![]() |
Cytat:
Cytat:
Ps. @Banana C. - :nie: |
Cytat:
Poza tym gdyby zebrac to wszystko to pewnie wyjdzie ok 10% tego co panstwo wydaje rocznie na socjal, wiec jakby jeden miesiac socjalu do przodu - i co ... po miesiacu wracamy do stanu poprzedniego. Nie tedy droga do reform. Nie uwazam zeby teraz wplyw Kosciola na polityke byl taki, by wymagal ograniczenia - baaardzo duzo sie zmienilo przez ostatnie 15 lat, szczegolnie przez ostatnie 3. Jedynie niektore organizacje pseudo-koscielne naduzywaja swoich przywilejow misyjnych, ale to nie oznacza ze panstwo ma zwalczac caly kosciol jak socjalistyczna UBecja. Ksieza to w wiekszosci dobrzy ludzie. |
@demek
masz jeszcze mniej lat niz Banana? wow, alez nam forum odmlodnialo nie przejmuj sie, poczytasz swoje posty jak troche podrosniesz, to zrozumiesz o co mi chodzi p.s. moj majatek jest tak maly, ze jednego ksiedza by nie uszczesliwil, wiec nie widze sensu sie go pozbywac |
Cytat:
|
@legion
to polecam do czytania dziennik niedzielny czy jak tam to sie zwie (do kupienia w kosciele) mowienie ze jest niepowazny bo czyta nie jest tak trafione jak wybranie leppera na prezydenta @pykson lepiej byc *******onym kosciolkowym i wtedy doznasz zbawiania aha najwazniejsze zebys sypal na tace jak najwiecej wtedy bedzie latwiej najlepiej oddaj im caly swoj majatek bo ksieza to bardzo biedna grupa spoleczna |
Cytat:
nie chce mi sie wdawac w wojenki, ale generalnie po Twoich wypowiedziach widac, ze masz swoje zdanie, cos Ci swita, tyle ze wiedzy brak antyklerykalem to Ty sobie mozesz byc, ale za pare latek, pochodzisz do szkoly to sie jeszcze dowiesz tego i owego, wtedy moze Twoje wypowiedzi nabiora jakiejs barwy, to teraz to jakas papka. rzeczywiscie anytklerykalna, ale papka p.s. Jan Pawel piszemy WIELKIMI LITERAMI jezeli robisz to celowo to po raz kolejny popularnosci sobie nie przysparzasz jakze to dziecinne - bazowac na tak oklepanym temacie jak niechec do Jana Pawla II |
Cytat:
|
na urbanie psy wieszaja bo byl rzecznikiem rzadu
ale na kims trzeba a ofiara znajdzie sie zawsze jesli urban klamie to pozwij go do sadu bo jakos inni ktorych rzekomo oczernia tego nie robia - jak sadzicie dlaczego? bo mowi prawde? |
Urban jako jeden z nielicznych redaktorow nie poswiecil calej gazety na opisnie jakze strasznego i wiekopomnego zdarzenia jakim byla smierc jana pawla (dwiescie) drugiego. Przedstawil racjonalny (wyznaczony mozgiem nie bzdurna wiara) poglad na sytuacje. Pisze o rzeczach o, ktorych wielu boi sie wspominac.
@legion jezeli jpII jest twoim autorytetem to szkoda mi z toba rozmwiac. Analogia wzgledem twojej wypowiedzi dot. Jerzego Urbana. |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Z partii to sie wywodza KPP, PPS reszta juz nie. Prawica procz PJKM mnie nie interesuje. Cytat:
Cytat:
[/QUOTE] Polsce nie potrzeba wielkiej gospodarki zeby sie uniesc z kryzysu, wystarczy zabrac wszyskie skarby kosciolowi. Wiem, ze jestem kolejnym czerwonym dziadem :) Ale to niemozliwe ja mam ledwo 15 lat. Najpierw z 4 lata prawdziwego socjalizmu (odebrac nieco bogatym i wzbogacic biednych, wyniesc 40% ze skrajnej biedy) i potem liberalna gospodarka moze na spokojnie wejsc |
Cytat:
bo się ośmieszasz. :| |
już się zaczyna.
do trybunału konstytucyjnego poszła uchwalona niedawno głośna"ustawa górnicza". górnicy się rzucają, a pis chyba się ugnie i ją wycofa :blee: |
Cytat:
100% - 50% poszlo glosowac, 50% nie Z 50% ktore poszlo ~28% bylo za kaczynskim ~22% za tuskiem. Czy nie wydaje Ci sie to troche za male poparcie spoleczenstwa? Pozdro. |
Kaczyński przedstawia swój program w sejmie, kolejno wymienia postulaty:
- ..chciałbym stworzyć 3 mln mieszkań, ograniczyć inflację, - zwiększyć wydatki publiczne, wprowadzić nieodpłatne kształcenie dla wszystkich studentów, - 2 krotnie zwiększyć emerytury i renty, - ograniczyć dziurę budżetową Nagle wypowiedź przerywa głos z sali : - Panie Kaczyński, tak to Panu tylko w Erze dopasują... |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:51. |