestety ci na ktorych glosowalem nie weszli do sejmu, ale to nawet dobrze, bo zapowiada sie niezly kabaret i szkoda by bylo porzadnych ludzi do takiego bagna zsylac. |
Cytat:
ps jezeli glosowales na kogos innego i masz to gdzies to o co ci chodzi ??? |
nie odnioslem wrazenia zebys sie ze mna klucil, moze sie zle wyrazilem.
szkoda tylko, ze tak malo osob widzi, ze pis wcale lepszy nie jest :( edit: a chodzi mi o to, ze kaczory przejmuja wlasnie w polsce wladze absolutna i mi osobiscie sie to nie podoba, bo niby co oni pokazali do tej pory ? buractwo, populizm i mase niewykonalnych wykluczajacych siebie obietnic. narazie wystrzeliwywuja z siebie nadal hasla wyborcze zamiast przedstawic jakies konkretne rozwiazania. |
Cytat:
czy Pis no chyba raczej ta druga partaja wiec chyba ona nadaje rytm rozmowa i ona jest glownym reprezentantem spolczenstwa ktore wybralo ich w wiekszosci wiec o co chodzi Platwormie jasne ze o MSWiA by zablokowac dekomunicacje itp. ----------------------------------- @Banana Coctail (napisal "Totalna ignorancja i nihilizm, szkoda slow") dziekuje ci za negatywa ja nie bede sie znizal do twojego pozimu i ci niedam negatywa bo nie jestem szczeniakiem :) |
Legion poraz kolejny udowadniasz ze nie masz pojecia o czym mowisz. Gadanie o tym ze PO chce przejac pelnie wladzy jest smieszne. PiS ma prezydenta, marszalka i premiera i jak PO bedzie mialo MSWiA to bedzie mialo pelnie wladzy - ROTFL po prostu.
Przyklad kiedy PiS oszukal PO - prosze bardzo. Po wyborach PiS zapowiedzial, ze jesli PO przystapi do koalicji to na stanowisko marszalka popra kandydata PO. Po kampanii prezydenckiej PiS mowil o tym zeby zapomniec to co sie dzialo w kampanii* *nie dotyczy Bronislawa Komorowskiego jak sie okazalo po czasie ... A Komorowski byl kandydatem PO na marszalka od poczatku. Zobacz jak wygladala sytuacja z Marcinkiewiczem i jak wyglada z Komorowskim. Na tym tle jednoznacznie widac ktora paria ma klase, a ktora gra w bruna gre i wyszla na prostakow (oczywiscie Ty jak zwykle wymyslisz jakas pokraczna teorie i bedzie probowal wciskac ze jest odwrotnie). PiS przerwal sam negocjacje powolujac swojego marszalka (zreszta te podchody ktore robil z PSL sa po prostu zenujace, na szczescie Pawlak poszedl po rozum do glowy i wycofal kandydature Zycha, bo nie chcial byc wciagniety przez PiS w brudna gre). Po trupach do chorych ambicjonalnych celow - taka jest moja charakterystyka PiS po ostatnich wydarzeniach. |
dobrze mowisz tylko
jak pis nie zrovi koalicji z po? to zrobi z lpr i samoobrona najlepiej jak wogole nie bedzie koalicji to wybory beda za rok a przepraszam nie bedzie bo prezydent z pis to nie zdymisjonuje sejmu |
Cytat:
Napewno powiesz rownowaga tak tylko dla kogo moze dla ciebie bo nie dla mnie a zreszta cytowana przez mnie wypowiec Niesiolowskiego swiadczy o tym ze PO chodzi o realna wladze a nie o spoleczenistwo i co ty bedziesz sie tu wypowiadal jak niewiesz o co chodzi idziesz w zaparte popierajac ludzi dla ktorych wazniejsze sa stolki niz dobro panstwa. A nastepna sprawa jest prezydet ktory ma role reprezantywna a panstwem rzadzi chyba premier i rzad chyba tego uczyli cie w szkole bo z twoich wypowiedzi wnioskuje ze chyba troche cie tam jednak nie doluczyli :). |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:02. |