Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Nasi kandydaci na najwyszy stolek RP (https://forum.cdrinfo.pl/f5/nasi-kandydaci-najwyszy-stolek-rp-53431/)

pops 23.10.2005 21:05

nie twierdze, ze byly sfalszowane i zdaje sobie sprawe, ze nie znam kilkudziesieciu milionow polakow ktorzy glosowali.
jestem tylko strasznie zaskoczony wynikiem tych naszych nieszczesnych wyborow :(

Loczek 23.10.2005 21:04

Czekałem na to cały dzień. W końcu skończy się złodziejstwo i przekręty.

pawelblu 23.10.2005 20:57

Cytat:

Napisany przez mp666
z tymi wyborami to jakis przekret jest, ja nie znam nikogo kto glosowal na kaczynskiego !! jak to jest mozliwe ??

No sorry ale teraz zademonstrowales bardzo plytki tok rozumowania ... Ile osob z tych kilkudziesieciu milionow znasz (tzn o ilu wiesz ze nie glosowalo na tuska) ??

Poz tym to pewnie bardzo niereprezentatywna grupa, chyba ze sa tam ludzie z roznych rejonow Polski, o roznym zatrudnieniu (w tym bez), i w roznym wieku.

Wsrod moich znajomych sporo osob glosowalo na Janusza Korwin-Mikke (cos kolo 30-40%), ale nie uwazam ze z powodu tego ze dostal niecale 2% wyniki byly sfalszowane, choc swoje zastrzezenia do mediow i sondazy mam (zobaczcie ze okazalo sie ze JKM dostal tyle co Bochniarz, ktora wystepowala w kazdym sondazu, w duzej ilosci debat i w TV bylo ja czesto widac - JKM przeciwnie)

-Kowalik- 23.10.2005 20:55

No to mamy przydupasa oj. Rydzyka na czele!?

Morris 23.10.2005 20:53

Cytat:

Napisany przez mp666
z tymi wyborami to jakis przekret jest, ja nie znam nikogo kto glosowal na kaczynskiego !! jak to jest mozliwe ??

Żaden przekręt! Mimo, że sam głosowałem na Tuska, to cała moja rodzina była za Kaczyńskim.

W 1. turze moim faworytem był J.K.Mikke. :spoko:

Wg mnie największym plusem w tych wyborach było to, że do finału nie dostał się żaden postkomunista ||

pops 23.10.2005 20:47

pawelblu 23.10.2005 20:39

Jest jeden PLUS: Kaczynski nie bedzie prezydentem Warszawy !!

Ale z drugiej strony zeby prezydentem nie zostal ten glab Urbanski, czy zyciowa jelopa Stasiak.

A co do minionych wyborow niech moim komentarzem bedzie wywiad z Januszem Korwin-Mikke. Kolejny smaczek ktory wrzucam do dyskusji.
http://serwisy.gazeta.pl/tokfm/1,538...tml?as=1&ias=6

(jak komus sie nie chce czytac calego to daje najwazniejszy fragment):

Cytat:

Napisany przez TOK FM
[...]
Dorota Gawryluk: Bronisław Geremek mówił kiedyś, że nie dojrzało do demokracji.

Janusz Korwin-Mikke: Ja nie jestem demokratą. Czy ja wyglądam na demokratę? Niech mnie pani nie obraża!

Dorota Gawryluk: Ja tylko cytuję Bronisława Geremka.

Janusz Korwin-Mikke: Ja jestem normalnym człowiekiem. Otóż w języku polskim zawsze się mówiło: z przodu łata, z tyłu łata idzie sobie demokrata. Tylko dzisiaj, w tym chorym społeczeństwie demokracja to jest coś dobrego. Sytuacja, w której dwóch meneli spod budki z piwem ma dwa głosy, a profesor uniwersytetu ma jeden głos jest nie do zniesienia. To co się dzieje na świecie, to jest efekt działania demokracji.

Dorota Gawryluk: No, a jest jakiś lepszy system? Wiadomo, że demokracja jest złym systemem, tylko lepszego nie wymyślono.

Janusz Korwin-Mikke: Pani chyba żartuje. Jak to nie wymyślono?

Dorota Gawryluk: To jaki system? Dyktatura.

Janusz Korwin-Mikke: Przez ogromną większość historii ludzkości panowały monarchie. Demokracja zdarza się bardzo rzadko i nieodmiennie wpada w korupcję.

Dorota Gawryluk: Dla mnie nie, bo ja na przykład mogę głosować.

Janusz Korwin-Mikke: Ale po co głosować?

Dorota Gawryluk: Po to, żeby mieć wpływ.

Janusz Korwin-Mikke: Niech pani zrozumie po co pani prawo głosu, skoro te dwie idiotki też je mają. Pani na tym traci, ludzie często nie rozumieją.

Dorota Gawryluk: W monarchii to w ogóle nie mam szansy żadnej na głos.

Janusz Korwin-Mikke: I dobrze, po co on pani.

Dorota Gawryluk: Ale jeżeli jakiś idiota zostaje wybrany?

Janusz Korwin-Mikke: W społeczeństwie zawsze jest więcej idiotów niż mądrych.

Dorota Gawryluk: No, ale idiota nie musi rządzić od razu.

Janusz Korwin-Mikke: Ale w demokracji zawsze rządzą idioci.
[...]

luminat 23.10.2005 20:35

Pocieszam sie tym, ze blad statystyczny tej sondy jest szacowany na 3% (realnie moze byc wiecej). Mam nadzieje, ze to Tusk wygra. Czekam na pierwsze wyniki CKW z policzonych 10% glosow.

pops 23.10.2005 20:31

no to zaloba.
mam nadzieje, ze do rana sie sytuacja odwroci.

georg 23.10.2005 20:30

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
to będzie dłuuuugie piwo... (tak pięc lat na oko ;) )

Jak wpadnę w nałóg to pozwę GO do sądu... (w końcu to przez NIEGO) :ysz:

andrzejj9 23.10.2005 20:28

Cytat:

Napisany przez georg
No coments: idę na :piwo: ehhh ||

to będzie dłuuuugie piwo... (tak pięc lat na oko ;) )

georg 23.10.2005 20:25

Cytat:

Napisany przez ed hunter
Kaczyński wygrał :D

No coments: idę na :piwo: ehhh ||

malaczarna 23.10.2005 20:25

Cytat:

Napisany przez ed hunter

chyba dobrze:)

Air 23.10.2005 20:24

Cytat:

Napisany przez ed hunter

ja *******e :(

ed hunter 23.10.2005 20:22

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:55.