![]() |
Komunista jest socjalista ale socjalista nie musi byc komunista. Komunista dazy do komunizmu przez socjalizm, a socjalista dazy do socjalizmu. Kazdy z nich moze zrobic cos dobrego do panstwa. Moze istniec narodowy-socjalista (nazista), mimo ze narodowy tez jest socjalista ale nie pelni zalozen marksizmu lub pogladow rewizjonistow, przez co nie jest pelnym socjalista.
Lewak to czlowiek gloszacy poglady skrajnie lewicowe do takich mozna zaliczyc nastepujace: * komunizm * leninizm * maoizm * trockizm * stalinizm * anarchokomunizm * anarchosyndykalizm * anarchokolektywizm Wszystkie powyzsze mowia o pewnym typie ustroju panstwa. Nie liczac tych co zaczynaja sie na "anaracho-" mozna zaliczyc do komunizmu. Podstawa komunizmu to marksizm (teorytyczna), praktyczna to leninizm i stalinizm. Zalozenia Marksa bylyby jedynie sluszne gdyby ludzie nie byli chciwi i przebiegli, a uczciwi i pracowicie i wiedzieli, ze to co dostaja jest owocem wysilku ich samych i wielu innych. |
Fajna dyskusja, dołącz jeszcze dysleksję i arachnofobię. :haha: ^_^
|
Moze jeszcze dyskalkulie?
|
komunsita w realiach dzisejszych w Polsce to czlowiek ktory chcial by polaczenia Polski z Rosja:)
|
jest się czerwonym, bo rodzice tak mieli, wiec zamiast wstydzić się za rodziców brnie się w to bagno.
Białoruś stoi otworem - można jechać, prosić o azyl i srać na Polskę. |
Witam !
Jak na to wszystko patrzę co się dzieje dziś w sejmie, rządzie, co mówią Prezydent, a także dziś Jarosław Kaczyński, a i czasem Rokita, Tusk itd. - to albo płakać się chce, albo tylko śmiać ... Tak bardzo ogólnie powiem - głosowałem na PIS i mi wstyd, miałem lekką sympatię do PO - i ich nie rozumiem, a co do działań LPR i Samoobronny - to już nie wspomnę - im zależy na Polsce - akurat ;) A tak poważniej - chyba jak widać po ostatnich sondażach - PiS przeliczył się z tym pomysłem na nowe wybory - wydawało mu się, że zgranie wszystko - a zaczyna być jasne, że niewiele może się zmienić - i nie za bardzo wiedzą jak się z tego wycofać. ro29 |
@ed hunter moja mama ma 40 lat, jedyne co ja laczy z PRL to to, ze w nim zyla, otrzymala edukacje. "Czerwonego" mam dziadka, szanuje go bardzo. Jest naprawde zyczliwym czlowiekiem, jako jeden z wyzej postawionych w partii wielu ludziom pomogl.
Po tym jak juz nie nalezal do partii, nagle wielu jego "przyjaciol" od niego odeszlo. Jak juz wspomnialem - komunizm jest realny tylko wtedy gdy ludzie beda bardziej swiadomi tego co dostaja i dlaczego oraz gdy nie bede zbyt chciwi i przebiegli. Co do brniecia w bagno - juz dziadka zapewnilem, ze zrobie rewolucje w tym kraju jak nadarzy sie okazja: czerwone flagi, sierpy, mloty, kosy na sztorc, portrety Lenina... |
Cytat:
powoczenia z tą rewolucją z kosami na sztorc :D ;) |
@ed dzieki. Na kosy sie nabije wszelkich oszolomow.
To - bezpieczenstwo, zatrudnienie, pieniadze, pokoj, tolerancje... aby dac, trzeba zabrac wladze idiotom. |
To Chuck zadecyduje czy będą wybory. Dlatego Kaczyński nie umie podać żadnych konkretów.
|
no comment: http://www.wp.pl/r/Ew1157
|
hehe dziennikarze sie obrazli jaka szkoda:/
|
hehe, czekałem kto to pierwszy wykopie, ja nie chciałem, żeby potem na mnie nie było.
właśnie oglądam to co się dzieje w tv i się po podłodze turlikam ze śmiechu. |
wlaczcie sobie Polsat - leci 'Co z ta Polska' :D
|
hehe, zaraz się lać będą :D
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:22. |