![]() |
Cytat:
oni przeciez sie powinni cieszyc ze maja mozliwosc wogole pracowac :) jasne :) pogratulowac |
a ja stane w obronie kolegi - to prawda ze pracuja za gowniane pieniadze i nawet w niedziele - ale albo to albo zasilek? wybor jest prosty i niestety musza sie na to zgodzic bo jak wiadomo na kogos miejsce jest kilku chetnych
|
Cytat:
Cóż można myśleć tylko o sobie - tak najłatwiej. A dużo więcej nie będę pisał - bo kolega @joujoujou już mnie powyżej wyręczył - troszkę ostro, ale prawdziwie. A porównywanie pracy strażaków, policjantów, lekarzy - do pracy w hipermarkecie - to trochę przesada... ro29 EDIT: Bo chodzi tutaj przecież nie tylko o samą pracę w niedzielę - jak ktoś to lubi - to proszę bardzo - przecież ja nikomu nie bronię - tylko jak napisał kolega w powyższym poście - często jest to konieczność - i co bardzo ważne - chyba większość osób wie za ile i na jakich warunkach w większości marketów się pracuje ?? |
@Banana, kpisz czy o drogę pytasz? Życie każe tam niektórym pracować, jak nie ma innej pracy i głód zagląda w kąty. Nie masz bladego pojęcia o co w tym chodzi to nie zabieraj głosu, przynajmniej do czasu aż sam nie będziesz MUSIAŁ iść do pracy, czyli pewnie nieprędko. :|
|
@ro29 kto im kaze tam pracowac? Nie podoba sie to spier... dosadnie mowiac. Pracujesz gdziesz - godzisz sie na okreslone warunki zatrudnienia. To tak jakby ktos teraz nagle zaczal sie przejmowac tym, ze policjanci, lekarze, strazacy pracuja gdy piatek, swiatek i niedziela. Chcial taka profesje - zgodzil sie na wymagania. Jezeli sie nie podoba, Urzad Pracy zawsze chetnie wita ;) To tak jakbym mial opory przed kupowaniem miesa, rzeczy z Azji etc. Przeciez ktos musi zabic te biedne zwierzeta, a biedne dzieci z Myanmaru czy innych malych panstw zrobily mi koszulke, straszne. Czasem trzeba pojac, ze jest cos takiego jak dobro wyzsze, ktos musi sie poswiecic aby innym bylo dobrze. A potem temu komus tez bedzie dobrze (no procz zwierzat chyba).
|
Cytat:
Problem hipermarketów jest problematyczny i złożony. Na pewno zgodzę się z częścią powyższej wypowiedzi - nie powinny powstawać w centrach miast - nie jeden już taki stoi, i nie tylko zabrał miejsce - ale też np. powoduje korki itd. Najlepsze miejsca - peryferia, obrzeża - lub tereny nieużywane, do których jest swobodny dojazd. Bo budowa marketów np. z 5 km za miastem - to też niezbyt wygodne. A co do otwarcia w niedzielę. Problem tutaj jest jeszcze bardziej złożony. Z jednej strony wiadomo, że część ludzi pracuje całe dni i tylko w weekend mają czas na zakupy. Tylko, że to nie tylko oni kupują w niedzielę - na zakupy jeźdzą tam całe rodziny ...jak na wycieczkę, rozrywkę niedzielną. Najlepiej po kościele ! I czy to już jest normalne ? Mam poważne wątpliwości. Bowiem trzeba na ten problem spojrzeć z drugiej strony - my kupujemy - ale żebyśmy mogli kupować, ktoś musi ..pracować ! I to jest najgorsza sprawa - my szczęśliwi robimy zakupy, wracamy na obiad i kawę do domu, a cała rzesza pracowników marketów siedzi tam prawie w każdą niedzielę - i co jeszcze gorsze - za marną płacę, nie wspominając już o innych kwestiach :smutny: Czy to jest sprawiedliwe ?? Bo tak naprawdę te zakupy w niedzielę, to też swego rodzaju ... moda. Bardzo kiepska moda. Bo kupowanie np. telewizora czy komputera w niedzielę - mimo iż można to zrobić w sobotę lub poniedziałek - to lekka przesada. I ze względu na sprawiedliwość - nie należy popierać tych złych wzorów. Bo prawda jest taka, że markety wcale nie otwierały by się w niedzielę ...gdyby nie było klientów. Sam praktycznie nie robię zakupów w niedzięlę - zdarzyło mi sie to tylko kilka razy w ciągu ostanich 2-3 lat - i to w osiedlowej Biedronce, cukierni lub sklepie. I z jednej strony to było fajne - coś zabrakło, na coś się miało ochotę - i można kupić - tylko, że jakiś moralny kac zostaje jednak ;) Pozdrowienia ro29 P.S. Jeszcze słowo w kwestii biecikowego - wydaje mi się, że powinno przysługiwać - ale tylko osobom - rodzinom - o niskim lub bardzo niskich dochodach - po prostu była by to sprawiedliwość społeczna. Niby niektórzy słusznie mówili, że każdemu się należy - ale jakoś mnie to nie przekonało ;) |
Dla mnie becikowe to durny chwyt. Co komu po 1000 zl? Nawet biednym niewiele to pomoze, gdyby te nawet 400 zl bylo wyplacane co miesiac az do osiagniecia przez dziecko lat 18 to byloby co innego, ale liberalowi typu @pawelblu by sie burzyli, troche slusznie. Wychowanie dziecka kosztuje srednio 1 mln czy jakos tak. Niezdziwilbym sie jakby nagle byla fala sprzedawania dzieci przez rodziny biedne i bez kregoslupa moralnego.
Madry Uzbek tak mi powiedzial "Co da jezeli pomozesz starszej pani przejsc z zakupami na druga strone jezdni? Zadnych wymiernych korzysci, ale jezeli pomozesz jej z siatami do czasu az bedzie w domu to co innego. Dlatego, albo pomogaj od poczatku do konca albo w ogole." |
A dzisiaj posłowie dyskutowali o "becikowym" w sejmie :klotnia:
Już dawno nie widziałem tak wiele chamstwa :O |
co do hipermarketów - niech sobie będą otwarte w świątki piątki itd, ale niech w końcu przestaną powstawać niemalże w centrum miast.
przecież to chore, żeby takie kolosy powstawały na tak atrakcyjnych terenach. ile mijesc parkingowych, parków czy budynków można by tam postawić. tutaj moim zdaniem leży pies pogrzebany. |
Cytat:
ed - czerwony liberal to straszne uproszczenie. Co wiecej obecnie wiekszosc prawicowych politykow uzywa tego okreslenia blednie. Na okreslenie tego co chcesz przekazac bardziej pasuje liberalny czerwony, bo rozumiem ze chodzi ci o tolerancyjnych socjalistow. A najlepiej mowic dokladnie o co chodzi - o tolerancyjnych socjalistow, czy marksistowskich liberalow (istnieje wogole cos takiego ?) |
wczoraj skaczac po programach trafilem na relacje z sejmu, a tam lepper obrady prowadzil !!! a myslalem, ze gorzej niz poprzednio byc nie moze, a jednak !! dramat poprostu. zyjemy w panstwie ktorym rzadza kaczory, rydzyk, lepper i giertych :sciana:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Spiskowa teoria dziejów ?? Kolega ma widać poglądy w stylu, tak nielubianego przez niego Radia Maryja - tam wyrażenie takiego poglądu jest czymś normalnym - i podejrzewam, że takie sugetie pojawiły się tam właśnie ...tylko, że po poprzenich wyborach !!! Cytat:
Cytat:
Z różnych powodów. Czy nie podoba mi się fakt, że nie dogadali się z PO ? I tak i nie. Czy podoba mi się rząd mniejszościowy i nieformalna koalicja PiS, Samoobrona, LPR, PSL ?? Uważam, że przede wszystkim należy dać szansę temu rządowi na zrobienie czegoś, na poprawę (bo więcej niż SLD chyba popsuć nie mogą ||). Trzeba po prostu udzielić im kredytu zaufania. A co mi się nie podoba - i co mnie smuci ? Smuci mnie to, że ta nieformalna koalicja powstała w Radiu Maryja, że np. Marszałek Sejmu ma w wielu kwestiach zbyt skrajne poglądy. Bo niestety - sam wiem, że często w Radiu Maryja i TVTrwam mówi się prawdę, o której inni milczą. Ale też z drugiej strony - sam się przekonuję, jak te radio potrafi niszczyć ludzi, nastawiać ich jeden przeciw drugiemu, budować brak tolerancji !!! I to jest najbardziej niepokojące - nie fakt, że jeden czy drugi minister pojawi się w tym radiu i przedstawi tam spokojnie swoje plany (nieoszukujmy się - w mediach zarówno publicznych, jak i komercyjnych, nowy rząd do lubianych nie należy). Cytat:
Cytat:
To tyle moich pobieżnych opinii. Nie włączałem się dotychczas do tej dyskusji, z róznych względów - ale przyszedł moment, że już nie mogłem milczeć.. ;) Pozdrowienia dla wszystkich !!! ro29 |
nie - tajne sluzby radia maryja
|
kwakom of kors.
ops i did it again... moje dni są policzone, tajna polscija kwakow juz pewnie czychna na ,mnie przed blokiem. jesli opwenego dnia zamilkne, będziecie widzieli że to ONI... :szczerb: |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:43. |