![]() |
Cytat:
a ze nie pisalem ze klaszcze/popieram to wynika z tego ze @pawelblu "jest i tak najmadrzejszy", postow Banany juz sie nauczylem niedostrzegac (niech se dzieciak pisze) noi po co pisac o czyms co jest oczywiste... jakby tak PO chcialo naprawic kraj to by nie pozwolili by powstal rzad mniejszosciowy ktory cale G zmieni/zrobi, a trudno sie Kaczkom dziwic ze stawiaja warunki jezeli (SIC! - zauwaza to ktos?) wygrali Tusk przez żądanie by premierem zostal Jaroslaw K. tylko pokazal jakim jest matolem.... a cala dyskusja jest imo bez sensu bo jest jak jest... czytaj do wyboru byly dwie "dobre" partie/kandydaci ktore po wyborach staly sie "zle"...... z niecierpliwoscia czekam na kolejne wybory, bo rok po nich bede wy******al za granice... na stale... |
@Predi nie czytaj tego to po pierwsze. Przed wyborami kazda partia jest super, ale gdy dojdzie do czynow po wyborach jest z tym bardzo roznie. Dlatego teraz ludzie tak jezdza po PiS i PO. Miala byc piekna koalicja a jest co jest. Slowa same cisna sie na klawiature.
|
Cytat:
Taki był Adolf,a jak to wykorzystał wszyscy wiemy, więc nie mów hop... Tak samo jest teraz z w Iraku-podobna sytuacja z napędzaniem gospodarki. Wracając do naszej realności....Na kilku forach padł podobny temat: Co by było gdybyś się dowiedział, że długo nie pożyjesz,bo choroba cię zabije raz dwa i już na to ratunku nie ma? Padały różne opinie na ten temat,inni by czekali na swoiste "kaput" w łóżku,a z kolei inni by hulali do woli z życia i zrobili to, co nigdy nie robili albo pomogli innym jeszcze przed własnym końcem. Oczywiście tu było różnie,od tych z perspektywą bezrobotnych-czyli desperatów nie mających na nic pieniędzy,aż po tych co mu zwisało byle jak najlepiej to wykożystać-ten czas. Mnie martwi jedno!Ze kiedyś coś się może stanie,tylko dlatego, że z racji olania przez system(rząd,fundusz zdrowia i społeczeńswto-rodzina) takiej osoby zrobi coś, o czym dowiemy się na wszystkich dziennikach.Ostatnio słyszałem historie rodziny która popełniła samobójstwo, bo byli bezrobotnymi,łacznie z ich 10 letnim dzieckiem!!! Więc ja mówie,jesli nie chcą hodowac cykających bomb to wypadałoby, aby się wzieli wreszcie za robote - nasi politycy,a nie bawili w najlepsze z naszych podatków! No i kwestia tego co mamy?Mnie martwi ile domowych biznesów upadnie przez nich,ilu będzie młodych zdolnych o pustych żołądkach?I wreszcie,czy po 4-5 latach,społeczeństwo będzie bardziej wykształcone niz teraz? |
Cytat:
Dokladnie chodzi o rzeczowa obrone rzuconej tezy: Cytat:
Cytat:
Powazna dyskusja polega tym ze jest teza, argumenty, dowody, dyskusja, a nie tezy, tezy, tezy, tezy, zmienianie tematu i zaczepianie rozmowcy. PS. Przewrotnie dziekuje za komplement || , jednak najmadrzejszy nie jestem, bo znam osobiscie ludzi ode mnie madrzejszych (nie we wszystkich dziedzinach oczywiscie). |
Cytat:
jedno mnie cieszy ze rzad powstal bez tych *****i z platformy chociasz dali im dwa stanowiska a reszta teraz bedzie sie bac bo koniec z gruba kreska :) Cytat:
a o podziale w PO juz dawno bylo wiadomo bo jak wiesz jedni chcieli juz isc na ugode z Pisem a druga frakcja nie chciala wiec o co chodzi jasne obiektywne serwisy o tym ci nie powiedza bo raczej skupili sie na wytykaniu bledow Pisowi :D a po drugie trzeba czytac pomiedzy wierszami :) Cytat:
|
Jak zwykle konkretow brak - gdzie jest mowa o rozlamie ??
PS. Prosze o LINKI !! |
Cytat:
|
Cytat:
wg Twoich przkonan, mi jest narzucana religia Zydowska dwa razy do roku kiedy to po calym Lezajsku roznosi sie modlitwa Zydowska...... dlaczego koncerty moga zalewac dzwiekiem okolice a koscioly nie? nie narzucanie sie to znaczy ze nikt Ci nic nie kaze, nie spodziewaj sie ze dla Ciebie i Twojego delkatnego JA kosciol zejdzie w podziemie, zamknie sie za drzwiami i bedzie sobie szeptal..... Katolik jest wtedy dobry, gdy sobie cichutko siedzi i go nie widac nie? |
Cytat:
A tobie Predi proponuję zachować trochę dystansu do rozmów na forum, bo ostatnio zaczynasz naskakiwać każdego, kto tylko odważy się wyrazić swoją opinię. Uważaj, jak zwracasz się do innych, bo momentami przekraczasz dopuszczalne granice. |
Cytat:
w takim razie wg Ciebie, jezeli nienawidze hip-hopu, a w akademiku musze go sluchac gdy sasiad lub kolega z 10-go pokoju go sobie slucha, to on mi sie narzuca ze swoja muzyka i zmusza mnie do biernego uczesnictwa, sluchania hh? w takim razie musze to zglosic.... ze nie zycze sobie czegos takiego, ze nie chce byc dyskryminowany przez sluchaczy hh nikt Ci tam do kosciola nie kazal isc, a ze sie dzwiek niosl..... to co ty nazywasz narzucaniem sie kosciola, ja nazwe Twoim brakiem tolerancji.... dla ludzi ktorzy tam w tym kosciele byli..... edit: a co powiesz na procesje majowa? kurde, przeciez wtedy katolicyzm jest narzucany calym wrecz miastom.... i jeszcze po chamsku z megafonami ida! i pielgrzymki piesze tez spiewaja piosenki religijne! co z tymi we wioskach przez ktore przechodza... oni im sie narzucaja z wiara! a gdybym nosil krzyzyk i sie przy Tobie rozebral do pasa, to tez bys poczul ze Ci sie narzucam, ze pokazuje Ci krzyzyk? |
ja nie rozumiem cos cie tego kosiciola tak uczepili jak Tusk Leppera bo w kazdej wypowiedzi po sto razy mowi o nim jak wy panowie ucisnieni przez kler :D
ps ja niewidze @andrzejj9 w ktorym miejscu na ciebie @Predi naskoczyl ale ma racie przeciesz mozesz kupic sobie zatyczki do uszu jak dzwony koscielne niszcza twoj spokoj wewnetrzny |
Cytat:
Cytat:
Widzisz, ja jestem tolerancyjny, ale ta tolerancyjność nie powoduje u mnie ślepoty. Zauważam wiele rzeczy, które z egoistycznego niestety punktu widzenia osób, którym są one na rękę, są złe dla wszystkich pozostałych. A to jest jedna z nich. Dla ciebie czy dla mnie słyszalna msza katolicka może nie być żadnym problemem. Dla osoby innego wyznania może to być śmiertelna obraza, albo nawet śmiertelny grzech uczestnictwo w czymś takim (nawet bierne). Oczywiście, wrocławskie lotnisko nie jest światowym miejscem, gdzie spotykają się różne kultury, ale podobno jesteśmy państwem, gdzie wszelkie oblicza dyskryminacji są zakazane. Podobno. Dla mnie brakiem tolerancji dla innych nie jest zwracanie uwagi na takie niedoskonałości, ale wręcz przeciwnie - nie zastanawianie się nad odbiorem "drugiej strony" określonych zachowań i przedsięwzięć. Cytat:
Natomiast jednak afiszowanie się w miejscu międzynarodowym wiarą, która dotyczy jedynie części ludności świata i nie respektowanie w żaden sposób "inności" (mniejszości) religijnych o innym wyznaniu jest już jednak dla mnie brakiem zarówno tolerancji, jak i po prostu wyczucia dobrego smaku. Cytat:
w tym momencie walisz takie glupoty ze az (nie)milo Uważasz, że to jest normalna, neutralna wypowedź i wymiana zdań? Dla mnie nie jest. |
Cytat:
|
Cytat:
|
A ja napisze inaczej - Jeżeli ktoś jest wewnętrznie skłócony to świadczy to tylko o tym, że ma dylematy i rozważa różne możliwości (przeciwieństwo wspomnianych gdzieś "klapek na oczach").
Tusk chce Kaczyńskiego na premiera? - Ja też chcę, bo spodziewana (przeze mnie) porażka rządów PiS nie będzie wtedy rozłożona na kilka, teoretycznie innych gabinetów. (Bardziej obrazowo: Kapitan statku nie powinien rozkazywać ze stałego lądu.) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:32. |