Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Nasi kandydaci na najwyszy stolek RP (https://forum.cdrinfo.pl/f5/nasi-kandydaci-najwyszy-stolek-rp-53431/)

MQs 25.10.2005 17:19

Cytat:

Napisany przez legion
ja tylko odpowidzialem jak ty to mowisz na szczeniackie teksty kolegow na temat Kaczynskiego bo juz mnie to smieszy jezeli jestes takim zwolenikem PO i Tuska poczytaj sobie parenascie postow na temat Kaczynskiego a potem bedziesz mowil o szczeniackich tekstach
edit
znalazl sie nastepny obronca ucisnionych

Mówiąc o szczeniackich argumentach miałem na myśli argumenty wysuwane przez środowiska opiniotwórcze, a do postów tego typu na forum odniosłem się tutaj:
Cytat:

Napisany przez MQs
Ps. Popieram apel o powstrzymanie się od Bravo-argumentów (@ed hunter).

A z tym "obrońca uciśnionych" to nie bede polemizował :P (bynajmniej, mnie to nie uraża, ale ironiczny ton tej wypowiedzi jest właśnie tym, co... nie, no nie ma sensu w kółko powtarzać)

Ps. @Banana C. - :nie:

pawelblu 25.10.2005 17:15

Cytat:

Napisany przez Banana Coctail
Polsce nie potrzeba wielkiej gospodarki zeby sie uniesc z kryzysu, wystarczy zabrac wszyskie skarby kosciolowi.

To jest stasznie populistyczna glupota. I dlaczego Panstwo mialoby zabierac jakiejkolwiek powiedzmy organizacji cokolwiek. Ideologia UPR i JKM nie ma z tym wiele wspolnego ...

Poza tym gdyby zebrac to wszystko to pewnie wyjdzie ok 10% tego co panstwo wydaje rocznie na socjal, wiec jakby jeden miesiac socjalu do przodu - i co ... po miesiacu wracamy do stanu poprzedniego. Nie tedy droga do reform.

Nie uwazam zeby teraz wplyw Kosciola na polityke byl taki, by wymagal ograniczenia - baaardzo duzo sie zmienilo przez ostatnie 15 lat, szczegolnie przez ostatnie 3. Jedynie niektore organizacje pseudo-koscielne naduzywaja swoich przywilejow misyjnych, ale to nie oznacza ze panstwo ma zwalczac caly kosciol jak socjalistyczna UBecja. Ksieza to w wiekszosci dobrzy ludzie.

pykson 25.10.2005 17:13

@demek
masz jeszcze mniej lat niz Banana?
wow, alez nam forum odmlodnialo

nie przejmuj sie, poczytasz swoje posty jak troche podrosniesz, to zrozumiesz o co mi chodzi

p.s. moj majatek jest tak maly, ze jednego ksiedza by nie uszczesliwil, wiec nie widze sensu sie go pozbywac

legion 25.10.2005 17:06

Cytat:

Napisany przez demek
@legion
to polecam do czytania dziennik niedzielny czy jak tam to sie zwie (do kupienia w kosciele)
mowienie ze jest niepowazny bo czyta nie jest tak trafione jak wybranie leppera na prezydenta

no jak czytasz to gratuluje ci wyboru lektory ale myslalem ze juz wyjechales z tego koscielnego panstawa :blee:

demek 25.10.2005 16:55

@legion
to polecam do czytania dziennik niedzielny czy jak tam to sie zwie (do kupienia w kosciele)
mowienie ze jest niepowazny bo czyta nie jest tak trafione jak wybranie leppera na prezydenta

@pykson
lepiej byc *******onym kosciolkowym i wtedy doznasz zbawiania
aha najwazniejsze zebys sypal na tace jak najwiecej wtedy bedzie latwiej
najlepiej oddaj im caly swoj majatek bo ksieza to bardzo biedna grupa spoleczna

pykson 25.10.2005 16:47

Cytat:

Urban jako jeden z nielicznych redaktorow nie poswiecil calej gazety na opisnie jakze strasznego i wiekopomnego zdarzenia jakim byla smierc jana pawla (dwiescie) drugiego. Przedstawil racjonalny (wyznaczony mozgiem nie bzdurna wiara) poglad na sytuacje. Pisze o rzeczach o, ktorych wielu boi sie wspominac.
@legion jezeli jpII jest twoim autorytetem to szkoda mi z toba rozmwiac. Analogia wzgledem twojej wypowiedzi dot. Jerzego Urbana.

@Banana Coctail

nie chce mi sie wdawac w wojenki, ale generalnie po Twoich wypowiedziach widac, ze masz swoje zdanie, cos Ci swita, tyle ze wiedzy brak

antyklerykalem to Ty sobie mozesz byc, ale za pare latek, pochodzisz do szkoly to sie jeszcze dowiesz tego i owego, wtedy moze Twoje wypowiedzi nabiora jakiejs barwy, to teraz to jakas papka.
rzeczywiscie anytklerykalna, ale papka

p.s.
Jan Pawel piszemy WIELKIMI LITERAMI

jezeli robisz to celowo to po raz kolejny popularnosci sobie nie przysparzasz
jakze to dziecinne - bazowac na tak oklepanym temacie jak niechec do Jana Pawla II

legion 25.10.2005 16:47

Cytat:

Urban jako jeden z nielicznych redaktorow nie poswiecil calej gazety na opisnie jakze strasznego i wiekopomnego zdarzenia jakim byla smierc jana pawla (dwiescie) drugiego. Przedstawil racjonalny (wyznaczony mozgiem nie bzdurna wiara) poglad na sytuacje. Pisze o rzeczach o, ktorych wielu boi sie wspominac.
@legion jezeli jpII jest twoim autorytetem to szkoda mi z toba rozmwiac. Analogia wzgledem twojej wypowiedzi dot. Jerzego Urbana.

ale ty jestes naprawde dziwny czy ja gdzies napisalem ze JP2 jest moim autorytetem to ty napisales cytuje "Dla mnie akurat Jerzy Urban to jeden z najwiekszych autorytetow." to chyb raczej ty jestes nie powazny jak czytasz gazete "NIE" urbanka :) a tak wogole co do wyborow ma JP2 ty masz jakies zaleganie afektu i manie przesladowcza a po nocach ci sie sni jak zmieszac z blotem jakis kler i zmarlego JP2 to moze fora pomyliles :)

demek 25.10.2005 16:46

na urbanie psy wieszaja bo byl rzecznikiem rzadu
ale na kims trzeba a ofiara znajdzie sie zawsze
jesli urban klamie to pozwij go do sadu bo jakos inni ktorych rzekomo oczernia tego nie robia - jak sadzicie dlaczego?
bo mowi prawde?

Banana Coctail 25.10.2005 16:32

legion 25.10.2005 16:27

Cytat:

Dla mnie akurat Jerzy Urban to jeden z najwiekszych autorytetow.

szkoda gadac ja dla ciebie urban jest autorytetem :)

Banana Coctail 25.10.2005 16:24

Cytat:

Napisany przez legion
Kolego czy ja mowilem cos o wojnie tylko mowilem o rownchy rozmowach z Rosia jako partner a nie jak to robil kwachu w pas klania sie putinkow

A czy ja mowilem cos o wojnie? Ja wspominal tylko o tym, ze oziebienie stosunkow dylpomatyczno-gospardczych z Rosja jest bardzo niepozadane.
Cytat:

Napisany przez legion
(...)powinienes mieszkac w Holandi gdzie jest wolna amerykanka i liberalizm na maxa

Liberalne pogladowo spoleczenstwo to jest cos do czego powinna Polska dazyc. Obecne panstwo wyznaniowe jest rezerwatem w Europie, nigdzie kler nie ma takich przywilejow. Sa poza prawem.

Cytat:

Napisany przez legion
A zacznijmy od tego kto niemial ksiazeczki partyjnej :) tu szczeliles kula w plot
kazdy praktycznie wywodzil sie z solidarnosci a zanim powstala wszystcy byli
w parti tak historia Polski dopiero sie ockneli zaczeli walczyc z patria

Ty tez strzeliles kula w plot, np. APP Racja nie ma korzeni w rzadnej z tych organizacji, jest czysto lewicowa partia. Prawdziwie lewicowa.
Z partii to sie wywodza KPP, PPS reszta juz nie.
Prawica procz PJKM mnie nie interesuje.
Cytat:

Napisany przez legion
A z radiem maryjka to juz przesadzasz :) chcial bym widziec co byscie pisali jakby Tusk wygral "ciesze sie bardzo ze Tusk wygral kolega kwacha i SLD a przyjaciel urbanka"

Dla mnie akurat Jerzy Urban to jeden z najwiekszych autorytetow.
Cytat:

Napisany przez legion
dajcie spokuj trzeba sie pogodzic liberalowie przegrali wiec musza wiac do Holandi :haha: bo w Polsce juz nie sa wolni

Jezli PO nazywasz partia liberalna pod wzgledem swiatopogladowym jestes w bledzie, zadna z partii prawicowych procz UPR i PJKM nie planowala ograniczyc samowolki kleru.
[/QUOTE]
Polsce nie potrzeba wielkiej gospodarki zeby sie uniesc z kryzysu, wystarczy zabrac wszyskie skarby kosciolowi.
Wiem, ze jestem kolejnym czerwonym dziadem :) Ale to niemozliwe ja mam ledwo 15 lat. Najpierw z 4 lata prawdziwego socjalizmu (odebrac nieco bogatym i wzbogacic biednych, wyniesc 40% ze skrajnej biedy) i potem liberalna gospodarka moze na spokojnie wejsc

ed hunter 25.10.2005 15:58

Cytat:

Napisany przez mallow
A ja mowie ze ma znaczenie. 50% frekwencja oznacza tez tych (bo nie tylko) ktorzy nie widzieli w tych wyborach kandydata na ktorego bogliby zaglosowac. Tak i ja. Jednak do urby poszedlem, ale tylko w I turze. Przypuszczalnie (i dosc nierealnie, ale nie do konca) podziel sobie te 100% frekwencje tak:
100% - 50% poszlo glosowac, 50% nie
Z 50% ktore poszlo ~28% bylo za kaczynskim ~22% za tuskiem.
Czy nie wydaje Ci sie to troche za male poparcie spoleczenstwa?
Pozdro.

takie są zasady demokracji - nie głosowałeś to teraz głosu nie dawaj.

bo się ośmieszasz. :|

woitas 25.10.2005 15:46

już się zaczyna.
do trybunału konstytucyjnego poszła uchwalona niedawno głośna"ustawa górnicza".
górnicy się rzucają, a pis chyba się ugnie i ją wycofa :blee:

mallow 25.10.2005 15:01

Cytat:

Napisany przez Loczek
Ależ żeś wymyślił. Twoje stwierdzenie ma się nijak do rzeczywistości. To są wybory demokratyczne. Próg został przekroczony i pisanie o woli społeczeństwa jest bezsensem. Możesz to powiedzieć tym którzy nie poszli do wyborów.

A ja mowie ze ma znaczenie. 50% frekwencja oznacza tez tych (bo nie tylko) ktorzy nie widzieli w tych wyborach kandydata na ktorego bogliby zaglosowac. Tak i ja. Jednak do urby poszedlem, ale tylko w I turze. Przypuszczalnie (i dosc nierealnie, ale nie do konca) podziel sobie te 100% frekwencje tak:
100% - 50% poszlo glosowac, 50% nie
Z 50% ktore poszlo ~28% bylo za kaczynskim ~22% za tuskiem.
Czy nie wydaje Ci sie to troche za male poparcie spoleczenstwa?
Pozdro.

demek 25.10.2005 14:57

Kaczyński przedstawia swój program w sejmie, kolejno wymienia postulaty:
- ..chciałbym stworzyć 3 mln mieszkań, ograniczyć inflację,
- zwiększyć wydatki publiczne, wprowadzić nieodpłatne kształcenie dla wszystkich studentów,
- 2 krotnie zwiększyć emerytury i renty,
- ograniczyć dziurę budżetową
Nagle wypowiedź przerywa głos z sali :
- Panie Kaczyński, tak to Panu tylko w Erze dopasują...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:51.