Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Nasi kandydaci na najwyszy stolek RP (https://forum.cdrinfo.pl/f5/nasi-kandydaci-najwyszy-stolek-rp-53431/)

pops 24.12.2005 14:53

heh, znowu ktos to wykopal :rozga:
jejku, malo ich w tv, radio, gazetach, portalach z newsami, jak to ktos kiedys powiedzial, boje sie otworzyc lodowke, to jeszcze tutaj. :bluzga: :zygi:

Banana Coctail 24.12.2005 17:09

@mp666 ale tam nie wyrazasz sie Ty tylko ktos inny, tutaj sam mozesz to zrobic. To jest zaleta ;)

Burt 24.12.2005 19:01

A osochozi?

ed hunter 24.12.2005 23:39

Cytat:

Napisany przez Burt
A osochozi?

w tej chwili to chyba o wybory za 5 lat :hahaha:

ro29 25.12.2005 00:22

Cytat:

Napisany przez Banana Coctail
@ro29 zgodze sie z tym, ze premier moze sie swobodnie wypowiadac w RM. W koncu dostaje od o. Rydzyka ciche rady jak rzadzic krajem ;)
Jego swoboda wypowiedzi jest dlatego, ze wszystko co mowi ojcu dyrektorowi bardzo sie klesze podoba. Ciekawi mnie jakby wygladala rozmowa na antenie gdyby jakis gej zadzwonil i sie zapytal, dlaczego nie moze byc Parady Rownosci. Nie widzialem, ani nie slyszalem na antenie tego radia zadnego przedstawiciela lewicy, tej prawdziwej. I juz chyba wtedy nie ma swobody? Akurat dla wielu ludzi RM i pochodne sa mediami o najmniejszym stopniu
obiektywizmu.(...)

W tym akarat się z Tobą w większości zgodzę - w RM i TVTRwam nie ma dyskusji, wymiany poglądów - wg. nich jest jeden słuszny pogląd, wizja - a o innych się tylko mówi, ośmiesza ich itd. - z nimi się nie dyskutuje. I to jest jedna z największych wad tego radia i telewizji - ja choć też mam swoje poglądy - to jednak uważam, że u podstaw demokracji i wolności, leży właśnie dyskusja, wymiana opinii - po prostu wolność słowa itd.
Cytat:

Napisany przez Banana Coctail
(...)
Jezeli ktos kogos lapie za slowa lub wtraca sie do jego wypowiedzi - jest nieokrzesany. Najpierw wysluchac, potem pytac; inaczej mamy tendencyjna rozmowe majaca na celu osmieszenie rozmowcy.

No niestety takie wtrącanie się jest jak ostatnio widać domeną zarówno TVP jak i innych stacji - i co gorsza - odnowszę wrażenie, że od momentu zwycięstwa PiS i kaczyńskiego pogłebiło się to jeszcze bardziej :smutny:

Pozdrawiam
ro29

Divxtom 25.12.2005 11:20

Nie lubię takiej dwulicowości jaką reprezentują RM i TV Trwam - do czasu pierwszej tury popierano "swoich" ludzi między innymi Macieja Giertycha a krytykowano PIS, natomiast po pierwszej turze gdy ich kandydat przepadł... nagle "przerzucono" poparcie dla Lecha Kaczyńskiego :wow:

legion 11.01.2006 18:08

dzisaj dopiero jazda jest w sejmie bez trzymanki boja sie wszystkie partie zwlaszcza Platforma rozpisaniania nowych wyborow ze az Jurka chca odwolac i ktos napisal w tym temacie ze Platforma jest porzadna i mysli tylko o ludziach oraz biednych :D

andrzejj9 11.01.2006 20:43

Cytat:

Napisany przez legion
dzisaj dopiero jazda jest w sejmie bez trzymanki boja sie wszystkie partie zwlaszcza Platforma rozpisaniania nowych wyborow ze az Jurka chca odwolac i ktos napisal w tym temacie ze Platforma jest porzadna i mysli tylko o ludziach oraz biednych :D

O, to ja na bieżąco nie jestem.. A jaki to ma być powód nowych wyborów? :)

ed hunter 11.01.2006 20:53

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
O, to ja na bieżąco nie jestem.. A jaki to ma być powód nowych wyborów? :)

nieuchwalenie budżetu, ale PO chce gadać, bo jak będą przedwczesne wybory to (jak pokazują sondaże) PiS będzie sam rządził (co nie jest wcale dobre na dłuższą metę)

co z tego wyjdzie to się spodziewam po minie strusia... może nie on w końcu zacznie podejmować decyzje, bo w nim problem.

pops 11.01.2006 22:22

hahaha, ale kabaret to dziś niezły odstawili, no ja się uśmiałem już chyba za cały rok. niech rozpiszą nowe wybory, pis będzie miało połowe głosów, to dopiero będzie śmiesznie, w kraju to chyba zostaną tylko emeryci i słuchacze radia m.

Lukash 11.01.2006 22:30

to co dzisaj stalo sie w sejmie to na prawde az zal...poslowie to ostre tepaki R.Girtych klocil sie najwiecej a wniosku formalnego nie umie zglosci ofiara, byl wywiad przeprowadzony z konstytualista9nie wiem czy dobrze napisalem ten wyraz), ktory to powiedzial ze marszalek Marek Jurek nie zlamal prawa..poniewaz Giertych zle zlozyl wniosek formalny..ja sie nie orientuje jak sklada sie taki wniosek, ale skoro profesor powiedzial ze zle on zostal zlozony to raczej mu wierze....po za tym fajnie zachowywali sie poslowie..jakis okrzyki, wrzaski, tupanie, stukanie...jak stado mamutow...i jak tu odbudowac zaufanie ludzi...bo chyba nie takim zachowaniem.

andrzejj9 11.01.2006 22:49

Cholera.. a ja dzisiaj tego cyrku nie miałem okazji oglądać..

Lukash 11.01.2006 22:56

na TVN24 daja powtorki:)

Predi 11.01.2006 23:51

wyczytalem fajna rzecz w Angorze:

"Koalicja rzadowa z Prawem i Sprawiedliwoscia nadal miesci sie w strategii politycznej Platformy Obywatelskiej - powiedzial lider PO Donald Tusk - Ostatnim testem, czy jest ona mozliwa bedzie glosowanie nad nowymi czlonkami KRRiT - postawil warunek.

O ile dobrze zrozumielismy, Platforma, w zamian za stanowisko KRRiT, zechce pogadac o koalicji z PiS, ktore, zdaniem Tuska, jest banda nieudacznikow, notorycznie "skacze na kase", upartyjnie panstwo, a na dodatek zamierza lomotac o 5 rano w drzwi swoich przeciwnikow"

:spoko: :D

ed hunter 12.01.2006 00:00

Cytat:

Napisany przez Predi
wyczytalem fajna rzecz w Angorze:

"Koalicja rzadowa z Prawem i Sprawiedliwoscia nadal miesci sie w strategii politycznej Platformy Obywatelskiej - powiedzial lider PO Donald Tusk - Ostatnim testem, czy jest ona mozliwa bedzie glosowanie nad nowymi czlonkami KRRiT - postawil warunek.

O ile dobrze zrozumielismy, Platforma, w zamian za stanowisko KRRiT, zechce pogadac o koalicji z PiS, ktore, zdaniem Tuska, jest banda nieudacznikow, notorycznie "skacze na kase", upartyjnie panstwo, a na dodatek zamierza lomotac o 5 rano w drzwi swoich przeciwnikow"

:spoko: :D

szef Tusk zaczyna odzyskiwać świadomość po szoku pourazowym, dotarły sondy i instynkt samozachowawczy działa. zobaczymy jak ma się własna świadomość domniemanej wielkości do chęci przetrwania...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:54.