Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Nasi kandydaci na najwyszy stolek RP (https://forum.cdrinfo.pl/f5/nasi-kandydaci-najwyszy-stolek-rp-53431/)

MQs 15.10.2005 10:21

Cytat:

Napisany przez Ormianin
A ja Wam mowie - tak:

Dla mnie żenujące jest że teraz jest wybór pomiędzy Kaczorem a Donaldem. To wybór niczym pomiedzy szubienicą a krzesłem elektrycznym. Tusk jako liberał, da przedsiębiorcom kosztem opieki społecznej i funkcji socjalnych państwa. Spowoduje pogłębienie wyzysku Polski przez zagranicznych kapitalistów. Wskaźniki gospodarcze będą szły w górę, firmy będą się bogacić, będą w Polsce inwestować (no bo skoro tak tania siła robocza) a zwykli ludzie będą cierpieć pogłębiającą się biedę. Z Kaczorem odwrotnie: z funkcjami socjalnymi nie będzie tak źle ale odstręczy inwestorów, sprowokuje kryzys i w efekcie bieda będzie jak za Tuska, tylko że nie tak od razu no i trochę bardziej sprawiedliwie dzielona. Za to gospodarczo ulegniemy dalszemu zacofaniu.

Wszystko ok. Jest tylko wart uzupełnienia fakt, że większe dochody firm to większe podatki - czyli mozliwość zwiększenia wydatków państwa. Ponadto - więcej miejsc pracy -> większe dochody społeczeństwa -> większe dochody państwa. Dalej - Inwestycje -> większe dochody w przyszłości...itd.
Warto dbać o najbogatszych, bo bardzo często jest to tożsame z "przedsiębiorczy". Jeżeli wzbogacił się on "inaczej" to nim powinno się zająć prawo (taki też raczej podatku nie zapłaci).
I na końcu sprawiedliwy podział? (skrajnie: "Czy się robi czy sie leży...") - można dawać dużo więcej biednym nie zabierając bogatym.

Ps. A taka Hanna Gronkiewicz-Waltz, co tą niepoprawną politycznie konferencję prasową poprowadziła, dała Polakom więcej pieniędzy (w ujęciu realnym) jako prezes Banku Centralnego, niż Kaczyński miał w budżecie Warszawy przez całą kadencję ("Mocna złotówka" to nie tylko cena dolara i euro w kantorze).

memorando 15.10.2005 09:39

Cytat:

Napisany przez woitas
jasne, ******* dalej a ci uwierze.
po zmieszaniu piwa i wody czolgalbys sie na czworkach, nie mowiac juz o siedzeniu rpzed kompem i pisaniu.
tak wiec zejdz na ziemie.

dawno juz nie mialem tak ch***jowej zabawy wiec wrocilem do domu i mnie nszlo na pisanie :D

a tak ewrracajac do tematu - powinno sie upubliczniac po roku nazwisko pedofilA skazanego na kare wiezienia za gwalt etc.

jak chcesz robimy test spotykamy się 22 w szczecinie wyzywam cię na pojedynek, ćwiartka spirytu zapijanie ćwiartką wódy kto pierwszy padnie chłopie nier raz siedziałem na forum po 10 piwkach i 0,75 litra wódki

memorando 15.10.2005 09:37

Cytat:

Napisany przez Predi
mickiewicz napewno... albo taki kretyn byl albo sie uwalal...
"Stepy akermanskie" - kretowi na haju zacze sie wydawac ze trawa to zielone morze
"Dziady" - tu byl juz tak nawalony ze numeracje czesci pomylil i nie po kolei ponumerowal... a i zrozumiec to co napisal jest conajmniej "trudno"

noi wogole byl taki jakis "zakrecony"...
Slowackiego nie znam... ale pamietam ze sie z Adasiem zarli... musieli wiec widocznie konkurencyjne browary pic.....

sorrki ale bym cię zjechał ale są zasady, mickiewicz ujął w dziadach kwintesencję nazwy romantyzm, całą filozofię tamtej epoki, całą mentalność ludzi, i problematykę, to jest kultura wyższa ni kawał amfy w zębach

Predi 15.10.2005 04:33

Cytat:

Napisany przez woitas
zastanawiam się, czy mickiesicz i słowacki też tak nie tworzyli :P

mickiewicz napewno... albo taki kretyn byl albo sie uwalal...
"Stepy akermanskie" - kretowi na haju zacze sie wydawac ze trawa to zielone morze
"Dziady" - tu byl juz tak nawalony ze numeracje czesci pomylil i nie po kolei ponumerowal... a i zrozumiec to co napisal jest conajmniej "trudno"

noi wogole byl taki jakis "zakrecony"...
Slowackiego nie znam... ale pamietam ze sie z Adasiem zarli... musieli wiec widocznie konkurencyjne browary pic.....

Ormianin 15.10.2005 00:57

A ja Wam mowie - tak:

Dla mnie żenujące jest że teraz jest wybór pomiędzy Kaczorem a Donaldem. To wybór niczym pomiedzy szubienicą a krzesłem elektrycznym. Tusk jako liberał, da przedsiębiorcom kosztem opieki społecznej i funkcji socjalnych państwa. Spowoduje pogłębienie wyzysku Polski przez zagranicznych kapitalistów. Wskaźniki gospodarcze będą szły w górę, firmy będą się bogacić, będą w Polsce inwestować (no bo skoro tak tania siła robocza) a zwykli ludzie będą cierpieć pogłębiającą się biedę. Z Kaczorem odwrotnie: z funkcjami socjalnymi nie będzie tak źle ale odstręczy inwestorów, sprowokuje kryzys i w efekcie bieda będzie jak za Tuska, tylko że nie tak od razu no i trochę bardziej sprawiedliwie dzielona. Za to gospodarczo ulegniemy dalszemu zacofaniu.

georg 15.10.2005 00:53

Właśnie tak sobie siedzę przy :piwo: i wymyśliłem, że kogokolwiek wybiorę w drugiej turze to i tak albo będzie KACZOR albo DONALD.
Ehhh co za czasy... ||

woitas 14.10.2005 23:48

Cytat:

Napisany przez memorando
cieńko wojtas ja dopiero po wypicu 8 piwek i 0,75 litra odczuwam lekkie zachwiania równowagi:D po za tym uważam że pedofili się powinno mordować w brutalny sposób nie od razu ale powoli i z uporem zabijać aż będzie pies żebrał o śmierć

jasne, ******* dalej a ci uwierze.
po zmieszaniu piwa i wody czolgalbys sie na czworkach, nie mowiac juz o siedzeniu rpzed kompem i pisaniu.
tak wiec zejdz na ziemie.

dawno juz nie mialem tak ch***jowej zabawy wiec wrocilem do domu i mnie nszlo na pisanie :D

a tak ewrracajac do tematu - powinno sie upubliczniac po roku nazwisko pedofilA skazanego na kare wiezienia za gwalt etc.

memorando 14.10.2005 23:36

cieńko wojtas ja dopiero po wypicu 8 piwek i 0,75 litra odczuwam lekkie zachwiania równowagi:D po za tym uważam że pedofili się powinno mordować w brutalny sposób nie od razu ale powoli i z uporem zabijać aż będzie pies żebrał o śmierć

woitas 14.10.2005 23:17

no w czas, mam takie natchnienie, że mogę epopeje tworzyć :D
zastanawiam się, czy mickiesicz i słowacki też tak nie tworzyli :P

swoje dzieo nazwę: **** wam w d***pę i nawzajewm :hahaha:

dzieło będziv zsię skłafdało z 12 rozdział,ow, kazdy.
poruszę w nich zagadnienia zwiazane z obecna sytruacja polsi na arenie miedzynarodowej i włazidypstwa naszych (p)osłów :hahaha:

a wybiory to itak mAm głęboko gsdzieś.
dla mnie szarego zjadacza chleba nic sie nie zmieni :hmm:

ps. ****a, tragicznie sie pisze po piuijaku.
lkiterki sie myla :szczerb:

mallow 14.10.2005 23:09

o prosze jak po alkoholu od razu bocgactwo slownictwa jest piekniejsze :)

woitas 14.10.2005 23:00

a ja jestem za kastracją pedofilów, gwałcicieli i zakazem robienia fety z krowiego mleka :D
faktem jest, że mamy wśród kandydatów na prezydenta dwóch przy***czyków.
jeden to kurdupel metr pięćdzisiąt w kapeluszu, a drugi zapomniał, że wyjęli mu aparat na żęby i pluje się dookoła równie obficie jak kaczor daffy :D

a tak pzoa tym jest super, jestem po pół litrówce na łebka i pierdzielę od rzeczy :hahaha:
na dworze zimno jak ****, a mnie kręci we łbie i ogólnie jest za***iscie :)

ps. laski były tak denne, że nawet na***any miałem do nich wstręt :P
w****iłem się i wróciem do domu :D

Yarozelsky 14.10.2005 21:25

Cytat:

Napisany przez joujoujou
Już widzę te zastępy jednorękich urzędników. :P

a po czasie bez rękich urzędników ;)

joujoujou 14.10.2005 21:02

Cytat:

Napisany przez memorando
[...] przekupstwo też karane powinno być odcięciem ręki:)

Już widzę te zastępy jednorękich urzędników. :P

andrzejj9 14.10.2005 19:53

Cytat:

Napisany przez para
Ja tam bym mediów nie przeceniał, Lesiowi Millerowi czy Łapińskiemu nawet media by nie pomogły.

Pomogłyby... Opinia na temat tych ludzi powstała na podstawie przekazu.. mediów. Praktycznie wszystko, co wiemy na temat polityków i ich zachowań czerpiemy z mediów. A otrzymujemy tylko pewne informacje. Odpowiednio manipulując tym przekazem każdego można wypromować na prezydenta, jak również z każdego można zrobić wroga publicznego numer jeden.. Smutna rzeczywistość...

memorando 14.10.2005 18:00

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Ja z rezerwa podchodze do tego typu badan, bo zwykle sa to 'badania z teza'.

Jezeli chodzi o komentarze, to widze raczej wiecej za kaczynskim (szczegolnie tuz po wygranej PiS), natomiast w sondzie na tej samej stronie wygrywal Tusk (chodzi o wp.pl, jakies 2 tyg temu zauwazylem rozbieznosc komentarze-sonda, potem nie zglebialem juz tego).

No ale jezeli wzmocnimy kontrole i damy wieksza wladze urzedom kontrolnym to teraz przekupienie takiego urzednika kontrolnego moze skutkowac duzo gorzej niz przekupienie kilku szeregowych. Taki mocny urzednik moglby szantazowac innych (znajdujac jakis blad proceduralny w ich pracy) i oni w obawie o prace (nobo nasz super kontroler mialby duze kompetencje) wykonywaliby jego polecenia. Generalnie dopoki ludzie nie zaczna kontrolowac sie sami i nie zrozumieja ze jak teraz beda grali nie fair, to potem nie bedzie z czego im wyplacac emerytur, to nic z tego nie bedzie.
Kara smierci wymierzana zaucznie to dla mnie nadal kuriozum. Wlasciwie namalowales wizje dokladnie jak w Procesie Kafki.
Obcinanie rak - to nie humanitarne. Kary ktore przyszloby zaplacic za tego typu przepis znacznie przekraczaja korzysci ktore moglby dac. Natomiast odpowiedzialnosc cywilna, karna i FINANSOWA urzednika za wlasne ewidentne bledy (no powiedzmy poza tymi przepisami ktore sad uzna za niejednoznaczne).
Co do pracy - uwazam ze panstwo nie powinno sie pchac w rynek pracy. Jedynie moze go uzywiac poprzez lagodzenie przpisow fiskalnych. Za to 0 socjalu (no moze prawie 0).

i tu jest sedno sprawy przekupstwo też karane powinno być odcięciem ręki:)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:55.